lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-11-2017, 20:36   #141
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 5,590
Mentioned: 209 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Mi se pare ca te muncesti degeaba. Ledul ala consuma atat de putin incat nu merita sa-ti bati capul cu scosul. Acopera-l si uita de el.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 21:28   #142
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,028
Mentioned: 447 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ledul ăla are un consum chiar nesemnificativ, nu ai ce economie să faci, tot ce consumă el intră lejer īn orice marjă care fluctuează. De regulă consumurile sunt īn mA. Gāndește-te că sunt mouși wireless pe baterii care au led aprins și te țin 6 luni pe un singur duracell, ce economie vrei să faci?
Gāndește-te că acele leduri consumă atāt de puțin că sunt surse care după ce le scoți din priză rămān cu ledul aprins īncă nu știu cāte secunde pānă se stinge amărātul ăla.

Acoperă-l cu ceva sau cu markerul și aia e...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 21:31   #143
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,636
Mentioned: 642 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
fac ceva consum LA PRIZA CONSTANT si ma duce cu gandul ca acolo cativa 1-2W tot se duc constant (fiindca stau pornite noonstop ca au rol de led indicator).
In niciun caz, la ce eficienta au led-urile astea, 1-2W de putere se traduc in 100-200lm. Adica tu zici ca daca dai jos LED-urile 3 alea faci o lanterna onorabila?

Mai mult de 0.3w nu consuma. Toate.

0.3w inseamna 0.2kWh pe luna, adica 0.06Ron. Sau 0.72Ron/an. Acum na, de tine depinde daca vrei sa pui letconul/aer cald pe placa pentru economia asta substantiala. Daca uiti moneda de 50 bani in carutul de la hypermarket ai muncit degeaba pentru un an intreg. )

L.E. Uite sa nu zici ca aberez(am aberat un pic pentru ca am estimat un consum mai mare ) )

Exemplu de LED pentru PCB, 1206 (exista si mai mici, gen 0805), Blue, Low Power, de 15 lumeni.

http://www.kingbrightusa.com/images/...3216LVBC-D.pdf

2mA @ 2.65v. Asta inseamna 0.0053W pe LED. Nu calculez si restul ca-mi da PC-ul BSOD de la atatea zerouri.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 18-11-2017 at 21:41.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 21:47   #144
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,491
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
0.3w inseamna 0.2kWh pe luna, adica 0.06Ron. Sau 0.72Ron/an. Acum na, de tine depinde daca vrei sa pui letconul/aer cald pe placa pentru economia asta substantiala. Daca uiti moneda de 50 bani in carutul de la hypermarket ai muncit degeaba pentru un an intreg. )
Ca să nu mai vorbim că pānă se īncălzeşte letconul a şi ieşit īn pagubă. Başca timpul pierdut.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 21:50   #145
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,636
Mentioned: 642 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu statia de aer cald de 500W se dau jos mai usor. )

Acum serios vorbind, cu letconul n-ai aproape nicio sansa sa ii dai jos fara sa coci PCB-ul sau sa-i spargi. A trebuit odata sa schimb vreo 20 bucati de de-astia pentru un prieten (casetofon masina, schimb culoare) iar pe aia originali de pe PCB a trebuit pur si simplu sa-i sparg cu letconul cand i-am dat jos.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2017, 21:58   #146
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,971
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am un Gordak 968 ca si tine, ma descurc cu el in aproape orice si ii cautam utilitate in ultima vreme ca s-a pus praful pe el.

Ideea era ca nu am reusit sa-l identific sa stiu cat trage. fiind SMD, un LED normal (old style in brick extern) si inca un SMD pe mobo credeam eronat ca trag acolo un 0.5 per bucata si poate putin mai mult cel OLD, habar nu aveam cat de low power sunt mizerile astea fiindca nu am cautat absolut niciodata specs-ul lor.

Stiu ca se sparg, nici nu-mi faceam sperante ca il mai pun la loc tocmai de asta vroiam sa ma asigur ca e safe de dat jos.

Nu era vorba de banii dati pe curent, i'm not that cheap, era doar o "fixatie d'a mea"

Merci de info, acum stai linistit.

