lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-08-2019, 08:06   #59661
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 396
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cum vad ce bottleneck are photoshop-ul cand foloseste smudge tool?

Am un r5 2600, 16gb [email protected]~3000, gtx970, pe un nvme intel 660p 512gb.

Cand dau smudge tool cu spacing pe la 20%, are mega lag.

Folosind task manager,
Procesorul e la 20-30%
RAM foloseste cam 5gb, e setat pana la 10gb sa foloseasca
Placa video nu face nimic
SSD-ul nu face nimic.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 10:26   #59662
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,409
Mentioned: 562 Post(s)

PC-ul meu



Default

E poza mare? Ai īncercat să lucrezi īn interiorul unei selecții?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 10:40   #59663
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 396
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

E un proiect cu ~30 layers, cateva poze cropped si multe brushuri.
Smudge cu mare parte din ele active.
Are lag si in selectie.

Rezolutia 300 dpi.

edit: sotia e artistul, eu depanator.

Last edited by carnatu; 06-08-2019 at 10:42.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 11:04   #59664
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,409
Mentioned: 562 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dacă are layere puse pe transform si depășesc canvas-ul atunci să le facă trim.
La sample all layers să debifeze dacă este posibil. Și să modifice spacing-ul, alte valori au lag tot așa?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 11:45   #59665
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,291
Mentioned: 726 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bottleneck-ul e codul din spate care e mega prost optimizat la unele chestii. Aici pare sa foloseasca doar un singur core/doua nuclee. Asta ar fi trebuit sa fie un proces GPU Accelerated, dar surpriza surpriza, 80% din Photoshop nu e. Imi vine sa plang cand vad ca imi foloseste uzual doar 20-50% din CPU si 0-30% din GPU.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 13:03   #59666
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 396
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Arise
Lag-ul scade dar nu dispare cu cat maresti spacingul, dar implicit devine si mai slab brush-ul.
Din cate am vazut nu are nimic in afara canvas-ului, verific iar diseara.

edit: se pare ca proiectul are layere rebele, dar nu merita umblat la asta. Sample all layers pe disabled ajuta mult, dar in functie de nevoie tre sa fie enabled uneori. thanks!

@Boggy
La software bottleneck ma gandeam si eu, dar am zis ca poate "I'm holding it wrong".

Last edited by carnatu; 06-08-2019 at 20:57.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 21:03   #59667
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,848
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Anker nu are asa ceva ? USB C Charging Cable 90 Degree Angle Connector USB C to A Cable
https://www.amazon.de/UGREEN-Ladekab...ay&sr=8-5&th=1
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 21:11   #59668
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,291
Mentioned: 726 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ia-l pe ala, ca-i cel putin la fel de bun. Am UGreen de toate felurile, sunt foarte foarte bune.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 21:26   #59669
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,848
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Asa o sa fac, mersi!
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 21:55   #59670
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,848
Mentioned: 194 Post(s)

PC-ul meu



Default

Merita 50 euro?
Corsair Vengeance 16 GB (2x8GB) CMZ8GX3M1A1600C10 DDR3-1600 PC3-12800
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 09:11   #59671
Selky
Senior Member
 
Selky's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,325
Mentioned: 44 Post(s)

PC-ul meu

Default

Trebuie sa refac si sa extind instalatia electrica.
Ce prize/intrerupatoare recomandati si de unde?
__________________
Zice lumea că sunt rasist. Nimic mai fals! Nu voi condamna niciodată un om doar pentru că face parte dintr-o etnie īn care se comportă toți la fel.
Selky is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 09:13   #59672
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,212
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

LeGrand. Mi se par foarte solide. Si sub nici o forma sa nu iei Kontact care mi se par foarte slabe. Dupa 5 ani au inceput sa se slabeasca contactele din priza si joaca stecherul inauntru. A trebuit sa inlocuiesc prizele din acest motiv. Cele noi sunt LeGrand, au trecut mai bine de 5 ani, nici o problema.

Si iti recomand sa iti pui doze - de gips carton sau de tencuiala - cu gauri laterala pentru prins prizele in suruburi. Toate prizele mi le-am prins in suruburi si nu mai am nici o problema sa imi iasa priza afara, desi nevasta trage cu tupeu de stechere.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 09:25   #59673
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 451
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Gewiss.
__________________
Ryzen 7 1700, 3.8Ghz, Radeon PRO DUO HBM, 4x4Gb DDR4 3000 Mhz, Silverstone Raven 2, LG 34UC79G,
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 09:28   #59674
Selky
Senior Member
 
Selky's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,325
Mentioned: 44 Post(s)

PC-ul meu

Default

Un link pentru produse? Vor fi montate in tencuiala.
As prefera sa cumpar tot de la un magazin, Dedeman vad ca are putine produse LeGrand.
Si sunt cel putin 5 colectii, nu stiu daca-s compatibile unele cu altele.

