lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-07-2016, 20:03   #46241
Kimi
Ancient friend
 
Kimi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,426
Mentioned: 126 Post(s)


Default

Am un note 3 neo cu mici urme pe la colturi si cu o crapatura in colt langa buton. Cam cat as putea sa iau pe el fara sa il repar?
Kimi is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2016, 20:17   #46242
Laurenţiu
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 205
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Se da urmatoarea combinatie: Benq Xl2411z + ROG GL752VW. Din combinatie ar trebui sa reiasa asa ROG + BENQ = 144 HZ

@HDMI, din pacate, am maximum 120HZ si nu la 1080p.

Stie cineva cum scot 144HZ din monitor, considerand ca laptopul are doar hdmi si minidisplayport iar monitorul poate 144HZ doar pe DVI-D?

Singura combinatie la care m-am gandit ar fi sa iau un cablu minidisplayport in displayport si un adaptor din displayport in DVI.
__________________
Voucher PcGarage - Q6N7OPVO
https://www.g2a.com/r/carbide - REF Link G2A
G2A discount codes: s42 -> 3%
Laurenţiu is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2016, 20:29   #46243
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai si DVI-ul suporta doar 120 Hz la 1080p din cate stiu, plus ca trebuie sa fie DVI Dual Link.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2016, 23:13   #46244
Laurenţiu
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 205
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Da, e DVI-D. Ma intreb doar daca dintr-un cablu miniDP in DP + adaptor DP in DVI-D ies 144HZ.
__________________
Voucher PcGarage - Q6N7OPVO
https://www.g2a.com/r/carbide - REF Link G2A
G2A discount codes: s42 -> 3%
Laurenţiu is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2016, 23:19   #46245
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

DVI DL trebuie. Ca e DVI D sau DVI I nu conteaza in situatia noastra.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2016, 23:20   #46246
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,192
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Găsești adaptor direct de la miniDP la DVI-D. Monitorul nu are intrare DP?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 08-07-2016, 23:39   #46247
mirciusx
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,867
Mentioned: 298 Post(s)

PC-ul meu

Default

De rahat...Am zis sa va zic și vouă. De când cu pc garage, emag, nikon, am zis ca încep sa scriu online ce se întâmplă, fără sa jignesc, real, scurt și la subiect.

SPOILER:
Cum omului îi se întâmplă bune, rele, nu le povestesc online, însă ulima vreme m-am gândit să schimb nițel acest lucru.

Ieri, mi-am amânat plecarea la un eveniment important pentru a merge la invitația celor de la Hasselblad si Broncolor pentru prezentarea noului aparat H6D50c, în România. Dacă am amanat plecarea, am si mers pentru a onora invitatia, bineînțeles. Ajuns la locație, descopăr că era un eveniment militar, oameni îmbrăcați de recepție, militari, etc. Comunicând de ce sunt prezent acolo, oamenii m-au luat la mișto nițel "Nu avem nici un eveniment de genul aici și nu știm ce aparat este acela. Ne pare rau, ati gresit adresa" Am zâmbit. Le-am spus ca in ultimii 40+ ani clădirea a fost tot la aceeași adresa, culmea, chiar la fel ca pe vremea lui "știți voi cine". Nu, nu Harry Potter. Anyway, cei prezenti au considerat ca glumesc, deși eram pe cât se poate de serios. La numerele de telefon din România nu a răspuns nimeni. Am sunat în afară tarii. Mi-a raspuns cineva pe fugă si mi-a comunicat faptul că evenimentul s-a amânat pe a doua zi și că a fost o confuzie și ca s-a anunțat acest lucru. Really...unde?! Altfel spus, eveniment care s-a amânat fără ca cineva să anunțe. Îi comunic ca pe data de 5.07 a fost ultimul email primit de la ei, cu confirmare a invitației, unde scria cu bold data de 7 iulie 2016, ora 18.00. Îmi mai spune că ne putem vedea la o bere într-o ora și ca revine cu un telefon când ajunge în București. Am vrut sa îl întreb dacă mergem și la gagici împreună, ca să îmi eliberez programul și după ora 21, dar omul parea destul de serios si ingrijorat. Nu ca as fi fost interesat de vreo bere sau că ar fi sunat ulterior.
Acum, pentru cine știe cu ce se mananca Hasselblad, știe ca nu e deschiderea unui magazin de la coltul blocului. Domnilor, dacă așa v-ati gândit să sărbătoriți aniversarea celor 75 de ani de munca si prezentarea acestei capodopere în România, H6D50c, spun cu o dezamăgire profundă ca ați ratat startul. Iar pe lângă mine erau și alte persoane, poate tot la fel de dezamăgite. Sincer, daca tot am văzut lansarile live până acum, ultimul fiind X1D, mi-a părut tare rău că astăzi, în loc sa fiu prezent, am plecat la drum. Un drum lung as zice, chiar unul de 13 ore, iar amanarea plecarii are si niște consecințe.

