lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-02-2019, 22:32   #1
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,676
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu



Thumbs up Resuscitare mouse - Reparatie double click

Salutari, titlul threadului cred ca e clar, deci astazi reparam un mouse.

De o luna sau mai mult m-am trezit cu probleme la click stanga la vechiul mouse Deathadder 2013 cel cu senzor 4G si m-am apucat sa caut butoane de replace pentru el, nedorind sa investesc in gaming ghear ca nu ma mai joc la nivel serios am zis sa bag surubelnita in el sa-l repar pana ajung butoanele din china.

Am luat ca reper un tutorial banal executat barbaric dar util:
https://www.instructables.com/id/Rep...click-problem/

Pana acum nu am desfacut niciodata un buton de mouse, nici nu stiam ca e reparabil (credeam ca sunt turnate) asa ca m-am uitat ce e de facut si m-am apucat sa-l canibalizez l-am desfacut atent cu un cutter te tip bisturiu fara sa-i rup clemele (cel din tutorial a executat cu o surubelnita si a rupt clema) operatiunea e exterem de usor de facut, tot acelasi bisturi dar cu lama lata l-am folosit si pentru indepartarea picioruselor mouse-ului fiindca avea suruburi sub ele.
Am curatat contactele butonului fiindca unul parea usor oxidat dintr-un unghi si apoi cel mai important pas a fost sa ii retau tensiunea metalului pentru un click curat, totul extrem de usor de facut pana la punctul in care a trebuit sa pun inapoi totul fiindca mi-a fost dificil sa pun clema care era tensionata dar dupa 30 de minute de injuraturi am dovedit butonul si mouse-ul acum functioneaza ca si nou.

Click-ul se simte mai bine la apasare, nu mai face dublu click random si comparativ cu click-ul dreapta la care nu am umblat e mai galagios si se simte mai vioi (iti da senzatia de buton nou).
O sa-i fac un refresh si la click dreapta chiar daca nu face probleme si cu ocazia asta voi face si poze dar sunt cam similare cu ce e in link-ul dat mai sus.
Pentru orice fel de intrebari va stau la dispozitie.

LE: Istori - achizitionat in 2013, inlocuit in garantie la sf lui 2014 cu unul nou din cauza unei probleme cu un buton lateral iar acum dupa aproximativ 4 ani si-a dat duhul butonul stanga pe care l-am resuscitat. Deci never razer again dar pana nu crapa definitiv nu il schimb, m-am obisnuit cu el si-mi place.

Last edited by agarici cu pedale; 24-02-2019 at 22:48.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 11:16   #2
EXxx
Senior Member
 
EXxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: UK
Posts: 811
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

Avusi problema si eu cu un DeathAdder mai nou, mai exact clickul de pe scroll.
tind sa cred ca aceeasi problema a fost, eu am pus niste wd40(shit you not) si stresat putin ca sa intre peste tot. repeat. Momentan merge ok. Partea buna e daca tot il deschisesem am mai pus niste greutati de 5g prin el, pentru ca mie mi se parea prea usor.
forma e totul la deathadder, insa cum se strica, fug de razer si eu complet.
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 11:56   #3
Fallen
Senior Member
 
Fallen's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bucuresti
Posts: 346
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am avut un copperhead luat prin 2009, care a murit in 2011.
A murit senzorul si click-ul stanga dupa 2 ani. De atunci am zis ca nu mai iau razer.

De atunci am avut numai Logitech-uri si n-am avut nici o problema. Le-am schimbat dupa 3-4 ani doar pt luminite si butoane ).

