lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-12-2016, 14:21   #521
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,102
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cand il aud pe asta cu underclock-ul lui ma doare capul, se lauda cu el pe "7" forum-uri de parca cine stie ce a facut. Se tot repeta in fiecare post pe unde apuca ca a facut underclock si undervolt. Prietene, oricine poate face asa ceva, nu este o mare chestie, n-ai descoperit focul, termina-te odata. Daca te interesa cu adevarat sa ai silentiozitate, consum redus si racoare in sistem, mergeai pe GTX 1060 din prima, nu pe RX 480. Asta in caz ca nu esti AMD fanboy si preferi doar AMD-ul. Ca altfel n-as vedea de ce n-ai fi mers pe placa aia daca tot cauti lucrul asta si te tot chinui sa gatuiesti RX 480-ul sa consume cat mai putin si sa fie cat mai silentioasa. Esti un exemplu clar de persoana care nu a stiut ce vrea sa cumpere din prima si nici nu s-a interesat/documentat inainte de a face lucrul asta. Nu vreau sa fiu rautacios, dar se vede clar lucrul asta.
__________________
- USER OFFLINE -
R2Strike is offline  
Old 17-12-2016, 14:31   #522
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,224
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am o întrebare pentru posesorii de AMD, e o chestie care ma enerveaza strict dpdv estetic sa spun asa. Am observat asta la mai multe placi Radeon. Desi ele funcționează fara probleme si afiseaza corect imaginea 3d, de fiecare data cand comuta in 3d adica cand lansez un joc sau intru din windowed mode in full screen, in momentul ala imaginea are un flash de culori de obicei rosu verde sau chiar puricei colorati. E o chestie de o secunda pana intra din mod 2d sau windowed in mod 3d full screen. In secunda aia flashuie pe ecran de obicei culoarea rosie sau verde. Odată intrat in 3d totul e perfect. Am sesizat la mai multe placi. Nu e un bug sau problemă dar chiar vroiam sa va întreb care e explicația?
__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic

Last edited by tphase; 17-12-2016 at 16:50.
tphase is offline  
Old 17-12-2016, 15:14   #523
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,224
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

O fi ceva legat de plasma, incepand de la 7970 am chestia asta, doar pana se instaleaza driverul:

http://forum.lab501.ro/showthread.php?t=9617

Flashul rapid de culori rosu mai ales sau verde de cate ori lansez un joc orice joc am sesizat si cu r7 250x si cu 2 modele de rx 480. Odata intrat in joc imaginea perfect curata, in desktop la fel imagine perfecta. O fi ceva legat de conectarea la plasma, fac un clip acasa. Puricei doar odata am văzut de regula e doar un flash rapid de culoare rosie sau verde si doar cand comut din mod desktop in fullscreen 3d.
__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
tphase is offline  
Old 17-12-2016, 15:49   #524
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,810
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Why can't we be frien... Next timp discutam de o pauza pentru amandoi.
Bogzilla is offline  
Old 17-12-2016, 15:53   #525
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,102
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by tphase View Post
O fi ceva legat de plasma, incepand de la 7970 am chestia asta, doar pana se instaleaza driverul:

http://forum.lab501.ro/showthread.php?t=9617

Flashul rapid de culori rosu mai ales sau verde de cate ori lansez un joc orice joc am sesizat si cu r7 250x si cu 2 modele de rx 480. Odata intrat in joc imaginea perfect curata, in desktop la fel imagine perfecta. O fi ceva legat de conectarea la plasma, fac un clip acasa. Puricei doar odata am văzut de regula e doar un flash rapid de culoare rosie sau verde si doar cand comut din mod desktop in fullscreen 3d.
Cum ziceam, pe R9 290 si RX 480 n-am avut probleme de genul asta. Dar nici plasma n-am avut, am doar monitor si TV LED. Stiu ca plasmele in timp incep sa faca figuri. Insa - Ai problema asta doar cu placile de la Radeon pe plasma, sau face la fel si cu cele de la Nvidia ? Ca daca face doar la Radeon si pe Nvidia nu, inseamna ca ceva nu se "pupa" cu placile Radeon. Eu merg mereu prin eliminari sa aflu cauza unei probleme.
__________________
- USER OFFLINE -

