lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-09-2015, 17:17   #61
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 495
Mentioned: 26 Post(s)




Default

Eu mi-am luat 10 conectori XT60 cu vreo 3-4$ anul trecut. Si cred ca mai iau cand s-or termina. N-are rost sa umblu cu 7 standarde si adaptoare, taiat ce avea si lipit XT60.

Tre sa, off multe "tre sa", fac si un echer sa-l pun pe cantar sa masor si eu niste elici.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2015, 17:23   #62
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,753
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Dashu View Post
Eu mi-am luat 10 conectori XT60 cu vreo 3-4$ anul trecut. Si cred ca mai iau cand s-or termina. N-are rost sa umblu cu 7 standarde si adaptoare, taiat ce avea si lipit XT60.

Tre sa, off multe "tre sa", fac si un echer sa-l pun pe cantar sa masor si eu niste elici.
Am luat si eu 10 perechi si mi-am facut un adaptor. Momentan mi-e mila de unele baterii sa le scot T-urile. Unul e luat de pe eBay, unul e facut de mine.

SPOILER:


Cica o chestie misto de masurat thrust usor e sa pui motorul pe cantar si sa montezi elicea invers. Motorul fixat bine pe o placa de lemn sau ceva sa nu se miste/roteasca, cantarul si el fixat bine si cica ar merge.

Cineva sugera ca motorul sa fie montat cat mai sus, gen pe o bârnă de 1m, ca sa nu influenteze cu nimic suprafata cantarului si a podelei.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2015, 17:50   #63
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 495
Mentioned: 26 Post(s)




Default

N-am facut mecanica fluidelor as zice ca motorul direct pe cantar, cu suport, nu-i chiar ok. Ai aerul pe care trebuie sa-l traga din lateral cumva sufle in cantar, multi curenti turbionari. Daca ai putea sa-l pui intr-un varf de bat pe cantar da, ar merge. Eu la asa ceva ma gandeam.



Bine ceva intre cele 2 dar oricum, aceeasi idee de triunghi.

Last edited by Dashu; 17-09-2015 at 18:01.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2015, 19:04   #64
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,753
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cine mai poate astepta? Mi-am făcut un set de cabluri XT60>banana pentru multimetru.

Revin cu masuratori soon, daca nu zboara vreo elice si-mi da la jugulara.





Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

L.E. Fix 20A trasi de un motor. Am incercat sa las un motor la idle si sa ma duc tare cu altul si la 24A s-a dus totul... adica s-a ars siguranta din multimetru.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 17-09-2015 at 19:10.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2015, 23:48   #65
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 495
Mentioned: 26 Post(s)




Default

Pff 20A full thrust, adica 80A in total, n-ai ce face cu 2200mah nici macar cu 35C, o pui in cap. Sau retrogradezi la elici cu 2 pale

Eu astept ala de pe ebay sa vina, pana atunci imi fac echerul.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2015, 01:01   #66
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,753
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca alea de 2200 au 40C Max ar fi bine. 20C e curentul constant. La zbor normal, chiar si cu ceva viteza nu cred ca sare de 10A/motor. Cei 20A/motor (40C) sunt rezervati pt "zvac-uri"

Ma uitam si eu la asta ce face cu drona...

__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2015, 12:06   #67
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 495
Mentioned: 26 Post(s)




Default

Is curios, cum poti zbura FPV cu asta

Dashu is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2015, 12:57   #68
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,701
Mentioned: 493 Post(s)

PC-ul meu



Default

bine ca te uiti la T-Rex ba.

Ia uite cat costa unul: http://www.sierra.ro/Aeromodel-elico...BO-p4873p.html
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2015, 14:15   #69
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,103
Mentioned: 458 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi și ăla e un arab din cei mai săraci... atât și-a permis.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2015, 16:03   #70
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,753
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Dashu View Post
Is curios, cum poti zbura FPV cu asta

Asa zboara si tantarii daca esti beat cand te-nteapa.

Si OMG ce naiba de baterie e aia?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 18-09-2015 at 16:31.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2015, 18:08   #71
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 495
Mentioned: 26 Post(s)




Default

Eh vrabia malai viseaza! Daca ma facea tata casierita la tarom poate avem si eu bani de un d-asta.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2015, 21:07   #72
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,753
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am mai comandat o antena Yagi de 25dbi pe 2.4ghz pe care o s-o leg la boosterul de 2w daca o sa am vreodata ganduri de 4-8km

Am mai luat si un UBEC, a fost 6 lei si cu el o sa alimentez boosterul. Cineva zicea ca boosterul asta de 2W a consumat 5% dintr-o baterie 2S de 1000mAh(dupa un zbor de 6 minute).

