lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-09-2015, 11:25   #21
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,135
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu nu am vazut nici o reclama pe chromecast in youtube pana acum, ca idee.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2015, 15:24   #22
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,646
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se da o adresa din LAN: http://10.10.10.206:8080

IP-ul este al telefonului meu cu android pe care il folosesc ca si IP camera.
Am un ASUS RT-N56.

Ce trebuie sa fac sa fie vizibil si din WAN?
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2015, 16:52   #23
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,619
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Adauga acel IP la sectiunea DMZ īn meniul routerului.

Sent from my 1+
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2015, 17:08   #24
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,135
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

E cam exagerat sa bagi ip-ul in DMZ.

1. Ii faci rezervare in DHCP pentru un IP oarecare
2. Faci port forward pe TCP si UDP, pentru IP-ul respectiv, si portul 8080.
3. Accesezi camera folosind ipul public dupa care pui doua puncte si portul (:8080)
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2015, 19:45   #25
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,646
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

La Asus rt-n56 exista vreo posibiltatea de a face adult pages blocking? Poate ceva custom firmware? DD-wrt? Mulțumesc
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2015, 23:33   #26
piticu
Ancient friend
 
piticu's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,137
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to piticu Send a message via Skype™ to piticu
Default

Stiti ceva de acest model de router Synology RT1900AC?
piticu is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2015, 17:32   #27
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,980
Mentioned: 174 Post(s)

PC-ul meu



Default

foloseste careva vpn ? vreau sa imi fac un abonament la un vpn si sa-l pun pe al meu router tp-link C5. vreau sa devin anonim pe internet imi pare ca sunt sniffuit frecvent
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2015, 22:15   #28
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,296
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Snifu ceeee?
Ce anume iti alimenteaza paranoia?
Please tell us more.

Vpn-ul daca il cumperi il configurezi direct pe laptop/pc, nu se instaleaza pe routerul tau.
Poti face server de vpn propriu daca vrei sa te loghezi la tine in reteaua privata.

Sent from my One Plus One using Tapatalk.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2015, 10:02   #29
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,980
Mentioned: 174 Post(s)

PC-ul meu



Default

se face cu un firmware custom si anume dd-wrt. packet sniffing.... loguri de pe net pakete primite ... etc... goagle'it
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2015, 10:26   #30
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,296
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Īntāmplarea face să am cāt de cāt o idee generală despre sniffere, dd-wrt și routere consumer.

Routerul ăla este al tău, nu īți pune nimeni dd-wrt pe router fără voia ta. Deci nu există firmware custom.
Pentru packet sniffing știi care sunt cerințele, de ce ai nevoie ca să faci așa ceva? Ai văzut cum arată packetele ce trec printr-o interfață īn modul promiscuous?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2015, 12:08   #31
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,980
Mentioned: 174 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Snifu ceeee?
Ce anume iti alimenteaza paranoia?
Please tell us more.

Vpn-ul daca il cumperi il configurezi direct pe laptop/pc, nu se instaleaza pe routerul tau.
Poti face server de vpn propriu daca vrei sa te loghezi la tine in reteaua privata.

Sent from my One Plus One using Tapatalk.
eu ti-am raspuns aici ca o sa imi pun un firmware custom pe al meu router. nu vreau sa aiba internet provideru logurile si paketele care le trimit. nu ma pot uita la multe chesti pe youtube din cauza licentelor ... si daca vrei si tu un mp3 vine amenda acasa...
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2015, 17:55   #32
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,296
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Custom firmware pui pe router doar dacă știi de ce anume īl pui. Și doar dacă ai nevoie. Altfel mai bine īl lași stock așa cum a venit de la producător.

Te poți uita la ce vrei tu pe youtube, nu ești tu responsabil la ce te uiți, de content-ul de acolo este responsabil doar uploader-ul.

Ca să descarci mp3-uri, filme și alte nebunii trebuie să folosești un vpn extern (trebuie să plătești) astfel īncāt să nu īți știe nimeni IP-ul. Viteza prin VPN e de regulă mult mai mică comparativ cu de viteza de download normală direct de pe IP-ul tău.

Casele de discuri au un fel de boți care se conectează pe site-urile de torrente și acolo urmăresc ce IP-uri se conectează la materialul la care se face share. Apoi cu lista respectivă de IP-uri se adresează ISP-ului tău și solicită să īți restricționeze accesul la internet.

Conexiunea VPN o faci direct din Windows, cu un client de VPN, pentru ce īți trebuie ție nu ai treabă cu routerul și cu firmware-ul lui.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2015, 19:40   #33
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,980
Mentioned: 174 Post(s)

PC-ul meu



Default

Domnu Arise multumesc de sfaturi. Nu te mai aprinde asa tare era doar o intrebare daca foloseste cineva vpn. punct. si da o sa platesc pentru el iar ceea ce zici tu cu restrictionarea la internet este gogoasa secolului. se duce la isp si le cere logurile cand am tras muzica apoi iti trimit scrisoarea cu "amenda" si daca nu platesti te ameninta cu datu in judecata. la faza cu youtube nu imi trebuie mie licenta doar ca gema cere bani pentru fiecare vizualizare in germania din cauza asta sunt blocate multe clipuri. Goagle'it.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2015, 20:01   #34
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,296
Mentioned: 466 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mă retrag din discuție. Ești prea expert īn domeniu.