De curand mi-am luat un Corsair Glaive, si dupa 2 luni mi s-a stricat click stanga (imi face double click).
Nu o sa mai merg decat pe Logitech.
__________________
Fost membru computergames forum.
Rating: http://forum.lab501.ro/showpost.php?...66&postcount=3
Fallen is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 12:51   #4
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,260
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am un Cooperhead care m-a tinut poate 8-9 luni pana sa pice click stanga.. Il voi folosi ca donator de switchuri pentru un G9X si un Corsair 600M, dar mi-e lene sa scot letconul.
Nu cred ca or sa fie probleme, nu ?
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 14:43   #5
EXxx
Senior Member
 
EXxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: UK
Posts: 811
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

posibil sa fie diferente mici de cat consuma and crap. Nu stiu ce efecte are, insa eu spre exemplu mi-am cumparat niste switchuri pentru ca sunt ieftine maxim (desi nu le-am mai pus, pentru marele wd40)
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 20:37   #6
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,676
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu



Default

Swich-uri sunt o gramada, de regula cat dai atata face. Niciodata nu am gasit combinatia de ieftin si bun si aici generalizez, ci cel mult ieftin si decent.

Am facut interventia in el din lipsa de swich-uri.

De regula wd40 sau aer comprimat rezolva multe probleme simple care nu sunt de natura hardware ci de jeg, condens si grasimi.

Tot pe logitec merg si eu de ceva vreme.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2019, 23:22   #7
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 593
Mentioned: 13 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

From my experience:
- butonul se desface mai usor cu un ac (intai intr-o parte, tii de partea superioara cu degetele de la cealalta mana, apoi cealalta clema)
- ai control mult mai bun al tensionarii lamelei daca o curbezi on-site, fara s-o dai jos, cu o scobitoare sau surubelnita mica, se introduce in spatiul dintre curbura lamelei si contactul inferior, in poza asta mai exact.

Last edited by Spawn; 26-02-2019 at 23:25.
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2019, 16:39   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,676
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu



Default

La mine la o mica atingere lamela a sarit dar nu trebui sa-i faci curbura mai mare ci sa indrepti lamela ca sa aiba tensiune iar, daca ii faceam curbura si mai rau acel click cand il apesi dispare total.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2019, 19:39   #9
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,991
Mentioned: 690 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se schimbă switch-ul cu totul, nu se îndreaptă lamela ca să o readuceți la tensiunea inițială.
Asta cu îndreptatul lamelei este "soluția săracului", fără nici un fel de conotație materială.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2019, 19:53   #10
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,676
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pana vin swich-urile eu zic ca e mega win trade-ul si eazy to do.
N-am zis ca e fix permanent dar cu ocazia asta chiar si daca vin swich-urile repede nu le schimb ca vreau cat rezista metoda saracului.

LE: daca ziceam reconditionat suna mai bine.

Last edited by agarici cu pedale; 27-02-2019 at 20:36.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2020, 14:49   #11
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,676
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu



Default

UPDATE:

And here we go again, reparatia prin metoda saracului pentru ca nu gasesti la orice colt swich-urile a durat fix un an si jumatate, bineinteles nici nu am mai ajuns sa comand switch-urile din china nici macar pana in ziua de azi. LOL #noworries

Azi i-am facut un refresh la lamela din nou fiindca am simtit ca nu mai avea tensiune/putere in click stanga si trebuia sa depun forta putin mai mare in shootere ca sa tin click-ul sa traga constant.
Pentru 15 minute de munca care oricum le pierdeam prin simplu fapt ca trebuia curatat complet probabil i-am mai prelungit viata amaratului DeathAdder 2013 cu inca cel putin 1 an.

Piciorusele au scapat din nou nevatamate si pot fi refolosite. Un cutter de tip bisturiu e suficient pentru toata operatiunea si o penseta.

Morala ?
Swich-urile nu se strica fizic ci doar pierd din tensiune, se pot repara relativ usor.

PS: Iar vine @Arise si-mi zice ca sunt sarac. Bree imi place forma mouse-ului atat de mult incat nu pot sa-l las, e uzat moral saracul deja.

Last edited by agarici cu pedale; 10-08-2020 at 14:58.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2020, 15:42   #12
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,991
Mentioned: 690 Post(s)

PC-ul meu



Default

De ce aș zice așa ceva?
Eu sunt pentru reparat din principiu, eco style, nu sunt pentru altceva nou atâta timp cât cel vechi (telefon, tabletă, laptop, PC, server, mouse, etc.) încă duce.

