lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-07-2017, 12:24   #2661
cristianpetre
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Brasov
Posts: 63
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc de sfaturi! Voi face rost de o sursa si voi incerca ce mi-ati sugerat.
cristianpetre is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2017, 17:55   #2662
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,208
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by cristianpetre View Post
Salutare, am o problema cu PC-ul si nu stiu cum sa izolez componenta vinovata. De vreo 2 saptamani cand pornesc PC-ul, uneori nu boot-eaza, se aud ventilatoare pornind, dar nu apare nimic pe monitor. Dupa mai multe cicluri de power off/power on, porneste si nu mai are nicio problema. Aseara am lucrat cam 5 ore, nicio problema, dar azi nu mai vrea sa porneasca deloc. Am incercat sa scot placa video si sa incerc cu cea integrata in procesor, am scos pe rand cate o placuta de RAM, am scos placa de sunet si HDD-ul si am lasat doar SSD-ul, nu vrea sa mai porneasca. Am scos toate cablurile si le-am reasezat, am scos cablurile de power, reset, HDD led si am incercat sa il pornesc cu surubelnita , nimic...nu face POST-ul. Nu am pe carcasa difuzorul acela mic, sa aud daca face vreun beep. Sursa nu cred ca are ceva, ca o data pornit nu mai are nicio problema. Configuratia este urmatoarea:
Memorii Corsair Vengeance DDR3, 2x4GB, 1600Mhz
Carcasa Corsair Carbide 200R
Placa de baza ASRock Z87 EXTREME3, Intel Z87, LGA 1150
Procesor Intel Core i5-4440, LGA 1150, 6MB, 84W
Cooler CPU Scythe Kotetsu
Sursa Super Flower Golden Green Pro SF-550P14XE, 550W
Placa Video ASUS Radeon R7 260X DirectCU II OC, 1GB, GDDR5, 128 bit

Credeti ca e placa de baza? Ce ar trebui sa mai fac inainte sa comand o placa de baza?

Multumesc!
Aceeași problemă o aveam și eu, doar că după ce scoteam PC-ul din priză și îl lăsam cca. 2 minute pornea fără probleme.
Dar de curând am testat un i5 2400 să văd dacă e ok, iar după ce am pus i5 2500k (cel vechi), iar s-a repetat problema și l-am scos și reintrodus în slot, iar problema a dispărut.
Doar că acum am instalat un Xeon E3 1275 care e 4core cu 8 threads.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 23:01   #2663
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,124
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

imi iau blu screen la utilizare - light gaming - configuratie stock (nimic overclock)

Configuratia de la system spec.
Am atasat si fisierele cu fatal error.

mda - nu le-am atasat ca e invalid file....



am pus link - poate merge asa

https://ufile.io/ofp56

Last edited by pishky; 14-10-2017 at 13:39.
pishky is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 23:37   #2664
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,574
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

dump upload si eroare print screen daca e.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 21:57   #2665
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,124
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

cineva, vre-o idee?
am pus dump file-ul
pishky is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 22:19   #2666
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,030
Mentioned: 1155 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Se pare ca problema ar fi in MSAHCI.sys. Instaleaza ultima versiune de Intel Rapid Storage si ar trebui sa fie ok.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 22:40   #2667
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,124
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

imi zice ca nu e suported tehnologia (rampage 3 gene)
dar o sa instalez ultimii driveri pt placa asta
pishky is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 22:48   #2668
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,177
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca ai controller Intel cel mai probabil e de la RST, cum a zis si mbc. Am avut probleme similare.

Vezi insa ca depinde de chipset care e ultima versiune pe care o poti pune. De exemplu, la mine chipsetul e suportat doar pana la v12.8. Mai departe de-atat imi zice ca e incompatibil. Probabil ai incercat-o pe ultima si de-aia nu merge. Uita-te in device manager la IDE ATA/ATAPI Controllers, si vezi care e versiunea instalata acum sa-ti faci o idee.

Also, ar trebui sa incerci 2-3 versiuni apropiate daca si ultima face figuri.

De incercat si cablurile SATA de la hdd-uri. In principal de la HDD-ul cu OS si cel unde ai Paging File. In general daca pica astea apar BSOD-uri, daca pica restul doar dispar din sistem/nu mai pot fi accesate. Scoase mufele din Mobo/HDD si reconectate. Ideal ar fi sa schimbi cablurile cu totul daca ai unele de rezerva.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 22:51   #2669
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,124
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

da, am pus-o pe ultima compatibila cu placa.
daca mai face fitze - revin cu o intrebare.

cablurle is bune (am mai avut "evenimente" cauzate de cabluri si de atunci am un fix).
Sistemul de operare e pe un raid de 2 ssd-uri.
deocamdata vad ca se tine ok.
Imi luam BSOD random asa.
pishky is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2017, 01:13   #2670
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,177
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu puteam "genera" BSOD-uri cu defragmentare. Foloseam O&O Defrag si dadeam Analyze and Defrag pe toate cele 10-15 partitii. Probabil se facea un overload de I/O si driverul dadea fail. Tot cu asta am verificat si cand s-a rezolvat.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 16-10-2017 at 01:21.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 21-10-2017, 01:01   #2671
CaTa23
Member
 
CaTa23's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Marghita
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salutare dragi colegi. Am si eu o problema cu configuratia mea "noua".

