lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-04-2015, 07:11   #481
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 272
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by rob View Post
Vad ca prin comentariile de la WDR3600 se tot vorbeste de faptul ca i se deconecteaza NAT.
E o problema?

cu ultimul firmware pica hw nat dupa cateva zile. Cu primul insa, e rock stable.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 08:49   #482
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,089
Mentioned: 109 Post(s)

PC-ul meu

Default

OK, am inteles, mersi mult.
Inca o intrebare: am configurat conexiunea pe banda de 5Ghz dar laptopul nu mi-o vede decat pe cea de 2.4 Ghz (telefoanele nu suporta). E un DELL INSPIRON 3531 cu 802.11 b/g/n.
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 09:22   #483
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,231
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

trebuie sa suporte 802.11a pentru 5ghz.

802.11n e de 150mbps daca merge doar in 2.4 sau 300 mbps daca merge combo 2.4/5ghz. tinand cont ca al tau e doar b/g/n (fara a), atunci e "modelul" de 150mbps fara suport 5 ghz.
gogusrl is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 09:50   #484
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,515
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

5 Ghz merge si pe N. Si pe AC. WDR3600 are doar N pe 5 Ghz, de exemplu
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 10:25   #485
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,089
Mentioned: 109 Post(s)

PC-ul meu

Default

802.11 b/g/n teoretic trebuie sa mearga pe 5Ghz.
Dupa ceva sapaturi am aflat insa ca in practica nu toate o fac, din pacate pentru mine.
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 10:37   #486
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,104
Mentioned: 46 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by ithanium2 View Post
Amatorii de openwrt/superwrt, ma ajutati si pe mine va rog cu configurarea port forwards?

Pana acum am folosit openwrt vanilla 14.7 si n-am avut probleme la port forwarding in utorrent, in sensul ca imi faceam 2 "DMZ"-uri, adica imi deschideam toate porturile atat pe PC cat si pe laptop si era ok in utorrent. In superwrt am facut aceeasi chestie dar imi arata no incoming connections. Probabil e vreo setare care imi scapa?

Si daca tot suntem in topic, o recomandare de router cu pret cat mai mic, usor de configurat (il setez odata si sa uit de el dupa), si tip de firmware necesar pe el (stock sau aftermarket).
Cea mai buna varianta tot 1043ND v2 ramane?
Nu mai folosi prostia aia de superwrt, este incarcat cu prostii, este lent, si are buguri. Am folosit mult timp, dar m-am saturat de el. Foloseste openwrt chel, si iti pui tu ce iti trebuie. FW faci asa: Network > Firewall > Port Forwards. Acolo jos completezi si apesi pe ADD.
M3kk is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 11:18   #487
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,515
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by rob View Post
802.11 b/g/n teoretic trebuie sa mearga pe 5Ghz.
Dupa ceva sapaturi am aflat insa ca in practica nu toate o fac, din pacate pentru mine.
Nu exista b si g pe 5 Ghz. N este si pe 5 Ghz. Trebuie sa ai placa de retea care sa stie 5 Ghz ca sa te conectezi pe N 5 Ghz, A sau AC. A si AC sunt doar 5 Ghz.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 16:40   #488
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,231
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

moar info http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009
gogusrl is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 20:56   #489
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,340
Mentioned: 57 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Nu mai folosi prostia aia de superwrt, este incarcat cu prostii, este lent, si are buguri. Am folosit mult timp, dar m-am saturat de el. Foloseste openwrt chel, si iti pui tu ce iti trebuie. FW faci asa: Network > Firewall > Port Forwards. Acolo jos completezi si apesi pe ADD.
Am observat ca superwrt e ceva mai rapid pe wifi decat openwrt-ul chel.

La faza cu port forwards asa faceam si eu. Si pentru 2 IP-uri imi puneam port 1-65535 ca sa le deschid toate. Ideea e ca verificam pe site-uri de port check si imi zicea ca sunt inchise...
Am incercat pe vremuri cu gargolye (tot varianta de openwrt), dar era mai ciudat la port forward. Daca deschideam un port pentru un IP, nu ma mai lasa sa il deschid si pentru alt IP...(nu ma pricep si nu stiu cum functioneaza regulile astea de port forwarding, dar logic mi se pare sa le setezi pentru fiecare IP in parte).

