lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-02-2015, 20:41   #1461
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,231
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

http://www.ubnt.com/unifi/unifi-ap/

O sa pun vreo 20 de Unify AP-LN curand intr-un hotel. Revin cu impresii (in ~6 luni cand e gata).
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 21:57   #1462
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,132
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

bad post
PSS is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2015, 22:09   #1463
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,104
Mentioned: 46 Post(s)


Default

U mean Unify AP-LR?
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 10:39   #1464
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Care e cel mai ieftin router gigabit care merita cumparat? Ce optiuni sunt must-have?
Dupa pret ar fi TP-Link TL-WDR3600 la 200 lei.

Nu m-am decis inca dar va fi folosit pentru net de 500 Mb de la NextGen.
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 11:59   #1465
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,790
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

TP-Link 1043ND si 3600 sunt cele mai ieftine, dar cel mai ieftin care şi merită este Asus N18U.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 14:11   #1466
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,104
Mentioned: 46 Post(s)


Default

Daca ai nevoie de 5G atunci ia-ti 3600, daca nu, atunci 1043 v2. Nextgen de 500? Tell me more .
LE: Vad ca si la mine e disponibil, dau comanda . La tine deja este 500 , sau doar planifici?

Sent from my CloudMobile using Tapatalk

Last edited by M3kk; 08-02-2015 at 14:43.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 14:12   #1467
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunt diferente atat de mari incat sa justifice diferente de pret? Nu conectez periferice la el, doar pc-ul prin lan si telefoane prin WI-FI intr-un apartament de 50 mp. Referitor la viteza pe WI-FI, ai la ce sa folosesti 600 Mb pe telefon?
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 18:28   #1468
ursulache
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Īle-de-France
Posts: 1,833
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

600 Mbps pe tel poate peste cāțiva ani.

...

Eu am un 1043 ND v1 ce a luat-o razna pe wifi:
-Viteză max de 1-2 Mbps și min de cāțiva kbps;
-ping la router intre cāteva zeci și cāteva mii de ms.

Puterea de emisie e ok, sunt la 1m de el și am -30 dBm.

Alt ap īn exact aceeași poziție și pe același canal nu are nici o greață.

I-am făcut update de fw și am trecut și pe dd wrt. Problema persistă.

Router-ul nu l-am mai folosit de vreo 2-3 ani și azi cānd l-am pornit m-am confruntat cu ce se vede mai sus. Cānd l-am folosit ultima oară mergea īn parametrii normali.

Are cineva vreo idee?

Last edited by ursulache; 08-02-2015 at 18:41.
ursulache is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 18:43   #1469
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 272
Mentioned: 3 Post(s)


Default

hardware reset?

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...et_or_30/30/30
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 18:53   #1470
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,511
Mentioned: 1001 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by alex17 GTX View Post
Care e cel mai ieftin router gigabit care merita cumparat? Ce optiuni sunt must-have?
Dupa pret ar fi TP-Link TL-WDR3600 la 200 lei.

Nu m-am decis inca dar va fi folosit pentru net de 500 Mb de la NextGen.
wdr3600 e cea mai buna optiune de buget - NAT HW de 800 Mbps.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 22:55   #1471
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Daca ai nevoie de 5G atunci ia-ti 3600, daca nu, atunci 1043 v2. Nextgen de 500? Tell me more .
LE: Vad ca si la mine e disponibil, dau comanda . La tine deja este 500 , sau doar planifici?

Sent from my CloudMobile using Tapatalk
O sa ma duc maine la ei sa vad ce oferta imi fac. Astept de ceva vreme sa bage viteze mai mari. Aveam posibilitatea sa trec pe RDS dar din ce am vazut pe la niste cunostiinte lasa de dorit (la viteze de 100 - 200 Mb aveau in realitatea ~50).

Legat de feature-uri, nu am apucat sa ma documentez inca despre toate si nu stiu exact care ar fi necesare. Alte device-uri nu conectez la el ... ma intereseaza tot ce tine de viteza si de semnal in apartament (max 2 pereti despartitori).

Edit: Mda, nu stiu de ce ma gandeam la NAS...