Last edited by R2Strike; 17-12-2016 at 18:02.
R2Strike is offline  
Old 17-12-2016, 16:00   #526
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,810
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am rugamintea R2strike sa te abtii pe viitor si tu din a agrava alti membri.
Bogzilla is offline  
Old 17-12-2016, 16:05   #527
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,102
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dar nici nu ma mai stresez cu asemenea useri. Am sa ma abtin, promit. Din cate ai observat, m-am oprit, i-am dat report si n-am mai prelungit discutia ca nu mai avea rost.
__________________
- USER OFFLINE -

Last edited by R2Strike; 17-12-2016 at 16:08.
R2Strike is offline  
Old 17-12-2016, 16:06   #528
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,810
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ar fi bine. Nu e prima oara cand esti raportat pe aici si cumva te gasesc in majoritatea conflictelor.
Bogzilla is offline  
Old 17-12-2016, 16:13   #529
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,102
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vechi conflicte ce sa zic. Dar am trecut peste. Ne-am spus ce am avut de spus in fata.
__________________
- USER OFFLINE -
R2Strike is offline  
Old 17-12-2016, 16:51   #530
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,224
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Doar cu Radeon de la seria 7970 in sus. Pe Nvidia nu se manifestă.
__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
tphase is offline  
Old 17-12-2016, 17:14   #531
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,102
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai incercat sa te conectezi la plasma cu alt cablu sa vezi daca face la fel ? Banuiesc ca folosesti HDMi, ca am mai auzit de probleme de genul asta si erau de la cablu. La unii apareau culori roz, verzi, dungi, purici... etc. Bad cable. Sper sa fie asta problema, daca nu, ma depaseste, poate fi de la altceva, nu ma pronunt ca nu-mi dau seama asa.
__________________
- USER OFFLINE -

Last edited by R2Strike; 17-12-2016 at 17:20.
R2Strike is offline  
Old 17-12-2016, 18:00   #532
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,216
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Crimson-ul te avertizeaza daca cablul este defect.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline  
Old 17-12-2016, 18:10   #533
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,102
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Teoretic da, dar practic n-am vazut daca e chiar atat de alert driver-ul pe tema asta. Eu stiu ca de la cablu sunt acele manifestari. Acum... cine stie. Eu zic sa incerce si varianta asta, ca nu pierde nimic. Chiar sunt curios daca ii face la fel cu alt cablu, si daca nu, insemana ca faza cu alertarea din driver in cazul unui cablu defect e doar de marketing. Merita verificat si lucrul asta cu ocazia asta.
__________________
- USER OFFLINE -
R2Strike is offline  
Old 17-12-2016, 22:09   #534
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,224
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cum spuneam nu e de la placi si nu e de la plasma, e ceva legat de setarile RGB doar ca nu imi explic fenomenul:

In clip am facut mai multe setari de RGB cu rezultate diferite, daca aveti nervi uitati-va la tot clipul.

__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic

Last edited by tphase; 17-12-2016 at 22:25.
tphase is offline  
Old 17-12-2016, 23:15   #535
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 809
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai facut cumva update de bios la placa ? stiu ca si mie imi aparea ceva asemanator pentru o fractiune de secunda(acele linii verticale cateodata verzi, roz sau gri) fara purici, cand aveam 270X dupa ce-i facusem update de bios, pana sa-i fac update de bios nu se intampla acest lucru, probabil ceva nu se pupa cu noul bios, in rest placa mergea perfect, mie imi apareau la restarturi in special.
Danos is offline  
Old 18-12-2016, 00:08   #536
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,224
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Fenomenul asta se intampla legat EXCLUSIV de setarile de RGB cu ORICE placa Radeon. Vroiam sa stiu de la cunoscatori care e explicatia. Pe YCbCr se manifesta (ca in clip) pe cand pe RBG NU se manifesta (in special pe Full RGB nu se manifesta, Full RGB fiind setarea default in cazul in care placa este legata la un MONITOR de PC, ceea ce inseamna ca cei care folosesc monitor PC nu au cum sa observe chestia asta). YCbCr fiind setarea implicita in cazul in care placa este legata la un HDTV.

