lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-07-2017, 11:56   #2661
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,554
Mentioned: 842 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sursa sau RAM-ul ar fi primele pe care le-as incerca.

Cand porneste computerul incearca in felul urmator:
prim95 - ruleaza-l 2 ore. daa moare computerul, e RAM-ul sau procesorul - sau sursa.
memtest - ruleaza-l 30de minute si vezi, daca da eroare, e RAM-ul.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2017, 12:24   #2662
cristianpetre
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Brasov
Posts: 63
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc de sfaturi! Voi face rost de o sursa si voi incerca ce mi-ati sugerat.
cristianpetre is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2017, 17:55   #2663
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 5,567
Mentioned: 166 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by cristianpetre View Post
Salutare, am o problema cu PC-ul si nu stiu cum sa izolez componenta vinovata. De vreo 2 saptamani cand pornesc PC-ul, uneori nu boot-eaza, se aud ventilatoare pornind, dar nu apare nimic pe monitor. Dupa mai multe cicluri de power off/power on, porneste si nu mai are nicio problema. Aseara am lucrat cam 5 ore, nicio problema, dar azi nu mai vrea sa porneasca deloc. Am incercat sa scot placa video si sa incerc cu cea integrata in procesor, am scos pe rand cate o placuta de RAM, am scos placa de sunet si HDD-ul si am lasat doar SSD-ul, nu vrea sa mai porneasca. Am scos toate cablurile si le-am reasezat, am scos cablurile de power, reset, HDD led si am incercat sa il pornesc cu surubelnita , nimic...nu face POST-ul. Nu am pe carcasa difuzorul acela mic, sa aud daca face vreun beep. Sursa nu cred ca are ceva, ca o data pornit nu mai are nicio problema. Configuratia este urmatoarea:
Memorii Corsair Vengeance DDR3, 2x4GB, 1600Mhz
Carcasa Corsair Carbide 200R
Placa de baza ASRock Z87 EXTREME3, Intel Z87, LGA 1150
Procesor Intel Core i5-4440, LGA 1150, 6MB, 84W
Cooler CPU Scythe Kotetsu
Sursa Super Flower Golden Green Pro SF-550P14XE, 550W
Placa Video ASUS Radeon R7 260X DirectCU II OC, 1GB, GDDR5, 128 bit

Credeti ca e placa de baza? Ce ar trebui sa mai fac inainte sa comand o placa de baza?

Multumesc!
Aceeași problemă o aveam și eu, doar că după ce scoteam PC-ul din priză și īl lăsam cca. 2 minute pornea fără probleme.
Dar de curānd am testat un i5 2400 să văd dacă e ok, iar după ce am pus i5 2500k (cel vechi), iar s-a repetat problema și l-am scos și reintrodus īn slot, iar problema a dispărut.
Doar că acum am instalat un Xeon E3 1275 care e 4core cu 8 threads.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 23:01   #2664
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,019
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

imi iau blu screen la utilizare - light gaming - configuratie stock (nimic overclock)

Configuratia de la system spec.
Am atasat si fisierele cu fatal error.

mda - nu le-am atasat ca e invalid file....



am pus link - poate merge asa

https://ufile.io/ofp56

Last edited by pishky; 14-10-2017 at 13:39.
pishky is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 23:37   #2665
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,211
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu



Default

dump upload si eroare print screen daca e.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 21:57   #2666
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,019
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

cineva, vre-o idee?
am pus dump file-ul
pishky is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 22:19   #2667
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,554
Mentioned: 842 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Se pare ca problema ar fi in MSAHCI.sys. Instaleaza ultima versiune de Intel Rapid Storage si ar trebui sa fie ok.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 22:40   #2668
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,019
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

imi zice ca nu e suported tehnologia (rampage 3 gene)
dar o sa instalez ultimii driveri pt placa asta
pishky is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 22:48   #2669
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,475
Mentioned: 549 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca ai controller Intel cel mai probabil e de la RST, cum a zis si mbc. Am avut probleme similare.

