lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-02-2018, 13:05   #61
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,289
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu va luati dupa poza cu violet...aia e facuta am mai spus cand am modificat deodata setarile pe ambele ...si incercand sa il fac pe ips sa aibe cat de cat culori si imagine placuta... Deci cand se vedea pe Tn bine... pe ips , pe aceleasi setari de abia vedeai culori, cand accentuam culorile ..pe ambele ..pe ips deveneau mai ok dar pe tn erau mult prea colorate ...cum se si vede rozul -violet ala ...

Luati-va dupa pozele astea 2 de mai jos de ex... in astea am incercat pe ambele sa le fac individual sa se vada cat mai bine... ( stiu ca in poze se vede mult mai prost ca-n realitate dar din cele doua va puteti da seama care e mai prost...)
http://forum.lab501.ro/attachment.ph...8&d=1518022679
http://forum.lab501.ro/attachment.ph...9&d=1518022698

Oare in care se vede negru mai adevarat ?

Albul la ips tinde un pic spre verzui si la tn tinde -mai mult e drept spre violet .

Si in joc se vede mai bine diferenta decat ce se vede in poza ...

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Sa faci un IPS sa se vada ca un TN? Adica cum?

Iar la deranjant la ochi... sunt convins ca TN-ul tau nu are tehnologie zero flicker pe cand PG279Q are. Nu inteleg exact ce te oboseste..
Nu stiu ce e ala zero flicker pt ca pe TN chiar nu am vazut ceva sa deranjeze. Incercam sa fac culorile de pe ips sa fie la fel de frumoase ( cum imi plac mie ) ca pe tn , daca am umblat un [ic la seatri pe tn diferenta a crescut si mai mult intre ele, Nu ma obosesc nici unul uitandu-ma la ele , ma obosesc atatea modificari ce le tot fac pe ips sa-mi placa mie.

LE: Samsungul are mai multe setari si moduri la culoare ... dar recunosc ca inca n-am reusit sa scot violetul asta de tot la alb.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	c1.jpg
Views:	31
Size:	173.9 KB
ID:	61737   Click image for larger version

Name:	cul3.jpg
Views:	29
Size:	209.3 KB
ID:	61738   Click image for larger version

Name:	in joc1.jpg
Views:	33
Size:	269.5 KB
ID:	61739   Click image for larger version

Name:	ips joc.jpg
Views:	33
Size:	312.3 KB
ID:	61740   Click image for larger version

Name:	tn joc.jpg
Views:	36
Size:	386.5 KB
ID:	61741  

Last edited by dorubm; 08-02-2018 at 14:05.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 14:03   #62
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,527
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu recomand asa:
- nu le mai pune in paralel
- reseteasa setarile monitorului
- reseteaza setarile placii video
- rade profilele de culoare, daca ai
- da jos de pe net un profi de culoare pentru monitorul tau (altii care au bibilit la calibrarea lui); sunt mari sase sa se pupe cu batch-ul pe care l-ai luat

Si mai vorbim
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 14:06   #63
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,289
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Unde gasesc profile de culoare ?
Se poate chiar atat de tare sa difere de la un monitor la altul?
Ca nu-mi explic de ce setarile lui kvarq sunt varza la mine...

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Eu recomand asa:
- nu le mai pune in paralel
Se poate si asta ...daca incerc in comun pe ele sa fac setari deodata , ele fiind in clona , pe unu se strica imaginea si pe unu se face mai buna ...
offf... scot tn ul si ma ocup numai de ips

Last edited by dorubm; 08-02-2018 at 14:14.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 14:08   #64
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,527
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

google
Eu am gasit pentru fostul meu monitor pana sa-l calibrez eu cu o scula de calibrat.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 14:13   #65
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,515
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Uite aici. Pentru instalare da un google search.

https://www.dropbox.com/s/51tt33aw9e...g279q.icc?dl=0
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 14:17   #66
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,289
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Uite aici. Pentru instalare da un google search.

https://www.dropbox.com/s/51tt33aw9e...g279q.icc?dl=0
ms;