Nu inteleg fenomenul respectiv de ce apar flashurile alea in cazul setarii YcbCr. NU e defect de placa, NU e defect de driver, NU e defect de cablu NU e defect de display e un fenomen software pe care nu il inteleg.
__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic

Last edited by tphase; 18-12-2016 at 00:10.
tphase is offline  
Old 18-12-2016, 00:42   #537
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,102
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

In cazul asta poti face o sesizare direct la AMD pe site la support sau pe forum-ul lor oficial, cu clipul care l-ai postat aici, poate ca ei pot sa-si dea seama ce este. Eu n-am mai vazut asa ceva. Si nu cred ca te poate ajuta cineva de pe aici cu o explicatie exacta a acestui "fenomen".

Cu parerea ne putem da cu totii, dar o explicatie exacta nu cred. Mie mi se pare ceva din semnalul video, o interferenta ceva, intre placa video si TV, deci ar cam sta cablul, de-aia ti-am spus daca poti testa cu altul sa vezi daca face la fel. Nu strica niciodata sa incerci asta. Daca tot nu merge, cine stie... ask AMD.
__________________
- USER OFFLINE -

Last edited by R2Strike; 18-12-2016 at 00:56.
R2Strike is offline  
Old 18-12-2016, 03:17   #538
valente
Ancient friend
 
valente's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Ploiesti
Posts: 291
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ask AMD ! Subscriu!
valente is offline  
Old 18-12-2016, 08:26   #539
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,216
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Este vorba de standardul video folosit pentru iesirea video, YCbCr probabil nu este cunoscut de plasma ta, in prima faza primeste acel semnal video si afiseaza balarii, dupa care comuta pe RGB Full sau Limited automat. La aceste standarde difera doar nivelele de culoare trimise pe iesirea video, YCbCr reda cam 90-95% din culorile lui RGB Full, dar are un mic plus la luminozitate si contrast.

LE: se pare ca asa este, uite un text dintr-un review la plasma ta:

We are a little surprised to see that the Panasonic TX-P50VT20 does not reproduce full chroma resolution from a 4:4:4 input source. This means that the finest coloured nuances from 4:4:4 sources (PCs, games consoles, and Panasonic BD players which perform advanced chroma upsampling) are lost, as they are on almost all TVs.

Ca sa te convingi poti comunta intre cele 4 moduri si daca nu vezi diferente intre imagini inseamna ca plasma ta iti afiseaza doar standardul stiut de ea, cel putin intre RGB Full si Limited exista o diferenta de contrast si luminozitate destul de vizibila.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 18-12-2016 at 09:01.
Jocker is offline  
Old 18-12-2016, 12:08   #540
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,224
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si ce legatura are asta cu flashurile alea rosii la comutarea in full screen care se vad in clip in cazul setarii YCbCr?
__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
tphase is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTX 1060 vs PS4 Pro bro' tphase Gaming 8 07-11-2016 01:35
Review ? GIGABYTE GeForce GTX 1060 3GB G1 Gaming LAB501 Articole 3 24-10-2016 18:48
Nvidia VR Funhouse + HTC Vive + GTX 1060 LAB501 Articole 3 22-07-2016 09:12
Nvidia GeForce GTX 1060 se lanseaza pe 19 Iulie LAB501 Stiri 0 07-07-2016 19:10

 
Forum Stats
Members: 7,994
Threads: 19,646
Posts: 603,599
Total Online: 446

Newest Member: Adrenaline

Latest Threads
- by Steve-o
- by Monstru
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.