Mă surprinde totuși ce zici cu piciorușele alea, eu dacă le dezlipesc nu se poate fără să le strâmb/deformez ușor, în timp adună praf și apar probleme la glisarea pe pad, deci orice intervenție înseamnă și cam piciorușe noi.

Eu am stricat un mouse pe vremuri după un schimb de switch, nu avea scule la vremea aia, deci dacă tot ce trebuie este o clemă îndoită la loc, de ce nu?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2020, 16:24   #13
fanE3d
Senior Member
 
fanE3d's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bucuresti
Posts: 438
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to fanE3d
Default

Dupa multe mouse-uri traumatizate prin apasarea viguroasa a butonului de scroll in aplicatii CAD m-am decis sa resuscitez unul cu rotita mai lata ca aveam grip bun pe ea. Axul de plastic se indoise grav si era putina jale la scroll. Am taiat moațele blege de plastic dn stanga si dreapta rotitei si am facut o gaura in ea cu un bold incins. Apoi am introdus drept ax un cui de cizmarie taiat corespunzator la capete. Stiu, suna horror, dar respectivul mouse mai duce dupa 2 ani toata povara. Nu pricep de ce nu se fac de la inceput acele tije de sprijin din metal. Sau poate ca or fi la alte mouse-uri, dar cine sa povesteasca in descrierile produsului? E vorba de un Logitech G305.
__________________
-----------------------------------------------
"Nimic nu e firesc, firesc ar fi să nu fie nimic"
fanE3d is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2020, 08:29   #14
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,498
Mentioned: 118 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by fanE3d View Post
Nu pricep de ce nu se fac de la inceput acele tije de sprijin din metal
Păi altfel cum să îți vândă încă un mouse peste 2 ani când iese din garanție?
Manevra asta se numește planned obsolescence și Logitech o aplică la greu.
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is online now   Reply With Quote
Old 11-08-2020, 10:44   #15
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,676
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
De ce aș zice așa ceva?
Eu sunt pentru reparat din principiu, eco style, nu sunt pentru altceva nou atâta timp cât cel vechi (telefon, tabletă, laptop, PC, server, mouse, etc.) încă duce.

Mă surprinde totuși ce zici cu piciorușele alea, eu dacă le dezlipesc nu se poate fără să le strâmb/deformez ușor, în timp adună praf și apar probleme la glisarea pe pad, deci orice intervenție înseamnă și cam piciorușe noi.

Eu am stricat un mouse pe vremuri după un schimb de switch, nu avea scule la vremea aia, deci dacă tot ce trebuie este o clemă îndoită la loc, de ce nu?
Era la oha post-ul, asa zisesei mai sus "metoda saracului", problema mea e ca ma atasez cam mult de lucrurile mele si cand vine vorba sa le schimb ma obisnuiesc foarte greu cu alt mouse.


Lucrurile in ziua de azi se fac ca sa se strice dupa termenul de garantie. Unele sunt si mai jalnice si se strica in garantie. Pe al meu il am din 2013 si la iesirea din garantie inainte cu o luna l-am trimis in service ca avea un plastic rupt la un buton de pe laterala, mi-au trimis altul nou direct, sigilat, manevra foarte ok sincer. Deci teoretic al meu are cam 5-6 ani, reparat de mine acum un an jumate si acum din nou. Am ramas suprins ca a tinut atat. Acum cateva zilce cand ii laudam cauciucul de pe margine, m-a mancat in cur sa-l curat si mi s-a dezlipit gripul de cauciuc de tot, pus niste dublu adeziv dar nu a tinut, apoi i-am dat direct cu prenadez, rock solid.

Nu o face doar Logi, ci mult mai multi.

