lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-02-2017, 21:10   #2521
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,247
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

nu mai am cpu sandy ivi ca-ti testam eu placa, restul am
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 21:24   #2522
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,368
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din ce stiu.. placa nu are buzzer .

Sent from TouchWizz
walkman is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 21:26   #2523
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,295
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mare grija cand o sufli de praf, pune neaparat protectia aia de plastic pentru socket!
Am vazut urme de praf acolo, langa socket, nu prea suport praful... Maine seara am 3 platforme programate la curatat, cu compresorul de la serviciu .

Nu ai un buzzer de la carcasa?!
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 21:29   #2524
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,368
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Hm.. o sa verific maine, sunt epuizat.

Sent from TouchWizz
walkman is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 21:34   #2525
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,295
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Gata? Deja ai obosit(sic!)?

Vezi ca mai exista o solutie in extremis, daca nu reusesti nimic.
Are legatura cu un anumit cod de pe eticheta produsului care indica data fabricatiei. Poti beneficia de un soi de extra-garantie dar trebuie sa contactezi producatorul pe canalul oficial de RMA. Daca te documentezi cum trebuie si ai putin noroc, te poti alege cu o placa noua, chiar mai noua(ca si chipset).
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 07:57   #2526
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,368
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ieri, de la 11 am tot scos placa de baza etc, daca stiam ca dureaza atat imi luam 2 sticle de vin.

Faceam ravagii cu tanc-ul in Battlefield 1 cand poc, s-a stins .

Last edited by walkman; 20-02-2017 at 08:35.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 14:36   #2527
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,247
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am o problema stupida si nu o pot rezolva.

Se da win 7 pe 32 (nu exista alta optiune asa ca nu-mi recomandati sa-l pun pe 64 sau alt wind fiindca iese din discutie) si un computer cu i3 6100 , mobo H110M-HDV asrock care nu-mi vede toti ramii in windows (imi vede stick-ul de 4GB DDR4 deci nu asta e problema) ci usable imi vede mai putin decat trebuie iar dupa restart apare mai mult sau mai putin (fluctueaza), minim am vazut 1.99GB usable din 4 si maxim 2.85GB usable (ceea ce e oke) dar nu ramane fix dupa restart/shutdown...
Am gasit o optine pe dinamic, mai exact TOLUD, si de pe auto am pus-o pe 3.5 dar nici asa nu ramane fix memoria utilizabila si uneori lipseste mai mult decat trebuie, IGP-ul l-am facut de 128MB si nada...

stie cineva cum rezolv rahatul asta ? oricum chiar si asa tot mai lipseste ceva memorie ram din cat era x86 facut sa vada.
idei ?

Pana nu schimba softu vietii pentru care sunt limitati la win 7 maxim si pe 32 doar nu pot face upgrade.

Last edited by agarici cu pedale; 20-02-2017 at 14:41.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 15:11   #2528
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,243
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

La maşină virtuală Windows 7 32 bit s-au gāndit?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 15:24   #2529
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

msconfig - boot - advanced options si vezi maximum memory. Poate te ajuta.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 15:50   #2530
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,646
Mentioned: 488 Post(s)

PC-ul meu



Default

Probabil că ai un BIOS futăcit, īncearcă să scoți din plăcile PCI Express de pe placa de bază și să le inversezi īntre ele.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 15:58   #2531
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

enable VT-x ?
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 16:00   #2532
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,126
Mentioned: 109 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai īncercat Disable memory remapping īn BIOS?
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 19:38   #2533
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,247
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
La maşină virtuală Windows 7 32 bit s-au gāndit?
EXCLUS, vor sta pe w7 32 inca un an apoi vor schimba pc-urile de la dual core cu 4GB DDR2 la i3-uri ca mai mult nu vor lua sigur. Iar WM nu ar ajuta in cazul de fata fiindca userii sunt prea prosti in utilizarea pc-ului.

