lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-11-2017, 11:58   #2701
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,114
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Arise Te adresai catre MBC sau me ?m-am bagat in discutie cu exemple din viata mea peste mbc, my bad.
Nu are cum sa mearga totul ca pe roate intr-o firma, printerele pica, au nevoie de tonere, de mailing nici nu mai zic si tot asa, vurusi si vulnerabilitati o gramada, administrezi AV-ul si backup... E IMPOSIBIL ca o firma sa-si faca BKP-ul la nivel profi si sa fie safe, nu ai idee cati clienti am avut cu back-ul criptat sau cu lipsa totala de bkp.
Daca ai cum sa oferi servicii o faci cum trebuie if not nu o faci.

Cum zice si mbc, nu mai am rabadare cu banalitati de schimbat HDD_uri si instala OS old scool. In schimb cand iti vin zeci de laptop-uri faci deployment la IMG si configurezi AD-ul si alte alea. La ultimul job si eu deschideam puncte de lucru (premiera pt mine) dar m-am dus mai mult de curiozitate, baietii trageau cablurile eu configuram routerele, dvr, etc dar nu ma prinde asa ceva pe mine pt ca nu inveti nimic, e munca simpla si pura in conditii de cele mai multe ori mizerabile (praf fiindca e magazin nou) si obositoare.

Last edited by agarici cu pedale; 24-11-2017 at 12:32.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2017, 13:12   #2702
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,094
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai si p-alea cin' sa le facă? La mine-n cfr-ul sulii cei de la IT sunt atāt de īmprăștiați ca fac varza rețeaua din cauza ca instalează numai win 10 sau win 7 enterprise, ii doare-n sula ca trebuiesc configurate sub-rețele, drivere incompatibile cu imprimante scanere vechi sau office-uri noi, care nu sunt prea ușor de utilizat daca ai īnvățat pe un office 97 sau 2003.
Nu poate nimeni să-și permită training cu oamenii iar oamenii nu au computere cu win 10 si soft nou sa presupunem ca ar vrea sa īnvețe acasa.
Așadar scade productivitatea angajatului si tu faci cheltuieli aiurea, desi cfr-ul nu e in stare sa achiziționeze piese de schimb pentru activitățile principale
kobro is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2017, 14:00   #2703
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,122
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nici sa ramai cu Win XP si Office 2k3 nu merge man.
Daca le intrebi copiii, toti au win 10 si stiu sa lucreze pe office 2016.
Dar niciun parinte nu se injoseste sa invete de la plozi. Pentru ca "nu are timp".
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2017, 15:29   #2704
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,114
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

Limitatea de migrare windows vine fix din softurile folosite, nu poti migra la win 10 dar dale'n spanac ca majoritatea merg pe 7 si chiar si asa daca ai probleme de compatibilitate pui softul intr-un WM si o zi buna sau daca ai si imprimante old care merge faci un PC dedicat de printserver si all good.

Sunt multi care nu vor sa schimbe imprimantele, am pierdut un client odata fiindca era atat de idiot ca si-a adus el aminte ca acu 14ani (DA 14) a dat 1500E pe ea si ca trebuie sa mearga indiferent de situatie... DECI DA! Exista.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2017, 16:15   #2705
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,122
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Astfel de oameni sunt prea prosti pentru a avea un PC.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2017, 18:54   #2706
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,094
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

@kretzu77, cred ca glumesti.
Poti sa crezi ca vin colegi din complexul unde lucrez cu platforme maxim 775 si AM2+ sa le mai resuscitez si incerc sa-i conving sa puna 4GB sa mearga win7?!
De-aia am zis sa ma inscriu pe anuntul lui @mbc pentru acel computer, fiindca oamenii nu-si pot permite sa dea meleoane pe rachete de computere care sa mearga cu Win10.
Si inca un aspect, cine crezi tu ca are timp sa frece computerul dupa 12 ore de serviciu pe-aici, prin provincie daca ei au alte calificari?!
Cred ca esti constient ca mai degraba trece sa fwut facebook sau whatsapp pe telefon...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2017, 19:19   #2707
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,122
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ma refeream la ala cu imprimanta de 14 ani.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2017, 23:09   #2708
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,789
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Si acum regret ca nu am continuat sa invat programare.
Baftă!
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2017, 19:34   #2709
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,867
Mentioned: 253 Post(s)


Default

ziua si problema
Am asamblat un pc cu coffee lake pentru un prieten, primul boot, pun windows, rulez un benchmark, merge perfect. Isi pune omu jocuri, se joaca, inchide pcu si se pune la somn.
Ziua urmatoare, apasa pe buton, nu se intampla nimic. Peste 5 minute porneste singur. Merge perfect pana ziua urmatoare, cand iar porneste cu delay. A 3a zi, porneste din prima, jocuri, totu bun.
Azi iar nu mai porneste, sau i-a pornit dupa cateva ore.

