lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-03-2018, 06:27   #34161
rodarkone
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,302
Mentioned: 64 Post(s)


Default

Dupa 2 saptamani de condus cevy cruze m-am intors la bestiutza ... ahhh ce placere.
rodarkone is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:04   #34162
gaby91
Senior Member
 
gaby91's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti/Curtea de Arges
Posts: 508
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gaby91
Default

Va salut, baieti!

Am si eu nevoie de ajutor. Am fost sa-mi pun cauciucuri de vara pe un Peugeot 308 1.6 THP 2009 si am optat si pentru senzori de monitorizare a presiunii din pneuri (https://www.tyresure-tpms.com/pages/...oduct=TYR-S183).
Am fost la baietii de la Autosoft Dudesti, au montat cauciucurile, au pus senzorii.
Ideea e ca acum imi apare in bord ca nu este monitorizata presiunea si nu am gasit pe undeva vreun meniu de resetare sau ceva de genul.
Ei au zis ca se va aprinde un martor in bord conform caruia nu este presiunea ok si ca se va stinge dupa un timp.

Aveti idee cum as putea sa resetez acest TPMS sau ce ar trebui facut ca sa-mi citeasca si mie senzorii?
Ei ma intrebau de un buton de reset, nu am gasit asa ceva pe masina mea.

Multumesc!

Last edited by gaby91; 19-03-2018 at 11:07.
gaby91 is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:07   #34163
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,863
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Trebuie imperecheati senzorii din cate stiu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:22   #34164
gaby91
Senior Member
 
gaby91's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti/Curtea de Arges
Posts: 508
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gaby91
Default

Si cum se face asta? Am nevoie de vreun tool cu interfata OBD2 pentru asa ceva, nu?
Am tot cautat pe internet, Peugeot-urile mai noi au un buton care reseteaza TMPS-ul, sau sa reseteze martorul ala de presiune scazuta, eu nu am gasit asa ceva.
gaby91 is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:22   #34165
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,056
Mentioned: 717 Post(s)

PC-ul meu

Default

Raspunsul de la Motul, pare a fi ok.

SPOILER:


Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 19-03-2018 at 11:44.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:27   #34166
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,863
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by gaby91 View Post
Si cum se face asta? Am nevoie de vreun tool cu interfata OBD2 pentru asa ceva, nu?
Am tot cautat pe internet, Peugeot-urile mai noi au un buton care reseteaza TMPS-ul, sau sa reseteze martorul ala de presiune scazuta, eu nu am gasit asa ceva.
Eu stiu ca trebuie facuta programarea lor cu softul de diagnoza a masinii. In VAG-COM exista optiune de a programa senzori de presiune in cazul in care ai senzori de presiune in cauciucuri. Masina mea are sistem de monitorizare fara senzori de presiune.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:38   #34167
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,381
Mentioned: 265 Post(s)


Default

E mai mare daraua decat ocaua )
La ce te ajuta ca vezi presiunea din roti(numeric) in timp real ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 19-03-2018 at 11:44.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:44   #34168
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,850
Mentioned: 118 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ca la F1, sa stie ce frecare are loc intre cauciuc si asfalt si determinarea unui regim de functionare a motorului prin mapare corespunzatoare, in vederea asigurarii unui consum specific sau pentru a determina sageata suspensiei ca sa exercite apasarea maxima in vederea asigurarii unei viteze maxime necesare deplasarii intr-un anumit interval de timp .
Mare smecherie ...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:48   #34169
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Raspunsul de la Motul, pare a fi ok.
Pai astea generice Motul sunt proaste din fabrica din Italia, nu mai trebuie contrafacute.

Scrie pe el Made in Italy?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:50   #34170
gaby91
Senior Member
 
gaby91's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti/Curtea de Arges
Posts: 508
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gaby91
Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
E mai mare daraua decat ocaua )
La ce te ajuta ca vezi presiunea din roti(numeric) in timp real ?
Am avut si pe cauciucurile + jantele vechi. Cu ele am luat masina.
Daca tot are masina optiunea asta, am cumparat si senzorii, vreau sa mearga.
Nu imi arata presiunea numeric, dar imi spune cand e un cauciuc dezumflat.
Acum imi apare la 30 min eroarea ca nu e monitorizata presiunea.
gaby91 is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 11:51   #34171
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,056
Mentioned: 717 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, si mai ales nu scrie RAVENOL pe el. Probabil ca e si mai prost. )

De unde pana unde astea facute in Italia sunt "proaste" cand toate X-Cess si toate X-Clean sunt facute acolo, iar peste tot review-urile sunt coplesitoare in favoarea lor? I need your source.

Tu tot n-ai raspuns, de ce ai dat X-Cess-ul ala fara sa-l probezi?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 12:01   #34172
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

L-am dat pentru ca nu aveam chef de probe pe Logan. Mi s-a pus pata la momentul ala. Stii cum e ...

