lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-08-2013, 00:11   #1
xgeox
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)


Default Sfat Mini upgrade pt un vechi sistem!

Salutare!

Baieti, rog un sfat pt achizitie: placa video, PSU, 1 fan/cooler pentru racire mai buna a procs-ul/carcasei.

Actual sistemul arata asa:
Sistem:
placa baza: DFI Lan Party 570ultra
placa video: fosta 9600GSO
procesor: AMD Athlon x2 5600+
RAM: Geil 2GB 800MHz
HDD: WD 250GB
Sursa: Delux 450W
OS: W7 ultimate
Monitor: Samsung 943n 19"

Bugetul se ridica spre maxim 140$.
Nu mai sunt la varsta la care imi permiteam sa ma culc la 6 dimineata jucand diferite jocuri, dar ma mai apuca nostalgia sa mai dau o ora, doua/ 2 zile pe saptamana.

Deci. Vreau sa schimb sursa cu una care sa tina noua placa video si poate un mic OC. Delux 450W e pocnitoare care a fost schimbata de 5 ori pe vremea garantiei(cred ca din cauza ei am facut praf placa video), n-as vrea sa ma mai risc cu ea. Schimb si placa video. Cea veche nu a mai tinut fiertura a 4-a in cuptor(metoda folosita pt a scapa de artefacte). Plus la toate, adaug 2 GB RAM, ca respectivii de mai sus(face 4 in total). Cu sursa si fan-ul propus de Dvs sper sa fac si un mic OC la procs. Fan-ul cred ca ar fi de preferat sa-l inlocuiasca pe ala de pe procs?
Astfel sper sa mai pot trage macar NFS MW2/ COD MW3 la mediu, chiar si Mortal Kombat 2013 PC (am ademenit prietena la cateva partide pe sistemul unui prieten/ am si dat-o pe spate cu joculet-ul asta, desi nu a fost niciodata gamer-itza. Acu m-a roaga sa-mi fac sistemul sa traga jocul asta decent).

Placa video ma gindeam la: ATI MSI 7730 GDDR5 1GB sau oricare din ATI 6670 1GB DDR5
PSU (daca imi permiteti) rog sa alegeti unu de aici: http://hard.rozetka.com.ua/psu/c8008...10931%2C10932/
Racire(fan/cooler): http://hard.rozetka.com.ua/coolers/c80099/sort=cheap/
xgeox is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 07:57   #2
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Asa ceva:

http://hard.rozetka.com.ua/zalman_cn...ptima/p194459/

http://hard.rozetka.com.ua/sapphire_...0_20g/p209504/

http://hard.rozetka.com.ua/ru/produc...316/index.html

Oricum va fi limitata placa video de restul sistemului dar macar se va simti un upgrade.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 14:30   #3
xgeox
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ms dev de sfat! O intrebare in legatura cu coolerul. Am inteles ca se prinde si pe partea din spate a placii de baza?? La un case delux cel mai simplu luat acu 6 ani, no sa fie problema prinderea lui si pe spatele placii de baza??
xgeox is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 15:15   #4
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Trebuie data placa de baza jos. Dar eu zic ca merita fiindca celelate coolere in zona asta de pret in mai slabe.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 15:23   #5
xgeox
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ventilatorul de pe radiatorul procs (5600+) il pot folosi pentru a ventila carcasa?? adica il pot prinde de exemplu pe peretele din spate al carcasei sau pe asta din lateral, unde sunt niste gaurele pt ventilare?? Daca da, trebuie sa conectez aparte undeva pe placa de baza? adica dupa cum gindesc eu ar trebui sa aiba alta conexiune decat cea folosita pt a raci procs.

