lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-08-2009, 12:38   #1
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,863
Mentioned: 24 Post(s)




Default Probleme hardware

Daca va confruntati cu probleme hardware legate de calculatorul dumneavoastra aici este locul unde le puteti expune cu scopul de a gasi o rezolvare.
Pentru probleme legate de overclocking am facut thread separat.

Last edited by poparamiro; 08-08-2009 at 12:46.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:40   #2
jancone
Member
 
jancone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brrrrrrraila
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

probabil o parte din voi stiu deja ca am primit componentele la noul PC . Ieri seara l-am asamblat , dar am intampinat o problema . Dupa ce il deschideam toate componentele funcionau dar nu imi intra in bios (nici bipuitul ala de la inceput nu se auzea - speakeru). Banuiesc ca nu am pus cablurile din in sursa sau poate nu este compatibila placa video . Voi ce credeti ? Am dus calculatorul la niste baieti de aici care se pricep si sper sa mi-l faca . Astept indicatiile si sugestiile voastre .
__________________
SB = Sandibel
jancone is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:42   #3
Kimi
Ancient friend
 
Kimi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,392
Mentioned: 125 Post(s)


Default

Ai conectat cablul de alimentare al procesorului (8 pini)?
Kimi is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:47   #4
jancone
Member
 
jancone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brrrrrrraila
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

l-am conectat . Procesorul o ia fara nicio problema . La gtx 295 trebuie conectat si cablu de 8 pini si cel de 6 pt putere suplimentara . In caz de cablurile nu sunt puse corect , exista pe placa care se face rosu . Daca cablurile sunt puse cum trebuie ledul se face verde . Cand il deschid ledul e verde deci cablurile sunt puse cum trebuie . Nu imi dau seama ce ar putea fi . Poate ma luminati voi .
__________________
SB = Sandibel
jancone is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:54   #5
Kimi
Ancient friend
 
Kimi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,392
Mentioned: 125 Post(s)


Default

Vezi de sloturile de memorie, pune-le pe cealalta culoare. La placile de baza X58 memoriile trebuie sa stea pe sloturile mai indepartate de procesor (daca nu ma insala memoria ).
Kimi is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:58   #6
Lambda_Dryver
Senior Member
 
Lambda_Dryver's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 776
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Lambda_Dryver
Default

Hmmm....Deci inteleg ca nici macar nu booteaza. Incearca sa bootwezi intai cu 2 gb ram in al doilea slot dinspre proc catre marginea placii de baza. Daca tot nu merge, incearca sa iei toate stick-urile de ram si testeaza-le individual pe fiecare. Daca tot nu merge, dezasambleaza-l complet, inclusiv scoate proc-ul din socket si verifica daca toti pinii sunt in directia care trebuie...Daca nici asta nu merge, revino aici cu detalii poate gasim ceva in neregula, ca mai multe minti gandesc mai bine ca una singura.

Bafta!
__________________
Daca bani nu e...Nimic nu e!
Lambda_Dryver is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 13:01   #7
jancone
Member
 
jancone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brrrrrrraila
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

uite ca am impresia ca meloriile le-am pus invers pe sloturile care erau mai aproape de procesor . Astept si alte indrumari . Mersi mut Kimi

Si o pozica cu cei doi giganti de 24" . Sper sa va placa

LE : Deocamdata nu pot sa testez memoriile cate una . Dar cand o sa-l aduc inapoi o sa-l testez

__________________
SB = Sandibel

Last edited by jancone; 13-08-2009 at 13:05.
jancone is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 17:28   #8
Bebe
Member
 
Bebe's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti - Berceni
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

O mica problema am intampinat si eu dupa ce am schimbat HDD-urile.
Am achizitionat de curand 3 HDD-uri de 1 TB WD Caviar Green (EADS).
Mai am in PC un WD de 160 pe care tin windows-urile, inca un WD de 500 AAKS pe care stochez diferite chestii. Problema este la HDD-urile de 1 TB. Unul il tin numai pentru stocare si merge ok, iar celelalte doua pentru torrente. Astea doua cu torrente pur si simplu se inchid singure, adica dupa 24-26 de ore de functionare corecta nu se mai vad in windows. Dupa un restart totul merge ok, dar dupa 24-26 de ore dispar din nou si iar trebuie restart. Putin cam dubis zic eu si nu pot sa imi explic care e problema. Am doua venturi Nexus care bat in ele, deci nu e vorba de supraincalzire, toate HDD-urile au cam 32-33 de grade in everest. Am observat ca primu care dispare este HDD-ul plin (mai are cam 125 GB liberi, deci nu e chiar plin), dar au fost cazuri cand dispareau ambele cu torrente.
Sursa nu cred sa fie de vina, am o sursa ModeCom Feel III de 500W si are 70-75% eficienta.

