lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-03-2012, 08:59   #41
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

la o tabla groasa de 0.5mm, cu o raza de 0,5mm, indoita la 90* primesc un perimetru de 3.36
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2018, 22:42   #42
sympliam
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Galati
Posts: 37
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salutare,
nu vreau sa mai deschid inca un topic pe subiectul ACcad si vad ca sunteti ceva mai activi aici, decat in alte zone.

Am o intrebare:
Cum modific locatia scratch disk-ului ?

Am doua ssd-uri M2 identice.
Pe unul am instalat OS-ul si restul software-urilor, iar pe celalalt am baza de date, cu plugin-uri, librarii si alte "accesorii"; proiectele si imaginile pe care lucrez.

Se dau 3 fisiere:
1 dwg
1 ecw
1 ers

Toate acestea contin proiectul dar si ortofotoplanul. Impreuna au putin peste 3Gb.
Pot face zoom pana la un moment-dat, cand incepe sa sacadeze grav de tot. Face zoom "in poze" si cu pauze lungi.
Am incercat abosult toate metodele cunoscute de mine si pe care le-am gasit pe internet, fara rezultat.

A mai ramas asta cu scratch disk-ul...

Folosesc AutoCAD MAP 3D 2012, x64, Windows 10.
Lucrez doar in 2D.
sympliam is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2018, 23:34   #43
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 311
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

@sympliam - Ai incercat comanda mapioptions? Poate te ajuta cu ceva(daca merge ca eu am civil3d 2016...)

Last edited by guest13; 06-05-2018 at 23:40.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 08:41   #44
sympliam
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Galati
Posts: 37
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@guest13 Tocmai ce am testat-o. Am dat Frame OFF, am schimbat calitatea din High in Draft, dar tot la fel se misca.
Multumesc oricum.
sympliam is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 08:49   #45
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 311
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi ca este si un tab de memory acolo in casuta de dialog. Cred ca face niste chestii in genul a ce vrei tu(atentie ca trebuie restart la AutoCAD):
"Memory
Use the Memory tab to specify the amount of memory (RAM) that AutoCAD Map 3D toolset can use for images before using a temporary swap file. You can also define the location of the temporary swap file.

Temporary File Location
Temporary File Location
The location to use for your temporary swap file. Click to locate a drive and directory. AutoCAD Map 3D toolset uses this temporary swap file when the memory limit has been exceeded.

Note: Close and restart AutoCAD Map 3D toolset to put these settings into effect.
RAM Settings
Physical RAM
View the amount of physical RAM in your system.

Memory Limit
View the amount of RAM that AutoCAD Map 3D toolset will use before creating a swap file.

Note: Increasing the default amount may degrade your system’s performance. Be sure to leave enough RAM for your operating system and other applications.
Default
Restore the memory setting to the default RAM amount, 25% of the total physical memory."
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 14:46   #46
sympliam
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Galati
Posts: 37
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am setat sa foloseasca 24Gb RAM, tot timpul.
Am testat cu un alt software, DraftSight, care este un "autocad gratuit" si acolo se misca absolut perfect.
Deci e sigur o setare din ACAD, dar nu ii dau de cap'
sympliam is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 15:48   #47
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 311
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atunci e posibil sa fie vreo problema mai generala legata de vreo setare la autocad. Incearca sa dai off la dynamic input daca il ai activat . Eventual incearca sa bibilesti si pe la Adaptive Degradation, prin zona aia de setari.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 16:32   #48
sympliam
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Galati
Posts: 37
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dynamic Input ?! Unde e asta ?
sympliam is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 16:42   #49
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 311
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

F12 pt dynamic input(asta e cand iti apare casuta cu coordinate/comenzi langa cursor- si e oarecum cunoscut pt problems de performanta LA AutoCAD) ai so in partea de jos o casuta langa cele de snap, grid and co.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 19:09   #50
sympliam
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Galati
Posts: 37
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aaa, aia care iti arata in timp reala distante, unghiuri etc..
O am de pe disable din primele secunde, de cand am instalat autocad-ul.
Eu folosesc OSNAP pentru a ajunge la acel meniu.
sympliam is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 20:35   #51
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 311
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

@sympliam
Practic se intra in fereastra drafting settings(comanda dsettings) unde un tab e pt, dynamic input, altul e pt osnap etc etc. Nu conteaza cum ajungi la ea important e ca ai incercat.

Singura setare la care ma mai pot gandi ar fi RTDISPLAY incearca sa setezi atat pe 0 cat si pe 1 sa vezi daca se observa vreo imbunatatire. In mod normal pe 1 ar trebui sa fie mai "snapy" :P

Later edit: cam greu cu "reparatul" pe internet dar ma mai gandesc si la altceva: ai verificat sa nu fie de la procesor? Stii ca autocad e in genere single core da? Deschide task manager-ul si vezi ce activitate ai pe procesor cand umbli prin autocad sa nu incercam sa tratam de gripa cand boala e hepatita :P

Last edited by guest13; 07-05-2018 at 20:40.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2018, 23:09   #52
sympliam
Member
 
Join Date: Oct 2017
Location: Galati
Posts: 37
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiu boala cu single-core.
Nu foloseste nici 20% din nucleu.

Am modificat RTDISPLAY din 1, in 0. Pentru cateva secunde a mers ma-sa. eram nerabdator sa te iau in brate, dar apoi mi-am dat seama ca am dat zoom-ul pe partea de nord a ortofotoplanului, acolo unde nu intampin "intepaturi".
Apoi am revenit in partea de sud, unde s-a intepat si a inceput sa se miste din nou in poze.

Nu cred ca explic nici eu cum trebuie, ca sa intelegeti exact problema cu care ma confrunt.
Daca esti curios si ai timp si starea necesara, am sa-ti dau acces prin team viewer, maine seara, sa umbli cu degetele tale, sa "simti" exact ce se petrece aici.

Pana data viitoare, multumesc mult pentru timpul si intentia acordata
sympliam is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alegere notebook pentru autocad scipio Notebooks & netbooks 15 10-03-2011 12:12

 
Forum Stats
Members: 7,993
Threads: 19,645
Posts: 603,566
Total Online: 285

Newest Member: SorinB

Latest Threads
- by matose
- by mbc
- by Monstru
- by mbc
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.