lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-05-2020, 11:45   #1
lucian.pescaru
Member
 
Join Date: May 2018
Location: langa Iasi
Posts: 52
Mentioned: 1 Post(s)


Default Telekom & Digi conexiune Bridge

Stie cineva cum fac bridge in windows 10 la Telekom si la Digi? Am dat eu bridge pe amandoua, a facut conexiunea dar nu ia nici un IP.

Please help! Multzam.
lucian.pescaru is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 12:31   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,315
Mentioned: 1274 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ce treaba are windows 10 cu Telekom si Digi in mod bridge? Mai bine zici care e problema pe care doresti sa o rezolvi.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 13:27   #3
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 198
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vrea sa facă bridge și nu știe cum
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 13:36   #4
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,145
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai dual LAN si le-ai bagat pe amandoua?
In win nu merge ce zici tu, inclusiv balancing. Iti trebuie un router dual wan destept. Sau linux parca, dar din ala enterprize parca
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 13-05-2020 at 18:30.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 14:21   #5
lucian.pescaru
Member
 
Join Date: May 2018
Location: langa Iasi
Posts: 52
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Da, am dual lan, is amandoua bagate intr-o placa intel PCiE x4. Am luat de backup si Digi ca stau mai departe de Iasi, oricum torentele se duc pana in 80 megi si cu o conexiune, asta este o las moarta. Multam fain de raspunsuri.
lucian.pescaru is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 14:22   #6
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,315
Mentioned: 1274 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru ce vrei tu sa faci, ai nevoie de un router cu dual WAN sau care are posibilitatea sa faca dual WAN. Nu poti face asta in windows (sau cel putin nu se face).
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 14:37   #7
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,535
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca ai un pc rezerva cu 3 placi de retea poti face un router pfsense. Sunt destule tutoriale online.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Mellanox ConnectX-2 10Gb, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, Proxmox
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 14:50   #8
boriss2oo6
Junior Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salut! Daca ai nevoie doar pentru backup eu aveam o solutie intr-o perioada in care tot pica DIGI (maxim 5-6 minute) si jucam DOTA2, practic foloseam smartphone-ul conectat la un port usb si foloseam functia de usb tethering si am observat ca facea el singur (windows 10) switch automat.
boriss2oo6 is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 15:41   #9
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 883
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

@lucian.pescaru se poate face ce vrei tu doar ca solutie de backup, nu poti sa faci agregare si sa maresti viteza. Pentru agregare ai nevoie de un device mai smart (router care sa stie load balancing) si merge ok cu aplicatii care folosesc mai multe conexiuni paralelizat, cum e torrent.

Pentru backup, Right Click pe placa 1 -> Properties -> Internet Protocol TCP/IP Version 4 -> Advanced (sub campurile de DNS) -> IP Settings -> Untick la Automatic Metric si il setezi manual la 10 de exemplu pentru conexiunea primara.

Faci acelasi lucru pentru placa 2, si setezi metric 20. Conexiunea cu metric mai mic va fi primary.

Am uitat sa mentionez, dai remove la bridging-ul facut de tine.
allexb is online now   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 17:33   #10
lucian.pescaru
Member
 
Join Date: May 2018
Location: langa Iasi
Posts: 52
Mentioned: 1 Post(s)


Default

@allexb

Merci asa le-am pus... oricum merg cam tot cu aceeasi viteza.
lucian.pescaru is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2020, 18:29   #11
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 883
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default Telekom & Digi conexiune Bridge

Pai da, asta am scris si mai sus. Este o metoda prin care tii ambele conexiuni functionale, pachetele pleaca pe una dintre ele cu prioritate mai mare. Ma gandesc ca la RDS ai facut un abonament mai mic doar pt backup.

Daca vrei sa te folosesti de ambele conexiuni simultan, atunci ai nevoie de un router care sa faca balansare. Dar si acolo, nu te astepta sa descarci de 2x mai repede. Nu asa functioneaza retelele. Te va ajuta in schimb la trafic mare de pe mai multe dispozitive in acelasi timp si probabil si la torrents care merg paralelizat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is online now   Reply With Quote
Old 25-05-2020, 13:29   #12
lucian.pescaru
Member
 
Join Date: May 2018
Location: langa Iasi
Posts: 52
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Pe ce ma intereseaza pe mine adica qbittorrent pare sa se bage pe ambele interfete adica apare in task manager trafic pe ambele. De browsing mi-e de-ajuns una din conexiuni (RDS se misca mai repede aparent).

Este un VPN Speedify care face treaba cu agregarea a 2 conexiuni dar am pus trial si mergea ca naiba de incet pe server din Bucuresti.
lucian.pescaru is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2020, 17:38   #13
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 633
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Propun redenumirea în Telekom - thread oficial.
vouă va merge routerul Huawei pe banda de 5ghz?
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2020, 18:03   #14
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,992
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu



Default

Tu cum vezi intrebarea asta?
Daca router-ul stie 2.4ghz si 5 ar trebui sa mearga ambele fara probleme.
La mine vechiul router era dual band si mergea foarte bine , cu s10-le prindeam peste 400Gbps download .
Acum am un model huawei mai mai vechi care stie doar 2.4 si l-am trecut in mode bridge...
dupa el al router de la tp-link
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2020, 18:13   #15
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 633
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mie nu îmi merge pe banda 5ghz. Ma conecteaza dar nu am net. Pe 2.4 totul ok. Am sunat în suport și au zis ca revin în 10 min. Au trecut 3h.
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2020, 19:33   #16
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,992
Mentioned: 169 Post(s)

PC-ul meu



Default

daca ai testat si cu alte dispozitive si ai facut reset la default dar tot nu merge suna la suport sa schimbe modemul .
Poti sa le spui ca este defect
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
Server discord Lab501 https://discord.gg/FcDNnRe
polter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Digi C1, R1 şi K1 – primele smartphone-uri sub brand propriu Digi Mobil mario08 Telefoane mobile si alte gadgeturi 3 18-05-2019 21:54
Upgrade digi fiberlink Sir Dracu Zona libera 8 19-02-2019 00:24
L2TP via Vodafone & Telekom Chipicao Software 0 18-09-2015 00:14

 
Forum Stats
Members: 8,692
Threads: 22,849
Posts: 683,192
Total Online: 1214

Newest Member: Mrerror

Latest Threads
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.