lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-03-2017, 09:15   #21
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,621
Mentioned: 30 Post(s)


Default Poate e de ajutor...

Overclocking Ryzen 1700:

http://oc.jagatreview.com/2017/03/ov...-ryzen-7-1700/

http://oc.jagatreview.com/2017/03/ha...50-tomahawk-2/

Detalii interesante si aici :
https://thetechaltar.com/amd-ryzen-c...ains-detailed/
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 10-03-2017 at 09:25.
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 10:35   #22
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,880
Mentioned: 71 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu o sa lichidez i7 4790K-ul si Z97 Soc force, o sa iau un AMD insa nu stiu ce mobo sa iau, ceva idei ? n-am apucat sa ma interesez despe ele.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 11:28   #23
Urlet
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

De 5 zile testez, pentru 4GHz, ce am eu, ii este suficient 1.35V cu LLC3. Am incercat sa ajung la 1500MHz cu memoriile doar din BCLK, pentru ceva google este ok, in prime95 pica instant, stabile doar in 1415MHz
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4GHz Prime 95.jpg
Views:	159
Size:	914.5 KB
ID:	57910  

Last edited by Urlet; 10-03-2017 at 11:53.
Urlet is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 12:54   #24
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Iasi, Praga
Posts: 2,256
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Eu o sa lichidez i7 4790K-ul si Z97 Soc force, o sa iau un AMD insa nu stiu ce mobo sa iau, ceva idei ? n-am apucat sa ma interesez despe ele.
Eu vreau un Croshair 6, deocamdata par top
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 13:21   #25
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,880
Mentioned: 71 Post(s)

PC-ul meu



Default

la memorii o sa mai dureze ceva pana vor ajunge stabile cum trebuie, toti au avut problema asta la inceput, d'asta cred ca mai astept putin sa se aseze lucrurile.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 18:31   #26
Jim Beam
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 183
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Personal, nu aș schimba īncă 4790k.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 23:23   #27
NewBreed
Senior Member
 
NewBreed's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Prin capitala
Posts: 744
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

[email protected] max Temp 69grade stabil 10pasuri in Intel Burn Test.Urmeaza bibileala si redus voltajul daca e posibil eventual sa apara si optiunea de a da si din Baseclock si nu doar din multiplicator. In rest lucrul cu memoriile ramane un chin maxim.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	OC.jpg
Views:	144
Size:	459.8 KB
ID:	57940  
NewBreed is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 00:09   #28
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,621
Mentioned: 30 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by NewBreed View Post
[email protected] max Temp 69grade stabil 10pasuri in Intel Burn Test.Urmeaza bibileala si redus voltajul daca e posibil eventual sa apara si optiunea de a da si din Baseclock si nu doar din multiplicator. In rest lucrul cu memoriile ramane un chin maxim.
Excelent piticul! 69grade nu e mult in IBT, Haswell-ul meu trece de 70grade in testul asta (si am watercooling), dar voltajul e prea mare pentru 24/24 ovck... Cica ar fi recomandat sa nu treci de 1.35V (nu stiu insa daca senzorul tine cont si de V-Drop sau nu, mai trebuie investigat putin) ... Placile de baza AM4 or sa primeasca profile pentru memorii (echivalentul XMP-ului de la Intel) si atunci o sa fie mai usor... Nu te chinui deocamdata, have a little patience...
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 11-03-2017 at 00:18.
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 00:23   #29
NewBreed
Senior Member
 
NewBreed's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Prin capitala
Posts: 744
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

side note...si al meu e pe apa.Voltajul este mai mare decat speram eu, dar sigur merge coborat putin...cat despre memorii...nici nu mai incerc )
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_3149.jpg
Views:	154
Size:	262.7 KB
ID:	57941   Click image for larger version

Name:	IMG_3152.jpg
Views:	144
Size:	267.4 KB
ID:	57942  
NewBreed is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 01:04   #30
Jim Beam
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 183
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

ce bios? a iesit un beta nou, 0902 care a rezolvat problemele cu brickuitul, in schimb citeste niste temperaturi alandala, al meu [email protected],8 cica sta la 23 de grade in idle, lol.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 01:32   #31
NewBreed
Senior Member
 
