lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-12-2017, 15:56   #201
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

De obicei, pana la 1.35v te poti duce fara probleme. 1.27 e super IMO.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2017, 00:51   #202
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 855
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru un Ryzen5 1600 la 3,7-3,8GHz , ce voltaj e recomandat pentru NB ? merge lasat pe auto sau ar fi mai recomandat sa fie in jurul valorii de 1v ? din ce am citit nu e recomandat sa se depaseasca 1,15-1,2v pentru CPU NB, am vazut ca pe auto sta undeva la 0,900v.
@mbc, tu ai oc la 1600-le tau, ce valoare ai pentru voltaj la NB ?

Last edited by Danos; 24-12-2017 at 00:54.
Danos is online now   Reply With Quote
Old 24-12-2017, 01:23   #203
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

1600-le este pe 3.7 cu voltaj default pe Ggiabyte AB350 Gaming 3. Problema mare este ca am un cooler de 30 lei pe el si imi ajunge la 80 de grade in configuratia asta, nu ma pot duce mai sus. Acum intentionez sa-mi iau un CLC pentru R1700x si atunci o sa pun Mugen 5 pe R1600 si o sa vad daca ajung la 4 Ghz.

PS: Gigabyte are talentul de a baga tensiune in plus, nu ma pot uita acum cat e, iti zic dimineata daca vrei.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2017, 01:42   #204
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 855
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

La 3,7GHz am facut si eu un test si in prime 95 ajunge la fel la 80 de grade dar are coolerul stock Wraith Spire si o carcasa nu prea bine aerisita(de fapt e fosta mea carcasa Thermaltake WingRS 100), bine, nu ma intereseaza in mod deosebit ca nu e sistemul meu, e al nepoata-mii , dar am incercat sa vad ce poate, placa de baza e ieftina MSI B350M PRO-VD PLUS, nu e cine stie ce, dar pentru ea e mai mult decat suficient.
Danos is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 20:50   #205
daniel060288
Member
 
daniel060288's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 147
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu



Default

Salut,
Sistemul meu este urmatorul:
Ryzen 1800x
MSI krait Gaming x370
MICRON, 16GB ram ddr4, 2400mhz

Aveti idee din ce cauza nu mai porneste sistemul dupa ce ii pun multiplicatorul pe manual? Am tot incercat cu multiplicatorul la 40, 39 38 si cu voltaj pana la 1.43, dar dupa restart trebuie sa ii fac clear CMOS.

Daca il las pe auto, cu gamer mode ON, ajunge la 3.8ghz cu 1.35v.

Multumesc,
daniel060288 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 20:57   #206
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

pune multiplicator 38, llc 2 soc voltage 1.2 si tensiune procesor 1.4. Ar trebui sa mearga, indiferent de cat de prost e procesorul. Bine, sa ai ultimul bios in primul rand.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 00:26   #207
daniel060288
Member
 
daniel060288's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 147
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu am setarea de care spui tu. Asa arata bios-ul placii mele de baza.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20180103_232122.jpg
Views:	105
Size:	496.4 KB
ID:	61303  
daniel060288 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 04:18   #208
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

CPU Core Voltage - 1.4v
CPU NB/SOC Voltage - 1.2
Dupa care ar fi bine daca ar fi un Load Line Callibration sa il pui pe 2, dar nu il vad aici. S-ar putea sa fie in DigitALL Power.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 11:25   #209
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,672
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Pentru un Ryzen5 1600 la 3,7-3,8GHz , ce voltaj e recomandat pentru NB ? merge lasat pe auto sau ar fi mai recomandat sa fie in jurul valorii de 1v ? din ce am citit nu e recomandat sa se depaseasca 1,15-1,2v pentru CPU NB, am vazut ca pe auto sta undeva la 0,900v.
Quote:
Originally Posted by mbc View Post
pune multiplicator 38, llc 2 soc voltage 1.2 si tensiune procesor 1.4. Ar trebui sa mearga, indiferent de cat de prost e procesorul. Bine, sa ai ultimul bios in primul rand.
La mine cu Ryzen 5 1600 pe un ASRock AB350M Pro4, Soc Voltage e la 1,05V pe AUTO cu memoriile setate la 3200Mhz prin XMP si procesorul la 3,75Ghz. Toate voltajele pe AUTO.

Creste SOC Voltage o data cu frecventa memoriilor? Vad la lume pe aici 0.85-0.9V cu memoriile la 2400Mhz.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 14:32   #210
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 626
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu

Default

Max safe e 1.2v dar depinde de frecvente si procesor/memorii (more is not always better). De ex. sweet spot pentru mine este 1.15v pentru 3.95Ghz cu 3350Mhz ram si merge cu 1.15v pana la 4.0Ghz cu 3604Mhz ram (unde este stabil doar ca nu 100%, nu trece IBT w/ avx very high sau daca am load serios VM + un joc AAA pica uneori ...dar acolo procesorul este factorul limitator).

