lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-12-2017, 01:51   #33301
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,636
Mentioned: 642 Post(s)

PC-ul meu

Default


Dati voi skip la 0:30 si 0:59. )) That's one manly fidget spinner.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2017, 16:16   #33302
globula_neagra
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: UK
Posts: 427
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Ai bunatatea aia de DAC si il arunci la gunoi folosind BT? Evident ca pe aux se va auzi mai bine.

Daca masina ta are sistem bluetooth prin care te poti conecta cu telefonul la el, nu ai nevoie de nici un transmitter, telefonul tau stie transmite audio prin bluetooth. Deci Telefon > Boxa bluetooth sau Telefon > Masina cu sistem bluetooth.

Nu ai inteles, tocmai ca vreau sa folosesc DAC ul dar nu am auxiliar in masina. Si via bluetooth DAC ul nu merge.
Si ma gandeam ca poate stiti voi vreu sistem de pot da din telefon in alt device via auxiliar si din device ul respectiv in masina via bluetooth
globula_neagra is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2017, 16:51   #33303
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 5,590
Mentioned: 209 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Nu rezolvi nimic, intelege. Dac-ul transforma digital in analog. Daca tu acel analog il duci intr-un device care sa dea bluetooth, il va face digital, deci fix pix. Asa ca foloseste telefonul cu bluetooth si aia e.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2017, 18:44   #33304
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,376
Mentioned: 48 Post(s)

PC-ul meu



Default

O problema ciudata la Mondeo (fabricatie 2016, 16k Km): asta vara clima a incetat sa mai functioneze in mod brusc, nicio eroare, pur si simplu nu baga aer rece/cald iar daca dadeam maxim pe vent/temp niciun efect (am mai scris si atunci). La Ford cica nu avea nimic, cand am luat-o mergea totul.

Saptamana asta, luni, problema similara doar ca am resimtit lipsa caldurii si a faptului ca nu mai dezabureste.
Sunat la Ford, programare luni.

Astazi dimineata, deschid masina si incepe sa tiuie alarma Viper. Armez, dezarmez din telecomanda, pornesc masina si surpriza: clima functioneaza perfect.

Luni parca nu m-as mai duce la Ford pentru ca nu am ce sa le arat oamenilor. Aveti idee ce ar putea fi?
Pare ca si cum ar fi ceva din softul masinii si si-a luat un reset cand a pornit alarma.

P.S. asta vara nu aveam alarama Viper pe masina.
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2017, 19:34   #33305
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,536
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nivelul de lichid de racire este corect? Mie mi-a facut masina veche faza asta cand aveam nivelul prea scazut si, din precautie, mi-a dezactivat tot ce tine de clima.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2017, 20:41   #33306
globula_neagra
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: UK
Posts: 427
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Nu rezolvi nimic, intelege. Dac-ul transforma digital in analog. Daca tu acel analog il duci intr-un device care sa dea bluetooth, il va face digital, deci fix pix. Asa ca foloseste telefonul cu bluetooth si aia e.
Am testat la boxe bluetooth, si merge, clar calitate superioara daca dau via DAC chiar daca folosesc un punct intermediar care face conversia semnalului de la analog la digital. Semnalu in esenta ramane.
Tu practic imi spui ca dau cu DAC ul intr un device care va transmite mai departe via Bluetooth voi pierde din calitate. E infima pierderea pentru avantajele obtinute in a avea control si da sunet din DAC. Sunetul e clar mai bun.

Tre sa pui pana pe un V30 ca sa te convingi
Si, on topic stii vreun device care poate ce face ce vreau eu?

Last edited by globula_neagra; 02-12-2017 at 20:43.
globula_neagra is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2017, 22:09   #33307
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,536
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru cei care vin cu argumente de genul "pai daca ma duc la garantie pun inapoi softul original" si "nu se intampla nimic cand vine vorba de OBD Tuning:

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2017, 23:28   #33308
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tîrgu Mureş
Posts: 8,677
Mentioned: 248 Post(s)


Default

Exista cazuri si cazuri, nu sunt foarte incantat de idee, dar nici in cealalta extrema nu e ok.
In principiu, daca ai o masina comuna si ceva mai veche, modificarile vor fi fost foarte testate, inainte sa ajunga la tine pe masina.
Plus, la motoarele turbo, modifica harta de presiune, la injectie umbla putin sau deloc.
Probabil nu se mai incadreaza in norma euro, dar atata timp cat la ITP nu se fac si nu se pot face testele specifice determinarii normei de poluare, meh why not.

Am un vecin care mi-a zis ca are chip(soft) de 5 ani si nu are nici o problema, si masina are acum ~17 ani.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 02-12-2017 at 23:37.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 01:48   #33309
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 755
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

Quote:
Originally Posted by sammurai View Post
O problema ciudata la Mondeo (fabricatie 2016, 16k Km): asta vara clima a incetat sa mai functioneze in mod brusc, nicio eroare, pur si simplu nu baga aer rece/cald iar daca dadeam maxim pe vent/temp niciun efect (am mai scris si atunci). La Ford cica nu avea nimic, cand am luat-o mergea totul.

