lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-03-2019, 20:02   #3021
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,674
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi sursa.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2019, 22:06   #3022
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by blackiller View Post
@war4peace asta ar însemna să desfac pc.ul de fiecare data sa scot mufa coolerului, lucru nu foarte la indemana datorita accesului mai greoi.
Pentru troubleshooting, omule, să vezi dacă are cooler-ul vreo problemă. Faci asta o dată, apoi știi dacă trebuie schimbat cooler-ul sau nu.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 08:44   #3023
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,410
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am schimbat sursa cu una mai slaba (450w Casecom) și i.am dat cheie fara a conecta harduri sau placa video ...surpriza pornește, dar cu un tiuit lung. Voi duce sursa la garanție și sper sa.o primească fără ambalaj ca ăștia de la Altex fac nazuri. Mulțumesc de ajutor.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
__________________
1.Brahypelma Smithi - Arya
2.Pelinobius muticus - Adana
AquaTerra
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 08:45   #3024
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,299
Mentioned: 239 Post(s)

PC-ul meu



Default

Told you so... been there, done that!
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 08:47   #3025
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,410
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Înainte sa o bag în garanție o voi încerca pe un alt sistem.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
__________________
1.Brahypelma Smithi - Arya
2.Pelinobius muticus - Adana
AquaTerra
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 09:08   #3026
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,827
Mentioned: 572 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by blackiller View Post
Am schimbat sursa cu una mai slaba (450w Casecom) și i.am dat cheie fara a conecta harduri sau placa video ...surpriza pornește, dar cu un tiuit lung. Voi duce sursa la garanție și sper sa.o primească fără ambalaj ca ăștia de la Altex fac nazuri. Mulțumesc de ajutor.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
Da pomenesc de ambalaj, le spui de Legea Nr. 249/2015 art 16 alin (8):

"(8) Se interzice condiționarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului"
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 10:27   #3027
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,410
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Da pomenesc de ambalaj, le spui de Legea Nr. 249/2015 art 16 alin (8):

"(8) Se interzice condiționarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului"
Mersi, dar se pare ca sursa este functionala. am montat-o pe un alt pc merge perfect, montata iar in vechiul pc si pus coolerul stoc functioneaza ok.Repornit si oprit de cateva ori si merge normal pc-ul. Buba a fost coolerul.
__________________
1.Brahypelma Smithi - Arya
2.Pelinobius muticus - Adana
AquaTerra
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 10:33   #3028
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Am și eu o dată dreptate :P
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 11:27   #3029
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 182
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by blackiller View Post
Buba a fost coolerul.
Mai bine zis ventilatorul de pe cooler.

Poate ne explică cineva mai amănunțit ce se petrece în cazu ăsta, cum e posibil ca un ventilator să aibă influență asupra sursei (să tragă curent din sursă după shutdown, cum a zis și war4peace). Ventilatorul nu este conectat la portul CPU fan de pe placa de bază?
Este interesant, pentru că nu m-aș fi gândit la așa ceva.

Eu am un caz oarecum similar (dar pe invers) cu un calculator de la birou. Când pornesc calculatorul la rece (după 3-4 zile de nefuncționare), pornește apoi se oprește la intrarea în windows, dup-aia dacă-i dau drumul din nou pornește și merge ok. Dacă-l opresc apoi, pornește normal, la prima cheie. Am schimbat bateria de pe MB și tot așa face. Dacă îl pornesc zi de zi, pornește normal. Dacă nu merge mai mult timp, pornește și apoi se oprește. Bănuiesc că e sursa.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 12:06   #3030
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,410
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Problema persista. Dracu mai stie ce se intampla. pur si simplu nu inteleg. Cand merge cand nu merge. umblat in biosu ma-sii si dezactivat toate protectiile legate de cpu. il pornesc merge, il opresc ii dau drumul dupa o ora merge,iar il opresc juma de ora nu merge,il las 2 ore si functioneaza. PLM NU INTELEG. @Dacus pORNIT PC FARA VENTUL COOLERULUI NIMIC, TOT NU MERGE.
__________________
1.Brahypelma Smithi - Arya
2.Pelinobius muticus - Adana
AquaTerra
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 12:23   #3031
dani
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 157
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai incercat sa descarci condensatorii, adica sa apesi pe butonul de pornire cu sursa oprita si sa pornesti apoi PC-ul, dupa ce dai on la sursa, bineinteles?
dani is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 12:26   #3032
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Scoate placa de bază din carcasă, face ceva masă cu carcasa și îți trage curent din sursă.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 12:48   #3033
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,410
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Scoate placa de bază din carcasă, face ceva masă cu carcasa și îți trage curent din sursă.
Dacă nu a făcut masa un an de zile cum sa facă tocmai acum.
L. E. pornit cu placa de baza în afara carcasei. Mort.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
__________________
1.Brahypelma Smithi - Arya
2.Pelinobius muticus - Adana
AquaTerra