Pe Laguna am Motul acum. S-ar putea sa fie cel mai bun ulei pentru Laguna pana acum.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 12:19   #34173
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,381
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by gaby91 View Post
Am avut si pe cauciucurile + jantele vechi. Cu ele am luat masina.
Daca tot are masina optiunea asta, am cumparat si senzorii, vreau sa mearga.
Nu imi arata presiunea numeric, dar imi spune cand e un cauciuc dezumflat.
Acum imi apare la 30 min eroarea ca nu e monitorizata presiunea.
lol, frantuzoaicele astea Credeam ca ti-ai pus sistem aftermarket.
Stai asa, deci aia doar ti-au pus senzorii in roti si nu au configurat nimic la masina ? Ma gandesc ca trebuie cumva imperecheate cu masina, ca altfel la semafor ai sanse sa iti indice roata dezumflata a vecinului din stanga/dreapta


De obicei se folosesc senzorii de ESP/ABS pentru detectarea rotilor dezumflate(cum a zis mbc "fara senzori" in plus), pentru ca s-a ajuns la concluzia ca desi senzorii din roata sunt mai precisi, sunt "a pain in the ass".
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 19-03-2018 at 12:21.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 12:36   #34174
gaby91
Senior Member
 
gaby91's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti/Curtea de Arges
Posts: 508
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gaby91
Default

Mi-au pus senzorii, au configurat ceva la modul ca pe aparatul lor de diagnoza apareau senzorii ok, tot ce mi-au mai zis ei a fost sa dau un reset de la masina ca sa vada senzorii si ca o sa-mi mearga in cateva minute.
O sa ma duc la ei sa vorbesc ce si cum, tot ce vreau e sa nu ajung la Peugeot la reprezentanta pentru asa ceva, pentru ca oamenii se comporta urat si fac treaba de mantuiala. Am avut numai probleme cu ei, de la placute de frana care m-au tinut 7000 km la atitudini de 2 lei, ca nu e treaba lor sa-mi faca o geometrie la roti s.a.m.d.

LE: Multumesc pentru raspunsuri, o sa ma duc la Autosoft sa discut cu baietii, daca nu sunt in stare sa-i faca sa-mi arate in bord cand am roata dezumflata, pe mine nu ma ajuta deloc senzorii lor, ca nu stau cu aparatul de diagnoza dupa mine sa vad cand sunt probleme.

Last edited by gaby91; 19-03-2018 at 12:46.
gaby91 is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 19:16   #34175
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,562
Mentioned: 256 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Raspunsul de la Motul, pare a fi ok.

SPOILER:


Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Boggy, pe uleiul tau scrie unde e facut? Eu nu gasi pe nicaieri, iar in romana scrie sub eticheta 2-3 cuvinte de poluare.

Venira piesele, pompa de apa, filtrul ulei, termostat, carcasa termostat sunt facute in Franta, kitul distributie un UK, filtrul de aer Slovenia, cureaua accesorii in Polonia. Toate lichidele au sub 6 luni, uleiul e facut in decembrie.

Exista vreun site unde pot verifica daca piesele sunt originale? Pe site-ul Dacia nu gasesc nimic.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 19:20   #34176
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,056
Mentioned: 717 Post(s)

PC-ul meu

Default

Langa codul de bare.

Click image for larger version

Name:	DSC_0399.JPG
Views:	84
Size:	75.0 KB
ID:	62075

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 19:29   #34177
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 6,562
Mentioned: 256 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Eh, dracie, e facut in Franta. Eu stiam ca au inceput sa le fabrice pe toate in Italia. Data de productie de pe ambalaj e 21.12.2017. Hai ca le trimit si eu maine un mail, sa vedem ce zic.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20180319_192321.jpg
Views:	93
Size:	466.0 KB
ID:	62076  
augustus is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 20:04   #34178
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,011
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

O sa zica ca ala de Franta e fake. )))))))))))))
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 20:55   #34179
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,518
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Folosesc Total Quartz 5w40 made in franta si chiar e made in franta, pentru ca: sursa de unde il cumpar. Si la urma urmei sa fie doar eticheta, mi se falfaie, 5L 90 de lei pomana iar 1L 20 lei. Masina merge brici, il schimb mai des, pe la 7000 km.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2018, 20:57   #34180
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,863
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Total e fabricat in Romania la Brasov
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solutii tehnice pentru micsorarea consumului energetic ibm390s Zona libera 9 17-03-2012 15:16
Monitor, sfaturi. toxic Periferice 44 26-12-2011 07:56
Sfaturi mirciusx Cutia de sub birou 17 20-12-2011 18:39
Sfaturi, intrebari.. khrypt Cutia de sub birou 9 29-03-2011 00:57
Sfaturi pt configuratie Iulius Cutia de sub birou 18 16-11-2010 20:07

 
Forum Stats
Members: 8,301
Threads: 21,307
Posts: 640,904
Total Online: 524

Newest Member: dymchik

Latest Threads
- by PSS

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.