Last edited by agarici cu pedale; 18-11-2017 at 22:00.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2017, 00:53   #147
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,255
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Unde gasesc un suport pentru baterii 4xr6? Pe mivarom e lipsa stoc de cateva luni.
coiotHK is online now   Reply With Quote
Old 19-11-2017, 01:11   #148
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 755
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

Quote:
Originally Posted by coiotHK View Post
Unde gasesc un suport pentru baterii 4xr6? Pe mivarom e lipsa stoc de cateva luni.
La un scurt search: optimus digital
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2017, 13:53   #149
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,255
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi
coiotHK is online now   Reply With Quote
Old 19-11-2017, 13:59   #150
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 755
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

Npc! Sunt cativa si pe olx care mai vand suporti pt baterii...
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2017, 22:46   #151
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,255
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se da un dvd,mp3,fm/player > mpman xr-dv28 care nu are line in ca sa-l conectez la telefon/tv/pc

L-am desfacut si am gasit partea cu fm, cutiuta metalica separata de restul pcb ului si care are 2 mufe.Una are fire negre si am presupus ca-i ceva input si cealalta care are fire multicolore pe care am considerat-o output.

Am scos firele alb(left) galben(right) si negru(ground)? si am conectat la un jack 3.5 si pare a merge foarte ok.Firele rosu si negru(subtire) le-am lasat in mufa pentru ca fara ele nu muta pe FM, probabil sunt ceva de feedback?.

O sa pun o mufa 3.5mm pe carcasa conectata la firele alea ca sa fie practic si frumos.

E ok ce am facut sau risc sa ard ceva/exista alta modalitate de a pune un line in?

https://imgur.com/a/VEaMO
coiotHK is online now   Reply With Quote
Old 19-11-2017, 22:51   #152
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,636
Mentioned: 642 Post(s)

PC-ul meu

Default

Foarte fain! Nu cred ca ai ce sa arzi acolo. Atat timp cat nivelul semnalului e ok(nu se aude mai tare/gajait sau mai incet decat normal) atunci poti bine mersi sa pui mufa.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 19-11-2017, 23:02   #153
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,255
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mersi , o sa caut si un comutator sa pot face swich manual intre fm si line in :P
coiotHK is online now   Reply With Quote
Old 20-11-2017, 01:27   #154
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,971
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ceva de genul ala am facut cu o combina cu CD care nu avea auxiliar acum 15 ani, doar ca la mine aveam mufa cu 3 pini care aparent era usor de scos si de mufat cu jack mama.
Am forjat-o ani de zile fara nici o jena, deci e perfect safe.
Doar sa izolezi frumos sa nu ai probleme.

Sa ai grija doar la preamplificarea de o dai sa nu o faci la un volum prea mare ca sa nu forjezi finalii mai mult decat trebuie. Normal trebuie sa fie la un nivel destul de mic.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2017, 17:13   #155
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,636
Mentioned: 642 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vreau sa masor presiunea unor fan-uri de 120mm. Dupa ce-am tot cautat scule si manometre precise care sa masoare diferente de-astea mici mi-am adus aminte ca am barometru in telefon.
Planul general e sa fac o cutie etansa in care sa intre telefonul (ori din plexiglas complet transparenta, ori cu fereastra de vizitare) cu o gaura de ~110mm pe una din laturi, unde va fi ventilatorul.

Now, din calculele mele si din spec sheet-urile fan-urilor, vad ca ar trebui sa pot verifica range-ul de 1-4 mmH2O. Convertim in milibari inseamna, rotunjit, ~0.1-0.4 mbar.
Presiunea normala afisata de S5-ul meu acum e pe undeva intre 995.9-996 mbar. Asadar, daca un fan ar putea sa faca presiune statica de 2mmH2O in cutia aia ar trebui sa vad 996.3 mbar.

Am facut un test cu telefonul bagat intr-o punga, inodata si apasat pe ea si s-a dus la 1034.7 mbar. Adica am facut presiune echivalenta cu 38.6mmH2O. Range disponibil ar fi, ma ingrijoreaza insa faptul ca deja oscileaza cu echivalentul a 0.1-0.2mbar.
Oare daca fac averaging pe o perioada de ~1min (1 min cu fan-off, de control, apoi 1 minut de fan on) o sa am medii cat de cat corecte?