Sent from my One Plus One using Tapatalk.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2015, 21:22   #35
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,980
Mentioned: 174 Post(s)

PC-ul meu



Default

probez chiar acum un client merge destul de bine.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bucuresti test.JPG
Views:	359
Size:	100.6 KB
ID:	51509   Click image for larger version

Name:	ny test.JPG
Views:	376
Size:	107.8 KB
ID:	51510  
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2015, 16:56   #36
gameru
Senior Member
 
gameru's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 353
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vechiul router Tp Link w8961nd a murit aseara.
Nu stiu ce sa aleg intre TP Link W8970 v1 (Ram-64 MiB,Flash-8 MiB,CPU-500 MHz ) si ASUS DSL-N55U (8MB/128MB (Wi-Fi) and 1MB/2MB (ADSL) , CPU separat pentru modem si router )
Ambele au porturi Gigabit
Asus arata foarte bine la specificatii.Ma pun pe ganduri cei 2MiB (Adsl) - din el voi da net la un calculator + 2 routere
gameru is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2015, 09:06   #37
EXxx
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 432
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Custom firmware pui pe router doar dacă știi de ce anume īl pui. Și doar dacă ai nevoie. Altfel mai bine īl lași stock așa cum a venit de la producător.

Te poți uita la ce vrei tu pe youtube, nu ești tu responsabil la ce te uiți, de content-ul de acolo este responsabil doar uploader-ul.

Ca să descarci mp3-uri, filme și alte nebunii trebuie să folosești un vpn extern (trebuie să plătești) astfel īncāt să nu īți știe nimeni IP-ul. Viteza prin VPN e de regulă mult mai mică comparativ cu de viteza de download normală direct de pe IP-ul tău.

Casele de discuri au un fel de boți care se conectează pe site-urile de torrente și acolo urmăresc ce IP-uri se conectează la materialul la care se face share. Apoi cu lista respectivă de IP-uri se adresează ISP-ului tău și solicită să īți restricționeze accesul la internet.

Conexiunea VPN o faci direct din Windows, cu un client de VPN, pentru ce īți trebuie ție nu ai treabă cu routerul și cu firmware-ul lui.
Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Domnu Arise multumesc de sfaturi. Nu te mai aprinde asa tare era doar o intrebare daca foloseste cineva vpn. punct. si da o sa platesc pentru el iar ceea ce zici tu cu restrictionarea la internet este gogoasa secolului. se duce la isp si le cere logurile cand am tras muzica apoi iti trimit scrisoarea cu "amenda" si daca nu platesti te ameninta cu datu in judecata. la faza cu youtube nu imi trebuie mie licenta doar ca gema cere bani pentru fiecare vizualizare in germania din cauza asta sunt blocate multe clipuri. Goagle'it.
e undeva pe la mijloc treaba cu botii.
Da, firmele mari care vand, se uita in mare dupa cei care fac distributie, adica cei care fac upload. Altfel in UK cam toate site-urile de torrente sunt restrictionate la nivel de ISP. Cu asta probabil au scos din schema undeva la 70/80%+ din piraterie. La restul care fac prostii, ISP-ul trimite 1 scrisoare in care iti spune ca ai dat cu bata in balta si ca te-ai oprit acum, ori trimit politia(mai mult sau mai putin). NU ti se restrictioneaza accesul la internet, treaba se rezolva cu politie si amenzi.
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2016, 21:28   #38
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,646
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se da urmatoareabsituatie: 2 cladiri alaturate. Intr-o cladire am cablul de la RDS infipt intr-un Asus Rtn56 care are 2 retele wifi, una normala si una 5g

Am reusit azi sa pun o parte din cablul catre cladirea a doua si maine o sa finalizez. In a doua cladire o sa pun un tplink din ala ieftin la care o sa leg un pc. De asemenea pe tplink vreau sa am o retea wifi.

Intrebarea mea este, cum fac sa se pupe totul bine? Pun tplink sa isi ia adresa prin dhcp de la asus si ii pun aceiasi gama de ip pe dhcpul lui? Vreau ca toate deviceurile conectate la cele 2 routere sa se vada intre ele.

Mersi
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2016, 21:32   #39
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,135
Mentioned: 1026 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ai nevoie de 2 routere in a doua parte ca sa mearga treaba calumea (unul sa fie client pentru reteaua wireless si al doilea sa dea wireless mai departe. Asta daca vrei sa chiar mearga.

1. tplink1: setezi mod client wifi, ip dhcp.
2. tplink2: setezi mod AP (daca nu are, dezactivezi DHCP).

Cablul iese din tplink1 portul lan1 si intra in tplink2 portul lan1. Poti conecta clienti cu cablu atat in tplink1 cat si in tplink2, pe porturile LAN. Porturile WAN se lasa neocupate.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2016, 22:30   #40
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,646
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mulțumesc @mbc
Nașpa atunci... Īn momentul de față, tplink e pus sa extindă wireless de la Asus. Nu mai țin minte cum l-am setat īnsă cert este ca merge infect ca viteze. Cred ca e din cauza ca a doua clădire e mai jos și wirelessul nu bate cum trebuie

Am nevoie de o soluție care sa meargă ple cablu. Īn mintea mea era simplu ca tplink sa fie pur și simplu conectat la cablul de la Asus, pe care primește net și sa ofere și el ip-uri din aceiași gama cu asusul dar sa aibă o alta rețea wifi a lui...
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,904
Threads: 19,299
Posts: 594,979
Total Online: 326

Newest Member: iatcriss2005

Latest Threads
- by Monstru
- by mbc
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.