lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-07-2018, 20:13   #361
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,182
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

4000 poate pe Ryzen 3, dar nici acolo nu cred.

Acum poate un 3466 - 3600 maxim daily.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2018, 22:47   #362
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,812
Mentioned: 25 Post(s)


Default

Am avut 3466mhz daily pe ryzen 1600 si o amarata de Pc Mate B350, iar memoriile nu erau B-die ca la G-Skill.

Problema e ca peste 3000mhz nu merita diferenta de performanta vs diferenta de pret.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2018, 00:28   #363
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,182
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cl14?
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2018, 12:49   #364
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,812
Mentioned: 25 Post(s)


Default

Nu. Erau memorii 4000mhz si cl18 sau ceva de genul, insa nu au vrut 3466 decat cu cl16 (biosurile inca nu erau finisate la vremea respectiva). Nu am dat voltaje, ca nu asta era sensul, ci eram curios de diferenta in jocuri 3466 vs 2800, iar diferenta pe o gtx 1060 a fost nesemnificativa. In Cinebench dif a fost ca si 100mhz oc la procesor, intre cele 2 frecv de mem.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2018, 13:47   #365
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,182
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai eu am incercat B-die G.Skill la 3466 cu 14-14-14-34-48 1T si nu mi-au mers stabil cu voltaj de 1.4 (asta e maxim ce imi da placa ASRock AB350m Pro4 pentru memorii).

Acum le tin la 3333Mhz in conditiile de mai sus.

Cu cl16 nu are sens sa incerci 3466 sau 3600 pentru ca pierzi mult mai mult din latenta mare decat castigi prin frecventa marita.

De asta zic: Ryzen 1 3200-3333 cl14 si Ryzen 2 probabil 3466-3600 cl14.

Sau poate e de la voltajul ala de porc de maxim 1.4 si aia e doar limitarea platformei mele...
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2018, 14:25   #366
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,438
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am pus BIOS p4.90, in BIOS arata vcore aiurea(1.397V) dar in OS e bine. Ramul porneste cu XMP3200 fara probleme. Restul e default.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bios4.90.jpg
Views:	121
Size:	422.3 KB
ID:	63461  
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 08:06   #367
GreuHip
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Illinois
Posts: 1,099
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu



Default

ce parere aveti? care merita dintre cele 2?
il folosesc pentru munca si jocuri, o sa am si o masina virtuala pe el
nu intentionez sa-l schimb in urmatorii 5 ani
nu stiu daca merita diferenta de pret, daca era un 2800x la 4.5 as fi mers probabil cu amd
pentru 9900k nu cred ca mai am rabdare sa astept
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cpu.png
Views:	185
Size:	499.2 KB
ID:	63495  
GreuHip is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 09:08   #368
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 449
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Threadriper 1950x cred ca ar fi mai indicat pentru minim 5 ani .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Threadripper 1950X.jpg
Views:	121
Size:	102.1 KB
ID:	63496  
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 09:09   #369
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,760
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by GreuHip View Post
ce parere aveti? care merita dintre cele 2?
il folosesc pentru munca si jocuri, o sa am si o masina virtuala pe el
nu intentionez sa-l schimb in urmatorii 5 ani
nu stiu daca merita diferenta de pret, daca era un 2800x la 4.5 as fi mers probabil cu amd
pentru 9900k nu cred ca mai am rabdare sa astept
Eu nu as plăti Óncă de 2 ori prețul lui 2700X pentru aproximativ 20-30% mai multă performanță.


Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 16:09   #370
GreuHip
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Illinois
Posts: 1,099
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu



Default

am deja un 1950x, il folosesc ca si server:
- am blueiris la care sunt conectate cateva camere video
- cateva baze de date sql
- plex server
pe asta nou o sa-l folosesc ca si client la 1950x si jocuri cand am timp
Ar avea mai mult sens sa compar 8700k ori 8086k cu 2700x?