Oricum, ma intereseaza un router gigabit ca am 150mbit de la UPC si in curand o sa trec la 200mbit.
Ceva ieftin si bun ar fi TL-1043ND v2? sau gasesc altceva?
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 22:11   #490
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,090
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din cate stiu eu port forwarding se poate face doar pt un IP. Pe alt ip, faci forward la alt port. Poate vorbesc prostii, sa vedem ce zic si altii.

Intre timp eu am luat un Huawei WS329. La cateva teste date rapid pe speedtest merge la fel ca si TP-Link 740n.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2015, 22:19   #491
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,515
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Sigur forward-ul unui port il poti face doar pe un IP. Gandeste-te ca, practic, tu ai, pe un singur IP, un singur port 1, un singur port 2 samd. Daca portul ala il muti (forward) de pe router la un computer, nu mai ai cum s-al muti si pe alt computer pentru ca nu il mai ai pe router.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 00:59   #492
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,609
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Si atunci eu cum imi vad de extern si ftp-ul si ip-cam'ul? Ftp-ul iese pe portul 21 iar ip-cam pe 8080.
Daca setezi din DMZ, da, routezi tot traficul spre un singur port dar daca setezi din meniul de port forwarding poti face la mai multe servicii. Din ce stiu eu, posibil sa ma si insel.

__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!

Last edited by Hemisphere; 04-04-2015 at 01:04.
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 01:04   #493
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,515
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Forwardezi 21 catre ftp si 8080 catre cam... dar nu poti forwarda 21 si catre ftp si catre cam pentru simplul fapt ca nu se poate duce in 2 directii.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 01:07   #494
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,609
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Aia credeam ca se subintelege, posibil sa nu fi citit eu tot in posturile anterioare.
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 13:30   #495
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,018
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai doua porturi, doh, camera pe un port ftp-ul pe alt port.
Se poate face forward pe acelasi Port pe 2 masini diferite dar trebuie routare mai deosebita gen iptables, cu alte reguli, nu merge direct din interfata banala a unui router ieftin.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 17:25   #496
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,515
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu ai cum forwarda portul x al unui IP public catre 2 ip-uri private. E ilogic. Poti forwarda 2 porturi publice (21 si 31 sa zicem) catre portul 21 al unui IP privat si portul 21 al altui ip privat.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 18:26   #497
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

@Arise cred ca te referi la un router cu 2 interfete WAN, un port 21 de pe una pe un host, si inca un 21 de pe al doilea WAN pe al doilea host.
Dar e fix acelasi lucru pe care-l zice mbc, 1 IP public catre un singur IP privat.
@ithanium2 De ce nu folosesti porturi diferite la uTorrent?

Mai poti face urmatoarea chestie: in caz ca nu poti schimba portul la aplicatia server, insa poti folosi alt port pe aplicatia client, faci forward cu ceva gen 55001 la portul sursa iar la port destinatie cel de care ai nevoie, 21 de exmeplu.
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε

Last edited by Chipicao; 04-04-2015 at 18:35.
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 18:32   #498
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,018
Mentioned: 445 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu, IP-ul public poate merge pe acelasi port pe diverse masini, cazuri:
Aplicatiile mobile se pot duce duce pe un server web, aplicatiile desktop se pot duce pe altul.
Clientii din reteaua X (sa zicem un ip prieten se duce pe un anumit server, restul ip-urilor se pot duce pe alt server).
De asemenea poti face load balancing, si trimiti clientii cand pe un server cand pe altul, etc.
Sau ai un hacker care tot insista, il poti redirectiona spre un honeypot si vezi ce face pe acolo.

Sent from my One Plus One using Tapatalk.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 18:37   #499
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,515
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Bine. Da, la nivelul ala poti.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2015, 18:38   #500
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Pardon, load balancing inseamna sa ai 2 interfete in exterior, adica fix ce am zis eu.

Ca tu le spui servere, e tot un drac.
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Router Wireless & utorrent mascotzel Periferice 76 10-08-2012 21:36
Sfat achizitie router wireless 150 ron ionutigna Cutia de sub birou 18 13-01-2012 00:22
Recomandare router non-wireless blackiller Periferice 7 26-09-2011 08:23
Recomandare router wireless 802.11n practice Periferice 6 09-03-2011 12:17

 
Forum Stats
Members: 7,686
Threads: 18,768
Posts: 582,581
Total Online: 518

Newest Member: costin96

Latest Threads
- by valinor
- by mbc
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.