Saptamana asta, luni, problema similara doar ca am resimtit lipsa caldurii si a faptului ca nu mai dezabureste.
Sunat la Ford, programare luni.

Astazi dimineata, deschid masina si incepe sa tiuie alarma Viper. Armez, dezarmez din telecomanda, pornesc masina si surpriza: clima functioneaza perfect.

Luni parca nu m-as mai duce la Ford pentru ca nu am ce sa le arat oamenilor. Aveti idee ce ar putea fi?
Pare ca si cum ar fi ceva din softul masinii si si-a luat un reset cand a pornit alarma.

P.S. asta vara nu aveam alarama Viper pe masina.
daca nu baga nici rece nici cald,vezi sa nu fie blocata clapeta care face comutarea rece-cald...se rezolva cu o reinitiere,daca nu e ceva rupt pe acolo....daca e doar racirea se verifica daca cupleaza compresorul...in momentul cand se toceste ambreiajul compresorului nu mai cupleaza,si trebuie desfacut si scoasa o saiba(are 3 saibe,care se scot pe masura ce se toceste ambreiajul)...
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 10:15   #33310
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,028
Mentioned: 447 Post(s)

PC-ul meu



Default

@mbc este evident pentru orice om imparțial că un chip tuning are și potențiale side effects. Atâta timp cât sunt persoane serioase, care își asumă ce fac și dau garanție scrisă eu zic că merită să faci operațiunea.

Dar de multe ori este doar un băiețaș cu un laptop și o mufă, fără pic de noțiuni despre protocoale seriale, canbus, garanția pe “lucrare” este verbală, iar la final vă înțelegeți și fără factură ca să fie mai ieftin.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 11:57   #33311
fullrespect
Ancient friend
 
fullrespect's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ploieşti, România
Posts: 2,755
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Având în vedere ca au venit de ceva vreme amortizoarele pentru hayon Starline, azi mi-am făcut în sfârşit puţin timp să le schimb.

Sunt cu ~5-7mm mai lungi decât cele originale, dar acest lucru se poate datora şi uzurii celor originale. Idee este că au fost puţin mai dificil de montat datorită lungimii, tot aveam impresia că forţez hayonul şi nu mai am mult până-l dau peste cap.

După montaj, pot spune că sunt exagerat de tari, în sensul că dacă nu-s atent îmi smulge hayonul din mână şi nu e deloc uşor. Când e aproape de cursa full, trebuie neapărat să-l ţin că altfel chiar am impresia că-mi dă hayonul peste cap. (e doar o impresie)

Overall, nu mă aşteptam să fie aşa de puternice pentru nişte Starline-uri, să vedem cum se vor comporta în timp, dar pentru ~30lei bucata eu zic că merită.

__________________
Quote:
Originally Posted by MazuX
sa tii o relatie de lunga durata nu e greu dar nici usor e ca si cum ai incerca sa gasesti un "oc stabil"
fullrespect is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 13:44   #33312
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,376
Mentioned: 48 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by gabrielpost View Post
daca nu baga nici rece nici cald,vezi sa nu fie blocata clapeta care face comutarea rece-cald...se rezolva cu o reinitiere,daca nu e ceva rupt pe acolo....daca e doar racirea se verifica daca cupleaza compresorul...in momentul cand se toceste ambreiajul compresorului nu mai cupleaza,si trebuie desfacut si scoasa o saiba(are 3 saibe,care se scot pe masura ce se toceste ambreiajul)...
Tind sa cred ca nu este ceva mecanic/fizic ci mai mult chestiune de soft pentru ca masina are 16.000 Km si nici un an de functionare.
Cand nu a mers nu baga nici cald nici rece si nici nivelul de ventilatie nu mergea reglat mai puternic sau mai slab.

Oricum, daca mai face o sa le zic si chestiunea asta.
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 13:58   #33313
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 755
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

clar iese din discutie ambreiajul compresorului daca e noua masina....
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2017, 14:13   #33314
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,886
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default Masinute - Discutii tehnice, sfaturi, pareri

La mine clima spate nu mai merge. Intr-o zi se incinsese maxim cotiera pe unde trece clima si nu intelegeam ce se intampla, am incercat s-o opresc dar nimic. Din ziua aia a incetat sa functioneze, nu am eroare in bord sau altceva. Primul defect pana acum are 17mii km si este a mea de 7mii km si 4 luni.
O sa fac programare la garantie luna asta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 14:17   #33315
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 5,590
Mentioned: 209 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Quote:
Originally Posted by globula_neagra View Post
Am testat la boxe bluetooth, si merge, clar calitate superioara daca dau via DAC chiar daca folosesc un punct intermediar care face conversia semnalului de la analog la digital. Semnalu in esenta ramane.
Tu practic imi spui ca dau cu DAC ul intr un device care va transmite mai departe via Bluetooth voi pierde din calitate. E infima pierderea pentru avantajele obtinute in a avea control si da sunet din DAC. Sunetul e clar mai bun.

