lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-02-2018, 10:16   #441
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,479
Mentioned: 477 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Secttor View Post
Sa ma ierte sfantu' dar nu as risipi zestrea pe mikroticu' cela nici picat cu smoala fierbinte.
Efectiv..untrustable.
In ce sens?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2018, 12:39   #442
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,910
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Ce erroare da sau ce zice? Print screen ?
By default ar trebui sa mearga, admin fara parola parca era userul
Iti dai seama ca am schimbat parola printre primele lucruri pe care le-am facut nu mergea dupa MAC din neighbors , a mers cu IP pana la urma.

Fun fact : telefoanele Apple nu se conecteaza la Mikrotik|(testat pe 5s si 7), a trebuit sa fac enable la alt router ca se conecteze niste prieteni, o sa fac debug mai tarziu. Si mai trebuie sa fac si un guest network ceva, cu alta parola pentru vizitatori.

Last edited by ktf; 03-02-2018 at 12:41.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2018, 12:41   #443
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,266
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Iti dai seama ca am schimbat parola printre primele lucruri pe care le-am facut nu mergea dupa MAC din neighbors , a mers cu IP pana la urma.



Fun fact : telefoanele Apple nu se conecteaza la Mikrotik, a trebuit sa fac enable la alt router ca se conecteze niste prieteni, o sa fac debug mai tarziu. Si mai trebuie sa fac si un guest network ceva, cu alta parola pentru vizitatori.


Apple are probleme cu 40MHz pe 2.4 pt ca foloseste combo wifi+bluetooth. Ca sa fie totu ok pe 2.4 tre 20 MHz si pe 5 GHz 80 MHz.


"Hi folks,

I've been battling with this exact same issue on-and-off for quite some time now over the last several years.

Like other reports here, for me the problem manifests most obviously as DHCP problem for iPhone, but like some other posts in this thread, the problem also tends to present as other strange behaviours too, with ping packet loss, some apparently random IPs intermittently not reachable and so on. Every time I have encountered the problem, I've been looking for network loops from badly configured bridges, and often after tidying up some unusual bridged vlan configs, the problem seems to go away.... for a while

But today, after battling this one for more than a week (not full time, fortunately I think I finally found the culprit: one of the bridges on the broadcast domain was set as proxy-arp. I can only guess that it was set that way at one time when that device was acting as VPN server access for remote access to the connected subnet, but the particular router was not performing that task any more, so it was easy to just change back to arp-enabled - problem immediately resolved! :-)

Investigating further, I've found out that this problem seems to only happen when the proxy-arp bridge has one or more ports that are non-edge. I realize now that this is why in the past when I go playing with bridge configurations to discover that the problem mysteriously goes away, it was only because I happened to fluke on a configuration that put the offending bridge onto an edge somewhere (out of sight, out of mind!

After reading through previous reports in this thread, I can see a LOT of symptoms and apparent solutions that make a great deal of sense with this discovery in mind - there is mention of VLAN and VPN and STP and so on, which are all features that tend to be in play for this problem to happen. From me, big thanks goes to @benniehier who made a post mentioning "add arp for leases" which got me thinking why that would make any difference... and that triggered a memory snippet of seeing some interface with proxy arp enabled - bingo!

I'm posting this update because I reckon I won't be the last to come across this problem, and so adding this outcome as a potential solution to those who follow ;-)

Cheers!

Mike.
"
Sursa: Mikrotik Forums.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 03-02-2018 at 17:17.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2018, 17:06   #444
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 642
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Quote:
ai un link ceva cu care sa-ti sustii parerile sau ne bazam pe reputatia ta si te credem pe cuvant ?
Gogule..m-ai rastignit si pt 1900AC-ul ca la talcioc'..nu repet experienta.

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
In ce sens?
Fiabilitate, suport din partea producatorului, si ce au plans altii mai sus
__________________
Draftworks
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 12:21   #445
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,910
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe partea de fiabilitate nu prea am auzit plangeri.

