lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-02-2017, 20:09   #1
JAGUAR
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 342
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema PC ( porneste in power saving mode )

Salutare. Se da un PC cu un msi-h81m-e33 si un i5 4440 cu o sursa sirtec de 400w si un modul de 8gb ddr3. Calculatorul pur si simplu porneste in power saving mode, fara niciun beep sau ceva. Se aude ca porneste hdd-ul tot, dar nu primesc semnal video. Am incercat si pe placa video integrata si pe o alta placa video de rezerva. De asemenea am incercat si sursa de la pc-ul meu.

Aveti vreo idee cam care ar fi problema? Ma scoate din minti caci pc-ul asta voiam sa i-l dau cuiva, si acum in momentul asta simt ca s-a dus totu' pe apa sambetei caci nu-mi dau seama unde e problema. Sau daca e cineva din bucuresti care ma poate ajuta cu testarea procesorului pe un kit separat, sau testarea placii de baza cu un alt procesor....Stiu ca aici sunt o gramada de pasionati si am speranta ca cineva ma poate ajuta. Multumesc anticipat!

Last edited by JAGUAR; 02-02-2017 at 20:11.
JAGUAR is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2017, 20:23   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,884
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca pornesti pc-ul si procesorul nu este deloc cald atunci placa de baza este stricata.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2017, 03:09   #3
JAGUAR
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 342
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am dat jos coolerul dupa ce am inchis calculatorul, pasta era putin incalzita, dar procesorul era rece.

Last edited by JAGUAR; 03-02-2017 at 03:20.
JAGUAR is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2017, 06:19   #4
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,326
Mentioned: 113 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poti fi mai explicit,cum adica porneste in power saving mode ?
Tu ai cum sa intri in bios sau nu ai vazut niciodata semnal pe monitor ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2017, 12:58   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,970
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

cred ca se refeerea ca nu are nici un semnal pe monitor , adica ii apare power saving mode.

incearca al cablu VGA/DVI/HDMI poate e defect actualul sau poate are ceva monitorul asa ca poti incerca sa-l pui pe tv.

primul lucru si cel mai important faci asa:
scoti alimentarea din sursa, apesi power ca sa se duca tot curentul din pc.
faci clear cmos/bios (adica scoti bateria si dai un scurt intre pinii de la cmos) (vezi manual jumper-ul clear cmos)
scoti toate cablurile din mobo si l-e inspectezi sa nu arate ciudat, apoi bagi la loc totul.

decupleaza tot de la mobo, scoate gpu, rami, hdd, lasa doar procu si cooler-ul, alimentezi sursa si dai power on si vezi ce face, daca face beep-uri e oke, bagi ramii, dai boot si ar trebui sa poti intra in bios pe integrata, daca nu merge open bench style (adica scoti totul din carcasa si-l montezi pe masa)
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2017, 18:41   #6
alinn28
Member
 
alinn28's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Giurgiu
Posts: 152
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

E suspect sa nu audă niciun beep, daca era cpu, memorie sau placa grafica trebuia să de audă ceva.Se poate sa fie de la placa de baza, acest simptom (no signa)l am pățit și eu și era stricat un slot de memorie de pe mainboard.
alinn28 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2017, 23:33   #7
JAGUAR
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 342
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by suzuki View Post
Poti fi mai explicit,cum adica porneste in power saving mode ?
Tu ai cum sa intri in bios sau nu ai vazut niciodata semnal pe monitor ?
Nu am cum sa intru in bios, nu am vazut niciodata semnal pe monitor.



Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
cred ca se refeerea ca nu are nici un semnal pe monitor , adica ii apare power saving mode.

incearca al cablu VGA/DVI/HDMI poate e defect actualul sau poate are ceva monitorul asa ca poti incerca sa-l pui pe tv.

primul lucru si cel mai important faci asa:
scoti alimentarea din sursa, apesi power ca sa se duca tot curentul din pc.
faci clear cmos/bios (adica scoti bateria si dai un scurt intre pinii de la cmos) (vezi manual jumper-ul clear cmos)
scoti toate cablurile din mobo si l-e inspectezi sa nu arate ciudat, apoi bagi la loc totul.

decupleaza tot de la mobo, scoate gpu, rami, hdd, lasa doar procu si cooler-ul, alimentezi sursa si dai power on si vezi ce face, daca face beep-uri e oke, bagi ramii, dai boot si ar trebui sa poti intra in bios pe integrata, daca nu merge open bench style (adica scoti totul din carcasa si-l montezi pe masa)
Tot ce n-am incercat a fost open bench style, in rest am incerca tot. Am incercat alta sursa, alt monitor, alt cablu, integrata + placa video dedicata, alti rami.

