lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-03-2019, 18:07   #1
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default Probleme low seq M.2 S11 Gammix 240 gb

Salut baieti, am ceva probleme cu al meu XPG Adata M.2 SSd.

Modelul meu este luat de la pc garage si este acesta https://www.pcgarage.ro/ssd/a-data/g...ss-x4-m2-2280/
Daca nu e ok cu link sa-mi spuneti si il sterg.

Problema este in felul urmator.

Am observat o scadere a performantei pe write sequential. Imi scrie maxim 270 mb/s. La read ajung si la 2000 mb/s.

Observatia am facut-o intamplator, am vrut sa fac un benchmark si am observat ca ma trage in jos ssd-ul, ceea ce nu trebuia sa se intample.



Apoi a inceput investigatia. Am observat acel Bad (alignment) din prima poza. M-am pus sa-i fac align .. Nu mergea pentru ca eu aveam os-ul pe M.2 . Am reinstalat win pe alt ssd/hdd am facut align la M.2 nimic.

Fiind XPG Adata am descarcat toolbox-ul lor pentru a vedea starea de sanatate. Am constatat ca avea eroare la afisarea temperaturii, atat in Adata SSD toolbox cat si in alte aplicatii de monitorizare temperaturi.



Am dat mail la Adata si mi-au spus ca ultimul update de windows si anume 1809 provoaca niste incompatibilitati, probleme care teoretic ar trebui rezolvate pana la mijlocul lui martie. Asta pe parte de temperatura.
Mi-au sugerat sa instalez varianta 1803 pentru a repara problema cu temperatura.

Zis si facut, am pus 1803, temperatura e ok, dar problema cu low seq write nu s-a rezolvat.

Temperatura rezolvata :


AS SSD Benchmark :

ATTO DISK Benchmark :

Crystal Disk Mark :

Ca si configuratie am asa
Procesor : i5-8600k
Ram : 2x ADATA XPG Spectrix D41, 8GB DDR4, 3000MHz, CL16 puse pe auto la XMP.
Placa de baza : Asrock z370 extreme4
Stocare :
1. SSD ADATA XPG Gammix S11 240GB PCI Express x4 M.2 2280
2. Solid State Drive (SSD) Silicon Power S55, 240GB, 2.5", SATA III
3. HDD Toshiba dintr-un laptop 500 gb prin Sata 3.


M.2-ul este pus evident in slotul M.2
Celelalte 2, ssd + hdd sunt puse pe Sata3_2 si Sata 3_3 deoarece sloturile de M.2 impart banda cu Sata 3_0/Sata 3_01 si Sata 3_4/Sata 3_5.

Am reinstalat windowsuri si pe M2 si pe celalalte pe rand, si am incercat apoi performanta acelui M2. Aceleasi rezultate.

Am schimbat setari in bios, nici un rezultat.




Am schimbat din GPT in MBR si din MBR in GPT si acelasi lucru...

Am schimbat sloturile M.2 mutat de pe cel de sus pe cel de jos si invers.



Ori este defect ori mi-a scapat mie ceva.

Ce imi sugerati sa fac? Inafara de a lua acest M.2 si sa-l pun in alt pc/laptop pentru ca nu am alt pc cu m.2 slot la dispozitie. Si nici alt M.2 ssd nu am pentru a-l testa pe pc-ul meu.

Last edited by unnamed-; 12-03-2019 at 18:18.
unnamed- is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 19:03   #2
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 138
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cand ai instalat windows-ul l-ai clonat de pe alta partitie cumva? Am patit si eu cand am trecut la ssd m.2 exact la fel.
Incearca sa reinstalezi windows dar sa stergi toate partitiile, inclusiv cele de system pe care le creeaza si ar trebui sa fie aliniat corect.
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 19:07   #3
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Prima oara cand l-am cumparat pe domnul M.2, aveam windowsul instalat pe acel Sillicon Power pe Sata 3. Am facut clone atunci.

Imediat dupa instalare evident i-am facut un benchmark, totul era bine si frumos, viteze excelente.

Asta prin septembrie 2018.

Acum in 2019 am observat treaba. Am deconectat tot de la pc mai putin acel M.2 si am reinstalat de 3 ori windows-ul pe el, de 3 ori versiunea 1809 iar a 4 a acum 1803.

De fiecare data prin windows install am dat delete la toate partitiile si am dat new. Si-a facut el singur reserved si ce mai trebuie iar eu am pus windows-ul pe partitia cea mare.

Gen cand dai sa instalezi windows si te pune sa selectezi unde vrei sa il instalezi, vezi acolo Disk 0 partition 1, disk 0 partition 2, disk 0 partition 3. Fiecare din partitie are cate o dimensiune, reserved etc, iar una din ele e cea mare ramasa pentru instalare.

Mereu le-am sters pe toate si am dat new.

Nu stiu ce sa-i mai fac..
unnamed- is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 20:37   #4
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Chiar nu stie nimeni?
unnamed- is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 22:07   #5
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,857
Mentioned: 118 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce optiuni ai acolo in afara de auto?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	190312142033.png
Views:	45
Size:	962.0 KB
ID:	65511  
kobro is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 22:29   #6
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Force sata si force m.2 .

