lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-03-2016, 21:47   #21
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,097
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

@nachtfalke ai nenumarate merite, dar daca erai si intelept recunosteai ca ai gresit si totul era in regula. Asa o sa iti arat ca ai spus o prostie incat sa priceapa si cel mai afon in ale electronicii.
Sa reluam discutia avuta:

nachtfalke: este rezistenta localizata in filtrul PFC (power factory correction) ACTIV

Jocker: rezistenta este legata de traf-ul ala verde (T2), nu are legatura cu PFC-ul (cu toate ca in jurul ei exista ceea ce ai explicat).

nachtfalke: tot ce vezi pe langa ea reprezinta PFC activ , inclusiv traful ala verde. Dupa care te contrazici singur cu traful ala verde de care pomenesti tu este " asa numit-ul stand-by power" care genereaza +5VSB

Jocker: rezistenta este pe post de siguranta si are legatura cu bias and +5VSB supply

Acum sa privim aceeasi electronica CWT la Corsair TX750M, traful verde T2 este mutat din zona filtrului PFC si a naibii rezistenta a plecat o data cu traful, tot R166 este denumita. Mai mult adaugam si o schema asemenatoare in principiu cu cea CWT (nu am gasit originalul), am incadrat cu rosu zona care reprezinta traful (tot T2 se numeste intamplator) si rezistenta buclucasa. Domnul meu partea aia din sursa se numeste Bias si +5V SB, nu filtru PFC, iar Bias si +5V SB este legat de controlerul lui PFC si PWM, abia acesta din urma ajunge la filtru PFC. Dupa logica ta pot sa spun lejer ca siguranta de la tabloul electric din hol tine de TV-ul din sufragerie sau ca toata sursa este un filtru PFC.

Daca nu insistai in a jignii pe altii si taceai filosof ramaneai .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	corsair-tx750m_full-inside.jpg
Views:	452
Size:	240.0 KB
ID:	52676   Click image for larger version

Name:	corsair-tx750m_pcb4.jpg
Views:	440
Size:	208.0 KB
ID:	52677   Click image for larger version

Name:	Schematic.jpg
Views:	532
Size:	386.0 KB
ID:	52678  
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 08-03-2016 at 21:58.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2016, 22:22   #22
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,302
Mentioned: 22 Post(s)




Default

tu ai dreptate oricum si in orice fel , insa a depana o sursa dintr-o simpla poza este hilar si pentru cei in domeniu....si ma indoiesc temeinic ca tu ai fi vreunul dintre ei..

insa rezistenta aia este localizata in "secondary/auxiliary power supply" ce generaza cei +5VSB "stand -by power"( asa cum am spus intr-un post anterior) sau cum plm o numesti tu ..bias , este tot aia , insa fiind sursa in sursa adica si ea este DC-DC ...are PFC , iar rezistenta aia vizibil busita are legatura cu PFC-ul sursei secundare , adica cu semiconductorul Q8 ( se vede intr-o poza atasata de tine in post 11) , se numeste STF3NK80Z - ( zener -protected supermesh -power mosfet)-off line supplies adaptors and active PFC, package TO-220.
nu pot afirma ca este busit si ala sau si alceva, pentru ca nu am sursa in fata , insa tu faci remarci ca si cum sti exact ce are vazand doar o rezistenta exfoliata..
am afirmat ca defectul are legatura cu pfc-ul activ , cu ce am gresit?, daca erai baiat destept ma intrebai care din ele !!

pentru cine nu stie sau cunoste o sursa pe care noi toti o numim : PSU( power supply) poate avea mai multe surse DC-DC in una singura fizic!! de exemplu: dell precision 690 are 5 in1

Quote:
Originally Posted by aditdili View Post
"Ie" grea elecctronica asta, zi-i sa lase circuitul PFC in pace si sa se concentreze pe invertorul de 5vsb, ca acolo-i buba(deocamdata), dup-aia urmeaza el si invertorul principal. Sa-l verifice minutios.
facem electronica insa nu avem habar ce inseamna invertor VS convertor ?

