lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-10-2018, 20:22   #1
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 16
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema 1070Ti

Salut,

Am cumparat o placa video Inno3D iChill GeForce GTX 1070 Ti X3 V2 dar pare ca nu se impaca cu sistemul meu.
O sa descriu tot ce am facut pana acum ca sa intelegeti mai bine:
- folosit "AMD Clean Uninstall Utility" pentru a curata sistemul de driverele placii actuale ( un 7950 )
- scos placa noua din cutie, montat in sistem
- reboot de vreo 5 ori pana a intrat in windows pentru prima data ( e normal? )
- initial totul parea ok, dupa cateva minute a inceput sa faca artefacte pe desktop, nu era nimic pornit si nu erau driverele instalate inca.
- instalat drivere Nvidia 411.70, artefactele persista.
- am incercat cu MSI Afterburner sa ii dau mai mult voltaj, sa cobor frecventa la core/memorii, nimic nu a functionat.
- am reinstalat windows pe alt ssd fara rezultate.
- am incercat cu alt cablu de la sursa fara rezultate.
- in tot acest timp de fiecare data cand boota in windows rezista maxim 10 minute dupa care se reseta driverul video de cateva ori urmat de freeze sau restart.
- dupa vreo 2 ore de incercari si teste ( Heaven, furmark ) s-a resetat sistemul si nu a mai bootat. Placa de baza are leduri de debug, se aprinde ledul "GPU not detected or fail" iar monitorul ramane negru.

Sistemul este cel din profil, sursa duce cu siguranta avand in vedere ca 7950 consuma mai mult decat 1070Ti ( 2x6 pini vs 1x8 pini ) si este peste cei 500W recomandati de producator.
Placa a fost trimisa inapoi la Evomag care au testat-o timp de cateva ore fara sa apara vreo problema deci 100% problema e la mine dar nu m-au putut ajuta mai mult.

Voi reintra in posesia placii luni sau marti si v-as ruga sa ma ajutati cu idei daca ati patit ceva similar sau daca stiti ce ar putea fi.
Am facut update la BIOS si voi reseta CMOS cand soseste, alte idei?
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2018, 21:26   #2
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,471
Mentioned: 90 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asteapta sa testezi cind vine placa, dupa updatele de bios facut.

Ce MB ai?

Au am patit o chestie, pe o ASRocK Z270 gaming K6, am pus un 7700K si nu vroia sa plece, sub nicio forma, nici cu bateria scoasa 30 min, reset de bios, mutat pe bios 2, etc.

Am pus inapoi i3-6100, am facut update de bios automat (in bios de pe net, utilitarul MB), am pus 7700K si a pornit instant.

Posibil ca dupa updatele de bios pe care cred ca l-ai facut dupa ce ai trimis placa inapoi de unde ai cumparat-o, sa functioneze.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2018, 22:23   #3
roccatsense
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 557
Mentioned: 8 Post(s)


Default

Update de bios singura varianta fara interventie.
Daca aveai artefacte doar sursa poate fi vinovata in rest e vina gpu ului.
Eu am win 10 cu amd si nvidia driveri si nu am primit crash never si schimb placile ca pe sosete.

Dc ai nevoie sa probezi placa pe alt sistem si esti dispus sa te plimbi prin oras. Pm me. Free of charge.
roccatsense is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 13:09   #4
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 16
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
Asteapta sa testezi cind vine placa, dupa updatele de bios facut.

Ce MB ai?

Au am patit o chestie, pe o ASRocK Z270 gaming K6, am pus un 7700K si nu vroia sa plece, sub nicio forma, nici cu bateria scoasa 30 min, reset de bios, mutat pe bios 2, etc.

Am pus inapoi i3-6100, am facut update de bios automat (in bios de pe net, utilitarul MB), am pus 7700K si a pornit instant.

Posibil ca dupa updatele de bios pe care cred ca l-ai facut dupa ce ai trimis placa inapoi de unde ai cumparat-o, sa functioneze.
MB e MSI X370 Gaming Plus.
Am patit si eu cu procesorul, a trebuit sa cumpar unul de la emag si sa il returnez doar pentru a face update la un BIOS compatibil.
Da, update la bios am facut dupa ce am trimis placa inapoi, nu mi-a venit ideea inainte din pacate.

Am primit placa, o testez cand ajung acasa si revin cu info
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 13:38   #5
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,911
Mentioned: 211 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Mai toate site-urile au opțiune de update BIOS la cumpărarea plăcii de bază. Nu e mai ușor să adaugi acel serviciu decât să te chinui cu cumpărat CPU, plimbat bani, returnat?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 14:49   #6
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 16
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Emag nu are acest serviciu, am fost la un service din zona si mi-au cerut 250 lei deci am refuzat.
CPU pentru update l-am luat de la showroom si l-am returnat tot acolo asa ca toata treaba a durat 30 minute, nu m-a deranjat sa fac asta.
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 18:46   #7
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 16
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mda, face exact la fel chiar si dupa update la BIOS si reset CMOS
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 18:54   #8
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 106
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Incearca sa pui placa video in alt slot, in toate, pe rand. Apoi, daca problema persista, ar fi bine sa imprumuti alta placa video. Experimenteaza si cu sursa, alt fir de 8 pin daca ai, vezi cum e.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 21:27   #9
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 16
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am gasit problema..
Pentru ca placa e foarte lunga si grea atarna destul de tare si nu mai face contact cum trebuie in slotul PCI-Express, de acolo toate problemele.
Momentan am proptit-o cu o cutie care sa o sustina si totul pare ok, i-am dat 30 minute de MSI Kombustor si nu a crapat in conditiile in care inainte nu rezista nici 2 minute.
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 22:15   #10
dangrig
Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 187
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Iti cumperi o proptea dintr-asta :

http://www.shop4pc.ro/suport-univers...r-p-47539.html
sau
http://www.shop4pc.ro/suport-univers...0-p-46781.html

