lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-11-2018, 20:39   #1
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 185
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default Se poate juca pe modele de placi video pentru mining (fara iesire video)?

Se poate juca pe placile video care nu au iesiri (cele pentru calcule, minerit)? Randarea sa se faca pe o placa video, iar imaginea sa fie afisata de catre alta placa video (3Dfx old school style).
Intreb pentru ca este un GTX1080Ti cu 1600lei la pcgarage (https://www.pcgarage.ro/placi-video-...ddr5x-256-bit/), iar orice model normal cu acest GPU costa de la 3800lei in sus.

Ma gandesc la solutii sa ma joc remote sau sa ma joc pe o masina virtuala (iar toata procesarea video sa o faca de catre placa video de mining). Dar exista asa ceva?

Imi cer scuze daca s-a mai discutat, recunosc, nu am cautat.
LE: bunul simt spune ca nu se poate utiliza la jocuri, altfel era out of stock de ieri noapte (asta daca nu or avea un container plin pe stoc), dar febra BF...

Last edited by dic1; 16-11-2018 at 20:44.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2018, 21:17   #2
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 440
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.howtogeek.com/351522/how...on-windows-10/
Poate te ajuta, sau iti cumperi un external gpu adapter si vezi cum il legi de desktop.

L.E . https://www.pcworld.com/article/3300...-graphics.html

Last edited by axxel4you; 16-11-2018 at 21:25.
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2018, 22:18   #3
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 185
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc pentru informatii.
Acum parca nu as da 1600lei ca sa incerc. Voi astepta sa imi vina RX570 4GB de la eMag prins cu 650lei. Mai am o NVidia Quadro NVS 295 antica prin sertar si incerc aceasta pereche. Sunt curios care o fi pierderea de viteza (ma astept sa fie ceva) intre configuratia cu RX570 pe direct si RX570 cu display prin NVS295.

LE: acum am un RX460 fara alimentare separata care consuma spre 70Watt probabil. Placa de baza nu mai booteaza daca ii mai pun o alta placa de extensie pe langa.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2018, 22:24   #4
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 446
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din pacate tot ramane problema memoriei. Intelegeam pe o placa mai putin potenta sa nu ai nevoie de N gb memorie. Dar un 1080Ti cu doar 5gb...

LE: @axxel4you bun hint-ul ala cu graphics settings.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2018, 01:50   #5
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,818
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by axxel4you View Post
https://www.howtogeek.com/351522/how...on-windows-10/
Poate te ajuta, sau iti cumperi un external gpu adapter si vezi cum il legi de desktop.

L.E . https://www.pcworld.com/article/3300...-graphics.html
Interesanta dracia asta.
Multam de info.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2019, 19:04   #6
_Adrian_
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am facut eu experimentul (am gasit la un ortac de-asta virtual o placa Asus P106 care avea un ventilator caraitor si dupa niste tocmeala am luat-o cu 400. Eram curios sa vad care-i treaba si nu avea rost sa stau dupa Taobao si alte chinezarii cu care iesea pe la 350 dupa 2 luni plus distractie in vama).

Treaba merge atat in Win 10 prin metodele descrise peste tot cat si in Win 7 adaugand un display virtual de la setarea pentru screen resolution si folosind un softulet pentru a permuta cu hotkey intre display-ul fizic si cel virtual.

Nu am avut loc in carcasa HP-ului pe care puteam face experimentul (placa e lunga si venea peste conectorul USB 3.0 care e inalt, acoperea si mufele SATA etc) asa ca am luat de la respectivul si un riser. In concluzie rezultatele care se vad sunt obtinute la 1x PCIe 1.1 in loc de 16x PCIe 1.1. PE PC-ul de acasa nu mergea in Win 10, o sa incerc in 7 prin artificiul cu display-ul virtual.

Una peste alta, pentru cine nu se sperie de niste mici chichite se poate lua un 1060 6gb la un pret destul de rezonabil, zic eu. Pare sa mearga bine orice ruleaza in borderless window, in fullscreen n-a vrut cu driverul cu care am incercat eu.

M-a distrat ideea si am facut experimentul strict de dragul good old days (Voodoo 2 etc) Practic e cam aceeasi poveste, un accelerator 3D scoate imagine prin intermediul IGPU.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P106idle.jpg
Views:	92
Size:	120.4 KB
ID:	65636   Click image for larger version

Name:	P106render.jpg
Views:	88
Size:	143.3 KB
ID:	65637   Click image for larger version

Name:	P106gpuz.jpg
Views:	87
Size:	151.5 KB
ID:	65638   Click image for larger version

Name:	sky diver.jpg
Views:	83
Size:	263.7 KB
ID:	65639   Click image for larger version

Name:	superposition.jpg
Views:	82
Size:	434.6 KB
ID:	65640  

Last edited by _Adrian_; 30-03-2019 at 19:10.
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2019, 19:18   #7
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,565
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default



Nvidia Said We Couldn't Game On This...
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2019, 19:28   #8
_Adrian_
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post

Treaba merge atat in Win 10 prin metodele descrise peste tot cat si in Win 7 adaugand un display virtual de la setarea pentru screen resolution si folosind un softulet pentru a permuta cu hotkey intre display-ul fizic si cel virtual.
Spilul era pe 7 unde merge si pe PC-uri mai vechi de Intel 4th gen.

De fapt linus ala e un balalau care doar a copiat ce facusera niste chinezi ca sa vanda placile pe TaoBao. Ceva misto a descoperit recent un rus, ca sa nu mai stai sa editezi inf-urile. [YT]www.youtube.com/watch?v=w3PHWJWlXgo[/YT]



Oricum, ideea e ca merge si merge bine, pot confirma asta prin proprie experienta ca sa zic asa Pe la noi cred ca s-au vandut destule placi de-astea, cine vrea sa scuteasca niste sute bune de lei poate s-o faca, daca isi bate capul nitel. .

Last edited by _Adrian_; 30-03-2019 at 19:36.
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2019, 16:31   #9
_Adrian_
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 56
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si testul la 1.1 16x cu placa bagata intr-un PC cu i3 gen 4

Practic merge ca orice 1060 6gb. Singurul spil e ca placa de baza sa aiba iesiri video corespunzatoare (hdmi, dp, DVI) nu doar vreun amarat de VGA.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	P106Uningine.jpg
Views:	96
Size:	265.9 KB
ID:	65743  
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ghid RMA pentru placi video achizitionate din Romania Pentdragon Placi video 3 26-06-2012 14:45

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,562
Posts: 647,358
Total Online: 411

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by Kspic
- by blajik
- by Otman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.