LE: am incarcat profilul ...deocamdata a devenit si mai albicios...am dat reset de la monitor si apoi reintru in setraile lui predefinite

incerc sa vad si ce mi-a spus colegul aici:
http://forum.lab501.ro/showpost.php?...8&postcount=48

Interesant ca e mai bine decat ce-a fost inainte cu aceleasi setari...
Din pacate in joc ( l-am lasat pornit ) parca culorile nu mai sunt asa de vii ...
Nici nu ma mir la cat am scazut contrastul... kvarq, chiar tu la sub 50 il tii si e ok? ... la mine in joc acum de abia iti dai seama ca e color
- in loc de -
Brightness sub 30 (de ex 28, 29)
Contrast sub 50 (de ex 46, 47)

daca pun 66 cu 66...mai merge ...

LLE: Albul trebuie sa recunosc ca e mai bun ca albul ala rozaliu de pe tn ...

LLLE: In wekeendu asta o sa cer parerea de la niste prieteni ce o sa treaca pe la mine si-o sa-l vada ... Pe urma , pe luni ma decid ce fac cu el...
Chiar adineauri i-am spus unuia ce vreau ... si din start mi-a spus... " eu stiu ca tie iti plac culorile accentuate de la monitoarele cu ecran lucios ce eu nu le suport pe monitoare ( el prefera doar monitoare mate cu culori cat mai aproape de realitate ---el se mai ocupa si de grafica editatare etc.. ) , deci e posibil mie sa-mi placa dar tie nu... "

Last edited by dorubm; 08-02-2018 at 15:20.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 16:13   #67
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Încetează cu pus ips lângă tn, resetează setările din monitor şi pune profilul şi folosește doar pe ăla. Dacă nici așa nu te educă, trimite-l înapoi și las-o moartă. Probabil îți plac pozele suprasaturate şamd, nimic greșit la asta, altora le plac manelele.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 16:16   #68
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,289
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca stau bine sa ma gandesc... ultimele 3 monitoare ale mele toate au avut ecran lucios ...
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 16:57   #69
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 410
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dorubm View Post
Deci cand se vedea pe Tn bine... pe ips , pe aceleasi setari de abia vedeai culori, cand accentuam culorile ..pe ambele ..pe ips deveneau mai ok dar pe tn erau mult prea colorate ...
clar ca nu au acelasi efect aceleasi setari pentru monitoare diferite


Quote:
Originally Posted by dorubm View Post
kvarq, chiar tu la sub 50 il tii si e ok? ... la mine in joc acum de abia iti dai seama ca e color
- in loc de -
Brightness sub 30 (de ex 28, 29)
Contrast sub 50 (de ex 46, 47)
Am folosit ca baseline profilul de la TFT.

As a last resort, eu as recomanda sa faci urmatorii pasi:

1. tine cuplat la placa video DOAR Asus-ul
2. reset COMPLET la monitor
3. delete la orice profil de culoare din Windows
4. dezinstaleaza driverul video cu DDU din safe mode cu admin rights apoi dupa restart reinstalezi fresh driverul NVidia
5. in Device Manager dai [disabled] la sunetul de la monitor ("High Definition Audio Device")
6. tot in Device Manager la monitor dai click dreapta si instalezi driverul monitorului
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/LCD...245.1518083209
are inclus si profil windows, culoare etc
7. in NVpanel, Display -> Change resolution -> 3. Apply the following settings -> "Use NVidia settings"
8. acum te joci in meniul monitorului, pornind de la "Racing mode" in meniul de "Color" setezi
Brightness sub 30 (de ex 28, 29)
Contrast sub 50 (de ex 46, 47)
Color temp -> User mode -> R97 / G93 / B100 (sunt foarte importante aceste setari)
sau... cum îti convine tie
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 17:35   #70
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,289
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ms ...pt rabdarea avuta ...
O sa incerc si tot ce mi-ai spus.

Quote:
Originally Posted by sammurai View Post
Dupa ce ai sa vezi monitor de 27" QWHD nu ai sa mai poti sa te uiti la 27" Full HD.
Eu, cel putin, dupa aproape 5 ani de WQHD ma zgarie pe retina Full HD pe 27".
LE: Daca va fi sa-l dau inapoi cred ca dupa asta o sa-mi para cel mai rau...
Deja incepe sa-mi placa si la net...si in jocuri...
( inca cu setarile de imagine tot nu m-am jucat )

Banuiesc ca doar pe rez lui il tineti , nu e prea mic scrisul , nu?