Scz de intrebari, dar nu am carcasa/sistemu la momentu la mine(ramas la parinti la tara), si nu prea le am cu imaginatia

Last edited by xgeox; 10-08-2013 at 15:27.
xgeox is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 15:44   #6
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,597
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am avut si eu acelasi procesor si inca mai functioneaza, toata viata (adica de cand a aparut l-am luat) a stat pe cooler stock + pasta termoconductoare de calitate fiindca am castigat ~6 grade prin ea, curatat odata la cateva luni cand vedeam ca are pelicula de praf pe radiator si nu am avut probleme chiar daca carcasa nu era aerisita absolut deloc, decat un vent mic in spate pentru evacuare deci nu-i graba maxima cu racirea pe el fiindca nu e un procesor cald, in locul tau nu as lua racire la procesor ci inca un stick de 2GB DDR2 ca sa ai 4GB + un windows 7 = win... placa video recomandata de dev e oke pentru procesorul acela, iar cei 2 GB de rami in plus iti vor aduce un spor bunicel.

Nu va face mare schema acel mic ventilator pus pe carcasa + ca va fi greu de alimentat si turbina daca nu e pus pe PWM, ai putea incerca prin molex sa-l alimentezi la negru + rosu pentru o turatie mai mica dar tot nu merita.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 16:03   #7
xgeox
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Da! sistemul e ok. Pana acu' un an, cand m-a lasat placa video(9600GSO), jucam lejer pe mediu->high cred, chiar si ultimele COD-uri, NFS-uri! Acu ca am zis sa iau alta placa, ma gandeam si la un overclock al procs-ului. L-am ridicat lejer cu racirea stock la 3100MHz. Deci cu racire efectiva cred ca l-as duce si la 3200Mhz, deci un + si pt noua placa video, care ar da mai multa performanta cred.
Dar nici prea mari investitii nu vrea sa fac pt ca oricum sistemul e vechi si nici bugetul nu-mi permite. Mi-am permis sa dau 1000$ acu 6 ani. Azi e alta situatie, alte prioritati si ma bate la buzunar chiar si astia 140$.

De ram sigur o sa mai bag inca 2GB. Poate totusi scad la placa video?? ceva mai balansat cu sistemul? Sau fac efortul sa iau 7750 GDDR5 decat un 6670 DDR3?
xgeox is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 16:23   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,597
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Exact aceasi combinatie de CPU+GPU am avut si eu doar ca am prins un kit de 2*2 GB DDR2 si diferentele erau vizibile, indiferent de OC jocurile care stiu mai mult de 2 nuclee vor merge aproape la fel...

Pe percurs cand iti permiti poti vinde CPU-ul si mai pui o mica diferenta si iei un triple core la un pret de minic sau chiar un x4 athlon macar, se vand extrem de ieftin pe piata SH iar coolerul stock e decent, iesi mai castigat la performanta/leu investit

7750 e alegerea cea mai oke, GDDR5 trebuie neaparat, a trecut demult vremea GDDR3-ului, limitarea din partea procesorului nu se va simtii, pana la urma GPU-ul trage greul, daca aveai un 7770 da, atunci limitarea era mare. iar 7750 e peste 9600, deci vei avea performante mai mari

Last edited by agarici cu pedale; 10-08-2013 at 16:27.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 16:47   #9
xgeox
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Intrebare?
Pe DFI Lan party nforce 570 ultra M2G-N motherboard merge sa pun DDR3 RAM?
sau doar DDR2, nu de alta dar m-a dat pe spate pretul kit-urilor DDR2. Pt 2GB - 30+$, pe cand un DDR3 4GB face la fel.

Pun problema astfel pt ca am 2 kituri a cate 1 GB Geil 800Mhz 4-4-4-12, si nici nu stiu daca merg in echipa cu un kit de 2GB CL6 cu timming-uri 5-5-5-15, pt ca nu gasesc kituri cu 4-4-4-12. Am gasit un set GskilDDR2 2x2GB dar face 77$.
xgeox is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 17:48   #10
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,597
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cumperi SH DDR2 bineinteles, dar sa aiba aceleasi frecvente ca sa nu traga in jos celalat modul, si nu, nu merge DDR3.

