lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31-10-2017, 00:04   #921
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,684
Mentioned: 419 Post(s)

PC-ul meu



Default

HDD Regenerator?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 00:18   #922
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,412
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

Scump rau Credeam ca sunt si alte optiuni
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 17:08   #923
burtal
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 111
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Mă bate şi pe mine gāndul să iau unul, e sub 1000 RON la pisi.
Pe de altă parte, mă bate gāndul să-mi construiesc un NAS mITX singur, dar nu ştiu dacă merită efortul.
Pentru īnceput aş pune īn el cele două HDD-uri WD de 2 TB şi l-aş folosi strict ca NAS + torenţi.
iesi clar mai ieftin cu un micro server decat daca il faci tu (in caz ca nu vrei sa te apuci sa pui xeon si 16 gb ram pe micro) ....asta in caz ca vrei sa faci si ceva mai misto

dar daca il faci tu ai alte avantaje : mult mai usor configurabil/upgradabil pe viitor .....gen8 e deja vechi ca tehnologie.

poti pune ceva de genu

https://www.pcgarage.ro/carcase/frac...ode-304-black/
+
https://www.pcgarage.ro/placi-de-baz.../h270m-itx-ac/

si ai din start loc de 6 diskuri ..... incepi cu 2 si usor usor cresti

un i3 sau un celeron gasesti SH mai ieftin, la fel si niste ram si o sursa de 350w

te ajunge undeva pe la 15-18 mil fara discuri....dar pe viitor ii poti pune proc si mai puternic si il poti face chiar si gaming PC daca te plictisesti de el ca Nas sau mai poti pune masini virtuale.

evident poti iesi si mai ieftin daca nu te bagi la 6 sata ...atunci nici carcasa aia nu iti trebuie si poti lua o placa cu procesor lipit pe ea

daca mai ai ceva componente prin casa gen rami surse iesi mai ieftin

dezavantaje: cost mai mare (DAR NU MAI MARE decat ceva de la qnap sau synology ), sensibil mai mare ca dimensuni

Last edited by burtal; 31-10-2017 at 17:23.
burtal is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 19:15   #924
war4peace
Ancient friend
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 5,598
Mentioned: 136 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Aş putea pune un al doilea sistem īn Core W200-ul īn care īmi construiesc sistemul principal, ar fi o bagatelă, dar ideea e să am un microserver īn debara, undeva departe unde nu se aude
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 23:34   #925
Namerklan
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 134
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Foloseste careva virtualizare pe Gen8? Am la dispozitie un E3-1265V2 si un LSI 9271-8i si ma gandeam sa iau si eu o jucarie din asta (sau un ML310e Gen8) sa -mi fac un mini lab pentru 3-4 VM-uri. Daca da, ce folositi? ESXi,Xen sau...?
Namerklan is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2017, 23:45   #926
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,048
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Eu am ESXi dar ma cac pe mine de ceva timp sa migrez pe proxmox / containers (za future).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2017, 17:21   #927
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,412
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

Intreb aici fiindca nu stiu exact ce exista la actual si ce optiune e mai buna pentru proiectul meu.

Ce vreau sa fac si pe ce hw vreau sa fac:

Un microserver, mai mult un NAS cu sonarr/radarr si torrenti (plex nu cred ca mai pun pentru ca HW nu e suficient de puternic si oricum nu prea m-a dat pe spate)
HW-ul va fi o placa ultrlowpower cu atom si J1900 cu retea GBT si maxim 8GB DDR3L SODIMM pentru redare de content pe TV/Laptop/consola in reteaua din casa.
Optez pentru ultra low power fiindca vreau sa fie cat mai silent, deci in afara de ceva procesor pasiv nu am alta optiune decat atom si celeron din aceeasi categorie.
Majoritatea jucariilor de genul acesta au doar 2 portui SATA sau 4 in cel mai bun caz, nu voi face raid sau bkp pentru ca e fix de torrenti asa ca sunt curios ce optiune de extindere al numarului de porturi SATA am care sa nu ma coste o mana si un picior.

Ce solutie de soft/os custom stabila exista pentru un HW de genul ca sa nu stea in load maxim procu fiindca e slabut, daca stie sa integreze direct sonarr, radar si torrent e si mai bine, din ce am cautat pe net pana acum exista freenas dar eu nu voi avea memorie ECC si nici HW serios dar ca si minimum spect 8GB memorie pot sa pun.

Multumesc.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2017, 17:49   #928
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,061
Mentioned: 39 Post(s)


Default

Eu ti-as recomanda XPenology (DSM de la Synology spart, functional 100%).
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2017, 00:12   #929
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,412
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

Danake, am si uitat se Xpenology. fix la astea doua ma refeream Xpen si FreeNas. Hai ca bag la test sa vad cum se prezinta Xpen.

Last edited by agarici cu pedale; 14-11-2017 at 00:16.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 15:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 06:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 18:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 14-08-2009 00:59

 
Forum Stats
Members: 7,063
Threads: 17,934
Posts: 557,399
Total Online: 272

Newest Member: VivienKall

Latest Threads

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.