Last edited by dorubm; 08-02-2018 at 19:58.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 20:46   #71
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,882
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

Incearca windows 10.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 21:40   #72
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 272
Mentioned: 3 Post(s)


Default

De ce nu incerci si un VA?

https://www.emag.ro/monitor-led-aoc-.../pd/DTK5VHBBM/
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 21:47   #73
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,515
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu zic ca, avand in vedere preferintele particulare pe care le are colegul nostru de forum, cel mai sigur ar fi sa cumpere un monitor de undeva de unde il poate vedea inainte. Nu e rau, nu e bine, e preferinta lui.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 22:30   #74
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,615
Mentioned: 640 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by poker_x View Post
Cred ca vrea ceva cu refresh mai mare. Plus ca 2560px pe 32 inch = calitate de panou publicitar.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 22:51   #75
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 272
Mentioned: 3 Post(s)


Default

nu stiu daca e asa rau, dar cred ca mbc are dreptate - ar fi bine sa-si ia ceva ce a vazut inainte .
Aoc-ul ala e destul de ok zic eu, are freesync si duce 75hz.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2018, 23:17   #76
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 272
Mentioned: 3 Post(s)


Default

deleted
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 03:44   #77
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,289
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by poker_x View Post
In primul rand are prea putini Hz pt ce-mi trebuie mie. Nu cred sa mai dau banii vreodata pe un monitor sub minim 100-120Hz atat timp cat mai imi place sa ma si joc pe pc.
Apoi e prea mare pt rezolutia aia.

Acum cata vreme il tot testez pe asta ... mi-am adus aminte de ce m-am bucurat cu timpul cum tot cresteam la diagonala mai mare dar si cu rezolutia corespunzatoare.
Acum pot spune ca pt un monitor , sa te impresioneze , obligatoriu minim trebuie sa fie FHD pana la 24'' si qhd pana la 27''.

Inca nu stiu daca o sa raman cu el sau nu, dar stiu f bine ca urmatorul meu monitor va fi tot pe 27 '' dar obligatoriu pe 2560 x 1440 pixeli. Pt 27'' FHD e prea putin.
Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Eu zic ca, avand in vedere preferintele particulare pe care le are colegul nostru de forum, cel mai sigur ar fi sa cumpere un monitor de undeva de unde il poate vedea inainte. Nu e rau, nu e bine, e preferinta lui.
Ms. Asa era de preferat...pacat ca nu prea ai si unde...

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Cred ca vrea ceva cu refresh mai mare. Plus ca 2560px pe 32 inch = calitate de panou publicitar.
Corect. Exact asta am spus si eu mai inainte

LE: Apropo... si ale voastre tot asa fac ca si asta ?,,,Inainte de a se incarca Windows-ul ...in 2-3 sec tot parca se aprinde si se stinge rapid... Am bagat in al doilea dp de la placa video si tot asa imi face. Asta vechiu nu face asa.

Last edited by dorubm; 09-02-2018 at 04:00.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 04:32   #78
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,289
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kvarq View Post
As a last resort, eu as recomanda sa faci urmatorii pasi:
Am facut , pasii recomandati de tine...
( cu o mica exceptie sa fiu sincer ...driverul nvidia l-am dezinstalat din win si am pus ultimul driver ...)

Si rezultatul e acelasi... cu restul setarilor tale ...imaginea e albicioasa ,nu e clara deloc, culorile nu sunt DELOC vii
( in poza a doua tel n-a focalizat bine... asa de groaznic chiar nu e )
Oricum ideea e ca cu aceste setari imaginea e oribila. Nu inteleg ce fac eu gresit sau ce e gresit la mine dar asa o sec nu vreau sa ma uit la acest monitor.
Ms oricum , nu-ti mai bate capus... o sa mai ma joc cu setarile poata poate gasesc ceva sa-mi placa ...

