lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-10-2019, 16:44   #81
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 122
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

uite aici NAS for home , media server , virtual box machine etc. ....all in one :
Key Features

Intel Quad-core processor J4105 (14nm) with 4MiB Cache, up to 2.5Ghz(Single Thread) or 2.3Ghz(Multi Thread)
Dual-channel Memory DDR4-PC19200 (2400MT/s)
Total 32GiB RAM Space with two SO-DIMM slots
4 x PCIe 2.0 for one M.2 NVMe storage
2 x Gbit Ethernet ports
2 x SATA 3.0
SSE4.2 accelerator (SMM, FPU, NX, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, AES)
Intel UHD Graphics 600 (Gen9.5 LP GT1) up to 700Mhz
HDMI 2.0 and DP 1.2 multiple 4K/60Hz video outputs
RTC / BIOS backup battery is included


Last edited by Gremlinsro; 06-10-2019 at 17:25.
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 17:40   #82
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,494
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am bagat destule, momentan arata asa. Cand nu folosesc ceva ii dau stop (de ex Surveillance Station e stopped cand am facut screenshot-urile). Ramane de vazut daca o sa aiba bottleneck cand o sa se conecteze mai multa lume la el, dar in general n-o sa vada cine stie ce trafic/conexiuni. Maxim RAM consumat am vazut in jur de 60-65%, si atunci cu Surveillance Station pornit in fereastra separata si cu camerele mergand in Live View.

Imi place ca aplicatiile de Android merg perfect, cu toate ca au ciudateniile lor (De ex Photo Backup difera enervant intre toate, singura la care am putut sa setez manual destinatia pe NAS e DS File). Dar isi fac treaba, am reusit sa trec 60GB de poze/video de pe telefon si sa fac curat pe-acolo. Au note foarte mici pe Play Store, dar mie mi-au mers din prima.

L.E. O alta chestie misto foc e ca devalorizarea e foarte mica, facand posibil un upgrade mai tarziu fara sa pierd foarte mult. Sunt chiar scumpicele astea SH.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSM-1.JPG
Views:	84
Size:	269.2 KB
ID:	67163   Click image for larger version

Name:	DSM-2.JPG
Views:	67
Size:	195.7 KB
ID:	67164  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 06-10-2019 at 18:08.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 18:05   #83
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,352
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Gremlinsro, foarte mișto carcasa aia la H2, eu am momentan Odroid HC2 la care merge un singur hdd.

Ai H2-ul sau doar e ceva informativ ?
Ce ai pus pe el, Ubuntu ? Merge si OpenMediavault ?
Danos is online now   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 18:46   #84
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 122
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
@Gremlinsro, foarte mișto carcasa aia la H2, eu am momentan Odroid HC2 la care merge un singur hdd.

Ai H2-ul sau doar e ceva informativ ?
Ce ai pus pe el, Ubuntu ? Merge si OpenMediavault ?
Nu am unul .. imi doresc si eu ...
Am un amic care a instalat pe el FEDORA Server + windows 10 , 2 x 3gb/hdd + intel 660p 256gb ssd , 8gb ram .
Fedora Build - Kodi mediaserver , backup file server , ftp , Deluge torents , virtualbox etc ...
In comparatie cu un NAS Qnap TS-251+-2G mi sa parut ca se misca muuuult mai bine.
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 19:03   #85
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,352
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu

Default

Merge si transcodare la filmele 4k de pe el ?
Danos is online now   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 12:22   #86
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,724
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu



Default

Au venit jucariile: 2 bucati (la munca nu acasa lol) 64GB DDR. populat cu 14TB each bay si urmeaza sa vina si extensila la fiecare.

https://www.synology.com/en-global/products/SA3400

#"PORN"

Last edited by agarici cu pedale; 07-10-2019 at 12:24.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2019, 15:07   #87
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,494
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce-am observat, cand copiez pe/de pe NAS cu TeraCopy am viteze dubioase. Adica merge in spike-uri, cand 100MB/s, cand 60, cu o medie pe la 75-80. Cu copierea nativa din W7 viteza e constanta si pe la ~110-115MB/s ca medie. Caching-ul nativ de pe Windows cred ca functioneaza mai bine in situatia asta.

