lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-04-2020, 13:01   #1201
OctavianH
Junior Member
 
OctavianH's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 9
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Gaming nu faci pe el dar stiu ca niste baieti au reusit sa puna un GTX 1030 low profile ceea ce este ok, insa la cat de mic este si cu racire pasiva pe procesor, iti limiteaza si ala airflow.

Pe mine ce ma ingrozeste la el sunt componentele proprietary, gen sursa. Nu stiu clar daca ceva o sa se strice unde voi gasi componente de inlocuit. Am impresia ca sursa aia nu e standard si e mai mica decat un SFX... in rest, inca e decent pentru media server, file server si backup, la ce il folosesc eu in regim casnic.
OctavianH is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 13:07   #1202
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,375
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai eu am reușit să ard sursa, nici pānă azi nu am reparat-o. Poate cu carantina asta să mă apuc de ea să īnlocuiesc piesele (care sunt comandate cam toate, sper să nu găsesc nimic lipsă).

Dar nu am lăsat serverul așa, cu sursa arsă, cred că rulează de mai bine de juma de an pe o sursă gen PicoPSU, ceva ieftin, luat local.

1 x Sursa DC-ATX-160W comutator DC 12V 24Pin ATX 70,00RON

de la hobbymarket.ro

Asta mai exact: https://www.hobbymarket.ro/surse-de-...tx-p-1492.html

Evident, trebuie și o sursă externă pentru 12V, dar există rezolvări și acolo...
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 02-04-2020 at 13:14.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 19:31   #1203
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,237
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by OctavianH View Post
Gen 8 este mult peste Gen 10 pentru ca are iLO si nu are procesorul lipit. Eu inca il folosesc, neoprit de 5 ani, cu Xeon 1265L V2, 16 GB RAM si SSD in slotul ODD. Rupe.
HP insa sunt o mizerie, au pus pe bani si service pack-urile, asa ceva nu am mai pomenit.
MS Gen10 Plus are Ilo si nu are CPU lipit..
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 19:51   #1204
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,145
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cred ca s-a confundat cu ala fara Plus, care e AMD
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 20:13   #1205
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,237
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Cu siguranta.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 20:53   #1206
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,145
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pe amazon.de un Gen8 cu E3-1220Lv2 e 226 eur.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 21:04   #1207
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,887
Mentioned: 236 Post(s)

PC-ul meu



Default

Anunturile sunt fake.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 21:14   #1208
nikalai
Senior Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Bucuresti
Posts: 255
Mentioned: 15 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
MS Gen10 Plus are Ilo si nu are CPU lipit..
Are, dar ce crezi!? E optional., trebuie sa mai scoti din buzunar. Nu se dezmint.

Mie personal mi se pare ciudata carcasa asta de; a Gen10 Plus, dar nu ma pricep, inginerii HP stiu mai bine.

Se gasesc pe OLX placi Supermicro X11SSL-F la pret decent. E drept ca memoriile DDR4 unbuffered is cam scumpe...
Daca nu ajung cele 6 porturi SATA pui un HBA si aia e.
nikalai is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 21:28   #1209
puietu
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Acasa
Posts: 141
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pana la sfarsitul anului HPE ofera ilo advanced gratuit. Care are nevoie pm pentru detalii. Azi am aflat, daca ajuta pe careva.
puietu is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 21:30   #1210
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,847
Mentioned: 137 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by puietu View Post
Care are nevoie pm pentru detalii.
Şi de ce nu poţi scrie aci?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2020, 21:34   #1211
puietu
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Acasa
Posts: 141
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.hpe.com/us/en/resources/...lights-out-ilo

De aici se poate descarca licenta de Trial pentru iLO Advanced, disponibila free pana la sfarstiul anului. Am crezut ca nu e asa interesant link-ul.
puietu is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2020, 07:08   #1212
sebid2k3
Senior Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 263
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am pus pe bazarul mirific microserver-ul, daca ar fi cineva interesat. M-am uitat după diferite preturi īnainte atāt la noi cat și īn afara ca să-l evaluez.
__________________
Arcaș īn World of Warcaft
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 18:19   #1213
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,847
Mentioned: 137 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mă gāndesc să trec la o soluţie custom. Nu vreţi careva un Gen8 cu E3-1220L, 8GB RAM, caddy pt. SSD īn locul unităţii optice, etc? Fără HDD-uri.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 18:30   #1214
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 603
Mentioned: 7 Post(s)