Inteleg ca la astea modulare am nevoie de doza+suport+prize+rama
Lipseste ceva?
De asemenea, am nevoie de suport d-asta?

sau d-asta

Ambele fiind de 4 module
__________________
Zice lumea că sunt rasist. Nimic mai fals! Nu voi condamna niciodată un om doar pentru că face parte dintr-o etnie īn care se comportă toți la fel.

Last edited by Selky; 07-08-2019 at 09:33.
Selky is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 09:50   #59675
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,839
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Selky View Post
Trebuie sa refac si sa extind instalatia electrica.
Ce prize/intrerupatoare recomandati si de unde?
Legrand.
Dar vezi ca si astia au mai multe clase.
Alea entry nu sunt cine stie ce.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 09:57   #59676
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,409
Mentioned: 562 Post(s)

PC-ul meu



Default

Gewiss sau clone compatibile Gewiss.

Acum foarte mulți ani, cānd am făcut apartamentul, am găsit online o firmă din Craiova care vindea la un preț foarte bun. Am făcut necesarul, am ieșit undeva la 1200 lei (local mă costa cam 3000 lei), m-am īntālnit cu fratele celui ce avea firma īn parcare la Metro, el era īn drum spre Slatina/Craiova și mi-a livrat comanda. Mi s-a părut afacerea secolului la acel moment.

Acum nu prea mai găsești chilipiruri așa ușor, Dedeman e scump, alți distrubuitori sunt și ăia scumpi, e greu să scoți un preț bun, dar dacă ai numărătoarea gata, poți să īncerci să ceri o ofertă de preț.
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 07-08-2019 at 10:01.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 10:46   #59677
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,212
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Selky View Post
Un link pentru produse? Vor fi montate in tencuiala.
As prefera sa cumpar tot de la un magazin, Dedeman vad ca are putine produse LeGrand.
Si sunt cel putin 5 colectii, nu stiu daca-s compatibile unele cu altele.

Inteleg ca la astea modulare am nevoie de doza+suport+prize+rama
Lipseste ceva?
De asemenea, am nevoie de suport d-asta?

sau d-asta

Ambele fiind de 4 module
Pai cauta tu ce anume vrei, eu de unde sa stiu ce instalatie vrei tu? Eu de la Dedeman le-am luat si le-am montat in doze standard Voltec sau Volton, nu mai tin minte. Dozele LeGrand universale sunt cam slabe. Daca vrei multi chestie, eu am pus Gewis. in cateva locuri, foarte bune, dar la chestii simple as pune mai repede LeGrand.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 11:01   #59678
Selky
Senior Member
 
Selky's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,325
Mentioned: 44 Post(s)

PC-ul meu

Default

O sa trec prin Dedeman sa vad
Nu vreau nimic complicat, doar niste prize duble mai rezistente si vreo 3 intrerupatoare.
Doar ca domeniul este nou pt mine, ultima data am schimbat o priza acum mai bine de 10 ani si am luat o saracie de la un magazin universal.
__________________
Zice lumea că sunt rasist. Nimic mai fals! Nu voi condamna niciodată un om doar pentru că face parte dintr-o etnie īn care se comportă toți la fel.
Selky is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 11:06   #59679
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,212
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru priza dubla nu ai nevoie de rama de aia. Eu asta am acasa, exact modelul acesta si este foarte bun, foarte rezistent. Doza folosita este asta, poate un pic mai adanca. Intrerupatoare, acestea.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 12:08   #59680
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,230
Mentioned: 44 Post(s)

PC-ul meu

Default

Schneider, nu-s bune ?
Eu am pus vreo 2 din acestea https://www.dedeman.ro/bucuresti5/pr...alba/p/1018661 , mi-au plăcut ca sunt mai finute, nu trec cu mult peste nivelul peretelui, acum poate Legrand or fi mai rezistente.
Danos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,340
Threads: 21,580
Posts: 648,039
Total Online: 395

Newest Member: libelula_alba

Latest Threads
- by Kspic
- by Miru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.