In general toate modulele vor merge la frecventa si cl-ul celui mai lent, deci nu-i problema daca nu sunt la fel, in general cantitatea conteaza, cumpari ramul mai tarziu ca nu e prioritar, prima data ia placa video si sursa ca delux e o mizerie, am tinut sistemul pe un spire 420W toata viata + 9600 si nu am avut probleme, 7750 consuma extrem de putin.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 20:19   #11
Alex9090
Ancient friend
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucharest
Posts: 817
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai putea avea in vedere si HD7730 (pe full HD se descurca slab, dar pe rezolutii mai mici este decenta).
Pretul este unul mai mult decat accesibil.
Pentru un OC mai mare ar fi ok si o sursa, iar de un cooler aftermarket nu mai zic.
Ce ti-a fost recomandat mai sus este foarte ok.
Alex9090 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2013, 21:20   #12
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,597
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eventual mai e o posibilitate, sa ia aproape tot SH, placa video ieftina gen 5770/GT 450 cu GDDR5 nu GDDR3 varianta de 1GB sau cu putin noroc chiar si un 7750 (cel mai bine ar fi asa fiindca o gasesti si cu garantie, e mai rece, mai noua etc), racire CPU la fel, rami la fel, doar sursa sa o ia noua.

Last edited by agarici cu pedale; 10-08-2013 at 21:25.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2013, 00:24   #13
xgeox
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ms baieti pt sfaturi!

Doar ca in MD-vioara mea draga e slab dezvoltata afacerea cu piese IT SH. Mai zic una - produsele noi nu prea le gasesti la preturi decente si nici in gama variata cum e in RO sau UA! De aceea am recurs la procurarea lor online din UA pt ca am pe cineva care o sa si mi le aduca.
O sa merg pe produse noi. Incep cu 7750 si sursa. Dupa aia ramii daca reusesc sa gasesc la aceeasi latenta si apoi racirea.

O seara buna si ms pt promptitudine! Invat multe de la voi.Recunoscator!
xgeox is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2013, 11:08   #14
FATHER
Ancient friend
 
FATHER's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Satu Mare
Posts: 588
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa te gandesti sa pui si SSD. Conteaza mai mult decat ai putea sa crezi...
__________________
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
". . ." (Klaus iOhannis)
FATHER is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2013, 11:27   #15
xgeox
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by FATHER View Post
Sa te gandesti sa pui si SSD. Conteaza mai mult decat ai putea sa crezi...
Cred si eu. Dar investitia ma gandesc ca se merita pe un sistem nou! Asta are 6 ani deja...
xgeox is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2013, 11:31   #16
ursulache
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Île-de-France
Posts: 1,833
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Oricum merita. Evident ca nu are sens sa cumperi cel mai rapid ssd, unul lowcost va fi suficient si isi va face simtita prezenta cu varf si indesat.

Eu am pus pe un netbook cu sata 1 un corsair f60 si diferenta fata de hdd a fost mare.
ursulache is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2013, 11:49   #17
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

E ceva mai complicat cu SSD pe chipset Nvidia, pentru ca nu suporta AHCI, si implicit TRIM, din ce imi aduc aminte. Dar erau si ceva fix-uri pentru asta.
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2013, 12:14   #18
ursulache
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Île-de-France
Posts: 1,833
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am fost atent si nu am vazut ca e Nvidia.

Daca intradevar nu se poate folosi TRIM pe ea cel mai bine este sa faca underprovision la capacitate (un 10-15%).
ursulache is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2013, 15:02   #19
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,597
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sincer, nu as mai baga bani in plaforma asta veche decat upgradeuri minore cum ar fi rami, placa video, o sursa si poate cel mult un procesor triple core/quad luat la SH de pe forumuri, cred ca gasesti baieti oke care sunt dispusi sa trimita si in MD>
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2013, 15:20   #20
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Decat sa ia DDR2 mai bine mai strange ceva bani pentru cel mai ieftin kit cu Celeron si iese mai ok.
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sfat upgrade CPU MB DDR cristi_io Placi de baza 54 16-11-2012 20:00
Recomandare carcasa+sursa: sistem vechi. PvP-ForLife Cutia de sub birou 2 15-03-2012 19:43
Sfat upgrade CPU petru7 Procesoare si chipseturi 4 18-04-2010 18:33

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,562
Posts: 647,358
Total Online: 405

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by Kspic
- by blajik
- by Otman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.