lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31-07-2018, 21:12   #741
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,015
Mentioned: 78 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu unul, o haita...
Din pacate asta s-a intamplat dupa ce am reinstalat OS6 pe NAS azi noapte si l-am lasat asa pana azi pe la 10.00, dar ultimul atac este anterior cu vreo 4 ore...
Portul 22 l-am forwardat din router sa verific daca este accesibil NAS-ul, inainte de a lansa ticket-ul.
Probabil ca router-ul a dat cu DHCP-ul la nimereala fix in ip-ul nas-ului dupa ce l-am reinstalat.
Din cate am mai citit acum, pe seara, o prima greseala este ca am lasat user/pass default cu nas conectat. A doua ar fi ca si plaja de ip din DHCP ar fi bine sa fie mai "custom", nu default.
LE: router-ul e are o parola destul de dificila.
LE2: nu imi necaz ca mi-a penetrat gaoaza, treaba e ca nu am realizat decat acum adevaratul impact .

Last edited by kobro; 31-07-2018 at 21:15.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 22:20   #742
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 612
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu are nici o treaba dhcp-ul aici, ai facut port forward pe port 22 catre nas. Apoi au aparut niste boti care au vazut ca la tine exista un sistem care raspunde pe portul 22 si au facut brute force.

Nu conteaza ce range pui pe dhcp, alea sunt ip-uri private, ip-urile alea sunt NAT-ate catre ip-ul public oferit de isp.

Deci sterge port forward-ul si ai grija ce setezi pe viitor.
Eu as face si un reset la NAS just in case... e un linux si nu stii ce au instalat pe acolo sa isi faca un tunnel in reteaua ta si pe viitor.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 22:33   #743
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,015
Mentioned: 78 Post(s)

PC-ul meu

Default

Rezolvat deja cu portul de ssh...
Chiar acum am dat factory default si trec sa modific usr/pass, sa stiu o treaba.
Multumesc pentru sugestii.
Am activat deja log pt toate serviciile NAS pe un usb, sa le verific periodic. Pana acum 2 saptamani nu am intalnit astfel de probleme.
Ma gandesc acum daca router-ul o fi cumva vulnerabil, desi i-am dat de cateva ori reset...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 00:27   #744
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 612
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ar putea fi si router-ul, mai ales dupa ultimul val de gauri de securitate descoperite.

Eu unul nu mai am incredere in nici un brand, nici macar mikrotik care au stiut ca au backdoor si nu au facut nimic pentru a rezolva problema o buna perioada de timp.

Ce sa mai zici de producatorii mici sau no name...

De asta cautam mai sus un barebone cu placi de retea intel ca sa imi pun eu linuxul meu patchuit la zi si asta e...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 09:38   #745
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Totusi, nu ar trebui sa lasi nimic catre nas. Daca ai nevoie de ceva, o poti face printr-un vpn.
Daca e musai, macar schimba porturile default.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 16:20   #746
Spawn
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 538
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Yahoo to Spawn
Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
A testat cineva Powerline adapters din alea ? Chiar stiu sa duca 1Gbit intre ele pe firul de curent ? Ma gandesc ca eu am circuite separate stanga dreapta , vreo 30m pe stanga , 30 pe dreapta , ceva delay si performante afectate .... chiar asa de bine sa mearga in 50Hz.
Nici vorba. Teoretic ar trebui sa duca 500Mbit DL/500Mbit UL. Practic nu merg nici 50%. Cele mai bune la care am gasit teste acum cateva luni cand am cautat mergeau 220-260Mbit. Uite ceva comentarii la alt model. Iar unul din modelele de care se vorbea mai si tiuie.
Spawn is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 17:08   #747
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,843
Mentioned: 1011 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Merg in functie de calitatea cuprului din instalatie sau a sigurantelor.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 23:47   #748
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,076
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Am comandat WPA 4220 KIT 200Lei .
Cuprul este solid de 2.5mm iar sigurantele sunt duble - marca Schneider.
RE200 mai mult face zgomot. Rezolvarea partiala este cu o antena in hol cu stativ magnetic. Odata ce treci de peretii dublii atenuarea se reduce.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2018, 12:26   #749
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,100
Mentioned: 191 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai făcut teste de viteză? Cum se comportă?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,836
Threads: 19,086
Posts: 590,006
Total Online: 224

Newest Member: ZcashBond

Latest Threads
- by Monstru
- by Miru
- by mbc
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.