lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-02-2019, 11:51   #58081
p0cait
Senior Member
 
p0cait's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Dublin
Posts: 298
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to p0cait
Default

Am luat eu asa ceva, dar nu a facut nici o diferenta.

https://www.amazon.de/Honeywell-Prem...89%3AHoneywell
p0cait is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 12:14   #58082
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,345
Mentioned: 1196 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Si eu as fi interesat. Nu ca as sta la strada principala sau ceva, dar nu-mi place sa fac curat in camera.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 14:41   #58083
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,600
Mentioned: 568 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am eu un filtru, de tip mai vechi, doar purificator, nu și umidificator.

Am vrut să îl pun în funcție și am descoperit că filtrul interior era plin de mucegai. Am rezolvat super profi cu cei de la ESD, am vorbit cu ăia de la Philips și ei mi-au zis să îi contactez pe cei de la ESD. (altfel este imposibil să găsești filtre/consumabile de schimb)

Cât despre purificarea în sine.... device-ul mi se pare relativ zgomotos, indiferent de treapta de viteză. Nu cred că ajută cu praful interior, poate cu particulele din aer, chestii diferite.

Google nu vă spune pe telefon calitatea aerului din oraș?

În țările cu apă mai caldă arată așa:

__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 28-02-2019 at 14:44.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 14:57   #58084
cerulliber
Senior Member
 
cerulliber's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Bucharest, Romania
Posts: 444
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

offtopic: cel mai bun curier de livrare-verificare? multumesc anticipat
cerulliber is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 16:33   #58085
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,922
Mentioned: 196 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Am eu un filtru, de tip mai vechi, doar purificator, nu și umidificator.

Am vrut să îl pun în funcție și am descoperit că filtrul interior era plin de mucegai. Am rezolvat super profi cu cei de la ESD, am vorbit cu ăia de la Philips și ei mi-au zis să îi contactez pe cei de la ESD. (altfel este imposibil să găsești filtre/consumabile de schimb)

Cât despre purificarea în sine.... device-ul mi se pare relativ zgomotos, indiferent de treapta de viteză. Nu cred că ajută cu praful interior, poate cu particulele din aer, chestii diferite.

Google nu vă spune pe telefon calitatea aerului din oraș?

În țările cu apă mai caldă arată așa:

https://aqicn.org/map/stuttgart/#@g/48.8004/9.2166/14z

Da boss dar asta nu rezolva problema... filtre se gasesc pe amazon 70euro perechea(cam scumpe)
Asta are Philips VitaShield Intelligent Purification System (IPS) is a unique, high-performance air purification technology combining HEPA and activated carbon filters that lessens the effect of unhealthy air in the home.

Vitashield IPS professional filtration system effectively filters out harmful gases (formaldehyde, toluene and TVOC etc.) and pollutants (ultrafine particles, allergens, bacteria and viruses) with a size of >0.02 micron. *

A feature of all Philips air purifiers, it is proven effective against common indoor contaminants that affect human health and well-being. Contaminants like particulate matter, allergens, bacteria, viruses and harmful volatile organic compound gases like toluene and formaldehyde.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 18:07   #58086
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,667
Mentioned: 154 Post(s)

PC-ul meu



Default

O mica/mare problema si poate ma ajuta cineva ...

Joc sa zicem Apex si am discord pornit , stau pe chanel cu lumea dar se pare ca tot ce fac in joc ,inclusiv cand vorbesc la chatul din el (T) se aude pe discord si nu e normal .
Se aude inclusiv la clipurile de pe facebook . posib il si youtube .

am incercat sa verific tot ce se putea ,am facut inclusiv reinstal , ma cam dispera .
Sunetelete nu sunt clare dar se pot distinge .

Folosesc casti si volumul destul de joc incat este imposibil sa prinda mic-ul sunet din difuzoarele lor.

Care ma ajuta cu o proba , poate Discord are un bug ceva sau e placa mea de baza *****a ....
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 18:11   #58087
cristispot
Ancient friend
 
cristispot's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: bucuresti
Posts: 1,047
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Este posibil sa ai activat din sistem ca recording device Stereo mix? sau poate ca si setari din discord?

Da-mi un PM cu userul tau de discord si putem testa diseara cand ajung si eu acasa.
cristispot is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 18:16   #58088
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,667
Mentioned: 154 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am verificat si nu e setat dar oricum iti dau pe seara id , multam.
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 20:10   #58089
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,385
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce brand de baterii e mai bun? Trebe cateva (telecomanda,gamepad, mouse, lanterna etc)Pana acu am folosit duracell dar am observat ca sunt alternative mult mai ieftine gen sony de 3x mai eftin, e bune?
coiotHK is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 20:34   #58090
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 398
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu bag Varta Energy (cap galben, ieftine) in lucruri low power, telecomenzi/mouse.
Pentru lucruri cu motor sau becuri, Varta High Energy(cap argintiu). Mai scumpe dar se simt.

Nu de fanboy, asta gasesc prin brico/dedeman in pachete mari, si sunt ok.

Last edited by carnatu; 28-02-2019 at 20:39.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 21:11   #58091
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 13,600
Mentioned: 568 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Da boss dar asta nu rezolva problema... filtre se gasesc pe amazon 70euro perechea(cam scumpe)
Asta are Philips VitaShield Intelligent Purification System (IPS) is a unique, high-performance air purification technology combining HEPA and activated carbon filters that lessens the effect of unhealthy air in the home.

