lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-11-2020, 09:45   #1
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)


Default Retea prin ruter

Salut. Se poate face o retea prin ruterul de la digi in care sa pot face transferuri de fisiere intre device-urile conectate la acel ruter ?. Un calculator este legat prin cablu si am 3 laptopuri si o imprimanta conectate la ruter prin wiifi.
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 10:17   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,261
Mentioned: 1333 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Toate deviceurile conectate la router formeaza o retea locala.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T14 AMD, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 12:15   #3
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Poi dece nu le vad in retea ?
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 12:16   #4
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 26,261
Mentioned: 1333 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ai postat vreo informatie astfel incat sa vedem de ce?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T14 AMD, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 13:42   #5
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Nu am postat ..probabil trebuie configurat ...si nu stiu cum ....ideia ii ca as vrea sa pot transfera fisiere de la in device la altul ..si sa npot accesa si imprimanta....care se poate conecta la ruter prin wlan ....daca intru pe my computer pe linga hdd-scuri si ssd-uri ar trebui sa vad si reteaua ..dar nu o vad ....
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 14:16   #6
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,612
Mentioned: 120 Post(s)

PC-ul meu

Default

Citește asta:

https://www.tenforums.com/tutorials/...dows-10-a.html
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 18:37   #7
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Mi-am prins urechile ... trebuie 3 facultati sa faci toate setarile alea .....credeam ca ii mai simplu
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 18:40   #8
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 682
Mentioned: 7 Post(s)


Default

nu trebuie nicio setare pe partea de retea, ar trebui sa mearga direct.
Setarile de mai sus sunt efectiv cum sa faci share in windows.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 20:10   #9
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 3,060
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

By default "file and printer sharing" este turned off pe Windows 10, deci da trebuie sa le activeze optiunea. Chiar daca sunt deja in retea.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2020, 23:22   #10
LeWicK
Junior Member
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Atata vreme cat ai aceeasi clasa de ip , dns etc nu ar trebui sa fie prea dificil . Mi-a mers cu un minim de modificari sa fac aproape cam ce vrei si tu aici , share pe 2 laptoape la un folder . Daca tot nu te descurci , parca si chrome remote desktop avea transfer de fisiere si e destul de usor de setat.
LeWicK is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2020, 12:10   #11
himself
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 245
Mentioned: 5 Post(s)


Default

WIN10 este cea mai mare colectie de buguri.
0x80070035 The Network Path was not found
0x8007273a Function Discovery Resource Publication
0x800xxxxx Network Discovery is blocked by Windows Firewall
(...)
Este penibil pentru 2020 sa apelezi la SMB1 ca sa poti face niste device-uri sa comunice in retea.
himself is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2020, 14:43   #12
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,925
Mentioned: 135 Post(s)

PC-ul meu



Default

Hai pe bune ?
SMB1 e dezactivat by default de 2 ani intentionat de OS.
Restul functioneaza ata si vorbesc de o retea de 5000 de pc-uri.

Buguri sunt intradevar dar nici chiar asa, hai sa nu aruncam cu cacut intr-un OS destul de ok comparativ cu 8 sau 7 care erau 99% dumb.
Mai e destul pana la perfectiune iar cel mai mare minus al lui e update management-ul.

Last edited by agarici cu pedale; 26-11-2020 at 14:45.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2020, 19:00   #13
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,100
Mentioned: 664 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by himself View Post
WIN10 este cea mai mare colectie de buguri.
0x80070035 The Network Path was not found
0x8007273a Function Discovery Resource Publication
0x800xxxxx Network Discovery is blocked by Windows Firewall
(...)
Este penibil pentru 2020 sa apelezi la SMB1 ca sa poti face niste device-uri sa comunice in retea.
e dezactivat SMB1 in Win10 la instalare.
Daca vrei sa vezi sistme vechi de pe el, trebuie activat. Dar nu e problema micromoale ca tu nu pozi vedea share synology fata SMB1, de exemplu.
Dar win10-Win10 nu are nevoie de SMB1
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2020, 22:37   #14
calin_ci
Member
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 35
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Win10-win10 este ....am reusit sa fac sa mearga imprimanta pe wifi...nu o vad dar cind dau comanda de pe ori care din cele 3 laptopuri sau de pe desktop (care ii pe cablu ) imprimanda o executa ......defapt nu am reusit eu ....doar ca am vazut ca nu imi merge internetul pe Ipv6 si am sunat la digi sa ii iau la intrebari...in prima faza au zis ca ruterul stie Ipv6 dar am eu o problema cu calculatoarele din casa ( a dreacu 3 laptopuri si un desktop toate cu probleme ) pana la urma i-am convins sa il treaca in mod bridge si am montat ruterul vechi (tot de la ei ,de pe vremea cand era pe cablu nu pe fibra optica ) si acuma merge si Ipv6 si automat merge si imprimanta dar calculatoarele nu se vad intre ele . Ruterul dat de cei de la digi (cel pe fibra optica) este de rahat pana la urma au recunoscut si ei.
calin_ci is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 07:16   #15
antiqque
Senior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 477
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu intelegi ca nu e automat? Trebuie sa pui la share.
Tu cum iti imaginezi, conectezi calculatoarele la router si gata ai acces intre ele fara nici o setare? LOL
__________________
"Că și Dumniezo o zis cānd o văzut ce lume-o făcut
Fută Dumniezo să fută, nu mai lucrez cānd sunt băut"
antiqque is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 10:09   #16
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,612
Mentioned: 120 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu știm să configurăm un file share simplu dar avem pretenții de IPv6.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 12:18   #17
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,100
Mentioned: 664 Post(s)

PC-ul meu



Default

Iar la conectare cand cere utilizator si parola, trebuie pus la user Nume masina sharuita\utilizator
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 12:19   #18
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,100
Mentioned: 664 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Rob’ View Post
Nu știm să configurăm un file share simplu dar avem pretenții de IPv6.
Mi-ar placea si mie ipv6, dar sa configurezi firewall pe ipv6 in miktotik = #^#^#^#&@*@@*@*&#
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 12:53   #19
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,925
Mentioned: 135 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Mi-ar placea si mie ipv6, dar sa configurezi firewall pe ipv6 in miktotik = #^#^#^#&@*@@*@*&#
No need bro!
Zi-mi motive de ce ai vrea IPv6
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2020, 17:58   #20
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 20,100
Mentioned: 664 Post(s)

PC-ul meu



Default

E-pen?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ajutor sharee conexiune intrernet prin al 2 lea port de retea Seatpower Periferice 7 11-02-2011 01:15
GTX 480 - conectare TV prin HDMI simi_id Placi video 4 28-08-2010 14:32

 
Forum Stats
Members: 8,965
Threads: 23,840
Posts: 709,726
Total Online: 2008

Newest Member: HomeFront

Latest Threads
- by DjLeco
- by Arise
- by Steve-o
- by aco90

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.