Not bad o jucarie de-asta, ma bucur ca am luat.



Problema e ca sunt mai multe probleme care pot aparea. Cineva zicea ca i-au murit 2 boostere. Ciudat de altfel, dar ar fi totusi nasol sa pice in mijlocul zborului, cand esti la x km departare.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2015, 01:47   #73
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 495
Mentioned: 26 Post(s)




Default

Daca te manaca cu long range e simplu, schimbi frecventa. Dupa care ai alta problema, interferente

Oricum filmul asta ma face sa ma gandesc serios la FrSky. Ce nu stiu e daca poti sa vezi datele alea in ecranul default, sau daca face scandal cand pierzi semnalul. Gigi asta din film zice ca a dat disable la nu-ș-ce alarme. Mda tre sa ma apuc de cautat si citit.

Edit: Bun site-ul ala RCHacker, acu tre sa mai aflu ce info info primesc daca n-am receptor cu telemetrie, oh well, e si maine o zi.

Last edited by Dashu; 20-09-2015 at 03:02.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2015, 04:47   #74
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,753
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Dashu View Post
Daca te manaca cu long range e simplu, schimbi frecventa. Dupa care ai alta problema, interferente
Da, corect. Sau trec pe Futaba direct. Ideea e ca incerc sa stau in zona de "budget" pana ma lamuresc ce si cum. O sa fie interesant sa vad ce scot din FlySky-ul ala de 200ron.

Crezi ca ar merge antena helical pe transmitter/booster? Din cate am inteles, astea dau cel mai "tintit".

Sau macar un cloverleaf daca zbor in jurul meu cu drona(sa nu trebuiasca sa indrept antena mereu spre drona)?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2015, 11:04   #75
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 599
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu stiu de ce iti faci probleme ca nu o sa ai semnal destul, gandeste-te ca dupa 500m drona o sa fie asa greu de vazut ca nici nu ai sa vrei mai mult, initial.

Eu nu as umbla cu wifi booster daca tin la drona mea. Vrei semnal mai bun, cumperi RC mai bun. Eventual te poti juca cu antene diferite pe FlySky-ul care ti l-ai luat.

Futaba din cate stiu nu mai sunt o referinta in domeniu cam de mult...poate gresesc. Eu m-as uita la Spektrum, Graupner...

Dar intai si intai trebuie sa optimizezi dronele, abia cand te poti baza pe ele ca sunt reliable, atunci o sa te poti gandi si la raza mare de actiune.


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2015, 13:42   #76
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,701
Mentioned: 493 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu se poata pune un fail safe sa se intoarca jucaria automat dupa ce iese din raza?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2015, 14:00   #77
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 599
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Iti trebuie FC cu receiver GPS si capabil de return home. Nu e imposibil, chestia e ca la FPV racers vrei sa le faci cat mai simple, usoare si bullet-proof. Ori un sistem cu GPS necesita o antena in plus, controller mai mare si mai greu...

Pentru o drona facuta pentru filmari normal ca merita sa ai receptie GPS.


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2015, 15:52   #78
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,753
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Allex_master View Post
Nu stiu de ce iti faci probleme ca nu o sa ai semnal destul, gandeste-te ca dupa 500m drona o sa fie asa greu de vazut ca nici nu ai sa vrei mai mult, initial.
Cred ca nici dupa 100m n-o sa-mi dau seama incotro e fata si spatele ca s-o pot controla. Eu zic de control in mod FPV, cand vad ce vede si ea.

Quote:
Eventual te poti juca cu antene diferite pe FlySky-ul care ti l-ai luat.
Problema la FlySky-ul asta e puterea mica de transmisie nu neaparat gain-ul antenei. Sunt 2 variante pe piata din cate am citit si in functie de noroc o sa primesc una. Ori ~75mW, ori ~150mW.

Quote:
Futaba din cate stiu nu mai sunt o referinta in domeniu cam de mult...poate gresesc. Eu m-as uita la Spektrum, Graupner...
Tipul din Franta cu care lucrez si care are x drone, majoritatea pe la 10-15k € bucata mi-a zis ca nu e de joaca cu transmitter-ul si ca daca vreau sa fac treaba profi, imi trebuie ceva care sa nu cedeze... niciodata(legat de filmari aeriene pt drona de 550 de ex). Mi-a recomandat Futaba pentru ca in atatia ani nu i-au facut absolut nicio problema, n-a ramas fara semnal. Evident, cand voi avea +1000Ron de dat pe o telecomanda ma voi interesa inainte sa vad care e cea mai buna alegere. Nu cum am facut cu FS-T6-le care a fost si un impulse buy.

