lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-11-2020, 19:03   #1081
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 313
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

dezactivat PBO. C-states, LLC-Level 3, voltaje fixe, XMP/AMP cu modificari la RAM.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2020, 19:58   #1082
laser
Senior Member
 
laser's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 386
Mentioned: 14 Post(s)


Default

Dar cat de stabil e?
Am incercat si eu ceva asemanator la 5600x, PBO off, voltaj 1.256, la 4.6 ghz.
In Aida64 si jocuri era stabil, dar cand am bagat Prime95 small FFT, imi dadea crash in 10 secunde.

Momentan l-am lasat stock, PBO nu prea imi place, temperaturi mai mari idle/max si voltaje uriase.
Poate am eu un exemplar mai slab, dar se pare ca e nevoie de peste 1.3 v pentru minim 4.6 ghz.
laser is online now   Reply With Quote
Old 21-11-2020, 20:12   #1083
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 578
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

sal! am facut ptr cineva un sistem cu un 5800x si o Gigabyte X570 Aorus Ultra us ultimul bios rami corsair pro rgb DDR 4 3600 dar ia restart la orice bench sau joc
am pus 1,35V la rami dar sa dai frecventa ca alte placi mai jos gen 3200 sau 2933 nu se poate
ideea e cum scap de restarts?
thx!
biosul e aiurea rau sunt obisnuit cu Asus si Msi

Last edited by ZorracK; 21-11-2020 at 20:17.
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2020, 21:14   #1084
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 604
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Load defaults si vezi daca si cu 2133 ia restart in jocuri este de la temperatura prea mare.Am vazut ca la ryzen 5000 la 85C da restart(agesa problem).
one111 is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2020, 22:01   #1085
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,350
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta e al meu. Pe o X570 Elite, cu voltaj - 0.3V, LLC pe Low si RAM la 3600 CL16. Coolerul e un Noctua U12, MX4 si vreo 23şC ambiental:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	UR32fddsantitlehhhhd.jpg
Views:	280
Size:	486.2 KB
ID:	70987  
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2020, 23:31   #1086
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 578
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by one111 View Post
Load defaults si vezi daca si cu 2133 ia restart in jocuri este de la temperatura prea mare.Am vazut ca la ryzen 5000 la 85C da restart(agesa problem).
cam greu de crezut ca are un Aio de 360 Cooler Master 360R ARGB
si ce e de facut?
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2020, 23:58   #1087
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 604
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Cel mai bine dai load default in bios,apoi cu hwinfo64 si afterburner urmaresti temperaturile,vezi daca face si pe default,ce temp ai.In functie de rezultat stii ce ai de facut,voltaj prea mare,montaj incorect,timing ddr aiurea etc.
Vezi cand isi da restart daca da mesaj cu cpu overheat ca aici,min 1.58


Last edited by one111; 22-11-2020 at 00:00.
one111 is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 00:01   #1088
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 578
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

montaj incorect exclus, temps stiu ca m-am uitat cat am avut timp si nu sarea la proc de 74, iar la video un 3080 nu sarea de 75
ideea e ca nu am avut timp de el sa il bibilesc si voiam sa mearga ok pe repede
se pare ca la Amd se mentine trendul de a pierde timpul ca sa faci ceva sa functioneze mai mult decat la Intel care merg ok out of the box
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 00:06   #1089
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,380
Mentioned: 295 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Daca si cu load default face, poti incerca si bios-ul F30, vezi daca face sau nu. Daca nu face, e ceva in neregula cu BIOS-ul f31e.
E posibil sa nu vezi alte viteze la ram pentru ca o fi bios-ul in vreun mod simplu, care arata mai putine optiuni.
Incearca eventual si alt kit de ram sau doar o placuta.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 00:06   #1090
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 604
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Atunci load defaults,ram incompatibil,sursa slaba,trebuie sa vezi ce si cum.
one111 is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 00:17   #1091
billytwinner
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 288
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Problema e la rami, corsair nu se pupa cu amd. G skill si ai scapat de problema. Eu tot asa am bibilit tot cu corsair pana am innebunit. Ma simteam noob. Am ajuns pe vremea anilor 2000 unde erau asemenea incompatibilitati. De ce ar fi sursa ? Nu a monitorizat voltajele?
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 00:21   #1092
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 578
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

sursa e Corsair HX850i 80+ Platinum, deci nu cred ca e de la ea
mai degraba de la rami intr-adevar
totul se rezuma la a mai face un drum si sa il aranjez daca este posibil, voiam sa evit inca un drum doar!
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 00:24   #1093
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 604
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by billytwinner View Post
Problema e la rami, corsair nu se pupa cu amd. G skill si ai scapat de problema. Eu tot asa am bibilit tot cu corsair pana am innebunit. Ma simteam noob. Am ajuns pe vremea anilor 2000 unde erau asemenea incompatibilitati. De ce ar fi sursa ? Nu a monitorizat voltajele?