@Bennedict, cu wifi pe 2.4 pe 20Mhz si reteaua de 5 pe 20/40/80Ceee nu am reusit sa conectez cu un iPhone. Sincer nu prea ma intereseaza, ca eu am Android. Doar vizitatorii par sa aiba iPhone
ktf is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 12:40   #446
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,492
Mentioned: 1001 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu conectez si iphone fara probleme la mine acasa.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 14:06   #447
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,266
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe ubiquiti am avut probleme cu comutarea intre frecvente daca lasam pe 40MHz. (AirDrop nu mai functiona cum trebuie si pierdeam conexiunea). Nu era de la interferente ca nu am asa ceva, stau la casa). La apple cel putin orice ai face, pe 2.4 sta pe 20MHz. Dupa cum am zis ei folosesc combo wifi+bluetooth si e ceva specific. La mikrotik iarasi au fost probleme dar se pare ca sunt legate de dhcp static arp si nu de frecventa de operare.
In zonele congestionate e cel mai bine pe 2.4 sa ramai pe 20MHz. Pana la urma daca vreau 5GHz blana la parter mai iau un AP si o sa-i fac wireless uplink.
Cand e vorba de solutii de buget iau mikrotik, in rest ubiquiti. Acum sa nu se inteleaga altceva. Ambele sunt la fel de bune, fiabile.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 04-02-2018 at 15:29.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 15:28   #448
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,964
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu



Default

iOS si MacOS-urile au probleme si cu cisco, din pacate fix-urile la cisco sunt fuckt up de cele mai multe ori, prinzi stabilitate dar viteza mult mai naspa, o spun din feedback-ul clientilor unde erau AP-uri cisco profi nu mizerii entry, problemele erau in general la negociere conectare sau dropuri, ubiquity stau mult mai bine la compatibilitate dpmdv dar si ei aveau problemute dar fix-uri rapide si eazy cum zice bennedict. nu detin nici iOS nici MacOS ca sa spun ceva clar cu mikrotik dar sunt sigur ca si ei au ca si multi altii probleme si fix-uri.

Din septembrie pana acum am avut continuitate 100% din partea router-ului hAP-AC, singurele restarturi au fost din cauza mea fiindca update si teste cu softuri beta, in rest uptime 100%, fiecare isi ia ce vrea pl lui pana la urma, nu cred ca gogosrl ti-a bagat pe gat ceva anume sau alt coleg asa ca...

Last edited by agarici cu pedale; 04-02-2018 at 15:34.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2018, 10:25   #449
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,910
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mikrotik-ul e doar wireless AP si switch, DHCP-ul e in ZTE. Aia de 2.4 am lasat pe banda de 20Mhz si tot degeaba . Oh well, cand vin invitati dau drumul la wireless pe ZTE si problem solved.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 12:17   #450
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,910
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cand nu ai ce face, iti cauti de munca. Am vazut azi ca la un reboot Mikrotikul si-a luat alt IP. Inteligentul de mine isi zise hai sa ii pun IP fix pe lan. Ca sa faci asta, trebuie sa faci o inregistrare noua si trebuie sa o stergi pe aia veche. Cum noua nu puteam face pe acelasi port, a trebuit sa o sterg pe aia veche. Si evident, acum nu mai are IP si nu ma pot conecta la el.

Winbox il vede pe MAC in neighbors dar imi da doar sec ERROR : Could not connect to bla bla MAC.

E vreo modalitate sa ii asignez IP fara sa ii dau complet restore ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 12:22   #451
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,479
Mentioned: 477 Post(s)

PC-ul meu



Default

Prin ssh merge parca. Dar nu am testat sa iti sun exact ce si cum. Daca l-ai activa pe mikrotik wiki ce si cum. Dar de ce nu ai modificat-o pe aia veche in loc sa faci una noua?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 12:45   #452
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,910
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Prea tarziu pentru asta acum Nu parea sa fie modificabila aia veche, isi lua IP dinamic si nu am vazut vreo modalitate sa schimb asta, poate ma insel.