Last edited by Bebe; 13-08-2009 at 17:32.
Bebe is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 17:31   #9
Lambda_Dryver
Senior Member
 
Lambda_Dryver's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 776
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Lambda_Dryver
Default

Eu totusi as paria pe sursa... Probabil ca nu are destul "juice" ca sa sustina un write constant simultan pe mai multe hdd-uri. Altfel, nu-mi dau seama care ar putea fi problema...
__________________
Daca bani nu e...Nimic nu e!
Lambda_Dryver is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 17:31   #10
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

E posibil ca placa de baza sa-ti cauzeze probleme. Ai verificat optiunile de Power Management la HDD-uri?
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 17:37   #11
Bebe
Member
 
Bebe's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti - Berceni
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sursa nu cred sa fie de vina. Inainte tot 5 HDD-uri aveam si a mers ok aproape 5 luni de cand o am, acum am tot 5 HDD-uri si banuisc ca un HDD de 500 consuma la fel ca unul de 1 TB.
Matose, cum se verifica ce ai zis tu?
__________________
i3 540 / Zerotherm FZ120 / Gigabyte P55 USB3 / Corsair 2x2 GB DDR 1600 / Asus GTS 250 DK TOP / WD 1.8 TB storage / Antec NSK6000 / Seasonic M 620W / Horizon 2206SW / Microlab SOLO 7c / HP C5280
Contact: 0726.35.62.83
Bebe is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 17:40   #12
Lambda_Dryver
Senior Member
 
Lambda_Dryver's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 776
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Lambda_Dryver
Default

Atunci clar nu sursa este problema...Poti incerca sa le verifici prin right-click->properties->screen saver->power managemement. S-ar putea sa fie setat Windows-ul sa iti inchida hdd-urile dupa un anumit timp...Cred ca la asta se referea matose...
__________________
Daca bani nu e...Nimic nu e!
Lambda_Dryver is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 17:44   #13
Bebe
Member
 
Bebe's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti - Berceni
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dubios, la HDD-uri imi zice ca se inchid dupa 20 de minute, dar ele se inchid dupa 24 de ore si culmea e ca doar 2 din ele (ma rog, de obicei doar unul).
Am modificat, l-am pus sa se inchida dupa vreo 10 zile, sa vad daca mai face.
__________________
i3 540 / Zerotherm FZ120 / Gigabyte P55 USB3 / Corsair 2x2 GB DDR 1600 / Asus GTS 250 DK TOP / WD 1.8 TB storage / Antec NSK6000 / Seasonic M 620W / Horizon 2206SW / Microlab SOLO 7c / HP C5280
Contact: 0726.35.62.83

Last edited by Bebe; 13-08-2009 at 17:52.
Bebe is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 00:28   #14
jancone
Member
 
jancone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brrrrrrraila
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Baieti am rezolvat problema cu Placa video si sursa ... dupa cum era de asteptat eu nu pusesem bine cablurile de alimentare in sursa . Mersi mult de ajutor !
__________________
SB = Sandibel
jancone is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 00:39   #15
Lambda_Dryver
Senior Member
 
Lambda_Dryver's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 776
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Lambda_Dryver
Default

Foarte bine! Sa-l stapanesti sanatos jancone!
__________________
Daca bani nu e...Nimic nu e!
Lambda_Dryver is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 00:44   #16
jancone
Member
 
jancone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Brrrrrrraila
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

mersi mult inca odata O sa vin in curand cu poze
__________________
SB = Sandibel
jancone is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 01:08   #17
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

Am si eu o mica problema.
Sunt in curs de a schimba platforma, si as vrea sa pastrez cele 2 placi video Sapphire ATI Radeon HD 4870 in configuratie CFX.
Pentru a putea utiliza si slotul PCI sunt nevoit sa montez placile video in sloturile PCIex16 nr.1 si nr.3, iar pentru aceasta ar trebui un crossfire-bridge mai lung decat cel standard.
Intrebarea mea este daca asa ceva exista, si daca exista, de unde il procur ?
Atasez imagine :
Click image for larger version

Name:	141-BL-E760-A1_XL_5 - sloturiCFX.jpg
Views:	1004
Size:	399.2 KB
ID:	986
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 01:16   #18
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Poti sa folosesti fara probleme slotul 2 si 3 (am impresia ca poti sa folosesti si sloturile 2 si 4 dar nu stiu sigur). E posibil sa am eu pe acasa un bridge mai lung printre cele 25 bridge-uri normale care le am
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2009, 01:17   #19
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

THX matose, dau un butoi de DAB.
Daca folosesc slotul 2 tot nu fac nimic, deoarece astupa pci-ul.
Intre slotul 1 si 2 e distanta de "dual slot", iar in acest spatiu nu mai e nici un alt fel de slot.

Last edited by Andrei; 14-08-2009 at 01:23.
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 15-08-2009, 17:46   #20
Kimi
Ancient friend
 
Kimi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,392
Mentioned: 125 Post(s)


Default

Imi spuneti si mie, va rog, ce are porcaria asta de samsung? Pe langa faptul ca are un carait oribil.

Am incercat sa ma uit la un film pe la 5. Era ceva ciudat deoarece i-o luat mai mult de un minut sa citeasca un amarat de folder, iar orice film deschideam se bloca. Am facut un test cu HD Tune si imi arata Minimum 0.0 MB/s si Maximum 0.1 MB/s. M-am enervat, am dat restart, tot asa. M-am enervat mai tare, l-am inchis, am verificat cablurile, totul in regula, il deschid si fac un test (prima imagine). Apoi am mai verificat inca odata (a doua imagine).

Care-i faza?! De ce are "dropuri" de viteza? Chestia aia galbena ce inseamna?

LE: am mai facut un test si linia aia albastra o iesit mai constanta, dar tot atatea puncte galbene. Totusi, ce o avut?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	porcarie.jpg
Views:	1022
Size:	134.6 KB
ID:	1054   Click image for larger version

Name:	porcarie2.jpg
Views:	1000
Size:	131.7 KB
ID:	1055  

Last edited by Kimi; 15-08-2009 at 17:49.
Kimi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,950
Threads: 19,494
Posts: 599,421
Total Online: 291

Newest Member: m.pech

Latest Threads
- by Monstru
- by Firefox

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.