Vezi insa ca depinde de chipset care e ultima versiune pe care o poti pune. De exemplu, la mine chipsetul e suportat doar pana la v12.8. Mai departe de-atat imi zice ca e incompatibil. Probabil ai incercat-o pe ultima si de-aia nu merge. Uita-te in device manager la IDE ATA/ATAPI Controllers, si vezi care e versiunea instalata acum sa-ti faci o idee.

Also, ar trebui sa incerci 2-3 versiuni apropiate daca si ultima face figuri.

De incercat si cablurile SATA de la hdd-uri. In principal de la HDD-ul cu OS si cel unde ai Paging File. In general daca pica astea apar BSOD-uri, daca pica restul doar dispar din sistem/nu mai pot fi accesate. Scoase mufele din Mobo/HDD si reconectate. Ideal ar fi sa schimbi cablurile cu totul daca ai unele de rezerva.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 22:51   #2670
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,019
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

da, am pus-o pe ultima compatibila cu placa.
daca mai face fitze - revin cu o intrebare.

cablurle is bune (am mai avut "evenimente" cauzate de cabluri si de atunci am un fix).
Sistemul de operare e pe un raid de 2 ssd-uri.
deocamdata vad ca se tine ok.
Imi luam BSOD random asa.
pishky is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2017, 01:13   #2671
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,475
Mentioned: 549 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu puteam "genera" BSOD-uri cu defragmentare. Foloseam O&O Defrag si dadeam Analyze and Defrag pe toate cele 10-15 partitii. Probabil se facea un overload de I/O si driverul dadea fail. Tot cu asta am verificat si cand s-a rezolvat.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 16-10-2017 at 01:21.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2017, 01:01   #2672
CaTa23
Member
 
CaTa23's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Marghita
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salutare dragi colegi. Am si eu o problema cu configuratia mea "noua".

Am avut Q8400 + 2 GB RAM DDR2 + ATI 6770, si am dat acest kit pe G4400 + 8 GB RAM DDR4, placa video ramanand aceeasi. In jocuri, pc-ul se comporta mai rau decat cu vechea configuratie. Care ar putea fi problema? Niste rezultate

GTA 5 cu Q8400 + 2 GB + 6770 - 35 FPS in medie
GTA 5 cu G4400 + 2 GB + 6770 - 15-25 FPS in medie

ACELEASI SETARI.

Care ar putea fi cauza?

Mentionez ca in AIDA 64 pe rail-ul de 12 V am voltaj de 3.58. Poate fi aceasta problema? Multumesc, astept raspuns!!
CaTa23 is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2017, 06:16   #2673
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,475
Mentioned: 549 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca aveai 3.6v pe rail-ul de 12V nu mai pleca sistemul. Cel mai probabil AIDA citeste gresit. Cel mai precis consum se masoara cu un multimetru, fizic, pe traseele care ies din sursa.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2017, 13:03   #2674
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,211
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by CaTa23 View Post
Salutare dragi colegi. Am si eu o problema cu configuratia mea "noua".

Am avut Q8400 + 2 GB RAM DDR2 + ATI 6770, si am dat acest kit pe G4400 + 8 GB RAM DDR4, placa video ramanand aceeasi. In jocuri, pc-ul se comporta mai rau decat cu vechea configuratie. Care ar putea fi problema? Niste rezultate

GTA 5 cu Q8400 + 2 GB + 6770 - 35 FPS in medie
GTA 5 cu G4400 + 2 GB + 6770 - 15-25 FPS in medie

ACELEASI SETARI.

Care ar putea fi cauza?

Mentionez ca in AIDA 64 pe rail-ul de 12 V am voltaj de 3.58. Poate fi aceasta problema? Multumesc, astept raspuns!!
Dezactiveaza GPU integrat, OS nou sau baga DDU-ul ca sa stergi driverul si sa-l reinstalezi din nou.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2017, 13:29   #2675
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 5,567
Mentioned: 166 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ar trebui instalat OS-ul pe curat.
ce sistem de operare avea pe Q8400?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,014
Threads: 17,788
Posts: 552,982
Total Online: 361

Newest Member: JohnnieAmumb

Latest Threads
- by nooxy
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.