Convertor= transforma curentul alternativ(de regula- AC) in curent continuu(DC) , AC to DC
Invertor= transforma curentul continuu (DC) in curent alternativ (AC) , DC to AC
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 09-03-2016 at 00:45.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 00:49   #23
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,802
Mentioned: 19 Post(s)




Default

Treaba e ca depanarea se face cu sursa (si cu schema) in fata, cum zice nachtfalke, nu cu poze de pe net.

Ce e aici e contrazicere de dragul "sculei mai mari", iar domnul joker apare intotdeauna unde e rost de contraziceri, placerea lui cea mai mare, la fel cum nu pierde ocazia de a corecta gramatical cand are ocazia, uitand de propriile lacune in domeniu (jignii).

@ ZerooCool - lasa-le dracului de reparatii, nu te juca cu ele, cumpara o sursa noua si buna.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 08:10   #24
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 519
Mentioned: 8 Post(s)


Default

@nachfalke, TOATE sursele in comutatie au la baza un circuit invertor, de obicei ala pica, nu partea de redresare/filtrare, vorbim aici de reparare, nu de toata sursa in ansamblul ei. Circuitului i se mai spune si "chopper", a nu se confunda cu motociclismul.

Last edited by aditdili; 09-03-2016 at 08:15.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 08:17   #25
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,302
Mentioned: 22 Post(s)




Default

nu invertesti nimic , ci convertesti , tot ce se afla dupa puntea redresoare este curent continuu(DC) deci lucram intr-un convertor!!!!
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 08:34   #26
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 519
Mentioned: 8 Post(s)


Default

Ma refeream la circuitul in sine, nu la tot ansamblul, conversia cc-cc, nu se poate realiza fara coversia ei in ca, prin esantionare.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 08:43   #27
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,302
Mentioned: 22 Post(s)




Default

Eu prefer Sa-i zic convertor ,pentru ca ca asa este denumit modulul in cuvinte technice, ai si pomenit ceva de conversie in postul de mai sus, cert este ca tu ai habar despre ceea ce vorbesti de la primul tau post pe acest thread, in schimb ce eu nu am facut decat sa identific etajele, cat despre a depanat ,tot la nivelelul presupusului vom ramane....


Gesendet von meinem HTC One_M8 mit Tapatalk
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 08:58   #28
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 519
Mentioned: 8 Post(s)


Default

Asa e, depanarea se face cu obiectul in fata, nu prin datul cu presupusul, ca mai umplem 10 pagini de posturi (aproape)inutile. Revenind la fwtwta aia de sursa, un meserias bun o sa-i vina de hac.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 09:02   #29
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,097
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by poparamiro View Post
Treaba e ca depanarea se face cu sursa (si cu schema) in fata, cum zice nachtfalke, nu cu poze de pe net.

Ce e aici e contrazicere de dragul "sculei mai mari", iar domnul joker apare intotdeauna unde e rost de contraziceri, placerea lui cea mai mare, la fel cum nu pierde ocazia de a corecta gramatical cand are ocazia, uitand de propriile lacune in domeniu (jignii).

@ ZerooCool - lasa-le dracului de reparatii, nu te juca cu ele, cumpara o sursa noua si buna.
Unde naiba m-am hazardat eu sa repar acea sursa? Am spus doar in ce conditii se arde acea rezistenta, intamplator am reparat o sursa similara, cu acea rezistenta arsa, de aceea stiam ce valoare are si unde este plasata in schema electrica. Orice consumator pe +5V SB poate arde acea rezistenta.
Doamne fereste sa spui despre un guru de pe acest forum ca a spus o prostie ca incepem sa o dam in diverse. I-am atras atentia cat se poate de elegant la inceput unde sa se uite si sa inteleaga de ce a gresit, dar el a tinut-o pe a lui.
Cat despre gramatica folosita este corect cum am scris, uite aici formele de conjugare, gasesti acolo la persoana intai/singular, perfectul simplu, indicativ, doar daca as fi spus ai jigni era corect cu un singur i.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 09-03-2016 at 09:06.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 09:16   #30
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 519
Mentioned: 8 Post(s)


