lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22-03-2019, 21:56   #1181
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 383
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Pai de ce nu ai intrebat dinainte?

Eu nu am experienta in ceea ce zici tu pentru ca e lucru romanesc si incerc sa stau departe de asa ceva, dar logica mea zice ca acel repeater trebuie sa fie format din 2 echipamente. Unul sa fie client, adica sa se conecteze la wireless-ul existent si al doilea sa fie noul AP, evident, pe o frecventa diferita. Aceste 2 echipamente stau unul langa altul si sunt legate cu cablu. Cel putin asa vad eu chestiile astea. REPET: NU AM FACUT ASA CEVA PANA ACUM.

pe dd-wrt se face din 3 clickuri.
Am vazut si pe unele tp-link modul asta de operare, as zice ca e relativ comun.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2019, 22:35   #1182
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,239
Mentioned: 1095 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Cred ca WDS se numeste oficial. Acum recunosc ca m-ai facut un pic curios. Dupa ce-mi vine Mikrotikul o sa incerc sa fac si eu WDS sa vedem daca reusesc.

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2019, 23:30   #1183
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,286
Mentioned: 263 Post(s)


Default

Si eu am facut asta pe un tp link el cheapo cu openwrt si merge brici.

Btw, pe openwrt merge 300mbps PPPOE WAN->LAN fara emotii, in caz ca se intreaba cineva.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 23-03-2019 at 17:33.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 22-03-2019, 23:43   #1184
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,220
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am reusit in cele din urma, dar mi-a luat ceva...
ktf is online now   Reply With Quote
Old 23-03-2019, 00:58   #1185
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,004
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am si eu o intrebare, am un router Asus pe care as vrea sa-l folosesc doar ca acces point dar fara semnal wireless, as vrea sa fie dezactivat, routerul va fi folosit doar pentru sharing in retea si mediaserver prin portul usb.
Problema e ca l-am setat din interfata lui ca AP dar daca vreau sa vad un film pe TV prin streaming dar cu semnal de la routerul Compal de la UPC, se intrerupe filmul cam dupa 15-30 de minute si trebuie sa dau iar play la film, nu e vorba de semnal wireless slab de la Compal pentru ca am cuplat TV-ul direct si cu cablu de retea si tot acelasi lucru se intampla.
Daca setaz routerul Asus in modul router si ma conectez cu tv-ul la reteraua wireles a lui atunci filmele merg fara nici o intrerupere dupa x... minute.

Ideea e ca as vrea sa folosesc routerul Asus doar ca un fel de NAS, pentru sharing in retea si mediaserver, sa dezactivez semnalul wi-fi si sa ramana doar semnalul wi-fi de la Compal care e ceva mai bun la acoperire si putere semnal.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2019, 01:03   #1186
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,239
Mentioned: 1095 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Am reusit in cele din urma, dar mi-a luat ceva...
Pai zi-ne cum sa nu ne chinuim si noi.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2019, 13:53   #1187
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,220
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

O sa fac un backup și mai refac o data setup-ul și pun pașii.

Sent from my A0001 using Tapatalk
ktf is online now   Reply With Quote
Old 23-03-2019, 17:21   #1188
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,143
Mentioned: 544 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu tot nu am reusut sa fac guest wifi pe APmtik legat la un router tot mtik.
tote tutorialele sunt cu vlan-uri si numai pe routere wifi (nu separate).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2019, 17:40   #1189
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,721
Mentioned: 213 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi asta e guest, un VLAN distinct față de al tău, cu restricții.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2019, 18:58   #1190
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,143
Mentioned: 544 Post(s)

PC-ul meu



Default

De acord, dar vreau totul la nivel de AP, fara sa setez nimic in router.
Tot la routerul ala mai am legat un AP ubiquity, pe care am activat guestul si merge bine merci, fara sa fac nimic in router.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2019, 00:04   #1191
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,220
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dupa mult trial and error ... Nu garantez ca tot ce e acolo e corect, dar daca are altcineva idei mai bune, le astept. Mie mi-a mers .
Attached Files
File Type: zip Quick set mikrotik.zip (197.3 KB, 10 views)
ktf is online now   Reply With Quote
Old 24-03-2019, 08:48   #1192
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,220
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ceva tot nu e în ordine pe acolo, o aplicație pe telefon nu se conectează bine la internet. În fine, aștept sugestii de îmbunătățire

Sent from my A0001 using Tapatalk
ktf is online now   Reply With Quote
Old Today, 10:11   #1193
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,282
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Pentru cei care tot recomanda routere ASUS dar si sisteme cu asa ceva (placi de baza / video / samd) in dotare . Sistemul de actualizari Asus Live update te facea botnet ))
https://thehackernews.com/2019/03/as...cking.html?m=1

si aici

https://securelist.com/operation-shadowhammer/89992/
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old Today, 10:17   #1194
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,239
Mentioned: 1095 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ce logica au unii.

Am placi de baza Asus si downloadez driverele manual. Ce treaba are Live Update cu faptul ca folosesti placi Asus?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old Today, 12:04   #1195
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,723
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Are treabă prin faptul că nu se referă la tine personal.
Ești mai cu moț decât un utilizator obișnuit și știi să descarci drivers de mână? Felicitări. Dar aici nu e vorba de tine. Și logica e bună: dacă o aplicație oficială și validă (ca semnătură de securitate) vine încărcată cu malware, atunci acest lucru reprezintă o problemă serioasă.

De asemenea, cei care nu au produse ASUS nu au nevoie nici de ASUS Live Update, nu? Deci da, sunt strâns legate.

În general, aș vrea ca oamenii să înceteze cu logica asta dubioasă gen „nu mă afectează pe mine deci e bullshit”. Nici pe mine nu mă afectează, deși am produse ASUS, dar îi recunosc gravitatea.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!

Last edited by war4peace; Today at 15:20.
war4peace is offline   Reply With Quote
Old Today, 12:24   #1196
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,121
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Ce logica au unii.

Am placi de baza Asus si downloadez driverele manual. Ce treaba are Live Update cu faptul ca folosesti placi Asus?
Păi majoritatea laptop-urilor Asus vin cu Live Update gata instalat, te trezești a doua zi de dimineață după ce ai cumpărat laptopul că deja e plin de malware. Ți se pare normal?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old Today, 14:38   #1197
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,239
Mentioned: 1095 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Da, dar omul vorbea de routere si computere care au placi de baza sau placi video Asus.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,187
Threads: 20,554
Posts: 623,479
Total Online: 323

Newest Member: Radic01

Latest Threads
- by Monstru
- by Miru
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.