Default

pai zi cat vrei pe el...
personal ma tenteaza, dar nu sunt foarte incantat de cpu. Nu ai si celeronul ala cu care vine el default?
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 18:54   #1215
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,847
Mentioned: 137 Post(s)

PC-ul meu



Default

Habar n-am cāt vreau, de-asta am aruncat momeala aici.
Aşa a fost default, l-am luat cu E3 din fabrică. Are 5 ani, l-am luat pe la īnceputul 2015. Primele 6-ish luni a fost folosit intermitent pānă am īnţeles ce şi cum, de atunci merge 24/7.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 19:04   #1216
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,533
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Nu neaparat Intel. Agarici, scoate totul (HDD si stickul cu actualul bootloader), cauta un HDD gold, pune loaderul nou pe un stick nou, si incearca un clean install, daca merge totul ok. Daca e OK, atunci faci update cu HDD urile vechi + loaderul nou.
L-am facut intre timp, all good. Merci de sfat.

In paralel cu asta caut linia/liniile de comanda pt synology prin care spargeam RAID1 si ramaneam intr-un singur HDD fiindca vreau sa-mi dispara notificarea de RAID1 Degraded.
Nu sunt utilizator de linux daily ci din joi in paste si spre prostia mea am pierdut documentatia si nu mai gasesc pe net.
Tot de la voi am primit-o in trecut.

Pe scrut ca sa intelegeti de ce caut fix metoda asta e fiindca HDD-ul al doilea e pus deoparte (nu e stricat dar nici nu am altul) dar fiind utilizator de xpenology e clona/bkp-ul meu pentru DSM6.1.X si acum am facut upgrade la 6.2.x iar in cazul in care nu-mi place ceva doar bag HDD_ul inapoi si stick-ul vechi cu xpenlogy si am revenit in 5 min la DSM old deci o sa-l mai tin o luna prin dulap si o sa merg pe un singur HDD.

Last edited by agarici cu pedale; 05-05-2020 at 19:30.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 21:12   #1217
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,237
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Cred ca ajunge sa dai repair la volume.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 21:33   #1218
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,533
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am avut RAID1, am scos un HDD si stau in unul si voi ramane in unul singur o vreme buna. Nu am cum sa dau repair la RAID1 intr-un singur hard neavand HDD-ul 2, daca aveam alt HDD de rezerva ii dadeam pur si simplu rebuild. Ca sa rezolv buba trebuie sa sterg RAID1 (fara sa pierd datele) si se facea din ceva comenzi dar nu le mai gasesc, am facut asta de 5 ori cel putin in ultimii 2 ani.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2020, 09:42   #1219
vladco
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 4
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by poker_x View Post
pai zi cat vrei pe el...
personal ma tenteaza, dar nu sunt foarte incantat de cpu. Nu ai si celeronul ala cu care vine el default?
am eu un G1610 si caut un E3 local poate ne intelegem
vladco is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2020, 09:49   #1220
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,145
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by korby View Post
Habar n-am cāt vreau, de-asta am aruncat momeala aici.
Aşa a fost default, l-am luat cu E3 din fabrică. Are 5 ani, l-am luat pe la īnceputul 2015. Primele 6-ish luni a fost folosit intermitent pānă am īnţeles ce şi cum, de atunci merge 24/7.
M-a pus dreac sa comand 3d printer, ca ma aruncam.eu la el. Dar finantele mele acum ....
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 14:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 05:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 17:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 13-08-2009 23:59

 
Forum Stats
Members: 8,692
Threads: 22,849
Posts: 683,192
Total Online: 1230

Newest Member: Mrerror

Latest Threads
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.