Daca pun force sata, imi dispare m.2-ul, nu-l mai recunoaste.
Daca pun force m.2 nu face nici o diferenta din moment ce el e m.2 in slot m.2

Singura chestie la placa asta de baza este ca slotul 1 M.2 imparte lane-uri cu sloturile Sata 3_0 Sata 3_1 respectiv slotul 2 M.2 cu Sata 3_4 si Sata 3_5.

Acum faza cu Force Sata nu stiu exact ce face. Stiu ca exista SSD-uri pe M.2 ca format dar functioneaza prin interfata SATA, deci la viteza de Sata 3 dar pus in slot M.2
unnamed- is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 12:52   #7
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,665
Mentioned: 53 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Am patit ca tine cu un 970 EVO 250Gb. Da-i enable la Write Cache si ai rezolvat problema!

Vezi aici problema si aici rezolvarea.
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!

Last edited by Hemisphere; 15-03-2019 at 12:55.
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2019, 21:41   #8
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut, multumesc de reply. Write cache pe acel ssd, pe alt ssd si pe un hdd au fost mereu active.

Nu stiu ce sa-i mai fac. Cred ca are el fizic o problema, am sa-l dau la pcgarage la garantie ..



Am vorbit cu cei de la Adata, mi-au dat diverse "sfaturi", multe dintre pe care deja le incercasem, mi-au zis acum sa il formatez cu 4096 unit size. Facut asta, nici o diferenta.

unnamed- is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2019, 22:43   #9
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 435
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai incercat update de firmware la ssd? incearca cu adata ssd toolbox.
Problema ta pare sa fie ca ssd-ul tau nu foloseste cache-ul de SLC si scrie direct pe TLC...
Poate se rezolva cu un update de firmware.
Daca nu merge nici asa si nici ce a zis Hemisphere nu a rezolvat, tinand cont ca ai reinstalat win-ul si optiuni prin bios nu pare sa ai, service daca e in garantie , daca nu ciocanul

PS: eu am sx8200 in PC care e cam acelasi lucru cu gammix s11 (difera capcaitatea al meu fiind de 480) si merge ok cu WIN10-1803 ca si versiune de OS care sa o folosesti de referinta daca te ajuta.

Last edited by guest13; 17-03-2019 at 22:47.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2019, 23:00   #10
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Win 10 1803 am si eu acum. Eram pe 1809 insa acea versiune nu functiona bine cu senzorii de temperatura de la M.2 ssd iar in adata ssd toolbox imi vedea 65.000 de grade ), nici cu alte programe nu se vedea temperatura la m.2 ssd.

Butonul de firmware update de la adata ssd toolbox ma trimite pe site-ul lor unde din pacate nu exista nici un firmware.

http://www.xpg.com/en/download/596

Nu reusesc sa gasesc firmware pentru a-i face update.

Tot legat de M.2 ma bate gandul sa cumpar https://www.emag.ro/solid-state-driv...orite_products

Tot M.2 dar are 512. Viteze mai mici decat Gammix dar tot mai bun decat un SSD pe Sata 3.

Nu stiu cat de fiabil este.
unnamed- is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2019, 08:45   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,632
Mentioned: 567 Post(s)

PC-ul meu



Default

la 5 ani garantie ...
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2019, 08:58   #12
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,563
Mentioned: 256 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2019, 12:51   #13
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
la 5 ani garantie ...
E bine sa ai garantia, nu stii cand pica de tot si pierzi datele.
Dar nah e de preferat sa nu te mai ocupi si cu asta, dus produsul, luat inapoi, vorbit cu magazinul. Timp si neuroni pierduti )

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Vezi ca in postare nu ti-am vazut link-ul, doar in quote am reusit sa vad link-ul.

Multumesc de info, chiar util.

Nu e chiar atat de grav, adica poate fi folosit :P
unnamed- is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2019, 15:48   #14
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

I-am dat si un Secure nvme erase cu partedmagic. Acelasi comportament.

Am ajuns sa concluzionez ca nu pc-ul meu sau configuratia este de vina, ci chiar el este de vina.
unnamed- is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2019, 14:02   #15
unnamed-
Member
 
unnamed-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti
Posts: 191
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

S-a soluționat. Trimis la furnizor si dupa 14 zile storno. Nu mi-au spus daca a fost defect sau nu, doar mi-au dar banii inapoi.

Cred ca se poate īnchide topicul.

Multumesc.
unnamed- is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Review ? ADATA XPG Gammix S10 512GB M.2 SSD LAB501 Articole 0 13-10-2017 09:50
Probleme Monstru lab501 29 22-03-2013 15:00
probleme gpu-z MadMaxXx Placi video 3 17-07-2012 15:17
Probleme DFI Kimi Placi de baza 8 16-10-2010 16:46

 
Forum Stats
Members: 8,301
Threads: 21,311
Posts: 641,189
Total Online: 435

Newest Member: dymchik

Latest Threads
- by codpin
- by Boggy
- by sadycus

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.