lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-06-2019, 21:48   #3061
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 530
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poti incepe prin a activa RTSS in jocuri. Monitorizeaza incarcarea pe CPU si GPU in timp real. Ruleaza de pe SSD jocurile ? Sursa aia e ok ca voltaje, ce vechime are, poate sa incerce cu alta ?
__________________
"You want me to fly in the back of a little tiny fighter aircraft with a crazy fighter pilot who thinks he's invincible, home in on a SAM site in North Vietnam, and shoot it before it shoots me, you gotta be shitting me!"
- Captain Jack Donovan
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2019, 21:53   #3062
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 179
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Ace99 Eu as verifica daca se comporta la fel cu memoriile setate la 2666
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2019, 23:18   #3063
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,607
Mentioned: 1119 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Are ultima versiune de bios? RAM-ul cum e setat in bios?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2019, 09:13   #3064
Ace99
Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bucuresti
Posts: 59
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Am rezolvat , era o problema de windows , am gasit rezolvarea pe forumurile LTT , trebuie pus power plan - AMD Ryzen Balanced si din Advanced Settings modificat Minimum proccesor state la 20% ( default e la 90% ).

Practic procesorul nu se boosta fara setarea asta.

Performanta a crescut considerabil acum . aproape 250 avg fps in CSGO ( de la 140 ) , nu au mai existat freezeuri / spikeuri.

Ramul era si este la 2666mhz ... nu merge orice ai face cu profilul XMP activat ( 3000mhz CL16 ) si omul care foloseste PCul este destul de atehnic asa ca momentan nu isi mai bate capul cu detaliul asta.

@droopy - sursa este noua , tot sistemul este nou ... ceva pre-built de la CEL
@mbc - cu ultimul BIOS sistemul era foarte instabil , boot time crescut , black screenuri la iesirea din jocuri , am dat re-roll la biosul cu care a venit placa de baza ( era din ianuarie 2019 )
Ace99 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2019, 21:39   #3065
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 179
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma bucur ca i-ai dat de cap si ca ne-ai impartasit si noua cauza.
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2019, 11:52   #3066
Jim Beam
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 286
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

nvm.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 23:33   #3067
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,325
Mentioned: 264 Post(s)


Default

PC nou asamblat, primul cu ryzen, toate bune, boot, dau drumu la windows install si imi vad de ale mele.
Verific peste un timp care e stadiul si... no video si fara lumini la tastatura de pe usb - si tot asa a ramas. Porneste din buton, se invarte cooleru si.. cam atat. Ce am observat ca e ciudat e ca nu se inchide din buton, adica pot sa tin apasat pana maine ca trebuie inchis de la switchu de la sursa.
Ryzen 3 2200g, Asrock B450m-hdv, 8gb ram(incercat ambele sloturi), sursa super floare - conectat video prin cablu VGA functional (testat)
Baiu' ar fi ca sunt cam presat de timp si n-am componente de schimb la indemana, so orice idee simplu de pus in aplicare e bine venita
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 23-06-2019 at 23:36.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 00:34   #3068
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,834
Mentioned: 701 Post(s)

PC-ul meu

Default

Clear CMOS ai incercat, alaturi de scos tot din slot-uri/socket si reasezat?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 05:35   #3069
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,607
Mentioned: 1119 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
PC nou asamblat, primul cu ryzen, toate bune, boot, dau drumu la windows install si imi vad de ale mele.
Verific peste un timp care e stadiul si... no video si fara lumini la tastatura de pe usb - si tot asa a ramas. Porneste din buton, se invarte cooleru si.. cam atat. Ce am observat ca e ciudat e ca nu se inchide din buton, adica pot sa tin apasat pana maine ca trebuie inchis de la switchu de la sursa.
Ryzen 3 2200g, Asrock B450m-hdv, 8gb ram(incercat ambele sloturi), sursa super floare - conectat video prin cablu VGA functional (testat)
Baiu' ar fi ca sunt cam presat de timp si n-am componente de schimb la indemana, so orice idee simplu de pus in aplicare e bine venita
Daca vrei poti sa vii pana la mine sa ii dam de cap dupa serviciu astazi.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 19:10   #3070
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,325
Mentioned: 264 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Clear CMOS ai incercat, alaturi de scos tot din slot-uri/socket si reasezat?
clear cmos da, schimbat slot la ram altceva n-am ce scoate, poate doar procesorul

M-am uitat si pe mobo dupa prajeli sau alte chestii dar nu se vede nimic.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 24-06-2019 at 21:41.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 02:49   #3071
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,868
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Altu ramu ai incercat? E fantastice astea 2200g la compatibilitate...ce memorie ai, e pe lista de compatibilitati...zic, doar
reflavius is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 07:47   #3072
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,607
Mentioned: 1119 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

De obicei, in situatiile in care placa de baza nu raspunde la long press power button, aceasta este defecta. Acuma na... ar putea fi si o problema de sursa. Vedem.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 19:40   #3073
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,325
Mentioned: 264 Post(s)


Default

M-a ajutat @mbc alt ram, alta sursa, mort in papușoi
Trimit mobo in garantie. Partea buna e ca am aflat ca nu mai e urgent

LE: pai am scris mai sus ca e nou, totul e nou
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; Yesterday at 19:49.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 19:47   #3074
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,969
Mentioned: 221 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mobo era nouă?
Scuze, dar nu mai știu tot istoricul evenimentelor tale.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,262
Threads: 21,046
Posts: 634,037
Total Online: 579

Newest Member: cati

Latest Threads
- by Monstru
- by matose
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.