Eu am avut timp de 1an pe 3700x 4x8gb corsair lpx 3200 si nu am avut nicio problema.Am avut in ultima luna si pe 3800x acelasi ram,la fel,problem free pana la 3533 toate cele 4 placute.
Daca si cu ramul la 2133 isi da restart ,de acolo e buba.
one111 is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 01:12   #1094
billytwinner
Senior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 288
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Voi vorbiti de procesor eu vb de placa de baza, gigabyte nu se pupa cu corsair ce vrei sa ii faci? daca eu am schimbat ramii si altii au mers? asa a fost si la prima generatie ryzen si la la 2, la 3 eu nu am incercat
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 11:14   #1095
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 142
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

am ramas in urma unor evenimente cu un 1600 non x

ce spor de performanta combinat cu un 2070s as avea daca il inlocuiesc cu ceva din gama tdp65 mai putin fierbinti, 2700 non x, 3600 non x, 3900 non x (daca a circulat pe undeva). Testele citite la aparitia lor si ulterior, sunt neliniare.

Last edited by walterescuq; 22-11-2020 at 11:31.
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 12:01   #1096
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,380
Mentioned: 295 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Cred ca daca principala utilizare sunt jocurile cel mai bine ar fi sa astepti ryzen 5600 sau cum s-o numi.
Daca faci si ceva productiv, atunci te poti indrepta spre 3700x sau 2700 daca are pret foarte bun sau daca ai rabdare si bani astepti 5700 sau cum s-o numi.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2020, 22:53   #1097
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 142
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

@augustus multumesc de orientare
dar pentru 5xxx trebuie alta placa de baza

nu fac nimic productiv dar o sa incerc sa fac upgrade la procesor cred ca 1600 e prea mic pentru 2070s, dar nu vreau nici temperaturi mari ........ cam ca o nevasta care sa tina si la bataie si la bautura..........
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2020, 00:39   #1098
sonipooorcy
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 403
Mentioned: 5 Post(s)


Default

@walterescuq cred ca te-ar coafa un 3600 raport pret calitate . Sh il gasesti pe la 600-700 si este perfect .
sonipooorcy is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2020, 01:07   #1099
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,380
Mentioned: 295 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Daca te joci pe monitorul LG 34wk95c-w, atunci un 3600 ar fi suficient.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2020, 18:36   #1100
dixy
Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 99
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am nevoie de ajutor, că simt că îmi prind urechile cu Ryzen. M-am întors la AMD după 12 ani de Intel.

Se dă Ryzen 7 3800X, MSI B450 Gaming Plus, cooler ID Cooling Se 224-XTBK.

Cu totul default în Bios văd voltaje destul de mari 1.45 - 1.49:



Temperaturi: 25 in idle, 72 in Cinebench R23 (ăsta durează 10 minute), 82 în Prime95 și 86 în Aida 64 CPU + FPU. Cam multicel.

Scor CB20 cu totul pe default: 5030

Am încercat să las totul pe default și să pun 1.250V și 1.175V în Bios dar Ryzen Master îmi arată că frevența maximă e 3900 și voltajul maxim 1.1.

Cu Precision Boost Overdrive în modul Eco 95W, Ryzen Master îmi arată tot max 3900 frecventă și maxim 1.1V.

Aici aș avea temperaturi 52 de grade în Cinebench R23, 61 de grade în Prime95 și 57 de grade în Aida 64.

Am folosit și Clock Tool și pentru undervolt mi-a recomandat 4300Mhz și 1.175V. Cu setările astea termina Cinebench dar după ce pornesc Prime95 PC-ul restartează, deci nu e stabil, se pare, deși CTR ar face teste de stabilitate. Am încercat și aproape toate setările în Bios la Load Line Calibration și tot degeaba.
Zice că procesorul ar fi Golden sample, orice o însemna asta.



Cu setările recomandate de CTR pentru performanță: CCX1 4400Mhz, CCX2 4350Mhz și 1.250V am avut 67 de grade în CB23, 73 de grade în Prime 95 și 76 în Aida 64. Scor CB20: 5200

https://i.ibb.co/17CtQtF/Proc-CTR-OC.jpg


Ce aș vrea să obțin: temperaturi mai mici de 80 de grade la stres test, voltaje mai mici (1.48 cum vad des pe auto mi se pare mare), posibilitatea de a avea single core boost la 4500Mhz și cât de cât all-core boost.

E posibil?

Ca să scad temperaturile am încercat și să pun offset -0.1 sau -0.05V în Bios dar când modifica asta Ryzen Master îmi arată tot maxim 3900Mhz frcvență posibilă și voltaj maxim 1.1V.

Dacă mă puteți ajuta cu sfaturi dau o bere, două trei, etc.

edit: se pare că este stabil la 4.3Ghz și 1.175V dar cu Load Line Calibration setat la Level 2 în Bios. Scor CB20: 5141. Deci nu e mare diferență față de 3400Mhz CCX1 și 3350CCX2 și sunt câteva grade în minus.
În cazul ăsta am 61 de grade în CB23, 69 de grade în Prime95 și 68 de grade în Aida 64. Deci problema cu temperaturile ar fi rezolvată, dar pierd posibilitatea de a avea boost la 4.5Ghz single core.

Ce mi se pare ciudat e că dacă setez voltajul CPU la 1.175V de exemplu, dacă las frecvența pe auto, voltajul va varia apoi când rulez ceva până la ~ 1.47V. Dar cu frecvența setată și ea la 4300Mhz stă la maxim 1.175V.

Cum fac să am și boost în single core și să am și temperaturi ok?

Last edited by dixy; Today at 10:34.
dixy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 14:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 23:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 13-10-2017 00:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 15:35

 
Forum Stats
Members: 8,867
Threads: 23,531
Posts: 701,992
Total Online: 1984

Newest Member: Pipi Garbage

Latest Threads
- by matose
- by Monstru
- by Monstru
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.