Pe SSH iti trebuie IP ca sa te conectezi...
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 12:54   #453
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,015
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai modificat și setările serverului de DHCP?
Pe placa ta de rețea locală ai alocat IP? Cu ce gateway?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 13:01   #454
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,964
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu



Default

Inainte de a face schimbari de care nu esti sigur iti recomand sa faci backup la setarile actuale.
Te duci pe FILES - apesi pe BACKUP, dai denumire, faci drag and drop pe desktop la fisierul bkp efectuat si apoi te apuci si modifici.
In asa fel si daca se fwte ceva, resetezi si apoi dai restore.

Normal in mod AP-ul avand DHCP-ul dezactivat, adica router-ul dinainte ii da IP, nu mai e treaba mikrotik-ului sa isi dea singur IP decat daca vrei sa-i pui tu IP fix, punandu-i FIX iar tu pe viitor schimbi clasa de IP din router atunci o sa ai o probleme cu AP-ul ca ramane pe IP fix si nu ti-l mai vede, asa ca trebuie reconfigurat inainte de schimbare.

Last edited by agarici cu pedale; 09-02-2018 at 13:04.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 13:03   #455
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,226
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Va recomand sa activati Safe Mode in Winbox.

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=50735
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 13:19   #456
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,910
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mikrotikul era in mod switch + wireless AP. DHCP e dezactivat, ca alt router face alocarea. Toate chestiile conectate la Mikrotik inca merg bine mersi. Doar ca nu ma pot conecta eu la interfata .

Nu am de gand sa schimb clasa de adrese din router oricum, ca am o tona de chestii pe IP fix.

Am incercat si de pe PC si de pe laptop. Dezactivat toate celelalte LAN-uri din PC, Vmware, etc etc, no luck. Factory reset it is then.
@gogusrl : vazusem butonul de safe mode, nu stiam ce face. O sa il folosesc cu incredere de acum inainte. Partea buna e ca acum pot sa fac setupurile mai repede.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 13:30   #457
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,964
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cu un scaner de retea ti-l vede ? Incearca Advance IP scaner, apesi pe butonul de "IP" si iti identifica el clasa, ar trebui sa apara "192.168.0.1-254"
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 13:37   #458
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,492
Mentioned: 1001 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Cu winbox te poti conecta chiar daca nu are IP.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 13:39   #459
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,910
Mentioned: 65 Post(s)

PC-ul meu

Default

Posibil sa mai fie niste chestii de firewall active pe router. Am incercat si cu NiehgborViewer de la Mikrotik si am optiunea de MAC telnet, dar da timeout.

Asa dadea si inainte apropo, cand avea IP. Puteam sa ma conectez doar cu IP, nu cu MAC.

Advance IP scanner nu il vede, ca deh, nu este IP

LE : Fixed. Am incercat sa ii dau factory restore, dar se pare ca a revenit la setarea de dinainte , cand avea IP dinamic. Restul setarilor par ar fi salvate. Phew.

Last edited by ktf; 09-02-2018 at 13:52.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 13:52   #460
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,964
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu



Default

BKP config.
Upgrade la OS , ideal pe bugfix sa ramai si upgrade la firmware in routerboard.
BKP config din nou.

LE: Daca esti deja pe curent release sau ai fost si apoi te-ai razgandit si ai facut downgrade la bugfix release urca inapoi pe versiunea de curent release si ramai pe ea, apoi BKP config.
LE2: La orice upgrade de OS faci si un BKP config inainte to be 100% safe. N-am intalnit nici o problema pana acum la upgrade-uri si uimitor stau si pe beta (release candidate).

Last edited by agarici cu pedale; 09-02-2018 at 13:57.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,669
Threads: 18,740
Posts: 581,927
Total Online: 365

Newest Member: ali777

Latest Threads
- by Steve-o
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.