Last edited by GreuHip; 01-08-2018 at 16:12.
GreuHip is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 17:45   #371
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,760
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce faci mai concret cu el?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 18:10   #372
GreuHip
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Illinois
Posts: 1,099
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu



Default

am sisteme ERP complete de la clienti, cu baze de date de 200Gb-800Gb
o sa folosesc pc pt demouri, pentru testare, programare...
si jocuri pentru ca muncesc de acasa
GreuHip is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 10:48   #373
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,760
Mentioned: 55 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by GreuHip View Post
am sisteme ERP complete de la clienti, cu baze de date de 200Gb-800Gb
o sa folosesc pc pt demouri, pentru testare, programare...
si jocuri pentru ca muncesc de acasa
Fac ceva similar in timpul liber pe un 1800X cu o baza de date care are aproape 150GB si se misca mult mai bine decat pe vechiul 4790K la 4.6Ghz.

Java se simte grozav de bine pe Ryzen, cel putin impresia asta mi-o lasa.
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 19:15   #374
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 449
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am trecut de la Ryzen 5 1600 la Ryzen 7 1700 si in jocuri gen Mafia 3 s-a vazut imediat diferenta, desi procesorul este in zona de 35 - 45 % utilizare jocul se simte mult mai fluid.
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 22:50   #375
ryo
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,044
Mentioned: 22 Post(s)


Default

Dar ce bun joc ai gasit sa testezi , sunt altele care solicita mai mult procesorul si placa video.
ryo is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 10:34   #376
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 185
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hmm, oare merita sa trec de la 1500x la 2700? Nu stiu daca merita sa platesc atat de mult pentru un castig mic de viteza (daca este sub 10-15% in aplicatii single/dual/quad core nu merita, daca este sub 5% nu prea se simte).
Pe Ryzen 1500x il tin la 3.8GHz cu voltajul implicit si are mai mult cache L3 raportat la un nucleu de procesare fata de modelele 8c/16t.

Ma intereseaza mai mult raspunsul in windows si bluestacks (vm pentru android, mai nou ma joc un titlu pe android si ios) decat puterea de procesare multicore pentru ca nu utilizez sistemul la codari video si randari 3D; vreau viteza in aplicatiile care utilizeaza maxim 4c.
Sa fac pasul de la 1500x la 2700?

Last edited by dic1; 09-08-2018 at 10:43.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 11:43   #377
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,182
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dic1 View Post
Ma intereseaza mai mult raspunsul in windows si bluestacks (vm pentru android, mai nou ma joc un titlu pe android si ios) decat puterea de procesare multicore pentru ca nu utilizez sistemul la codari video si randari 3D; vreau viteza in aplicatiile care utilizeaza maxim 4c.
Sa fac pasul de la 1500x la 2700?
In nici un caz. Nu te ajuta cu nimic.

Ai asa: max 2 core boost:
2700X - 4,35Ghz
2600X - 4,2Ghz
2700 - 4,1Ghz
2600 - 3,9Ghz

All core boost (cu racire buna):
2700X - 4,05Ghz
2600X - 4Ghz
2700 - 3,4Ghz
2600 - 3,7Ghz

Indicat, daca nu schimbi platforma este sa cumperi un 2600X.

Dar pana sa cumperi procesor nou, mai ales ca nu folosesti mai mult de 4 core-uri/thread-uri, ca sistemul sa fie mai responsive iti trebuie viteza pe partea de RAM si SSD (diferenta de la SATA la NVME e mica, insesizabila pentru unii, dar sesizabila pentru cei care dupa ce folosesc NVME (960 EVO si
PRO) trec apoi la SATA pe acelasi sistem).

Asadar ce RAM ai si la ce frecventa il tii? Daca e sub 3200Mhz ai de unde creste. Cu ultimele bios-uri cam toate chip-urile de memorie ating 3200Mhz indiferent de Samsung b-die sau Micron. Sa fie modulele rated pentru 3200Mhz sau mai mult. Controller-ul din 1500X tine 3200Mhz pentru RAM. Mai sus e problema.

