lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-06-2019, 16:32   #1
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,436
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Question APC 1500 - temperatura

Salutare,

ieri s-a oprit UPS-ul cu eroarea "Internal Temperature Exceeds Critical Range"

Cand i-am dat din nou drumu arata in jur de 36*C. Selftest trece fara erori. Load constant de 200-250W(masurat cu wattmeter la priza).

E destul de cald in casa, fiind la ultimul etaj, iar temperatura ambient e in jur de 25*C. Are rost sa il desfac pentru a verifica bateriile? Din cate stiu, ele au fost schimbate anul trecut in Februarie.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7

Last edited by Pirat; 24-06-2019 at 22:27.
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 21:11   #2
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,275
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Desfa capacul frontal si vezi daca sunt calde bateriile la utilizare normala. In mod normal ar trebui sa stea maxim 3-5C peste ambient. In load e normal sa se duca mai sus, dar nu peste 45-50C (sa friga la atingere).

Ale mele de ex acum stau la 29.9C, cu ambient 27C (abia am ajuns acasa, n-am pornit aerul conditionat inca), in cutie inchisa complet, fara aerisire (ventul din cutia lor e setat sa porneasca la +35C).

Ventul din APC porneste la self-test/calibrare?

L.E. Asa arata la mine acum.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	apcsua1500.JPG
Views:	83
Size:	58.2 KB
ID:	66221  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 21:58   #3
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,436
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

O sa il desfac maine si verific. Din loguri temperatura nu a urcat inainte de incident.

La selftest se aude ventilatorul. Print cu status actual.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	status.PNG
Views:	92
Size:	30.0 KB
ID:	66222  
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2019, 15:53   #4
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca e la ultimul etaj, sunt mai repede 30 de grade intr-o zi normala fara AC. La 25 de grade e daca ai AC-ul pornit.

Pe baterii e inscriptionata data, poti sa verifici asa cat de vechi sunt.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 03:08   #5
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,275
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am citit azi mai multe chestii legate de floating voltage-ul pe care il dau bateriilor. In special ma refer la SUA1500 sau SMT1500, ca despre ele am citit.

La mine in PowerChute imi zice battery voltage ca fiind 27.4v, cand pe fiecare baterie am real 13.85v (deci 27.7v). Producatorul bateriilor spune ca floating voltage trebuie sa fie intre 13.50 si 13.80V.

Treaba asta se intampla in timp pentru ca anumite rezistente care stabilesc voltajele astea isi ies din toleranta si gradual ups-ul incepe sa creasca voltajul de incarcare (el crede ca trimite 27.4v cat arata in soft, dar la iesire are 27.7 in cazul meu). UPS-ul meu are 11 ani, deci e normal sa se fi intamplat asta.

Daca duci bateria peste limita producatorului ai degradare muuult mai mare. Sunt cateva variante de a rezolva asta, si probabil o sa fac mod-ul cand o sa am timp suficient. Trebuie inlocuita, cel putin la SUA1500, o rezistenta cu un potentiometru reglabil, si astfel se poate seta voltajul de incarcare foarte precis. In cazul meu runtime-ul e suficient, asa ca prefer sa pierd 10m de runtime pentru o durata de viata mult crescuta a acumulatorilor. O sa le pun la 13.5v daca imi iese mod-ul.

Mai e si varianta cu serial port si schimbat niste parametri, dar decat sa gasesc cablu serial potrivit mai bine schimb rezistenta.

http://www.jjoseph.org/notes/apc_sma..._float_voltage
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 29-06-2019 at 03:11.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 09:22   #6
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Man... se regleaza software tensiune baterilor, nu trebuie sa faci modare hardware. Era un tool cu care reglezi in jos sau in sus tensiunea in termeni relativi. APC Tools sau ceva de genul asta. Acum trebuie sa plec la vulcanizare, dupa ce revin caut exact si postez aici.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 15:53   #7
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,275
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca merge cum ai zis tu prin altfel decat serial port sau network card ar fi ideal. Dar peste tot pe unde am cautat ziceau ca modul software se face prin serial port.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 15:57   #8
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Prin serial se face. De ce nu poti conecta serial?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 16:01   #9
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,275
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ca n-am pe mobo. Exista ceva convertoare USB > Serial ?

L.E. Asta merge?

https://www.aliexpress.com/item/3231...b-f5c72b7d9da3
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 16:30   #10
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nimeni nu mai are pe mobo nativ, dar decat sa faci modare hardware, nu mai bine imprumuti un usb to serial sau pui o mufa in spate? Multe placi de baza inca au port serial doar ca nu au mufa in spate, au pinii pe placa.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 17:48   #11
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,275
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Merge cablul ala din link? Pare ceva simplu USB to RS232. Sau trebuie ceva mai special?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 20:39   #12
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Man, ala e un cablu chinezesc, de unde sa stiu daca merge? Eu am folosit un cablu ieftin din comert si a mers. Doar atat pot sa iti zic.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 21:31   #13
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,275
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu la asta ma refeream, eram curios daca de la USB la Serial e nevoie de ceva convertor in between, cum e de la HDMI la VGA de ex.

L-am luat, vedem cum e cand vine.

Cu ce aplicatie poti face modificarea odata conectat la UPS prin serial?

Sent from my MI 8 using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 22:01   #14
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,166
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

http://www.apcupsd.org/

de la minutul 4:44

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 29-06-2019, 23:07   #15
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,275
Mentioned: 724 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multam frumos, revin cu feedback dupa ce primesc cablul.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 02-07-2019, 12:52   #16
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 150
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Pirat, de unde ai PowerChute Business edition? Are mai multe features decat cel personal? Am si eu un APC BR1500GI.

De doi ani si ceva de cand il am, nu am avut probleme cu bateria, cumparata noua de la PC-Garage. Isi face treaba fara niciun deranj.
__________________
Arcaș Ón World of Warcaft
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2019, 18:08   #17
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,436
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Powerchute Business edition e de aici. Era parca si o varianta pe pagina APC. L-am luat pentru ca sunt obisnuit cu el de la munca. Nu m-am uitat la varianta personal.

L-am desfacut, bateriile sunt calde dar nu fierbinti. Pot sa dorm linistit.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Temperatura HD4850 scipio Placi video 8 13-02-2011 10:50
Intrebare temperatura cryogent Racire 6 25-01-2011 10:25
Temperatura ciudata I7 920 C0/C1 MazuX Racire 71 13-03-2010 01:43
temperatura ciudata la gts 250 xpmari Racire 31 05-03-2010 18:13
Temperatura E6400 zip Racire 4 16-02-2010 19:54

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,555
Posts: 647,172
Total Online: 537

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by blajik
- by RAYNOR
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.