Last edited by JAGUAR; 04-02-2017 at 00:32.
JAGUAR is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2017, 09:03   #8
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,861
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Verifica-ti componentele pe alt sistem, dar pe rand. Daca nu-s probleme, nu te mai chinui aiurea: alt mobo!
kobro is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2017, 11:00   #9
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,970
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

reaseaza cpu-ul daca zici ca ai incercat tot, verifica si pinii... apoi boot doar cu o memorie in primul slot, apoi al doilea daca nu ai noroc si tot asa.
vad ca nu are dual bios, asa ca daca chipul de bios s-a corup trebuie resold.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2017, 20:08   #10
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,861
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca se corupea, arata un mesaj de eroare. Dar nu ajunge semnal la monitor.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2017, 20:56   #11
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 527
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

Din 8 versiuni de bios, 5 au "memory compatibility". Incearca cu ceva din lista de memorii compatibile .
Ce conexiune e la monitor? Posibil sa nu scoata HDMI. Desi asta nu explica de ce nu merge dedicata.
Aici zicea un nene ca nu-i pornea cu ceva conectat pe SATA. Cheap stuff, daca e in garantie, nu mai sta pe ganduri, pierzi timp si nervi.
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2017, 21:02   #12
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,884
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu are rost sa puna memorii compatibile....Daca nu ii pune memorie si nu beepaie este cat se poate de clar ca placa de baza este moarta.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2017, 09:30   #13
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,970
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Daca se corupea, arata un mesaj de eroare. Dar nu ajunge semnal la monitor.
Ai ramane uimit cate placi de baza am resuscitat in aceleasi conditii si am fortat second bios si au pornit sau pe portul dedicat am facut rescriere de bios si si-au revenit, niciuna nu mi-a dat mesaj de bios corupt.

Partea proasta e ca neavand dual bios ai nevoie de desold/rescriere/desold sau pur si simplu poate e kaput placa mai ales daca procul e rece.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2017, 20:21   #14
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,861
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Te cred, insa nu prea are treaba cu ceea ce spui tu. Orice corupere de BIOS ar trebui sa afiseze un mesaj de eroare. Si atunci stii din ce cauza este. Experimentat pe o GA x48 DQ6 si rezolvata cu rescriere de BIOS. Metoda de back-up BIOS aplicata incorect produce scrierea BIOS-ului corupt pe chip-ul cu BIOS-ul corect.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2017, 23:52   #15
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,970
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

Chiar ieri am patit o corupere de bios pe pc-ul meu si se manifesta exact cum zice colegul mai sus, diferenta e ca eu pe z97 am dual bios si lcd pt cod si vedeam ca la 32 murea si facea loop pt ca microcodul din bios-ul de backup nu-mi suporta 4790K, absolut nici macar un mesaj nu aveam.

Oricum la el clar e mobo-ul de vina insa nu se stie daca e resuscitabil or not.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2017, 00:12   #16
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,786
Mentioned: 495 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Ma...voi vorbiti de avioane si el avea o prastiuta... Am testat eu, procul si memoria merg pe alta placa de baza. Asta a lui poate este resuscitabila sau nu, cert este ca nu am timp de asa ceva acum. Dar am eliminat misterul, este clar placa de baza.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2017, 05:32   #17
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,861
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai s-o ia in primire agarici sa Óncerce el s-o rezolve, ca tot are experienta .
kobro is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2017, 09:53   #18
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,970
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai nu am ce sa ii fac daca e single bios iar daca e cumva bios-ul atunci ii trebuie desold si rescris si resold la loc, daca e altceva atunci doar cineva foarte pricipit poate sa-l ajute iar eu nu sunt (am tot aruncat placi de genul la gunoi dupa zeci tentative de resuscitare, timp pierdut degeaba, la dual bios e altceva), fiind un h81 ieftin recomand din start schimbarea ei macar cu un chipsed din seria B sau H ca sa stai linistit pe viitor.

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Ma...voi vorbiti de avioane si el avea o prastiuta... Am testat eu, procul si memoria merg pe alta placa de baza. Asta a lui poate este resuscitabila sau nu, cert este ca nu am timp de asa ceva acum. Dar am eliminat misterul, este clar placa de baza.
I-am dat un exemplu ca se poate si fara mesaj sa se fwta bios-ul vietii.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Art by Game ? The Last of Us: Remastered ? Photo Mode LAB501 Nivelul2 0 07-08-2014 09:10
Dell 2711 power save mode Vespa Periferice 2 07-11-2012 14:34
Roundup: Surse High Power - Element Power HPC-400-G12S M3kk User test & review 8 01-05-2012 21:11
Nu porneste PC-ul! cszrabi Cutia de sub birou 8 24-10-2011 14:25

 
Forum Stats
Members: 7,689
Threads: 18,775
Posts: 582,728
Total Online: 496

Newest Member: Leonard2000

Latest Threads
- by mbc
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.