Last edited by blackiller; 11-03-2019 at 13:07.
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 13:26   #3034
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by blackiller View Post
Dacă nu a făcut masa un an de zile cum sa facă tocmai acum.
L. E. pornit cu placa de baza în afara carcasei. Mort.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
„Mort” nu e un diagnostic cu care te pot ajuta.
Ai zis că ai schimbat cooler-ul, asta de obicei se face cu scoaterea plăcii de bază din carcasă, de aceea am bănuit problema.

Ar fi bine să detaliezi un pic acel „mort”
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 13:51   #3035
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,410
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
„Mort” nu e un diagnostic cu care te pot ajuta.

Ai zis că ai schimbat cooler-ul, asta de obicei se face cu scoaterea plăcii de bază din carcasă, de aceea am bănuit problema.



Ar fi bine să detaliezi un pic acel „mort”
Nu porneste=mort. Coolerul se montează prin push pins ceea e nu necesita scoaterea plăcii de baza.
L. E. Luat o sursa Corsair vs 650w vedem cum se comporta sistemul.

Trimis de pe al meu CLT-L29 folosind Tapatalk
__________________
1.Brahypelma Smithi - Arya
2.Pelinobius muticus - Adana
AquaTerra

Last edited by blackiller; 11-03-2019 at 15:35.
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 15:58   #3036
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 439
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Salut! E vreun motiv pentru care un monitor nu afiseaza pe displayport dar merge pe hdmi? Cablurile testate, totul ok.
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 16:20   #3037
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 284 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Incompatibilitate la versiunea de DP? Fără să știm ce combinație de monitor și placă video, e greu de spus.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 18:17   #3038
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,438
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

@gg0 am avut un monitor dell care la nu mergea DP dar VGA si HDMI erau ok. Testeaza cu alt cablu si preferabil la alt PC/Laptop. Daca face la fel, la garantie cu el.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7

Last edited by Pirat; 11-03-2019 at 18:20. Reason: si
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 21:19   #3039
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 439
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Merge bine si pe hdmi, nu ma deranjeaza, dar intrebam asa ca idee, poate e ceva ce nu am facut bine.

Am schimbat 24 inch FHD 144hz pe 27inch 2k, cablul a ramas acelasi pentru ca era prins de birou, am incercat sa-l pornesc cu ala si n-a vrut..
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2019, 22:34   #3040
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 571
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Pun aici o chestie de care m-am lovit, poate ajuta pe altii.
Nu e chiar o solutie, mai mult un work around, dar merge
De cand mi-am luat monitorul la 100Hz, am observat ca placa video nu mai cobora in frecventa, ramanea undeva pe la 1400mhz, daca erau conectate si alte monitoare la 60hz.
Initial, dupa ce am citit un pic pe net, am crezut ca s-a rezolvat cu NVidia Inspector, numai ca aveam niste flickere ciudate pe toate monitoarele, ca atunci cand se face scurt pe o priza.
Solutia pe care am gasit-o sa scap de asta, a fost sa las monitorul de 100hz pe gpu dedicat si sa pun al doilea monitor si tv-ul pe igpu.
Acum nu mai am nici flickerele alea si placa trece in 139mhz linistita
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer 240, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S
bakhus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,337
Threads: 21,573
Posts: 647,760
Total Online: 401

Newest Member: Bogdan96

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.