Pt FPV racer nu-mi fac probleme, aia oricum o sa-si ia trante din prostia mea, o tranta ca pica remote-ul n-o sa fie problema. )

Quote:
Dar intai si intai trebuie sa optimizezi dronele, abia cand te poti baza pe ele ca sunt reliable, atunci o sa te poti gandi si la raza mare de actiune.
Total de acord, am fost putin speriat de unele report-uri cum ca la 160-200m pica semnalul la FS-T6-le pe care l-am luat, de-aia si pregatirea mea acum ca sa nu fiu dezamagit.


Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Nu se poata pune un fail safe sa se intoarca jucaria automat dupa ce iese din raza?
Quote:
Originally Posted by Allex_master View Post
Iti trebuie FC cu receiver GPS si capabil de return home. Nu e imposibil, chestia e ca la FPV racers vrei sa le faci cat mai simple, usoare si bullet-proof. Ori un sistem cu GPS necesita o antena in plus, controller mai mare si mai greu...

Pentru o drona facuta pentru filmari normal ca merita sa ai receptie GPS.
Cu CC3D-ul de $9 merge return to home pe GPS dar doar pentru fixed wing(avioane). Din cate am inteles nu merge la multirotor, dar mai mult ca sigur exista cineva care sa tuneze softul ala incat sa mearga. O sa caut mai mult. Partea buna e ca am gasit GPS Ublox 6m la 45Ron.

Mi-e acum frica sa pun failsafe in CC3D, am vazut un crash in care drona a ramas fara semnal, CC3D a pus motoarele la 30% sau cat a fost ca sa aterizeze usor, iar la aterizare s-a rasturnat. Cu motoarele inca mergand tare.

Parca prefer sa rup un picior de la cadru decat sa ard un motor/doua.

Cred ca la FPV racer n-o sa setez niciun failsafe, let it drop. Daca voi pune vreodata o camera mai sensibila pe aia mare... atunci da, ar merita.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2015, 16:30   #79
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 599
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si la mine e cam la fel, sunt pasionat de treaba asta dar parca nu as baga o caruta de bani in ceva din care nu scot nimic, e pur si simplu pentru joaca. Probabil daca as vrea ceva mai serios m-as uita la ceva already built cum e DJI.

Phantom 3 e absolut impecabil de folosit out of the box, singura problema ar fi range-ul care descoperi ca nu iti mai ajunge cand vezi ce bine zboara

Problema cand pica drona nu e ca rupi cadrul, cel mai nasol e ca indoi axul la motoare, doamne fereste sa gauresti pachetul LiPo ca dupa aia e totul gata.
Deci de aia cred ca un fail safe bine setat poate scuti multe neplaceri. Problema e ca totul ieftin e DIY si trebuie ore de munca sa poti scoate ceva ok.




Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2015, 17:15   #80
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,701
Mentioned: 493 Post(s)

PC-ul meu



Default

Apropos de ore.
Am pierdut timp sa schimb uleiul din amortizoare (la misina teleghidata) unul mai putin vascos (toamna, sezon rece, plm) si au revenit temperaturile la 30 grade.
Pai sa nu-ti bagi püla?
Daca ies cu ele asa, risc sa fut flansele din capul amortizoarelor (niste chestii de cauciuc in care se opresc tijele pisatoenele amortizoarelor).
O solutie e sa pun nite arcuri mai tari, dar topie ca dracul pe denivelari, pierd controlul si dau cu ele de ceva de cine stie ce mai rup/sparg.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Man-Cave Thread Neo Zona libera 136 01-12-2014 21:18
Supercoolers thread poparamiro Pe masa de teste 134 20-10-2013 14:39
Un alt thread cu recomandari ... ionutzu71 Cutia de sub birou 6 25-05-2013 20:24
Video thread. madalin Foto/Video 9 13-01-2013 12:40
Versus thread glaser Telefoane mobile si alte gadgeturi 14 14-10-2010 21:03

 
Forum Stats
Members: 7,761
Threads: 18,915
Posts: 585,844
Total Online: 474

Newest Member: tallman

Latest Threads
- by Kspic
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.