In clipa asta raw data arata in felul urmator pentru o proba cu telefonul pus in bucatarie, termopanele inchise, usa inchisa, si pornit brusc hota pe putere maxima. Prima imagine e de control, a doua cu hota pornita. Partea buna e ca in logging pe raw data imi da mai multe decimale decat vad pe ecran. O sa fac acum un averaging in excel si o conversie sa vad ce rezultate imi da.


SPOILER:


L.E. Am adaugat ce-a iesit din .csv. Rezultatul averaged e de 6.1mmH20 presiune in bucatarie/balcon cu hota pornita si geamurile/usa inchisa (usa nu e etansa).
Sunt curios daca o sa reusesc ceva cu valorile mai mici date de ventilatoare. Cred ca pana la urma va trebui sa fac cutia aia si apoi sa vad cum sta treaba. Cred ca daca o sa cresc perioadele de averaging pe la vreo 5 minute (control si test) ar trebui sa fie ok.

Ceva idei si pareri?

L.L.E. adaugat si chart
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	average-hota.JPG
Views:	21
Size:	48.5 KB
ID:	61031   Click image for larger version

Name:	average-hota-graph.JPG
Views:	21
Size:	238.3 KB
ID:	61032  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 01-12-2017 at 01:39.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 30-11-2017, 22:05   #156
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 480
Mentioned: 25 Post(s)




Default

In cutie o sa se observe mai bine, cred. E volumul de aer mai mic, presiunea controlata mai bine. Hota aia comparativ cu o camera e... mult prea mica.

Si, depinzand de volum, nu cred ca ai nevoie de 5min. In 10sec ori e ori nu e. Ai putea incerca sa urmaresti sa vezi dupa cat timp nu mai creste valoarea.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2017, 23:26   #157
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,636
Mentioned: 642 Post(s)

PC-ul meu

Default

E vorba de a scoate o medie cat mai relevanta a valorilor cu alea 5 minute. Uite asa arata un grafic de 10s. E mult prea săltăreț. (a se compara cu chartul facut din excel de mai sus, cu ~45-60s in fiecare perioada)

SPOILER:


Cu hota aia am si un fun fact. Daca sunt deschise usile intre bucatarie si baie, cu termopanele de la toate camerele inchise, daca pornesc hota imi trage aer din aerisirea de la baie suficient de tare incat sa invarta pe dos ventilatorul de la baie.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 01-12-2017 at 01:40.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 01-12-2017, 00:23   #158
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 480
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Mda, arata dubios graficul ala.

P.S. Tu ai overclock-at si hota?
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2017, 09:44   #159
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,028
Mentioned: 447 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu aș folosi un chip specializat conectat pe un arduino ceva. Vezi că īți spun ăia īn specs sheet cum faci cu testele, dacă ai nevoie de cutie, etc.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2017, 13:28   #160
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,636
Mentioned: 642 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bai, buna ideea. Ca asa bag doar senzorul acolo. Am dat comanda si de un BMP180. Nu mor la 3 lei. )

O sa incerc si cu telefonul oricum, ar trebui sa am aceleasi rezultate dupa averaging.

Cica are low noise pana la 0.02hpa(17cm altitudine).




Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electronica - Sfaturi, Proiecte DIY Boggy Zona libera 350 11-06-2018 09:40
Vor fi anuntate noi proiecte pentru universul Deus Ex LAB501 Nivelul2 0 03-06-2016 18:30
Doua proiecte din partea celor de la Techland LAB501 Nivelul2 0 21-05-2016 16:21
Placa sunet-proiecte\productie audio\muzica Luca Periferice 8 18-04-2012 10:01
Proiecte interesante (ale altora) Monstru Modding 3 28-01-2010 10:32

 
Forum Stats
Members: 7,694
Threads: 18,784
Posts: 582,966
Total Online: 552

Newest Member: bambusyo

Latest Threads
- by Kspic
- by wolly

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.