Tre sa pui pana pe un V30 ca sa te convingi
Si, on topic stii vreun device care poate ce face ce vreau eu?
Stai ca nu inteleg. Deci tu ai probat pe o boxa cu ceva. Nu poti folosi acel ceva la masina?
Mie mi se pare ciudat ca un semnal transformat de mai multe ori din analog in digital si tot asa sa fie mai bun decat unul direct din telefon, dar ma rog. Chiar e atat de mare diferenta incat sa merite sa te complici? Pana la urma, masina e departe de a fi un mediu bun pentru a asculta muzica la calitate deosebita. Eu de multe ori nici nu sunt atent ce se aude, doar sa fie ceva acolo. Singurul moment cand chiar ma concentrez mai mult pe muzica e pe autostrada.
Nu stiu ce sa iti recomand, sincer sa fiu, nu am tangente cu partea de audio la masini.
augustus is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 16:47   #33316
globula_neagra
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: UK
Posts: 427
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by augustus View Post
Stai ca nu inteleg. Deci tu ai probat pe o boxa cu ceva. Nu poti folosi acel ceva la masina?
Mie mi se pare ciudat ca un semnal transformat de mai multe ori din analog in digital si tot asa sa fie mai bun decat unul direct din telefon, dar ma rog. Chiar e atat de mare diferenta incat sa merite sa te complici? Pana la urma, masina e departe de a fi un mediu bun pentru a asculta muzica la calitate deosebita. Eu de multe ori nici nu sunt atent ce se aude, doar sa fie ceva acolo. Singurul moment cand chiar ma concentrez mai mult pe muzica e pe autostrada.
Nu stiu ce sa iti recomand, sincer sa fiu, nu am tangente cu partea de audio la masini.
Da. Am testat deja cu un Bluetooth ransmitter. Problema e ca ala nu face pair cu Bluetooth ul de la masina. Masina vrea sa faca pair cu parola.
Da diferenta e clara. Eu sunt zilnic pe autostrada de asta ma si agit. Am luat un FM transmitter acu in care voi da cu auxiliar.
globula_neagra is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2017, 21:13   #33317
booster
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Piatra Neamt si Cluj-Napoca
Posts: 1,055
Mentioned: 43 Post(s)


Send a message via Yahoo to booster
Default

Stiti cu ce as putea sa lipesc rezervorul de lichid de parbriz? Am reusit sa il crap inghetand lichidul de vara in el.
__________________
[email protected] GHz 1.2V,Custom Loop,Asus Maximus VII Gene,8Gb Corsair Vengeance ,Zotac 1070 AMP! Extreme,SSD OCZ Vertex 3,WD 250gb,WD 500gb,Toshiba DT01ACA300 3TB,Haf 922,Corsair VX550, DELL U2312HM,3xscythe slip stream 1900rpm,CM MegaFlow 200mm,fan controller Scythe KazeQ
booster is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2017, 21:22   #33318
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,019
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poxipol sau mastic?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2017, 21:30   #33319
booster
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Piatra Neamt si Cluj-Napoca
Posts: 1,055
Mentioned: 43 Post(s)


Send a message via Yahoo to booster
Default

Acum din pacate nu stiu exact din ce e facut ca stiu ca poxipolul sau masticul nu prind pe polipropilena sau polietilena.
__________________
[email protected] GHz 1.2V,Custom Loop,Asus Maximus VII Gene,8Gb Corsair Vengeance ,Zotac 1070 AMP! Extreme,SSD OCZ Vertex 3,WD 250gb,WD 500gb,Toshiba DT01ACA300 3TB,Haf 922,Corsair VX550, DELL U2312HM,3xscythe slip stream 1900rpm,CM MegaFlow 200mm,fan controller Scythe KazeQ
booster is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2017, 21:35   #33320
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tîrgu Mureş
Posts: 8,677
Mentioned: 248 Post(s)


Default

Meh, ce zici daca il schimbi ?

eu zic ca merge cu silicon dar totusi....
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solutii tehnice pentru micsorarea consumului energetic ibm390s Zona libera 9 17-03-2012 15:16
Monitor, sfaturi. toxic Periferice 44 26-12-2011 07:56
Sfaturi mirciusx Cutia de sub birou 17 20-12-2011 18:39
Sfaturi, intrebari.. khrypt Cutia de sub birou 9 29-03-2011 00:57
Sfaturi pt configuratie Iulius Cutia de sub birou 18 16-11-2010 20:07

 
Forum Stats
Members: 7,694
Threads: 18,784
Posts: 582,966
Total Online: 579

Newest Member: bambusyo

Latest Threads
- by Kspic
- by wolly

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.