Am avut Q8400 + 2 GB RAM DDR2 + ATI 6770, si am dat acest kit pe G4400 + 8 GB RAM DDR4, placa video ramanand aceeasi. In jocuri, pc-ul se comporta mai rau decat cu vechea configuratie. Care ar putea fi problema? Niste rezultate

GTA 5 cu Q8400 + 2 GB + 6770 - 35 FPS in medie
GTA 5 cu G4400 + 2 GB + 6770 - 15-25 FPS in medie

ACELEASI SETARI.

Care ar putea fi cauza?

Mentionez ca in AIDA 64 pe rail-ul de 12 V am voltaj de 3.58. Poate fi aceasta problema? Multumesc, astept raspuns!!
CaTa23 is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2017, 06:16   #2672
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,177
Mentioned: 723 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca aveai 3.6v pe rail-ul de 12V nu mai pleca sistemul. Cel mai probabil AIDA citeste gresit. Cel mai precis consum se masoara cu un multimetru, fizic, pe traseele care ies din sursa.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 21-10-2017, 13:03   #2673
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,574
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by CaTa23 View Post
Salutare dragi colegi. Am si eu o problema cu configuratia mea "noua".

Am avut Q8400 + 2 GB RAM DDR2 + ATI 6770, si am dat acest kit pe G4400 + 8 GB RAM DDR4, placa video ramanand aceeasi. In jocuri, pc-ul se comporta mai rau decat cu vechea configuratie. Care ar putea fi problema? Niste rezultate

GTA 5 cu Q8400 + 2 GB + 6770 - 35 FPS in medie
GTA 5 cu G4400 + 2 GB + 6770 - 15-25 FPS in medie

ACELEASI SETARI.

Care ar putea fi cauza?

Mentionez ca in AIDA 64 pe rail-ul de 12 V am voltaj de 3.58. Poate fi aceasta problema? Multumesc, astept raspuns!!
Dezactiveaza GPU integrat, OS nou sau baga DDU-ul ca sa stergi driverul si sa-l reinstalezi din nou.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2017, 13:29   #2674
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,208
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ar trebui instalat OS-ul pe curat.
ce sistem de operare avea pe Q8400?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 26-10-2017, 15:00   #2675
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,100
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by CaTa23 View Post
Salutare dragi colegi. Am si eu o problema cu configuratia mea "noua".

Am avut Q8400 + 2 GB RAM DDR2 + ATI 6770, si am dat acest kit pe G4400 + 8 GB RAM DDR4, placa video ramanand aceeasi. In jocuri, pc-ul se comporta mai rau decat cu vechea configuratie. Care ar putea fi problema? Niste rezultate

GTA 5 cu Q8400 + 2 GB + 6770 - 35 FPS in medie
GTA 5 cu G4400 + 2 GB + 6770 - 15-25 FPS in medie

ACELEASI SETARI.

Care ar putea fi cauza?

Mentionez ca in AIDA 64 pe rail-ul de 12 V am voltaj de 3.58. Poate fi aceasta problema? Multumesc, astept raspuns!!
Ai cumparat un procesor mai slab decat cel anterior.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2017, 14:23   #2676
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,250
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Inainte de toate, downlodeaza-ti separat ultimul driver al placii video dezarhiveaza-l si pune-l bine

Apoi intra in bios si dezactiveaza video on board.
Da-i la init first graphic sa fie PCI-E.
Formateaza NTFS partitia unde vei instala Windows-ul .

Cind instalezi Win 10, nu-i da net deloc (nu bagi cablul de retea in PC sau nu il conectezi (PC-ul) la router.
Instaleaza (in ordinea asta) intii drivrele placii de baza (Intel inf all + restart) apoi Intel management engine, placa de retea (peste ce baga windows-ul)si apoi driverul placii de sunet. Restart (chiar daca nu cere) si apoi instalezi driverul placii video (ultimul).

NU instala Intel Rapid Storage (Intel RST), eu nu l-am instalat nici cind aveam Raid.
Restart, bagi cablul de retea sau conectezi PC la net Wi-Fi (in functie dd ce conexiune ai, cablu sau Wi-Fi) si ii dai drumul sa se updateze.

Succes.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.

Last edited by DjLeco; 27-10-2017 at 14:37.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2017, 14:50   #2677
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,574
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu



Default

Windows clean bro - faster and more reliable than this, n-are nici un rost sa peticesti cauciucul de 2 ori in acelasi loc, nu ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2017, 20:12   #2678
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,030
Mentioned: 1155 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am o problema hardware foarte mare. "Astia" au facut trecerea de la Lenovo la HP. Ce recomandati de baut?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2017, 21:41   #2679
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,707
Mentioned: 567 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ceva tare, natural, minim 55 grade, facut de un bunic/unchi (deci mai in varsta).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 23-11-2017 at 21:54.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2017, 21:50   #2680
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,422
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu



Default

+1 la ce a zis kretzu
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,317
Threads: 21,457
Posts: 644,647
Total Online: 335

Newest Member: prophetx

Latest Threads
- by Monstru
- by mbc
- by Kspic
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.