NewBreed's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Prin capitala
Posts: 744
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

placa de baza e un ASUS Prime X370-Pro si ultimul bios este 0504. Am ales asta pt ca stau dupa hero de 2 sapt si nici un semn sa revina pe stoc.Plus ca nu am de gand sa dau 13 mil pentru 50mhz in plus...Am avut un A350M prime tot de la asus caruia ii fac retur....e simpatica ea dar cheala pentru ce vreau eu :S
NewBreed is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 01:34   #32
Urlet
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asus C6H are prindere si pentru AM3+, acum sunt fortat sa il tin cu un Thermalright Sliver Arrow SB-E Extreme, Corsair H110i GTX-ul nu am reusit sa il montez, ramane prea mult spatiu intre procesor si blocul de apa(pompa).
Urlet is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 02:19   #33
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Iasi, Praga
Posts: 2,256
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Urlet View Post
Asus C6H are prindere si pentru AM3+, acum sunt fortat sa il tin cu un Thermalright Sliver Arrow SB-E Extreme, Corsair H110i GTX-ul nu am reusit sa il montez, ramane prea mult spatiu intre procesor si blocul de apa(pompa).
Poti afisa o fotografie cu situatia te rog? Cei de la Alphacool inca nu mi-au raspuns la email... ar fi super daca merge montat si AM3+!

@ NewBreed: Cum se misca in utilizarea de zi cu zi?
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6

Last edited by fubu; 11-03-2017 at 02:24.
fubu is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 08:40   #34
Jim Beam
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 183
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by NewBreed View Post
placa de baza e un ASUS Prime X370-Pro si ultimul bios este 0504. Am ales asta pt ca stau dupa hero de 2 sapt si nici un semn sa revina pe stoc.Plus ca nu am de gand sa dau 13 mil pentru 50mhz in plus...Am avut un A350M prime tot de la asus caruia ii fac retur....e simpatica ea dar cheala pentru ce vreau eu :S
Tare, eu am Crosshair pentru că nu am găsit prime, nici eu nu cred că se justifică diferența de preț, Prime pare să stea la fel de bine cu alimentarea. Īn schimb, īmi place poziționarea portului m2 la ea și butonul de reset CMOS, care a fost binevenit pānă am găsit configurația optimă pentru memorii.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 09:25   #35
Urlet
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by fubu View Post
Poti afisa o fotografie cu situatia te rog? Cei de la Alphacool inca nu mi-au raspuns la email... ar fi super daca merge montat si AM3+!

@ NewBreed: Cum se misca in utilizarea de zi cu zi?
Nu am mai dat jos racirea desi sint tentat sa fac asta mai tarziu. Atasat poza cu Thermalright-ul si link-ul de mai jos.
https://www.overclock3d.net/reviews/...hero_preview/1
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1234.jpg
Views:	166
Size:	861.7 KB
ID:	57946  
Urlet is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 11:53   #36
NewBreed
Senior Member
 
NewBreed's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Prin capitala
Posts: 744
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