Apropo... tu pe profilul asta ce mi-ai spus...il tii si cand te uiti in browsere pe net si cand te joci si e ok in ambele cu aceleasi setari? Ca eu pana acum ...ori gasesc ceva setari sa-mi placa cum vad pe net... dar sunt groaznice cand intru in joc , ori invers...

LE: Uite in 10 sec de la setarile tale ce am facut si e mult mai ok asa pt mine ...
( am pornit de la modul rts/rpg mode ) ca m-am gandit ca poate asta o fi bun si aici si-n jocuri )

FOARTE IMPORTANT!
Daca in primele 2 poze am facut pozele cu tel...in a 3-a am facut Print screen si ala l-am postat !!!

sau mai ok, cum e in poza 4 ...
( deci cumva as gasi niste setari sa-mi convina nu-i problema...dar acum o sa intru cu aceleasi setari si-n joc sa vad acolo cum e... pana acum niciodata nu am gasit , cu aceleasi setari sa mi placa si n joc si pe net , pe acest monitor

Inca ceva ce nu-mi place : la pornirea win... prima sec imi apare tot asa albicios, si imediat dupa cteva fractiuni de sec se schimba pe ce am setat eu... ( probabil atunci incarca setarile ce le-am facut in nv control )
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	acum 1.jpg
Views:	17
Size:	193.8 KB
ID:	61749   Click image for larger version

Name:	acum 2.jpg
Views:	16
Size:	162.4 KB
ID:	61750   Click image for larger version

Name:	10 sec.jpg
Views:	16
Size:	388.6 KB
ID:	61751   Click image for larger version

Name:	1 min.jpg
Views:	17
Size:	411.3 KB
ID:	61752  

Last edited by dorubm; 09-02-2018 at 05:11.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 06:01   #79
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,376
Mentioned: 48 Post(s)

PC-ul meu



Default

Man, pentru linistea ta sufleteasca du-l inapoi. Nu te mai chinui, aparent nu sunteti compatibili (tu si monitorul)
Eventual ia un Asus sa vezi cum e ala...
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2018, 06:12   #80
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,289
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai asus am ...
Acum daca tot il am , il mai butonez un pic...

Iarasi pt setarile bune aici la net , in joc nu prea se potriveau... pe cat eram de incantat in unele situatii pe atat nu vedeam aproape deloc in unele ...
Dar ce am descoperit , daca am umblat la setarile video din joc ( e prima oara cand umblu la astea ) l-am mai putut regla un pic si asa mi-au ramas aceleasi setari bune si pe net cand am iesit... Ar fi si asta o solutie
Chiar daca imi e mai greu acum pe rezolutia marita ...( mi-era mai usor pe fhd ca erau mai mari inamicii si-i nimeream mai usor ) , pe qhd te incanta mai mult ochiul la grafica . si merita sacrificiul

LE: Mai inainte am postat ca-mi place perfect cum se vede si pe urma mi-am dat seama ca era prea inchis , unele detalii nu le mai vedeam in poze ce erau mai inchise...pe cand am reglat lumin si gaam sa le vad ,,,vad albicios acum... offff...

LLE: Am resetat iar tot la monitor si in meniul Nvidia Control panel am pus pe default... Groaznic se vede...albicios...

LLE; stie cineva unde as gasi niste imagini dupa care se poate regla gama , contrastul si luminozitatea la un monitor... ca dupa astea din win , nu ma pot lua , cred ca le-am facut de zeci de ori si nimica...
PassMark MonitorTest l-am pus dar nu face nimica ???
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	default.jpg
Views:	27
Size:	474.2 KB
ID:	61753  

Last edited by dorubm; 09-02-2018 at 07:30.
dorubm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus PG279Q - Pareri, impresii. mbc Periferice 193 23-01-2018 13:45
Windows 8 e aici – Acer Aspire V5 Touch si Acer Iconia W700 LAB501 Articole 17 29-10-2012 09:44

 
Forum Stats
Members: 7,686
Threads: 18,768
Posts: 582,582
Total Online: 514

Newest Member: costin96

Latest Threads
- by valinor
- by mbc
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.