Vitashield IPS professional filtration system effectively filters out harmful gases (formaldehyde, toluene and TVOC etc.) and pollutants (ultrafine particles, allergens, bacteria and viruses) with a size of >0.02 micron. *

A feature of all Philips air purifiers, it is proven effective against common indoor contaminants that affect human health and well-being. Contaminants like particulate matter, allergens, bacteria, viruses and harmful volatile organic compound gases like toluene and formaldehyde.
Filtrele se găsesc și nu prea. La un moment dat vor dispărea și de pe Amazon, pentru că scot modele noi. Nu cred că sunt foarte vândute, ele ca dispozitive în sine. Nu prea pune lumea botu' la gargara cu purificatul.

Referitor la VitaShield Intelligent Purification System asta este gargară și mai idioată, invenția cretinilor de la marketing.

Absolut toate purificatoarele ce le-am văzut au 2-3 filtre în componență, unul este pentru microbi, bacterii, viruși, acarieni și spori de mucegai iar altul este pentru gaze/noxe.
Un ventilator oarecum zgomotos (nu prea au cum să îl facă silențios) trage aerul din încăpere, îl bagă printr-o "zonă" de ardere unde sunt niște rezistențe, ca un fel de fir de nichelină sau ceva de genul ca să omoare microbii și alte minuni apoi aerul "purificat" prin ardere trece prin niște filtre oarecum permisive (în sensul că vezi prin ele, ca niște lamele) și apoi prin niște granule (ceva cu zeolite filter).

Filtrul hepa clasic folosit la aspiratoare este mult mai restrictiv decât ce se găsește în purificatoarele astea.

Dacă poți eu zic să te duci la un showroom ceva și să îți arate filtrele, să înțelegi cam care e circuitul aerului, apoi poți să iei o decizie.

Referitor la praf nu te ajută cu nimic, adică dacă vorbim de dust bunnies, praful nu ajunge în filtru. De fapt nici nu cred că vrei să ajungă în filtru, e purificator în plm, nu e aspirator.
Adică nu e ca și cum îl pui în priză și ăla îți păstrează curat în cameră. Dacă era așa nici nu îl mai vindeau ca purificator, scriau pe el Intelligent Static Vacuum Cleaner și îl vindeau la preț triplu ca aspirator.
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 28-02-2019 at 21:17.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 22:13   #58092
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,385
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by carnatu View Post
Eu bag Varta Energy (cap galben, ieftine) in lucruri low power, telecomenzi/mouse.
Pentru lucruri cu motor sau becuri, Varta High Energy(cap argintiu). Mai scumpe dar se simt.

Nu de fanboy, asta gasesc prin brico/dedeman in pachete mari, si sunt ok.
Merci, o sa trec prin dedeman sa iau, vad ca la emag is 4 bucati 4 lei, am dat pe duracelu pizdii 12 lei, tot 4
coiotHK is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 22:21   #58093
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,962
Mentioned: 578 Post(s)

PC-ul meu



Default

La AAA am dat peste niste toshiba bune.
LA AA folosesc din alea galbene de la ikea pt chestii nepretentioasa.
Pentru chestii pretentioase tot Varta High sau Duracel Power sunt taticii lor.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2019, 22:24   #58094
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 398
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi ca depinde foarte mult ce pachet cumperi. Pe 4 bucati si varta High Energy sunt ~15 lei in magazin fizic.
Dar nu am vazut foarte des la alte branduri "renumite" sa vanda pachete de 20+

Last edited by carnatu; 28-02-2019 at 22:27.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2019, 08:37   #58095
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,962
Mentioned: 578 Post(s)

PC-ul meu



Default

Duracel are pachete mari, dar nu sunt din alea Power si sunt meh.
Daca vreau pack, iau Varta HE, daca vreau mai putin iau Duracel Power
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2019, 21:42   #58096
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,379
Mentioned: 730 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vad ca in sfarsit s-au mai ieftinit si RAM-ii, astea ar fi ok pentru un build bazat pe Threadripper 3?

https://www.forit.ro/memorii/corsair...d-channel-kit/

Sunt cam cele mai ieftine de 3000Mhz.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2019, 22:18   #58097
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

AMD e autist. Ai nevoie de memorii Samsung B-Die minim 3200, chiar 3600, latente stranse. Sunt curios daca noile Ryzen 3700, etc. au rezolvat problema asta?
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2019, 23:27   #58098
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 499
Mentioned: 5 Post(s)


Default

am corsair cu hynix la 3000 de un an, zero probleme
1800x cu asus x370
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2019, 23:31   #58099
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

A zis cineva ca o sa ai probleme? :P Doar ca descatusezi cu adevarat procesorul cu 3600 si latente cat mai micute cu putinta.

youtube.com/watch?v=Rr8vH-MrzGg
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2019, 23:52   #58100
carnatu
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 398
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se aude ca vor mai scadea preturile la DDR4 si mai mult.

www.youtube.com/watch?v=yjSABWe-pYU&t=411

Last edited by carnatu; 02-03-2019 at 23:54.
carnatu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,361
Threads: 21,705
Posts: 651,689
Total Online: 313

Newest Member: iulian

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.