Ce pot zice e că la capătul drumului acesta cu siguranță mă așteaptă cineva cu drag. In viata nu e totul roz, dar ce nu face omul pentru oameni dragi și evenimente faine!


tapatalk-A
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2016, 00:08   #46248
Ncmihai
Ancient friend
 
Ncmihai's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Daia, la 60 de km in sud de la Bucuresti
Posts: 1,453
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

Givavei!
__________________
Steam profile
Origin: Ncmihai230
My facebook and my twitter
Ncmihai is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2016, 01:18   #46249
Laurenţiu
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 205
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Găsești adaptor direct de la miniDP la DVI-D. Monitorul nu are intrare DP?
@Bugsy004 nu, nu are DPort, doar mini :s
__________________
Voucher PcGarage - Q6N7OPVO
https://www.g2a.com/r/carbide - REF Link G2A
G2A discount codes: s42 -> 3%
Laurenţiu is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2016, 15:00   #46250
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

O intrebare de electrica / electronica:

Eu am un UPS APC Backup CS 650. De la acest UPS imi alimentez tot ce tin pe un birou respectiv desktop, laptop, incarcator si altele. Tot din acest UPS imi alimentez si mecanismul electric al biroului, mecanism care functioneaza pe curent AC.

Intrebarea mea este: daca leg si mecanismul biroului la UPS, dar nu il folosesc in timp ce e luat curentul, afectez cu ceva buna functionare a motoarelor din birou? Stim ca UPS-ul backup ofera curent care nu este pure sine, ceea ce este ok pentru tot inafara de birou pentru ca are motoare AC.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2016, 19:34   #46251
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 665
Mentioned: 10 Post(s)


Default

N-are nimic. stai linistit, il poti folosi cum ai mentionat.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2016, 19:54   #46252
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Merci de confirmare. Asa voi salva inca un cablu care trebuie sa mearga la priza.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2016, 23:46   #46253
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,192
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
O intrebare de electrica / electronica:

Eu am un UPS APC Backup CS 650. De la acest UPS imi alimentez tot ce tin pe un birou respectiv desktop, laptop, incarcator si altele. Tot din acest UPS imi alimentez si mecanismul electric al biroului, mecanism care functioneaza pe curent AC.

Intrebarea mea este: daca leg si mecanismul biroului la UPS, dar nu il folosesc in timp ce e luat curentul, afectez cu ceva buna functionare a motoarelor din birou? Stim ca UPS-ul backup ofera curent care nu este pure sine, ceea ce este ok pentru tot inafara de birou pentru ca are motoare AC.
Există posibilitatea ca UPS-ul să intre în limitare, suportă până la 400W sarcină, valoare maximă, ceea ce nu este indicat, pentru un backup sigur e bine a nu se depăși 50% din puterea maximă a UPS-ului. Datorită trecerii timpului, bateriile pierd din capacitate și riști să nu mai apuci să dai power off.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 09-07-2016, 23:58   #46254
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu intentionez sa operez biroul in timpul panei de curent. Biroul consuma cam 250-280w la ridicare si cam 50-80w la coborare
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 10:55   #46255
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,192
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai spus că la acest UPS ai conectat desktop, laptop etc. la care se adaugă biroul și există riscul ca având desktopul și laptopul pornite, și dorind să ridici biroul, UPS-ul să intre în limitare, de unde poate intra în instant shutdown!

Eu prefer să țin un UPS APC de 1000VA (670W) doar pentru monitor și desktop, iar un altul de 700VA (420W) pentru TV, router, boxe etc.
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 10-07-2016 at 10:58.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 11:04   #46256
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

1. Da. Ai dreptate. Am patit asta aseara. M-am jucat ceva (deci consumul a fost mai mare) si mi-am ridicat biroul ca sa ma joc in picioare si am primit eroarea de la softul de APC cum ca am depasit consumul acestui UPS si ca, in caz de pana de curent nu imi poate tine toata incarcatura. Dar sa stii ca nu s-a oprit.

2. Da, si eu as prefera un UPS Smart de 1000VA doar ca unul din ala costa 1500 lei si UPS-ul asta l-am luat cu vechime de 3 luni la 200 lei (cand in magazin este 550 lei).

Voi lega direct la priza biroul. Se pare ca nu am prea multe optiuni.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 11:08   #46257
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,192
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

UPS-ul de 1000VA îl am din 2008, am făcut un efort atunci, dar sunt mulțumit, acum îi schimb bateriile la cca. 2-3 ani. Ultima dată i-am pus baterii de 7Ah, în loc de 12Ah, scade timpul de backup, dar e ok.

UPS-ul tău nu s-a oprit probabil datorită timpului scurt în care a fost în full load, dacă îl ți mai mult e posibil să se oprească.
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 10-07-2016 at 11:10.
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 11:19   #46258
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,015
Mentioned: 1154 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu stiu ca la APC Smart viata bateriilor este de 3-5 ani (conform manualului de utilizare). S-ar putea sa-mi iau, la un moment dat, un UPS calumea, problema este ca pur si simplu nu am nevoie de el, cel de acum serveste scopul de baza foarte bine - se ia curentul, imi opreste computerul.

Ca solutie de moment cred ca o sa mai pun un bloc de prize conectat direct la priza in care o sa bag laptopul, biroul si altele care nu necesita UPS.

Merci.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 11:33   #46259
muff
Senior Member
 
muff's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Bucuresti
Posts: 947
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

3-5 ani cu baterii originale (costa destul de mult). 1 an cu baterii ieftine.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
__________________
Get inline™
muff is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 11:40   #46260
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 665
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Confirm, am trecut si eu prin asta.
aditdili is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,312
Threads: 21,433
Posts: 644,076
Total Online: 580

Newest Member: vlad.irinescu

Latest Threads
- by Monstru
- by matose
- by korby

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.