lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-01-2019, 18:16   #1
alexandru013
Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)


Default HDD nou în pc vechi?

În PC-ul vechi am HDD Seagate 250GB SATA 7200rpm 16MB(ST3250410AS), 11 ani de functionare si inca merge. Vreau sa il înlocuiesc cu un HDD 1TB, 7200rpm, 64MB cache, SATA III. Exista posibilitatea sa stric noul hdd? Întreb pentru ca nu vreau sa fac experimente. Ulterior HDD-ul ajunge pe alt desktop și prefer să nu montez hdd nou pe un pc vechi daca ii dă daune.

Multumesc!
alexandru013 is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2019, 18:18   #2
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,374
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu
coiotHK is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2019, 15:00   #3
Sunshine
Senior Member
 
Sunshine's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bucuresti
Posts: 327
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu e nicio problemă.
Sunshine is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2019, 22:00   #4
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,542
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu strica nimic, ce hardware are intreb de curiozitate.

O resuscitare cu performante mult mai mari o vei avea cu un SSD oricat de mic/slab si rahaitc e el si pt storage bagi langa un HDD.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2019, 23:33   #5
alexandru013
Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Intel Pentium Dual CPU 2Ghz, 2Gb Ram, GeForce 8600GT si placa de baza ASUS P5L-1394
alexandru013 is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2019, 01:56   #6
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,044
Mentioned: 716 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ia un SSD si pastreaza HDD-ul vechi pentru arhivare daca inca merge cum trebuie.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 17-01-2019, 23:57   #7
alexandru013
Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Intel 545s sau Kingston A400 (128gb/120gb)?
alexandru013 is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2019, 00:19   #8
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,044
Mentioned: 716 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intel cu siguranta.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 19-01-2019, 14:20   #9
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 213
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Un SSD ii va da un mare refresh, chiar si limitat pe SATA2.

Vezi ca gasesti foarte ieftin procesoare pentru 775 - Q6600 si asemanatoare:

https://www.olx.ro/oferta/procesor-c...tml#c842667d68
blajik is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2019, 09:33   #10
thenutz
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 2
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Daca iti erau suficienti 250GB pentru ce un HDD de 1TB incet/slow cand poti lua un SSD de aceeasi capacitate si o sa simiti ca ti-ai upgradat PCul la 2019?
thenutz is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2019, 19:36   #11
alexandru013
Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)


Default

@blajik, m-am uitat dar mai bine investesc cei 50lei in viitorul desktop, multumesc pentru sugestie.

@thenutz, pentru o perioadă temporară apoi il pun in noul desktop unde o să am nevoie, asta aveam în cap.

Multumesc pentru raspunsuri. Am ales varianta SSD.
alexandru013 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2019, 14:19   #12
alexandru013
Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Incă ceva.
Înainte de instalarea SO pe SSD trebuie să schimb in bios E-SATA Opreation Mode din IDE > AHCI? (nu are setare speciala daca vreau ca slot 1 sa fie IDE/AHCI). Sau raman pe IDE ?
alexandru013 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2019, 14:27   #13
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,612
Mentioned: 567 Post(s)

PC-ul meu



Default

AHCI+reinstall de Win
presupun ca win 10
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2019, 14:41   #14
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,841
Mentioned: 117 Post(s)

PC-ul meu

Default

1. https://www.bleepingcomputer.com/for...ci-windows-10/
2. https://superuser.com/questions/6182...7-installation
kobro is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2019, 00:16   #15
alexandru013
Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Cand instalez SO scot HDD-ul sau il las conectat? Cum ați procedat cu al vostru SSD ? Si are ceva daca fac partitionare pe SSD? fifty-fifty
alexandru013 is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2019, 11:52   #16
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 178
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am făcut eu un upgrade cu un SSD Samsung 860 Evo pe o placă cu Sata 2 (Gigabyte GA-EP43-DS3L).

Cel mai bine scoți HDD-ul și faci instalare pe curat, numai cu SSD-ul instalat. SSD-ul e bine să-l conectezi la primul port SATA de pe placa de bază (SATA 0).

Setezi apoi AHCI în BIOS înainte de instalare.

Important. Folosește pentru conectarea SSD-ului un cablu sata de 6 Gb/s. Eu am avut probleme conectând device-uri de 6 Gb/s, cu cablu sata portocaliu de 3 Gb/s. Poate merge și cu cablu sata de de 3 Gb/s, dar mai bine folosește un cablu sata de 6 Gb/s să fii sigur.

Nu are nimic dacă partiționezi SSD-ul. Ideea este să iei în considerare spațiul alocat pentru partiția de Windows (zic minim 120 GB).

După ce instalezi Windows pe SSD, oprești compul și conectezi HDD-ul, apoi intri în BIOS și-l pui să booteze de pe SSD, ca să fii sigur.

După ce pornești apoi cu HDD-ul conectat poți să-i faci orice în Windows din disc management, să-i ștergi partiții etc.
Salvează întâi de pe HDD datele importante înainte de a face manevre pe HDD.

E bine să faci setările pentru optimizare pentru SSD.
Samsung are aplicația Magician, care îți permite să faci provisioning pentru creșterea duratei de viață (pe cheltuiala scăderii spațiului disponibil), să pui SSD-ul pe rapid mode, etc.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"

Last edited by Dacus; 30-01-2019 at 12:02.
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2019, 14:17   #17
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,841
Mentioned: 117 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta cu cablu sata 2 vs sata 3 e za sit ...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2019, 14:49   #18
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,612
Mentioned: 567 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Dacus View Post
Poate merge și cu cablu sata de de 3 Gb/s, dar mai bine folosește un cablu sata de 6 Gb/s să fii sigur.
Cumva confunzi cablul SAS cu cel SATA?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 30-01-2019 at 17:02.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2019, 15:46   #19
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 178
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am zis că un cablu sata II nu funcționează. Eu am zis că am avut probleme cu un cablu sata II care funcționa bine mersi cu un HDD 3 GB/s, iar cu SSD nu a vrut.
Toată lumea zice din specificații, că electric e același lucru, că e perfect compatibil și că n-are nici pe dracu, că oricum portul este sata II etc.
Eu zic ce mi s-a întâmplat.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2019, 20:16   #20
alexandru013
Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 32
Mentioned: 0 Post(s)


Default

SSD-ul a inviat PC-ul, se deschide in 20 de secunde fata de 40s-1 minut . Am cumparat cablu ca nu aveam si am luat SATA III direct ca era mai ieftin. A mers fara probleme instalarea. Multumesc pentru sfaturi.

Last edited by alexandru013; 05-02-2019 at 23:53.
alexandru013 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTX 970 pe un sistem vechi ? whitey Placi video 11 03-01-2015 20:56
Problema HDD vechi FCH Memorii & stocare 2 14-10-2014 12:09
Problema PC vechi gavagai Cutia de sub birou 10 03-07-2014 21:02

 
Forum Stats
Members: 8,300
Threads: 21,290
Posts: 640,623
Total Online: 492

Newest Member: niyxn01

Latest Threads
- by LAB501
- by Monstru
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.