Pentru frecvente de 2400Mhz, 2666Mhz logic ar fi sa fie lasat stock sau maxim 1.1v depinde de la caz la caz, oricum 1.2v e overkill la frecvente <3000Mhz.
zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 01:56   #211
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,547
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

@mbc: Ce setari ai la CPU si Memorii? Din ce observ avem acelasi kit de memorie(sau ai versiunea AMD nou lansata?) ...ceva nu e ok la mine cu ramul aparent: ...Memory could not be read.
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6

Last edited by fubu; 04-02-2018 at 02:23.
fubu is online now   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 13:35   #212
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Memoria pe profilul XMP 3200
procesorul 3.9 Ghz
Vcore 1.375
SOC Core 1.15
LLC - 2
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2018, 16:03   #213
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,547
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu i-am setat manual 3200Mhz, 14,14,14,34, voltajul 1.35 si pare sa nu ii convina. Face figuri si cu procesorul stock.
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is online now   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 22:18   #214
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

Prezint si eu noua jucarie, a pornit din prima, fara probleme. Maine o pun in carcasa si instalez ESXi, azi nu mai am rabdare.

Ryzen 7 1800X
G.SKILL 2x16GB 3200 CL15 care a postat fara probleme cu profilul XMP.
placa de baza ASRock AB350M Pro4
cooler be quiet! Shadow Rock TF2 care are un sistem de prindere jalnic.

O sa mai fac cateva teste sa vad daca e stabil, la OC nu cred ca o sa ma bag pe placa asta.

SPOILER:


__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7

Last edited by Pirat; 09-02-2018 at 22:30.
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2018, 01:02   #215
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,672
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am pe fix aceeasi placa de baza un ryzen 5 1600 si 16gb ram G.Skill TridentZ 3200 cl14.

Cum scrie si in profil ryzen 5 1600 il tin la 4Ghz cu 1,4v setati in bios iar ram-ul l-am pus azi la 3466 cl14 cu 1.4V setati in bios (maximul de altfel).

Din ce am citit placa are un vdrop serios pe ryzen 7 si mai putin pe ryzen 5 desi si aici de la 1.4v setati in bios ajunge la un minim de 1.264v in Intel Burn test la 4Ghz. In general sta pe la 1.312v.

Deci cu overclock-ul la ryzen 7 mai subtire.

Atentie!!! Orice ai face nu sari mai sus de versiunea 3.10 de Bios. Toate de mai sus fie iti ingheata placa ( garantie te iubesc) fie au performante mai slabe cu memoriile si overclock-ul in general.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2018, 01:56   #216
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 626
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu

Default

IBT cu AVX / Very High?
zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2018, 08:26   #217
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vdroop e ridicol, 3600 cu 1.3V setati in bios iar in windows oscileaza intre 1.25-1.45V. Ram setat 3200 CL15, in CPU-Z pune 16-15-15-35. O sa ii fac un update de bios la 3.10 sa vad daca se schimba ceva. Inca nu am gasit setare sa scot XFR.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ryzen.jpg
Views:	74
Size:	592.6 KB
ID:	61758  
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2018, 09:24   #218
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,672
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by zamoldac View Post
IBT cu AVX / Very High?
Testul standard. O sa incerc si cu AVX/ Very High.

@Pirat. Baga intai bios 3.10. Eu cand am cumparat placa i-am pus in magazin bios-ul 3.10. Memoriile merg direct 3200 cu setarile din xmp daca setezi profilul xmp in bios.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 15:59   #219
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am pus Bios 3.1. XMP tot il incarca cu CL16, nu e asa de grav, macar ramane la 3200. Am setat frecventa CPU la 3600 cu 1.25V si core boost disabled. Nu mai supravolteaza acum.

Dupa cateva ture de IBT am instalat esxi si se misca bine.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	esxi.JPG
Views:	62
Size:	47.4 KB
ID:	61772  
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7

Last edited by Pirat; 11-02-2018 at 21:54.
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 12-02-2018, 13:54   #220
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,547
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

Kitul G.Skill F4-3200C14D-16GTZR ce chipuri are inside? Are Samsung sau Hynix?
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6

Last edited by fubu; 12-02-2018 at 15:23.
fubu is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 14:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 23:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 13-10-2017 00:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 15:35

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,878
Posts: 608,807
Total Online: 311

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by matose
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.