Quote:
Originally Posted by Pirat View Post
msconfig - boot - advanced options si vezi maximum memory. Poate te ajuta.
Acum incerc, am pus bifa si am lasat 4GB o sa dau restart soon

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Probabil că ai un BIOS futăcit, īncearcă să scoți din plăcile PCI Express de pe placa de bază și să le inversezi īntre ele.

E placa tamp sau bios-ul gandit prost, nu exista nimic in pci express fiindca nu au GPU decat integrat intel si ramii inversati nu ajuta , ramii sunt detectati corect, problema e ca utilizabili nu sunt cat trebuie.

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
enable VT-x ?
E enable parca... verific maine ca remote nu pot.

Quote:
Originally Posted by Rob’ View Post
Ai īncercat Disable memory remapping īn BIOS?
Asta am caut in prima faza ca mai auzisem de discutii de genul si nu am gasit optiunea in mobo-ul asta. Practic am impresia ca sunt facute de asa natura anumite mobouri sa nu mai poti pune OS-uri vechi pe ele
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 20-02-2017, 23:59   #2534
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,499
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by walkman View Post
Ieri, de la 11 am tot scos placa de baza etc, daca stiam ca dureaza atat imi luam 2 sticle de vin.

Faceam ravagii cu tanc-ul in Battlefield 1 cand poc, s-a stins .
Ceva noutăți?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2017, 00:37   #2535
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,646
Mentioned: 488 Post(s)

PC-ul meu



Default

Agarici, memoria disponibilă depinde de TOLUD, poți īncerca să setezi o valoare minimă, dar dacă este un bug ceva īn BIOS nu prea ai ce face, tot cum vrea el va aloca.
Mai poți īncerca și să aloci mai multă memorie la placa video, poate este relocată īn altă zonă.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 21-02-2017, 07:54   #2536
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,368
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Ceva noutăți?
Neata, n-am postat aseara, am zis sa nu ma bucur prea devreme .

Am luat de la @Bugsy004 ieri, o sursa corsair, cooler stock + placa video sa le incerc.

Pe scurt: In jur de 4 m-am apucat de treaba, scos totul pe birou, pus cooler stock + sursa + placa video de la bugsy, dat o cheie si rezultatul acelasi.
Porneste pentru o fractiune de secunda, se opreste si tot asa.

~19:00, am reasamblat PC-ul cu, componentele mele, am zis gata.
Am scos bateria si dat un clear CMOS. A pornit insa dupa shut down, facea la fel. Am mai dat un Clear CMOS si pus bateria la loc iar de atunci functioneaza flawless. WTF?

Last edited by walkman; 21-02-2017 at 09:10.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2017, 10:05   #2537
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,247
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Agarici, memoria disponibilă depinde de TOLUD, poți īncerca să setezi o valoare minimă, dar dacă este un bug ceva īn BIOS nu prea ai ce face, tot cum vrea el va aloca.
Mai poți īncerca și să aloci mai multă memorie la placa video, poate este relocată īn altă zonă.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Exact ,am dynamic care e un cur, imi vede 1.9 utilizabili iar apoi mai am 2.5 si 3.5 ca optiuni, pe 3.5 imi vede cel mult 2.85 cu IGPul pe 64mb , e acceptabil dar nu mi-l vede tot timpul la 2.85 si ma dispera.

Nu mai iau asrock in combo cu win7, o sa evit, ce placi de baza au optiunea de memmory remaping ca imi scapa.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 21-02-2017, 10:58   #2538
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,499
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Default

Asus
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2017, 15:47   #2539
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,235
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

@walkman, trebuie sa aduci popa la sistemul ala. )

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2017, 15:50   #2540
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,368
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

I-am zis ca-l inlocuiesc cu Ryzen si vad ca merge acum .
walkman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,878
Posts: 608,803
Total Online: 335

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by Kspic
- by brhams
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.