Pana acum am auzit de problema ca asta.
Ai slot simplu de plastic sau are si intaritura aia metalica ?
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 22:30   #11
axxel4you
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 97
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sau isi cumpara o carcasa cum trebuie gen Silverstone Raven 2, 3 sau modele mai noi si placa video sta agatata in bracket si nu mai exista nici un fel de risc ca se stramba sau nu sta cum trebuie in slot.
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 22:35   #12
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 16
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dangrig View Post
Iti cumperi o proptea dintr-asta :

http://www.shop4pc.ro/suport-univers...r-p-47539.html
sau
http://www.shop4pc.ro/suport-univers...0-p-46781.html

Pana acum am auzit de problema ca asta.
Ai slot simplu de plastic sau are si intaritura aia metalica ?
Interesant, chiar nu stiam ca exista asa ceva. Probabil o sa iau ceva de genul ca sa stau linistit.
Slotul are intaritura metalica dar aparent nu e suficient, tot atarna destul de tare in coltul opus.

Quote:
Originally Posted by axxel4you View Post
Sau isi cumpara o carcasa cum trebuie gen Silverstone Raven 2, 3 sau modele mai noi si placa video sta agatata in bracket si nu mai exista nici un fel de risc ca se stramba sau nu sta cum trebuie in slot.
Mi se pare putin extrem sa cumpar o carcasa atat de scumpa doar pentru motivul asta

Last edited by antiqque; 08-10-2018 at 22:38.
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 22:50   #13
axxel4you
Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 97
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

O amortizezi in urmatori 10 - 20 ani.
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 23:24   #14
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,054
Mentioned: 104 Post(s)

PC-ul meu



Default

@axxel4you esti plin de sfaturi utile , sper ca nu esti prea darnic sa ramai fara ele ,mai tine si pentru tine ...
@antiqque
Mai bine cauti ceva si bagi sub placa sau legi de alimentare (cablu langa mufa) o sfoara si trage de placa ,sigur gasesti o modalitate daca vrei ...,nu e greu.
Uite aici o lanterna

__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .

Last edited by polter; 08-10-2018 at 23:31.
polter is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2018, 01:16   #15
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,312
Mentioned: 522 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mai oameni buni, eu am pus 1070 in PC si nu am patit ce ziceti voi aici.
Se prinde cu doua suruburi de carcasa, adevarat, dar nu am vazut sa se intample ce ziceti voi aici si sa am nevoie de proptele.
Si vorbim de o carcasa din 19vara (Antec P183).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2018, 01:21   #16
dangrig
Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 187
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai nici eu nu am patit asa ceva ... de aia am intrebat daca are slot PCIe dintr-ala doar de plastic fara intaritura de metal pentru ca mi se pare foarte aiurea sa nu fie contactul bun din cauza placii fie ea si Inno X3
Iar de la carcasa ... daca nu are vreo Delux dintr-aia cu tabla gen staniol de infasurat mancare nu cred ca nu poate sa sustina o placa video.

Uite aici fosta mea placa GTX 1070 MSI Gaming X https://i.imgur.com/L3Pbx8X.jpg
Nu cred ca are mai mult de 2-3mm de la un capat la celalalt.

Last edited by dangrig; 09-10-2018 at 01:24.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2018, 09:36   #17
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 16
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Carcasa e un HAF 922, tabla e groasa si nu am mai avut probleme de genul pana acum.
In fine, eu ma bucur ca am gasit problema, fixul e simplu.
Am testat aseara tot ce am putut, benchmarkuri, Forza motorsport 3, F1 2018 si e 100% ok deci ma declar multumit.
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2018, 16:11   #18
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,312
Mentioned: 522 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bine ca ai rezolvat man.
Si bine ca ne-ai spus de la ce a fost.
Nici prin cap nu ne-a trecut ca poate fi asa ceva sincer.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2018, 09:33   #19
antiqque
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 16
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Thumbs up

Quote:
Originally Posted by dangrig View Post
Iti cumperi o proptea dintr-asta :

http://www.shop4pc.ro/suport-univers...r-p-47539.html
sau
http://www.shop4pc.ro/suport-univers...0-p-46781.html

Pana acum am auzit de problema ca asta.
Ai slot simplu de plastic sau are si intaritura aia metalica ?
Ieri am primit suportul cooler master, sta foarte bine in carcasa si nici nu arata foarte rau asa ca ma declar multumit. Are doi suporti asa ca am pus unul sub backplate si unul sub metalul de la cooler, nu se mai misca placa deloc.
Multumesc pentru sugestie
antiqque is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,952
Threads: 19,498
Posts: 599,537
Total Online: 296

Newest Member: oldkain

Latest Threads
- by Miru
- by Monstru
- by matose
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.