lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31-10-2018, 20:03   #1
mooN*
Member
 
mooN*'s Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Oradea
Posts: 139
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default Pc randare 3D

Salut ,m-a rugat un prieten sa ii fac un pc pentru munca (randari mobilier).
Buget 6500 lei
Il va folosi la: SolidWorks,Autodesk Inventor,Autodesk 3ds Max,Rhino 6
M-am gandit la astea dar sunt nehotarat in privinta placii video si a memoriilor.
https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3521840/
Multumesc !
mooN* is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2018, 10:19   #2
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 206
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Văd că nimeni nu se înghesuie să-ți dea un sfat. Deja te afli în zona nebuloasă a utilizării profesionale și nu a hobby-ului care stă la baza acestui forum.

Din cele citite, pentru programele alea menționate de tine, Quadro este alegerea pentru placa grafică.

Un utilizator de Quadro cu experiență în programele alea poate ți-ar da mai multe sfaturi, sunt curios și eu dacă apare unul pe forumul ăsta, că ar fi interesant de citit ce spune.

Până una alta documentează-te pe net

Pentru Solidworks

https://www.solidworks.com/sw/suppor...rdtesting.html

https://www.nvidia.com/object/solidw...enchmarks.html

https://www.pugetsystems.com/labs/ar...-of-This-1112/

Pentru Autodesk și altele

https://www.nvidia.com/object/autode...-graphics.html

https://www.develop3d.com/hardware/q...ed-iray-pascal


Ideea este că pentru Autotedsk merg și GTX-urile, dar pentru Solidworks îți trebuie Quadro.

Linus a făcut
în care arată diferențele și recomandă Quadro P2000, iar surprizele sunt și mai mari când este vorba de CPU.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2018, 11:48   #3
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 554
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu pot sa vad ce link a dat Dacus ca sunt pe mobil dar clar recomand si eu un P2000 mai ales pt solidworks.
https://www.pugetsystems.com/pic_disp.php?id=46048
si au folosit 1080ti. Nu cred ca vrei sa vezi comparatia cu 1070...
PS:eventual sa sapi pe internet dupa comportarea lui rtx2070, cine stie ce surprize or fi. Ca pt. productie merge si o implementare ieftina/normala nu e nevoie sa ai monitor la 170hz
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2018, 12:44   #4
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,806
Mentioned: 59 Post(s)

PC-ul meu

Default

P1000 sau P2000 daca permite bugetul dar eu nu as da 2500 de lei pe i7 8700K nici cu pistolul la tampla!

R7 2700X + P2000(3800lei) > 8700K + P1000(4200 de lei)

My 2 cents daca poate extinde bugetul nitel: https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3522508/

...la care adaugi un SSD de la colegul @Iubitel de aici: https://forum.lab501.ro/showthread.php?t=19385

Samsung 960 PRO 512 , nou, bulk ==> 500 RON
Samsung 970 PRO 512 GB , nou, bulk ==> 650 RON
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2018, 12:49   #5
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 206
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

@ mooN*

Cel mai bun sfat în momentul ăsta este să înlocuiești GTX 1070 cu Quadro P2000, care este cam la același preț.

De CPU nu știu ce să zic, vezi videoul lui Linus, poate te lămurești ce și cum.

Quote:
Core 3D performance in manufacturing and architectural BIM applications like SolidWorks and Autodesk Revit are heavily dependent on the frequency (GHz) of the CPU.
LE.
Nvidia Quadro p2000 4GB vs Gtx 1070 8GB

Se pare că randarea 3D în programele de la Autodesk folosește din plin CUDA cores și de aici reiese un avantaj pentru GTX în fața lui Quadro.
Acum contează pe cei pui accentul.
Strict pentru CAD, Quadro este peste GTX (mai multe fps), din cauza unor optimizări și funcții care nu sunt implementate în GTX.
Pentru randări 3D în programe Autodesk, GTX (având mai multe CUDA cores și frecvențe mai mari) se descurcă mai bine (timp de randare mai mic).
Asta vorbind strict de performanță.

Autodesk - Direct X = GTX
SolidWorks, Rhino - Open GL = Quadro.

Dup-aia mai este problema driverelor, suportul etc.

Nu le poți avea pe toate.

Omul respectiv a avut aceeași dilemă și a ales:
Quote:
I finally went with the Quadro P2000 inside a Dell Precision 5530 and it works wonders!
https://www.tomshardware.com/reviews...al,4572-9.html

Ar fi foarte bine ca un utilizator care a folosit și Quadro și GTX să ne împărtășască din experiența lui, să ne extindem și noi orizontul .
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"

Last edited by Dacus; 01-11-2018 at 15:29.
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2018, 12:59   #6
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 554
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pt. cpu probabil cea mai buna alegere la momentul actual ar fi 8600k(si urcata putin frecventa, nu ceva exagerat, si facut asta pe setarile de turbo nu all cores), sunt suficiente 6cores pt ce are el nevoie. Eventual poate trece la anul la Zen2 fara sa piarda cine stie ce dpdv financiar.
Oricum 2700x e o alegere buna, nu ar trebui sa il traga in jos cu p2000, asta ar fi problema daca ar lua p6000 de ex. dar nu e cazul la bugetul de fata.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2018, 15:07   #7
mooN*
Member
 
mooN*'s Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Oradea
Posts: 139
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc ,i-am trimis azi configuratia asta https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3522660/
Am vazut ca sunt dependente programele de frecventa cpu dar Intel mi se pare prea scump la momentul de fata.
Pc'ul va fi luat pe firma deci vrea doar noi.
mooN* is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2018, 15:44   #8
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,806
Mentioned: 59 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mooN* View Post
Multumesc ,i-am trimis azi configuratia asta https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3522660/
Am vazut ca sunt dependente programele de frecventa cpu dar Intel mi se pare prea scump la momentul de fata.
Pc'ul va fi luat pe firma deci vrea doar noi.
E foarte bine!
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare procesor randare video? synus100 Procesoare si chipseturi 7 04-09-2015 13:38
recomandare laptop pentru randare codpin Notebooks & netbooks 18 08-01-2013 22:12
Sfat achizitie PC high-end - pt randare foto/video DIA Cutia de sub birou 34 22-05-2012 18:23
Ce placa video e nevoie pt randare video/ adobe premiere cs5 icsu Placi video 13 16-07-2011 13:29

 
Forum Stats
Members: 8,457
Threads: 22,205
Posts: 663,983
Total Online: 614

Newest Member: nstefanel

Latest Threads
- by coiotHK
- by Arise
- by Dacus

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.