Last edited by agarici cu pedale; 11-08-2020 at 11:16.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2020, 13:08   #16
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,991
Mentioned: 690 Post(s)

PC-ul meu



Default

Și eu mă gândeam de dimineață cum să fac rost de adezivul ăla “peliculă” prin care se lipesc piciorușele de teflon de plasticul de la mouse sau cum se lipesc gripurile cauciucate de plastic.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2020, 15:18   #17
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,676
Mentioned: 128 Post(s)

PC-ul meu



Default

Legat de picioruse, cred ca le-am dat jos de intre 7-10 ori pana acum.
Singurul lucru de care ma pot gandi e ca sunt fie lipite prea grozav la alti mousi cu intentie si cand le dai jos pur si simplu se indoaie sau se distrug dar daca ai rabdare cred ca se poate si asa, eu le dau jos incet incet cu bisturiul, imi ia cam 3 minute sa dau unul jos. Odata am dat jos de tot acel adeziv si am pus eu dublu adeziv, acum vad ca asta se cam duce si nu mai am dublu adezib bun. Va fi nevoie sa caut unul excelent. Cel de la LIDL 3M e de *****.

Daca se indoaie putin dupa ce il lipesti la loc presezi mai tare mouseul pe mousepad si se lipeste iar in cateva ore de joaca cu el dispare indoitura complet.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2020, 16:06   #18
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,792
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Banda asta dublu adeziva o folosesc la tot felul de chestii. Se gaseste in mai multe latimi. La Dedeman eu am gasit la 19mm si cand am nevoie la ceva mai lat pun doua randuri unul langa altul. Adera f bine si are doar 0.2mm grosime. Mai mult ca sigur e buna si pentru lipit de mouse skates.

https://www.dedeman.ro/ro/banda-dubl...9-mm/p/5008694

https://www.tesa.com/en/industry/tesa-4965.html

Last edited by Robert B; 11-08-2020 at 16:09.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2020, 02:21   #19
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 593
Mentioned: 13 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

+1 pt banda dublu adeziva.
Eu am renuntat sa le mai schimb, pentru ca am gasit unele mult mai bune. Surpriza: rezervele care vin cu mousii X A4Tech. Din pacate la modul trecut, pentru ca am luat unul pt cineva prin iarna si nu mai sunt cum erau.
Unde nu se potrivesc se pot taia, iar marele avantaj e ca marginile se pot tesi (cu ceva neted, o coada de lingurita, inelele metalice de la o forfecuta daca sunt rotunjite, etc). Pasul asta e f important pt ca altfel marginile agata. Sterse cu un betigas de vata cu un pic de spray de silicon (de-ala de bord), zboara.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	skatez.jpg
Views:	29
Size:	343.0 KB
ID:	70132  
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2020, 07:50   #20
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,785
Mentioned: 277 Post(s)


Default

Se găsesc mouse skates separat, nu este nevoie de "recondiționare" la cele vechi. De aceea este bine ca la orice mouse să se planifice din timp toate "manevrele" pe care vrei să le faci (reparare, paracord mod, curățare) și le execuți pe toate simultan, astfel încât să schimbi doar un set de skates odată.

La scos skates pe care ai vrea să le refolosești merge încălzirea cu foehnul (mascat senzorul și alte etichete cu bandă adezivă termorezistentă), apoi le scoți foarte atent. Bandă dublu adezivă este ok dacă strici adezivul inițial prea tare. Ideal ai prin casă un plastic curat și subțire pe care să le pui ca să nu prindă praf cât lucrezi la mouse.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Double fine ne arata psychonauts 2 LAB501 Nivelul2 0 06-10-2017 09:40
Probleme cursor mouse !! elmysterio Periferice 14 09-07-2016 18:05
Probleme scroll mouse valor Periferice 8 05-01-2013 18:33
Upgrade Click Bios to Click BIOS II fubu Software 1 27-04-2012 10:41

 
Forum Stats
Members: 8,757
Threads: 23,191
Posts: 693,130
Total Online: 1852

Newest Member: Dragos16

Latest Threads
- by Monstru
- by Steve-o
- by Kspic
- by Tile

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.