lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-07-2018, 13:42   #721
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,416
Mentioned: 48 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tocmai despre asta vorbeam. Intr-o casa cu ceva curte cu doua AP-uri iti faci treaba linistit.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 13:54   #722
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,409
Mentioned: 523 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
Problema cea mai mare o reprezinta baile . Semnalul are de penetrat 4 pereti de rezistenta . Constructia blocului este cu normele de dupa cutremuri , cu rost seismic si tot ce trebuie . Am fier in pereti ce n-am vazut in viata mea, iar betonul este din ala amestecat cu pietris de sar scantei cand bagi bormasina in el.
Baile sunt aduse pe sus cu peretii turnati din fabrica, deci intre sufragerie si dormitor avem perete rezistenta sufragerie, perete baie o parte , perete baie cealalta parte , perete rezistenta dormitor.

Atenuarea masurata este -18dBm(cam 10-12 are unul uzual de beton armat) pentru fiecare parte de perete - 36 - aproape -40 dupa totalul celor 4pereti .
Am reusit aseara combinarea antenelor 5dBi cu fir , una la centrul sufrageriei si alta in holul mic (la 1m de router) si cu RE200 am reusit constant 30Mbps in fiecare dintre cele doua dormitoare cu probleme. Semnalul este bun acum , nu scade sub 4 linii .
Cablu man. Cablu. E cam singura solutie la ce ai tu acolo. Imposibil sa nu gasesti pe unde sa tragi un cablu gros cat cel de alimentare mediocra usb.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 14:25   #723
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,066
Mentioned: 193 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

De ce nu ii recomandati si o solutie cu powerline adapters ? Asa, nu e nevoie sa traga fire, iar daca firele de curent sunt bune, viteza e destul de ok.

Asta are si wifi

In alta ordine de idei:
A instalat/folosit cineva Packetfence ?

Last edited by kpy_here; 24-07-2018 at 14:35.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 14:45   #724
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 9,010
Mentioned: 258 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
Atenuarea masurata este -18dBm(cam 10-12 are unul uzual de beton armat) pentru fiecare parte de perete - 36 - aproape -40 dupa totalul celor 4pereti .
Am reusit aseara combinarea antenelor 5dBi cu fir , una la centrul sufrageriei si alta in holul mic (la 1m de router) si cu RE200 am reusit constant 30Mbps in fiecare dintre cele doua dormitoare cu probleme. Semnalul este bun acum , nu scade sub 4 linii .
Pai de ce nu ai incercat asta din prima ?
Daca pentru tine functioneaza, it ain't stupid
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 15:32   #725
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,067
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kpy_here View Post
De ce nu ii recomandati si o solutie cu powerline adapters ? Asa, nu e nevoie sa traga fire, iar daca firele de curent sunt bune, viteza e destul de ok.
Pentru ca omul are doua retele diferite de curent in apartament si nu comunica intre ele, a zis mai devreme.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 15:38   #726
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,409
Mentioned: 523 Post(s)

PC-ul meu



Default

^this
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 15:46   #727
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,390
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
Problema cea mai mare o reprezinta baile . Semnalul are de penetrat 4 pereti de rezistenta . Constructia blocului este cu normele de dupa cutremuri , cu rost seismic si tot ce trebuie . Am fier in pereti ce n-am vazut in viata mea, iar betonul este din ala amestecat cu pietris de sar scantei cand bagi bormasina in el.
Baile sunt aduse pe sus cu peretii turnati din fabrica, deci intre sufragerie si dormitor avem perete rezistenta sufragerie, perete baie o parte , perete baie cealalta parte , perete rezistenta dormitor.

Atenuarea masurata este -18dBm(cam 10-12 are unul uzual de beton armat) pentru fiecare parte de perete - 36 - aproape -40 dupa totalul celor 4pereti .
Am reusit aseara combinarea antenelor 5dBi cu fir , una la centrul sufrageriei si alta in holul mic (la 1m de router) si cu RE200 am reusit constant 30Mbps in fiecare dintre cele doua dormitoare cu probleme. Semnalul este bun acum , nu scade sub 4 linii .
Cu RE200 merge bine pe 5GHz, īn 802.11 ac sau folosești mai mult pe 2,4Ghz, care este mai stabilă?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 15:51   #728
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,167
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