Default

Here we go again, "a-i jigni" era corect.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 09:18   #31
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,097
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Este suficient de mare pentru tine. Pacat de tine ca esti moderator si ai asemenea lacune.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	jigni.png
Views:	452
Size:	248.0 KB
ID:	52681  
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 09:30   #32
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 519
Mentioned: 8 Post(s)


Default

Dap, my bad, n-am fost atent la timpul verbului.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2016, 23:32   #33
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,315
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bai, numai aici nu incepusera contrazicerile.
Omul a intreabat ceva. Daca vreti sa-l ajutati, bine. Daca nu, ce rost are tiganeala asta aici?
Pe cinstea mea, as dori sa vad si eu solutii, nu pareri si contrapareri.
De-asta i-am recomandat sa intre pe badcaps.net. Acolo prezinti problema si cateva poze si cineva iti va spune precis care-i treaba, fara sa-ti faca capul patrat.

Lasati-o in gura masii, pana la urma e o problema tehnica , nu exercitiu de ortografie/ortoepie/punctuatie.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 12:58   #34
war4peace
Ancient friend
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 5,583
Mentioned: 134 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Certurile īntre electronişti: imediat sub cele īntre linuxişti, la egal cu cele īntre programatori.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 15:06   #35
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 14,052
Mentioned: 397 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Certurile īntre electronişti: imediat sub cele īntre linuxişti, la egal cu cele īntre programatori.
Si toate sub cele intre medici.
Stau sa ma gandesc unde bag avocatii in schema asta.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 18:44   #36
ZerooCool
Senior Member
 
ZerooCool's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 277
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to ZerooCool Send a message via Skype™ to ZerooCool
Default

Hehe ma bucur ca spre final suntem si comici , am decis sa renunt a mai repara aceasta sursa problematica si m.am orientat spre evga super nova g2 de 1000 w cu 10 ani garantie de la garage , voi ce ziceti ? m.am orientat bine pe acest suport super flower ?

ps: am gasit aici pe forum un tip care vinde acelasi tip de sursa dar de 1300 w cu sleeving si vrea 900 ron , sursa e sigilata dar nu are acea garantie de conformitate ce ti.o da magazinul si are decat garantia de la evga , ar merita sa ma risc ... ?

Sunt putin cam indecis si la ce aa aleg ca brand si suport sau sa ma orientez spre una second ?
ZerooCool is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 19:02   #37
war4peace
Ancient friend
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 5,583
Mentioned: 134 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Cine este acel "un tip" de aici de pe forum? Lab501 e un fel de comună de deal
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 19:06   #38
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,856
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ceva dubios cu un tip dubios

EVGA respecta garantia si nu pune intrebari ....
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2016, 19:52   #39
ZerooCool
Senior Member
 
ZerooCool's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 277
Mentioned: 2 Post(s)


Send a message via Yahoo to ZerooCool Send a message via Skype™ to ZerooCool
Default

hahah comuna de deal foarte tare caracterizarea , acel tip este taube , gasesti anuntul lui pagina 3-4 cu sursa .
ZerooCool is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2016, 09:41   #40
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,315
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi ca EVGA face garantie in Germania si aceasta nu este transmisibila...
Trebuie sa te inscrii pe site la ei cu produsul si trebuie sa atasezi factura macar atunci cand faci RMA. Cum te descurci daca n-ai factura (copie) sau daca produsul a fost deja inregistrat?
Vezi ca unele produse pierd garantia extinsa daca nu sunt inscrise intr-un anumit termen, uzual sunt 30 de zile.
kobro is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computex 2014 ? PowerSkin arata o carcasa Galaxy S5 rezistenta la apa cu acumulator i LAB501 Stiri 2 23-06-2014 22:47
Computex 2014 - PanRam prezinta memorii DDR4 si tastatura mecanica rezistenta la apa LAB501 Stiri 0 20-06-2014 06:53
Computex 2014 - Akasa Pascal, o carcasa rezistenta la apa pentru NUC-uri Intel LAB501 Stiri 0 13-06-2014 05:12

 
Forum Stats
Members: 7,060
Threads: 17,913
Posts: 556,912
Total Online: 263

Newest Member: BruceSib

Latest Threads
- by Nivius
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.