lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-12-2018, 09:43   #1
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Exclamation Sapphire R9 280x Toxic probleme...

Sal Al! ,Am o placa r9 280x cu implementare de la Sapphire Toxic , Problema este ca placa de cand am primit-o a mers vreo 1h si ceva dar nu conform specificatiilor, in fiecare test / bench pe care il rulam ,la un moment dat dadea crash , ca pana la urma sa dea eroare si in windows simplu !!!
Din ce imi aduc aminte ,aceasta (placa) arata in gpuz sau in ati catalyst 1020mhz gpu clock, iar daca nu gresesc acest model ar fii trebuit sa aiba 1150mhz gpu clock
Inclin sa cred ca proprietarul anterior sau altcineva a facut un update de bios oarecum gresit de la alta varianta ,cea cu 2 ventilatoare am vz ca frecventele stock sunt 1020mhz
Oricum, in momentul de fata, placa nu mai booteaza in win !
doar in safe mode apare o fereastra mai mica pe monitor cu bare negre in care poti alege recovery windows sau start windows normaly ,caz in care ,dupa ceva timp black screen !

Mentionez ca PSU este !Corsair Rm 1000x,iar alte placi functioneaza Ok pe sistem!,doar aceasta da erori/artefacte...
De asemeni Mentionz ca estetic placa Arata IMPECBIL!, poate chiar prea curata dat fiind modelul....

ms pt sfaturi pareri/opinii!!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 12:05   #2
roccatsense
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 552
Mentioned: 13 Post(s)


Default

A schimbat biosului cu altul tot de la sapphire cu bust mai mic. Placa era pe deces si ca sa o prelungeasca a facut aia. E la moda.
roccatsense is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 14:20   #3
_Adrian_
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 26
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Descarca biosul corect pentru ea, editeaza-l la frecvente semnificativ mai mici folosind utilitarul potrivit (vezi aici https://forums.guru3d.com/threads/cr...-newer.406016/ ) si flashuieste-l pe placa. Te poti ajuta pentru asta de un sistem care sa aiba video onboard sau pe CPU, bootezi de pe video onboard in mediu dos si flashuiesti placa de pe PCI-e.
Cu putin noroc o faci sa booteze corect si pe urma vezi cu vreun utilitar de oc din Windows pana la ce frecvente mai duce de fapt.
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 05:29   #4
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by roccatsense View Post
A schimbat biosului cu altul tot de la sapphire cu bust mai mic. Placa era pe deces si ca sa o prelungeasca a facut aia. E la moda.
Banuiam eu ceva suspect ! Ms de informatii!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 05:37   #5
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Descarca biosul corect pentru ea, editeaza-l la frecvente semnificativ mai mici folosind utilitarul potrivit (vezi aici https://forums.guru3d.com/threads/cr...-newer.406016/ ) si flashuieste-l pe placa. Te poti ajuta pentru asta de un sistem care sa aiba video onboard sau pe CPU, bootezi de pe video onboard in mediu dos si flashuiesti placa de pe PCI-e.
Cu putin noroc o faci sa booteze corect si pe urma vezi cu vreun utilitar de oc din Windows pana la ce frecvente mai duce de fapt.
Man ms. pt link ,foarte interesant dar imi cam prind urechile , am video onboard pe pc , sa incerc cu biosul original prima data ?!? sau risc sa o stric de Tot ?!? sau trebuie Neaparat editat ?!? Ms.!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 09:22   #6
_Adrian_
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 26
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca zici ca a mers initial cu biosul ala de la alta placa iar acum nici nu mai booteaza in Windows ar fi o masura de siguranta sa cobori frecventele la biosul original. Probabili sa i se fi facut un reflow primitiv sau ceva de genul asta...
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 15:11   #7
ted
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)


Default

In mod nomal sursa aia de 1000 e mai mult decat de ajuns,corsair-ul ala are Zero RPM Fan Mode,incearca sa-l opresti poate are vreo hiba si-ti stranguleaza placa la trageri mari ,eu am amd fury tot sapphire cu implementare similara, vad ca-i 2x 8 pini ; daca ai un singur cablu pci-e cu doua mufe de 8(sau 6+2) care alimenteaza placa incearca sa mai tragi un cablu astfel incat fiecare mufa sa aiba propriul cablu(stiu , in mod normal asta e voodoo si n-ar trebui sa conteze DAR...).

Testeaza cu alta sursa,chiar una mai slaba sa vezi daca exista sau nu vreo schimbare in comportament. Altfel contacteaza-i pe astia de la Sapphire,poate au vreun bios mai bun(asta au dual bios,poti sa experimentezi mai usor )

In fine daca poti ,returneaz-o fostului proprietar si sa scapi de o durere de cap, de cand cu toti "minerii" placile astea sunt forjate rau desi nu stiu daca asta-i din generatia aia de amd care era foarte cautata in prima bula bitcoin pt ca minau mult mai bine decat echiv. nvidia.
ted is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 13:43   #8
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 577
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu este de la sursa ,pe langa acest Corsair 1000rx care este nou, mai am un rm1000 am probat ,Nu o pot returna, am vb cu proprietarul ,ramane sa incerc un flash de bios ,totusi placa a mers 2h cu crash-uri cei drept, pana la urma am gasit pe net , ea ar fii trebuit sa aiba 1100mhz by default, ori mie imi arata 1020mhz,deci ori cum a zis Roccatense,ori ,a crapat ceva prin ea ,desii in 2 H fara OVK ,Ramane sa incerc si apoi voi posta...

K si sfat pt amatorii de 280x OC ,Recomand implementarea de la Gigabyte Windforce,am avut 6-7 placi mai am doar 1 care merge PERFECT si azi ,restul sau dat!

am citit multe despre Sapphire,incepand cu placi mai vechi ,pana la cele mai noi!mai am inca un Sapphire x1950 stricat Nu voi mai cumpara acest brand! Ce folos daca arata mai bine sau are 100 de led-uri daca crapa relativ mai repede decat concurenta ?!?

cele mai placute experiente le-am avut cu EVGA si GIGABYTE
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; Yesterday at 14:07.
brhams is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probleme Sapphire 280x bmf Placi video 10 15-05-2017 02:25

 
Forum Stats
Members: 8,049
Threads: 19,850
Posts: 608,166
Total Online: 328

Newest Member: perpelino

Latest Threads
- by Iubitel
- by cszrabi

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.