Am incercat sa pornesc sursa (seasonic s12 500W) cu scurt intre verde si negru, nu porneste. Ar mai putea fi de la altceva ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2017, 19:36   #2710
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,380
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sursa la garantie si gata. Super Flower nu va place. Cam multe probleme au astia de la Seasonic in ultima perioada cu surse de astea "de buget".
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2017, 19:41   #2711
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,867
Mentioned: 253 Post(s)


Default

Nu e ca nu-mi place SF, e ca nu mai fac numai modele scumpe, cel putin in ultima perioada.
Si in Seasonic aveam incredere
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2017, 19:43   #2712
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,380
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si eu dar am avut fix problema descrisa de tine cu trei surse, atat ghinion sa am?
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2017, 21:42   #2713
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 546
Mentioned: 12 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

Sunt ceva setari la power management prin bios care nu sunt compatibile cu sursele mai vechi sau "de buget". C6/C7 support ?...
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2017, 21:46   #2714
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,380
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe gigabyte cand au implementat C7 incepand cu haswell am mai avut probleme, la ei se rezolva mergand la setarile de power management in bios si se pune Power loading pe Disabled. La skylake am avut probleme cand sistemul intra in low power states aproape de sleep lua freeze. Pe asta am rezolvat-o cu update de microcode pe CPU.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2017, 21:59   #2715
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,867
Mentioned: 253 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Spawn View Post
Sunt ceva setari la power management prin bios care nu sunt compatibile cu sursele mai vechi sau "de buget". C6/C7 support ?...
Pai da.. acolo zice ca se resetaza cu switchu din spate, aici n-a fost cazul. Plus ca nu porneste nici fara mobo, deci n-are treaba.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2017, 22:48   #2716
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,380
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca nu pleaca nici cu agrafa pe negru verde, clar e sursa cu buba. RMA.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2017, 12:02   #2717
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,094
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am o coaja de Thecus N2310, a facut tata @Monstru o prezentare si @war4peace s-a plans aici.
Eu am pus doar un hdd de 500GB in vara, de proba, iar ideea este ca vreau sa pun 2 HDD mai mari.
Acest NAS fiind destul de capricios cu aplicatiile si setarile, am ajuns sa cunosc un contribuitor de la Thecus care mi-a setat si "modat" mai multe apk si a facut diverse "experimente" fiindca i-am acordat acces full dar acum nu prea mai activeaza si mi-e rusine sa-l iau iarasi la ture.
Ca sa fac upgrade, ideea simpla era sa fac o imagine raw, sector-by-sector, ca sa pot pastra toate aceste setari si sa-mi booteze ca si hdd-ul initial. Ulterior as fi adaugat al doilea hdd ca JBOD.
Doar ca dupa clonare si boot-are, noul hdd nici macar nu "vede" ultimul firmaware, ce sa mai zic de aplicatii...
Intrucat suportul este destul de dificil de obtinut, intreb aici ce rezolvare as putea sa am?!
kobro is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2017, 15:58   #2718
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,867
Mentioned: 253 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
ziua si problema
Am asamblat un pc cu coffee lake pentru un prieten, primul boot, pun windows, rulez un benchmark, merge perfect. Isi pune omu jocuri, se joaca, inchide pcu si se pune la somn.
Ziua urmatoare, apasa pe buton, nu se intampla nimic. Peste 5 minute porneste singur. Merge perfect pana ziua urmatoare, cand iar porneste cu delay. A 3a zi, porneste din prima, jocuri, totu bun.
Azi iar nu mai porneste, sau i-a pornit dupa cateva ore.

Am incercat sa pornesc sursa (seasonic s12 500W) cu scurt intre verde si negru, nu porneste. Ar mai putea fi de la altceva ?
Garbage au "testat" si au zis ca e ok. Cam la 2 saptamani de cand a fost trimisa
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2017, 01:16   #2719
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,380
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Disabling Intel ME!!!

Proof
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 20-12-2017 at 01:40.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2017, 09:39   #2720
Namerklan
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 144
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nice, astept versiuni de BIOS cu optiunea Enable/Disable ME
Namerklan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,904
Threads: 19,302
Posts: 595,040
Total Online: 353

Newest Member: iatcriss2005

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru
- by Kspic
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.