Last edited by alex17 GTX; 08-02-2015 at 23:02.
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 22:58   #1472
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,511
Mentioned: 1001 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ba da, folosesti NAT. Altfel ai lua cablul de la RDS / ce firma de net ai si l-ai baga in calculator.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 09-02-2015, 14:37   #1473
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@ M3kk : Ai vorbit la NextGen ? Sunt disponibile serviciile in zona ta?
Eu am fost astazi la ei si mi-au spus ca momentan nu au infrastructura dezvoltata pentru blocuri, doar pentru case ...
PS: Sunt curios daca ofera router gigabit la extraoptiunea wireless.
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2015, 14:45   #1474
ursulache
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Īle-de-France
Posts: 1,833
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

@poker_x
L-am resetat si pentru cateva minute iperf a mers la aprox 30 Mbps (f slab oricum, dar mult mai bine ca 1-2 Mbps) si ping-ul era decent, dupa care a luat-o iarasi pe aratura.

L-am mai resetat de cateva ori si a demarat direct cu probleme.

LE: cred ca are ceva problema HW.

Last edited by ursulache; 09-02-2015 at 14:48.
ursulache is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2015, 15:11   #1475
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,104
Mentioned: 46 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by alex17 GTX View Post
@ M3kk : Ai vorbit la NextGen ? Sunt disponibile serviciile in zona ta?
Eu am fost astazi la ei si mi-au spus ca momentan nu au infrastructura dezvoltata pentru blocuri, doar pentru case ...
PS: Sunt curios daca ofera router gigabit la extraoptiunea wireless.
Da, la fel si la mine. E prostie mare, la mai putin de 50m unde stau eu, exista si casa..
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2015, 22:20   #1476
ursulache
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Īle-de-France
Posts: 1,833
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am mai incercat aseara sa il aduc pe linia de plutire punand rom stock, rest, ddwrt, reset. Degeaba, nu este stabil deloc, de cele mai multe ori demeareaza direct cu probleme grave de conexiune pe wifi.

Am schimbat canale si setari in amndoua versiunile de fw (original si ddwrt) de m-am plictisit.

Cred ca nu imi ramane altceva de facut decat sa il folosesc pe post de switch desi eu de AP aveam nevoie (routarea e pfsense), in scopul acela l-am scos de la naftalina.

Trebuie sa cumpar alt router/ap si chiar nu vroiam pentru ca nu sunt deloc hotarat ce sa aleg: AC mediu (archer c5-c7), N puternic (RT-N56U - N66U) sau ceva AP SOHO unde platesc de 2-3 ori mai mult.

Cred ca o sa merg pe varianta cu N puternic. Inafara de telefon nu am nimic pe AC si nici nu planuiesc sa cumpar.

Ce ma sfatuiti?
ursulache is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 22:05   #1477
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

E posibil ca o placa de retea sa fie... incompatibila cu un router?
Am un TP-Link WR710N care a mers bine mersi pana acum cu OpenWrt. Chiar astazi m-am conectat prin cablu de la 3 PC-uri.
Insa cel din semnatura nu vrea nici mort. Am incercat 3 cabluri care merg cu routerul principal, dar pe 710N nici macar nu se aprind LED-urile de la placa de retea.
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2015, 22:21   #1478
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,135
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cred ca vand linksysu' ea6300 si trec la 6900.


Sent from my iPhone using Tapatalk
walkman is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2015, 21:34   #1479
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,090
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Un router mai bun la acoperirea wifi decāt tplink 741n care ar fi? Și fără să coste de 5 ori mai mult?
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2015, 21:41   #1480
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 272
Mentioned: 3 Post(s)


Default

cred ca cel mai ieftin e sa mai iei unu la fel (sau un 740n) si sa il setezi ca AP.
poker_x is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce parere aveti despre Android ? razvy_10 Telefoane mobile si alte gadgeturi 48 30-08-2012 19:08
Ce trepiede aveti si ce parere aveti despre ele? tiribomba Foto/Video 15 08-08-2011 21:52
Ce parere aveti ? -=VeNoM=- Zona libera 14 29-04-2011 14:22
Ce parere aveti despre acest model de Asus GTX 570 tphase Placi video 1 25-03-2011 11:04
Facultate. Ce parere aveti ! red Zona libera 18 25-07-2010 14:04

 
Forum Stats
Members: 7,685
Threads: 18,766
Posts: 582,501
Total Online: 425

Newest Member: RadCod

Latest Threads
- by Monstru
- by Boggy
- by Firefox

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.