O sa incerc si cu DLink DIR842 (are vreo 4 antene de 5dBi) in combinatie cu RE200.
Apoi voi incerca o trecere cu UTP (aveti idee unde gasesc un model mai subtirel - vreau sa nu fie vizibil , o sa-l suprapun pe tevile de apa de caldura. Daca ajung cu cablu ETH in camere e win ca suntez atenuarea urata data de bai .
Am observat ca functioneaza la fel atat pe 5GHz cat si pe 2.4 GHz . Probabil unul penetreaza mai tare(cel de 2.4) dar viteza nu e asa mare ca pe 5.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2018, 22:23   #729
diabolic53
Junior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Nu inteleg de ce nu incercati sa faceti un mesh wifi ... mai nou routerele asus au functia bagata in FW si nu trebuie sa cumperi kituri specializate. Desigur pentru performanta trebuie tri-band, pentru internet normal... dual e suficient.
diabolic53 is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2018, 23:38   #730
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,167
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

DIR842 l-am dat inapoi . Ma doare capul - nu mai cumpar DLINK cat oi trai. Asa meniu simplificat - nu are optiuni de nici un fel . JEG .
Am facut upgrade la Archer C7 (6x5dBi are by default) . Acum cu antene prelungite catre hol si RE calitatea este decenta . 8 dispozitive conectate, toate suporta stream in acelasi timp.

A testat cineva Powerline adapters din alea ? Chiar stiu sa duca 1Gbit intre ele pe firul de curent ? Ma gandesc ca eu am circuite separate stanga dreapta , vreo 30m pe stanga , 30 pe dreapta , ceva delay si performante afectate .... chiar asa de bine sa mearga in 50Hz.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 13:51   #731
EXxx
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 472
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

Mikrotik ai incercat? nu mai stiu ce coleg mi-a recomandat, si eu am un Mikrotik RouterBoard hAP ac. E tzutz pentru ce-mi trebuie mie. Ah da, si nu i-am dat restart niciodata (daca nu se iau in considerare cele 2-3 de la update-uri).
Si daca vrei poti sa iti pui ce antene vrei la router, trebuie sa dai jos doar masca de plastic, si ai cateva locuri unde poti pune antenele (cu pistolul de lipit insa!)
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 15:10   #732
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,485
Mentioned: 1045 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Dupa ce am vazut cate poti face cu Mikrotik, nu o sa ma mai duc inapoi la routere de astea de 2 lei. E ca si cand am trecut de la feature phone la smartphone.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 16:32   #733
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,198
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce parere aveti de log-ul asta de pe NAS ?!
Aseara am facut o resetare si nu mi-am batut capul cu schimbarea parolei de admin. Oricum, n-am date sensibile pe-acolo, dar nu-mi explic cum a ajuns sa fie accesat NAS-ul prin router...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2018-07-31_150838.png
Views:	53
Size:	47.8 KB
ID:	63486  
kobro is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 17:49   #734
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,382
Mentioned: 470 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi routerul ala deschide port exact spre serverul tău...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 18:44   #735
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,067
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.abuseipdb.com/check/185.8.49.228

Known attacker.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 19:17   #736
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,485
Mentioned: 1045 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai nu ar trebui sa ai acces din afara retelei la nas.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 19:22   #737
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,015
Mentioned: 216 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Interesant e că īn log-ul ăla apare un "Logout OK" de la acelaşi IP.
Dar... de ce ai root activat şi de ce te loghezi ca root?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 19:43   #738
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,198
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deci NAS-ul este exact ala N2310, stii tu ...
Ideea e ca a crapat samba si nu mai aveam acces. Facut ticket, dat solutie reinstall os6 azi noapte pe la ora 00.00. Asta inseamna parole default .
root e pt ssh, doar parola trebuia schimbata. Evident ca nu m-am logat nicaieri, nicicum pana azi dimineata pe la 10.00. Log-ul arata ca nu m-am logat eu pe ssh...
Dar nu inteleg cum mi-a "penetrat" router-ul. Ca sa nu zic ca am observat ca mi se reseteaza IP-ul pppoe. Deci cumva, cineva imi face si disconnect la router, evident, nu stiu de ce...
LE: nr conectarilor este de aproape 1000 intre 2018-07-31 03:21:44 si 2018-07-31 06:13:57.
"Display 501 - 912 Record(s), Total 912 Record(s)"

Last edited by kobro; 31-07-2018 at 19:50.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 21:34   #739
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 634
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai portul 22 forwardat din router? Altfel nu imi explic cum a facut conexiunile alea...mai mult ca sigur e un bot care a incercat portul 22 pe ip-ul tau si a nimerit fix in NAS.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 22:03   #740
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,184
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

UPNP on cel mai probabil si si-a facut port fw automat, o simpla scanare de porturi si te-a spart.
sau cel mai probabil ti-a spart router-ul pe aceeasi metoda de dictionary atacks si restul a facut ce a vrut el.

pe orice router sunt atacuri bruteforce cu dictionare asa ca daca aveti default credential that's sad.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 7,992
Threads: 19,640
Posts: 603,325
Total Online: 350

Newest Member: flowreanu

Latest Threads
- by Bogd4n
- by Steve-o
- by brhams

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.