lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-03-2021, 10:16   #1
scarules2006
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 40
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default Recomandare Router

Salutare tuturor,
In acest moment detin routerul ASUS RT-AC58U AC1300 cu care m-am inteles tare bine pana in prezent(am trecut pe fibra optica si din nu stiu ce motiv periodic scade viteza la clasicul 100mb/s si ca sa remediez opresc si pornesc routerul).

Ma gandesc ca are el ceva problema si prin urmare cred ca ar trebui sa-l schimb.

Ce router recomandati? Am nevoie sa fie dotat si cu USB 3.0 pentru a rula diverse de pe hdd extern.

Multumesc!
scarules2006 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 10:29   #2
Sunshine
Senior Member
 
Sunshine's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bucuresti
Posts: 412
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poate ar merita să încerci să îi faci un update de firmware dacă nu are deja ultima versiune disponibilă.
Sunshine is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 10:31   #3
scarules2006
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 40
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

I-am facut deja dar multumesc pentru sugestie.
scarules2006 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 10:35   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,458
Mentioned: 257 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cat de lung este cablul de la convertorul de fibra pana la router? eu aveam problem asta de la router in dormitor cu mai multe cabluri de 30m. Acum am pus un AP poe si merge fara probleme.
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 10:47   #5
scarules2006
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 40
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

E scurt cablul, aproximativ 2-3m
scarules2006 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 11:38   #6
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,124
Mentioned: 59 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si eu am probleme asemanatoare, cred ca este de la cablu...trebuie remufat.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 12:03   #7
scarules2006
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 40
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ar fi minunat, am din belsug cabluri noi prin casa, voi incerca.

Multumesc
scarules2006 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 12:06   #8
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,616
Mentioned: 673 Post(s)

PC-ul meu



Default

100 ai pe WAN (pppoe in) sau pe LAN-urile lui?
Presupun ca echip isp-ului e in bridge si routerul tau se ocupa de conexiunea pppoe, nu?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 12:08   #9
scarules2006
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 40
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exact,
Routerul meu se ocupa de pppoe.
Si am 100 pe lan-uri cum aveam si inainte de a trece pe fibra.
E dubios ca de fiecare data cand observ ca trece pe viteza clasica, numa scot si bag in priza asus-ul si revine la 300(abonamentul actual).
scarules2006 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 12:42   #10
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,121
Mentioned: 126 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atunci e clar de la cablu UTP prost.
madhorsefuzzy is online now   Reply With Quote
Old 05-03-2021, 22:22   #11
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 2,037
Mentioned: 30 Post(s)


Default

Nu neaparat. Daca scoti din priza routerul si isi revine inseamna ca iti pica NAT si e de la router. Ia la rand toate firmware posibile si poate ai noroc.
scutyjunior is online now   Reply With Quote
Old 06-03-2021, 07:27   #12
scarules2006
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 40
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Neata colegi!
Se pare ca a fost de la cablu. L-am inlocuit si nu a mai scazut viteza.
Multumesc tuturor!
PS: Dubios cablul cu problema, se pare ca nu era necesar sa repornesc router-ul, era suficient sa-l scot din router si sa-l bag inapoi si viteza revenea in parametri pentru o perioada x de timp(am tot experimentat de ieri pana azi)

Last edited by scarules2006; 06-03-2021 at 08:00.
scarules2006 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare Router bmf Periferice 6 05-12-2016 19:14
Recomandare router non-wireless blackiller Periferice 7 26-09-2011 08:23
Recomandare Router Victor Periferice 29 01-05-2011 16:57
Recomandare router wireless 802.11n practice Periferice 6 09-03-2011 12:17
Recomandare Router ! Triplu_Z Periferice 43 26-10-2009 09:53

 
Forum Stats
Members: 9,030
Threads: 24,253
Posts: 720,800
Total Online: 2126

Newest Member: razvanmihail254

Latest Threads
- by Arise
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.