lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-02-2019, 22:32   #1
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Thumbs up Resuscitare mouse - Reparatie double click

Salutari, titlul threadului cred ca e clar, deci astazi reparam un mouse.

De o luna sau mai mult m-am trezit cu probleme la click stanga la vechiul mouse Deathadder 2013 cel cu senzor 4G si m-am apucat sa caut butoane de replace pentru el, nedorind sa investesc in gaming ghear ca nu ma mai joc la nivel serios am zis sa bag surubelnita in el sa-l repar pana ajung butoanele din china.

Am luat ca reper un tutorial banal executat barbaric dar util:
https://www.instructables.com/id/Rep...click-problem/

Pana acum nu am desfacut niciodata un buton de mouse, nici nu stiam ca e reparabil (credeam ca sunt turnate) asa ca m-am uitat ce e de facut si m-am apucat sa-l canibalizez l-am desfacut atent cu un cutter te tip bisturiu fara sa-i rup clemele (cel din tutorial a executat cu o surubelnita si a rupt clema) operatiunea e exterem de usor de facut, tot acelasi bisturi dar cu lama lata l-am folosit si pentru indepartarea picioruselor mouse-ului fiindca avea suruburi sub ele.
Am curatat contactele butonului fiindca unul parea usor oxidat dintr-un unghi si apoi cel mai important pas a fost sa ii retau tensiunea metalului pentru un click curat, totul extrem de usor de facut pana la punctul in care a trebuit sa pun inapoi totul fiindca mi-a fost dificil sa pun clema care era tensionata dar dupa 30 de minute de injuraturi am dovedit butonul si mouse-ul acum functioneaza ca si nou.

Click-ul se simte mai bine la apasare, nu mai face dublu click random si comparativ cu click-ul dreapta la care nu am umblat e mai galagios si se simte mai vioi (iti da senzatia de buton nou).
O sa-i fac un refresh si la click dreapta chiar daca nu face probleme si cu ocazia asta voi face si poze dar sunt cam similare cu ce e in link-ul dat mai sus.
Pentru orice fel de intrebari va stau la dispozitie.

LE: Istori - achizitionat in 2013, inlocuit in garantie la sf lui 2014 cu unul nou din cauza unei probleme cu un buton lateral iar acum dupa aproximativ 4 ani si-a dat duhul butonul stanga pe care l-am resuscitat. Deci never razer again dar pana nu crapa definitiv nu il schimb, m-am obisnuit cu el si-mi place.

Last edited by agarici cu pedale; 24-02-2019 at 22:48.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 11:16   #2
EXxx
Senior Member
 
EXxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 661
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

Avusi problema si eu cu un DeathAdder mai nou, mai exact clickul de pe scroll.
tind sa cred ca aceeasi problema a fost, eu am pus niste wd40(shit you not) si stresat putin ca sa intre peste tot. repeat. Momentan merge ok. Partea buna e daca tot il deschisesem am mai pus niste greutati de 5g prin el, pentru ca mie mi se parea prea usor.
forma e totul la deathadder, insa cum se strica, fug de razer si eu complet.
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 11:56   #3
Fallen
Senior Member
 
Fallen's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bucuresti
Posts: 261
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am avut un copperhead luat prin 2009, care a murit in 2011.
A murit senzorul si click-ul stanga dupa 2 ani. De atunci am zis ca nu mai iau razer.

De atunci am avut numai Logitech-uri si n-am avut nici o problema. Le-am schimbat dupa 3-4 ani doar pt luminite si butoane ).

De curand mi-am luat un Corsair Glaive, si dupa 2 luni mi s-a stricat click stanga (imi face double click).
Nu o sa mai merg decat pe Logitech.
__________________
Fost membru computergames forum.
Rating: http://forum.lab501.ro/showpost.php?...66&postcount=3
Fallen is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 12:51   #4
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 571
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am un Cooperhead care m-a tinut poate 8-9 luni pana sa pice click stanga.. Il voi folosi ca donator de switchuri pentru un G9X si un Corsair 600M, dar mi-e lene sa scot letconul.
Nu cred ca or sa fie probleme, nu ?
__________________
"Every night is Saturday night, every morning is Monday morning." - Pat McNamara
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 14:43   #5
EXxx
Senior Member
 
EXxx's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 661
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

posibil sa fie diferente mici de cat consuma and crap. Nu stiu ce efecte are, insa eu spre exemplu mi-am cumparat niste switchuri pentru ca sunt ieftine maxim (desi nu le-am mai pus, pentru marele wd40)
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2019, 20:37   #6
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

Swich-uri sunt o gramada, de regula cat dai atata face. Niciodata nu am gasit combinatia de ieftin si bun si aici generalizez, ci cel mult ieftin si decent.

Am facut interventia in el din lipsa de swich-uri.

De regula wd40 sau aer comprimat rezolva multe probleme simple care nu sunt de natura hardware ci de jeg, condens si grasimi.

Tot pe logitec merg si eu de ceva vreme.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2019, 23:22   #7
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 560
Mentioned: 13 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

From my experience:
- butonul se desface mai usor cu un ac (intai intr-o parte, tii de partea superioara cu degetele de la cealalta mana, apoi cealalta clema)
- ai control mult mai bun al tensionarii lamelei daca o curbezi on-site, fara s-o dai jos, cu o scobitoare sau surubelnita mica, se introduce in spatiul dintre curbura lamelei si contactul inferior, in poza asta mai exact.

Last edited by Spawn; 26-02-2019 at 23:25.
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2019, 16:39   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

La mine la o mica atingere lamela a sarit dar nu trebui sa-i faci curbura mai mare ci sa indrepti lamela ca sa aiba tensiune iar, daca ii faceam curbura si mai rau acel click cand il apesi dispare total.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2019, 19:39   #9
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,606
Mentioned: 536 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se schimbă switch-ul cu totul, nu se Óndreaptă lamela ca să o readuceți la tensiunea inițială.
Asta cu Óndreptatul lamelei este "soluția săracului", fără nici un fel de conotație materială.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2019, 19:53   #10
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pana vin swich-urile eu zic ca e mega win trade-ul si eazy to do.
N-am zis ca e fix permanent dar cu ocazia asta chiar si daca vin swich-urile repede nu le schimb ca vreau cat rezista metoda saracului.

LE: daca ziceam reconditionat suna mai bine.

Last edited by agarici cu pedale; 27-02-2019 at 20:36.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Double fine ne arata psychonauts 2 LAB501 Nivelul2 0 06-10-2017 09:40
Probleme cursor mouse !! elmysterio Periferice 14 09-07-2016 18:05
Probleme scroll mouse valor Periferice 8 05-01-2013 18:33
Upgrade Click Bios to Click BIOS II fubu Software 1 27-04-2012 10:41

 
Forum Stats
Members: 8,280
Threads: 21,159
Posts: 637,350
Total Online: 818

Newest Member: Luca76

Latest Threads
- by Victor
- by DeDeRa
- by LAB501
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.