Intre HDD-urile interne insa nu prea observ diferente intre TeraCopy si W7.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2019, 15:44   #88
piticu
Ancient friend
 
piticu's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,387
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to piticu Send a message via Skype™ to piticu
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Ce-am observat, cand copiez pe/de pe NAS cu TeraCopy am viteze dubioase. Adica merge in spike-uri, cand 100MB/s, cand 60, cu o medie pe la 75-80. Cu copierea nativa din W7 viteza e constanta si pe la ~110-115MB/s ca medie. Caching-ul nativ de pe Windows cred ca functioneaza mai bine in situatia asta.

Intre HDD-urile interne insa nu prea observ diferente intre TeraCopy si W7.
Ai incercat si cu FreeFileSync?
piticu is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2019, 16:08   #89
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,494
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu

Default

Folosesc Synology Drive Client sa-mi updateze fisierele de Backup (Acronis + Cobian) pe NAS (plus alte foldere pentru care Drive-ul insusi e pe post de backup).

In modul asta am redundanta tripla la backups. Backup-urile facute intern cu Cobian(foldere mici) & Acronis (partitii intregi), plus redundanta implicita a RAID-ului din NAS.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2019, 17:42   #90
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,097
Mentioned: 587 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu folosesc SyncBreeze de exemplu.
Dar sunt task-uri programate si nu ma intereseaza viteza atat timp cand nu primesc erori in log.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2019, 21:52   #91
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,862
Mentioned: 586 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Ce-am observat, cand copiez pe/de pe NAS cu TeraCopy am viteze dubioase.

Nu e ca și cum nu v-aș fi spus chestiile astea...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 16-10-2019, 22:44   #92
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,494
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu

Default

Versiunile precedente de TeraCopy aveau probleme cu cache/buffer, dar s-au rezolvat cel putin pentru transferurile normale (intre HDD-uri interne sau de/pe USB). Partea esentiala la el e ca poti da pause, sau stie sa gestioneze transferuri paralele care altfel ar fi distrus vitezele daca le faceai de sau pe acelasi HDD/SSD.

Dar uite ca la NAS cam limiteaza.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2019, 09:02   #93
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,692
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

De ce nu folosesti AOMEI? Mi se pare cel mai ok tool pentru backup.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 02:18   #94
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,494
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe DS218j am pe langa HDD-urile interne si un WD Passport de 3TB 2.5" extern legat la USB3.0 pe care-l tin pe post de stocare neimportanta (torrente mostly).

Are cineva idee daca atunci cand Download Station scrie pe el, scrie inainte ca si cache pe HDD-urile interne? Am pus torrentele pe el tocmai ca sa nu le frec pe alea mari.

Resource Monitor imi zice insa cum ca s-ar putea sa scrie pe alea mari.

L.E. In settings am gasit ca pot schimba temporary location de pe Volume1 pe USBShare, revin cu info daca s-a rezolvat problema.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	syn.JPG
Views:	45
Size:	239.8 KB
ID:	67393   Click image for larger version

Name:	syn2.JPG
Views:	34
Size:	57.1 KB
ID:	67394  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 07-11-2019 at 04:00.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 20:49   #95
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,494
Mentioned: 735 Post(s)

PC-ul meu

Default

Problem solved, dorm linistite HDD-urile interne acum.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	syn3.JPG
Views:	61
Size:	96.4 KB
ID:	67396  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce sa aleg ? MadMaxXx Procesoare si chipseturi 16 18-01-2014 09:50
Ce kit sa aleg? bow.wow Procesoare si chipseturi 14 21-04-2013 13:13
Ce magazin sa aleg? ViktorJDM Magazine IT&C 18 08-03-2013 03:33
Ce cooler sa aleg ? ionutzu71 Racire 27 26-01-2013 20:14
ce sursa sa aleg ? MadMaxXx Carcase si surse 11 28-12-2011 22:43

 
Forum Stats
Members: 8,386
Threads: 21,850
Posts: 655,215
Total Online: 541

Newest Member: Reiku

Latest Threads
- by Neo
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.