SSD-ul ce tip e? Din semnatura pare SATA. Poti trece pe NVME daca ai simtul "fin".
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 12:08   #378
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 185
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ah, cu RAM-ul este o poveste interesanta. Am cumparat un kit low-end de 16GB cu 320lei de BF2016. Pe vremea aia nici nu aparuse Ryzen ca sa stim impactul de viteza RAM. Kitul reprezinta worst case scenario pentru Ryzen: dual-rank la 2133MHz fara radiatoare pentru o/c.
Citisem ca se va scumpi RAM-ul, l-am cumparat si l-am pastrat in sertar pana la BF2017 cand am facut sistmeul cu Ryzen 1500x.

Mi se pare scump acum sa cumpar 16GB la 3000-3200MHz de exemplu, iar cei 16MB cache L3 la 4c/8t probabil ca mai mascheaza din frecventa RAM scazuta. Nivelul mare de cache L3 per nucleu de la 1500x ma face sa nu trec la un 2700.

Dar, da, astept inca un an pentru a scadea preturile la RAM si voi trece la 3000MHz. Sunt zvonuri ca vor scadea preturile prin 2019, asa ca astept BF2019 pentru DDR4. Acum vom avea un BF2018 al placilor video si al SSD-urilor (a cam murit minatul, iar pretul la memoriile flash s-a dus la vale).
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 12:41   #379
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,182
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu

Default

Te pacalesti singur cu L3 per nucleu: nu exista asa ceva. L3-ul e impartit in 2 bucati de cate 8MB cate una pentru fiecare CCX pentru Ryzen si este folosita la comun de toate nucleele dintr-un CCX.

Deci ai 16MB de L3 cache, cate 8MB per CCX.
In Ryzen 5 1500X 2 core-uri impart 8MB de L3 si alte 2 ceilalti 8MB de L3.
In Ryzen 5 1600X 3 core-uri impart 8MB de L3 si alte 3 ceilalti 8MB de L3.
In Ryzen 7 1700X 4 core-uri impart 8MB de L3 si alte 4 ceilalti 8MB de L3.

1 nucleu din Ryzen 5 1500X poate folosi pana la 8MB de L3 cache la fel cum un nucleu din Ryzen 7 1700X poate folosi pana la 8MB de L3 cache.

Daca gandesti ca incarci egal toate nucleele dintr-un Ryzen si ele impart egal intre ele L3 cache atunci da, Ryzen 5 1500X va avea 4MB L3 cache de nucleu iar Ryzen 7 1700X va avea 2MB de L3 cache de nucleu. Dar poti garanta ca se intampla asta in task-urile care nu folosec mai mult de 4 core-uri?

Uite si un articol pe tema cache-ului la Ryzen.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 15:30   #380
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 185
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vad ca Windows 10 stie de NUMA si imparte corect procesele per CCX si pe nucleele intregi (nu SMT). Totusi 1500x este 2+2, iar o aplicatie cu 4c va fi procesata pe ambele CCX-uri: https://www.pcper.com/reviews/Proces...-Silver-Bullet
Cred ca o sa trec la Ryzen 2700 (nu m-as complica cu 2600x), o aplicatie pt maxim 4c va rula intr-un CCX.

Referitor la SSD, prefer un SATA rece si ieftin decat un NVME scump si fierbinte. Nu cred ca se simte atat de mult la aplicatiile uzuale diferenta de viteza.
Mai mult m-ar ajuta upgrade-ul la memorie, de la dual rank 2133MHz la single rank 3000-3200MHz, dar pentru asta astept BF2019.
dic1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 13:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 22:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 8,337
Threads: 21,572
Posts: 647,751
Total Online: 467

Newest Member: Bogdan96

Latest Threads
- by Kspic
- by matose
- by Steve-o
- by DeDeRa

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.