lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > In the lab > Pe masa de teste
Connect with Facebook

Pe masa de teste Discutii si sugestii despre viitoare articole


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-09-2011, 12:28   #21
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,449
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Daca se poate Anvil Storage Utility Benchmark
__________________
didicordon: fac schimburi doar daca este in avantajul meu!
TheDogg is offline  
Old 20-09-2011, 12:42   #22
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,099
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by matose View Post
Hmmm.... SB la 3.2GHz limiteaza rata de transfer la scriere la SSD-urile SATA 3, can you imagine that?
Si io care vroiam sa pun SSD pe Celeronu(Northwood) de acasa....

Sa vina testele, poate o sa ma gandesc la vreunu pe cand o sa fac o noua configuratie...
Bogd4n is offline  
Old 20-09-2011, 14:44   #23
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,560
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by matose View Post
Trebuie mai mult. Daca rulezi ATTO cu Task Manager deschis o sa vezi ca la scriere consuma 10-15% din procesor
Pai asta nu inseamna ca buba e la ATTO de fapt?

@Random: e vorba de teste sintetice, nu de daily use

Last edited by kretzu77; 20-09-2011 at 15:00.
kretzu77 is offline  
Old 20-09-2011, 16:41   #24
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Problema e alta, inseamna ca o parte din algoritmul de compresie al SF-2XXX se face folosind CPU -> nu e complet hardware !

Acum inteleg toti cei care si-au luat SSD-uri SATA 3 si nu le mergeau in specificatii care e problema...
__________________
matose is offline  
Old 20-09-2011, 17:26   #25
varz
VIP
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
algoritmul de compresie al SF-2XXX se face folosind CPU
Sterge repede.
__________________
Lurk moar!
varz is offline  
Old 20-09-2011, 17:29   #26
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,560
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

De ce sa stearga?
Cred ca acelasi lucru este si la Marvel, nu?
kretzu77 is offline  
Old 20-09-2011, 17:30   #27
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,705
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

ramane de vazut cu marvel cum sta treaba. aaa... o sa fie intel si crucial, da?
mbc is offline  
Old 20-09-2011, 17:32   #28
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,560
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mai sunt si altii??? LOL
kretzu77 is offline  
Old 20-09-2011, 17:35   #29
varz
VIP
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
De ce sa stearga?
Cred ca acelasi lucru este si la Marvel, nu?
Nicio unitate IDE/AHCI nu poate face asta fara vreun driver dedicat, care sa se interpuna cumva intre kernel si driverul controller-ului.
__________________
Lurk moar!

Last edited by varz; 20-09-2011 at 17:41.
varz is offline  
Old 20-09-2011, 17:55   #30
Apocalypse Now
Ancient friend
 
Apocalypse Now's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: under the bed
Posts: 2,408
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
De ce sa stearga?
Cred ca acelasi lucru este si la Marvel, nu?
Nope, pentru ca Marvell nu foloseste Real Time Compression, nu suporta pierderi de performanta in functie de secventele de date cu care lucreaza ca in cazul Sanforce..

@ Matose, foarte tare find'ul!.. incearca sa nu il faci public pe vreun forum major pana nu scoti articolul pentru ca sigur vezi maine poinaine mare Headline pe Anand: Due to my excessively intimate relations with OCZ, Sandforce, and the holy trinity I have identified a major hardware weakness of the SandForce based drives..

edit:
@ varz, true.. but still, the numbers!
__________________
...Indienii mei tot așa fac, mai uită o virgulă, programul crapă, eu bag buguri în sistem, viața trece, leafa merge, suntem cu toții fericiți. - Arise

Last edited by Apocalypse Now; 20-09-2011 at 17:57.
Apocalypse Now is offline  
Old 20-09-2011, 18:31   #31
varz
VIP
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Va hazardati degeaba. Ce spune matose e imposibil. Cel putin cu drivere AHCI RST/MS.

@Apocalypse Now - Alte mizerii se fac vinovate de acele "numbers". Orice, numai compresia facuta pe CPU nu. Drive-ul nu are cum sa se adreseze CPU-ului. It ain't rocket science.
__________________
Lurk moar!

Last edited by varz; 20-09-2011 at 18:37.
varz is offline  
Old 20-09-2011, 18:43   #32
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Atunci de ce foloseste CPU numai la scriere, nu si la citire?
Sa fie oare problema de la ATTO?
__________________
matose is offline  
Old 20-09-2011, 18:50   #33
varz
VIP
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Se intampla exclusiv pe SF sau si pe alte drive-uri? Poti incerca sa schimbi placa de baza cu totul (acelasi chipset & stuff) si sa vezi daca ai aceleasi probleme.
__________________
Lurk moar!
varz is offline  
Old 20-09-2011, 18:55   #34
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Am incercat numai SF-uri pana acum, o sa schimb placa de baza si revin cu impresii
__________________
matose is offline  
Old 20-09-2011, 20:38   #35
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,560
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu tot pe ATTO dau vina deocamdata
@Matose, le-ai pus pe porturile sata3 intel, nu?
kretzu77 is offline  
Old 20-09-2011, 20:50   #36
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Logic !
__________________
matose is offline  
Old 21-09-2011, 00:41   #37
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Nu era de la frecventa CPU-ului, cum am schimbat placa de baza am rezolvat problema
__________________
matose is offline  
Old 21-09-2011, 01:50   #38
Apocalypse Now
Ancient friend
 
Apocalypse Now's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: under the bed
Posts: 2,408
Mentioned: 11 Post(s)


Default

/disappointed
__________________
...Indienii mei tot așa fac, mai uită o virgulă, programul crapă, eu bag buguri în sistem, viața trece, leafa merge, suntem cu toții fericiți. - Arise
Apocalypse Now is offline  
Old 21-09-2011, 06:23   #39
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,705
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

ne zici care era placa care a facut probleme?
mbc is offline  
Old 21-09-2011, 12:30   #40
varz
VIP
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 464
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Sunt mai multe placi cu probleme... si nici nu se poate cunoaste exact daca un anumit model e praf sau nu din punctul asta de vedere, decat dupa ce testezi cu un SSD rapid pe SATA3 (si cu un anumit data pattern). Cand SATA3 a fost lansat, nu existau drive-uri care sa satureze interfata. Acum exista, si na, exista si probleme, din cauza validarilor facute prost (nu la maximul practic oferit de interfata, in toate conditiile posibile).
__________________
Lurk moar!

Last edited by varz; 21-09-2011 at 12:32.
varz is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ROUND-UP 2x2GB DDR3 LV High-end matose Pe masa de teste 14 22-06-2010 15:22
ROUND-UP P55 mainstream matose Pe masa de teste 18 21-03-2010 21:21
P55 High End Round-up - Decembrie 2009 Monstru Pe masa de teste 45 23-01-2010 16:40
P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 2-a – GIGABYTE P55-UD6 Monstru Articole 1 22-01-2010 11:20
P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA 1: MSI P55-GD80 Micutzu Articole 16 27-12-2009 01:20

 
Forum Stats
Members: 8,051
Threads: 19,861
Posts: 608,419
Total Online: 327

Newest Member: OpenGL

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru
- by Boggy
- by Bobby

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.