fubu>trecand de la un 4690k la Ryzen 1700 diferenta este destul de mare, iar faptul ca nu l-am returnat cred ca spune multe .Toate comparatiile pe care le-am facut la munca (check profile description) ryzen stock bate 5960X cu ceva frame-uri dar mai ales cand vine vorba de minimum framerates.Ramane doar sa se rezolve micile probleme pe care stiam ca le voi gasi (este destul de clar cat de riscant e sa fii un early adopter mai ales pe o platforma cu adevarat noua- z270 practic e doar finisarea unei platforme ce e pe piata de cativa ani ceea ce o face o solutie cu adevarat matura)
NewBreed is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 12:29   #37
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,621
Mentioned: 30 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by NewBreed View Post
fubu>trecand de la un 4690k la Ryzen 1700 diferenta este destul de mare, iar faptul ca nu l-am returnat cred ca spune multe .Toate comparatiile pe care le-am facut la munca (check profile description) ryzen stock bate 5960X cu ceva frame-uri dar mai ales cand vine vorba de minimum framerates.Ramane doar sa se rezolve micile probleme pe care stiam ca le voi gasi (este destul de clar cat de riscant e sa fii un early adopter mai ales pe o platforma cu adevarat noua- z270 practic e doar finisarea unei platforme ce e pe piata de cativa ani ceea ce o face o solutie cu adevarat matura)
Norocul ii ajuta pe cei curajosi, din cate se pare . Bravo!
Cred ca e o adevarata provocare in momentul asta, iar eu nu mai stau asa bine cu nervul optic (sic!) si cu timpul incat sa stau sa fac debug&tweaking toata ziua pe o platforma noua si necunoscuta insa aveam in plan oricum un upgrade (procesor+motherboard+DDR4 Memory+M2. SSD) in Aprilie-Mai (cand sper sa apara si Ryzen-urile 6core/12threads - the new sweetspot for gaming in 2017&beyond, apparently ), iar noua mea platforma va fi mai mult ca sigur AM4; Mi se pare o optiune mai buna decat cea oferita de Intel pe socket 1151 in momentul asta, si cu siguranta mai de viitor...

L.E: am uitat un pin ... corectat acum
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 11-03-2017 at 12:51.
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 12:34   #38
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 614
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

LGA1150 nu mai e de ceva timp ultimul socket desktop de la Intel
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 12:52   #39
MarioLando
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Targoviste
Posts: 10
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Skype™ to MarioLando
Default

Ok, primele experiente cu Ryzen:
Sistemul este compus din mb Gigabyte B350 Gaming, Ryzen R7 1700x, 2x8 gb ddr 4 Corsair Vengeance 3200, 2 SSD (Intel 600p m2 512 gb + Samsung 850 Evo Sata 3 256 gb), gpu Asus Gtx 1070 Strix Oc, cooler SilentiumPC Spartan 3 LT + sursa FSP Hyper M 600w, carcasa Sharkoon dg7000-g.

1. Memoria nu vrea mai mult de 2933 indiferent de voltaj si timing-uri. O tin la 2933 cl 16-16-16-36 si merge foarte ok asa.

2. Vin de la un Fx 8350 + Asus M5A99X Evo r2.0 si diferenta se simte bine de tot. Totul e aproape instant in Windows, iar in jocuri fps-ul mi-a crescut cu 30 fps (In Bf 4 1080p Ultra cu resolution scale 125% am acum peste 140 fps average, pe harti cu 64 de playeri) eu zic ca e minunat

3. Am incercat un oc cu voltaj pe auto la 3.9, a mers fara probleme, stabil in toate testele (cinebench, unigine valey, jocuri, etc.) Problema e temperatura. La 3.4ghz cat e default imi sta in idle intre 49 si 52 grade si urca in stress testul din Aida 64 pana la 80. Nu l-am lasat mai mult de 5 minute, cred ca urca si mai mult. Cooler-ul l-am luat pentru ca nu exista altceva pe stoc in momentul cumpararii si urmeaza sa iau altul luna viitoare. Asa sunt toate cu temperatura, trebuie cooler de dimensiuni considerabil mai mari ca sa faca fata?

Concluzii: sunt foarte multumit de sistem (in afara de temperatura), luati-le cat sunt calde . Il am deja de 2 zile si nu am intampinat nici o problema, nici un blue screen la instalarea vreunui driver, nimic. Nu pot spune asta de nici un sistem pe care l-am avut pana acum si am avut destule si cu Intel si cu Amd.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	129
Size:	795.1 KB
ID:	57952   Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	135
Size:	797.5 KB
ID:	57953   Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	137
Size:	379.5 KB
ID:	57954   Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	111
Size:	66.0 KB
ID:	57955  
MarioLando is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 12:55   #40
sonipooorcy
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 293
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Cam mare voltajul in cpu-z
sonipooorcy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 105 25-02-2018 21:30
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 22:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 7,241
Threads: 18,321
Posts: 573,235
Total Online: 384

Newest Member: nortontechsupport

Latest Threads
- by mbc
- by Monstru
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.