lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-02-2013, 12:27   #1
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Question Nedumerire Gigabyte 990xa-ud3

Am 4 module de memorie , 2x4gb kingston predator 1866 si 2x4gb kingston genesis 1866.
Cand pun toate 4 la 1866 sistemul nu booteaza, cum le pun la 1600 functioneaza perfect toate 4.
Care poate sa fie problema?
Memoriile montate astfel genesis ddr3-4:ddr3-2 , iar predatoarele ddr3-3:ddr3-1.
4 si 2 sunt fix sub cooler si 3 si 1 sunt spre exteriorul placii.
Singure la 4-3 sau 2-1 merg brici la 1866.

Last edited by Dexter81; 16-02-2013 at 18:12.
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 14:45   #2
GGI78
Member
 
GGI78's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Bucuresti
Posts: 245
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce timing-uri au memoriile ?
__________________
GGI78 is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 14:47   #3
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

am selectat profilul 1 , 1866 , 9,11,9,27,42 parca si voltaj 1,65.
profilul xmp...
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 17:42   #4
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

Am incercat sa cresc putin voltajul la nb, dar degeaba, tot no start la 1866....
Acum merg la 1600 toate 4.
Timing 9,9,9,24,33, 1,655 v.
O ora de prime, no problem.

Are cineva dn Bucuresti acest kit khx1866c9d3k2/8gx si poate veni cu el pentru o proba, la orice ora? macar sa ma dumiresc de unde e problema.
Multumesc.
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 20:13   #5
GGI78
Member
 
GGI78's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Bucuresti
Posts: 245
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

La mine merg 1866/9-10-9-24 1T-1,5v si 2133/10-12-10-33 1T-1,65v
__________________
GGI78 is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2013, 23:42   #6
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

ai 4? la 1,5? hmm ele zic ca au 1,65...
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 11:51   #7
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

selectez profilul 1 din bios,1866, timings 9,11,9,27,42,1t , 1,65v.. no start.

Le-am pus predatoarele pe alb si genesisurile pe albastru si invers si nimic. tot no go, am pus ramii si la 1,5 si no start evident.... 2 cu 1 si 4 cu 3
revenit la 1600 brici.1,65 v.
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 12:10   #8
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,449
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Seteaza frecventa 1866Mhz, pune-le voltaj 1.65V si lasa timmingurile pe auto, ignora profilul XMP, si vezi cum iti pleaca.
Daca porneste te uiti ce timminguri ti-a pus pe auto si te joci in jurul lor marind si Vdram. N-ai treba cu voltajul la NB.
__________________
didicordon: fac schimburi doar daca este in avantajul meu!

Last edited by TheDogg; 17-02-2013 at 12:14.
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 12:34   #9
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

vdram?

o sa incerc.
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 12:36   #10
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,449
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Vdram = voltajul la RAM
__________________
didicordon: fac schimburi doar daca este in avantajul meu!
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 13:43   #11
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

no go, 1866, timings auto...
cand pun 3 rami intr-o anumita pozitie , ii vede 12 g si pleaca la 1866 cu voltaj 1,65.adica 4,2,3,1866, vede doar doar 2 module,8g, cand pun 4,2,1 vede 3 module, 12g.cum pun si ramu 4 no start...
configuratia la rami e 4,2,3,1. 4,3 albastru , 2,1 alb.
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 14:16   #12
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,449
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

OK.
Faci la fel cum ti-am zis mai sus doar ca in loc de auto la timminguri pui latente foarte relaxate, ex. 11-11-11-30 2T sau 12-12-12-35 2T sau mai sus. Daca nici asa nu pleaca ori ai un modul de ram bolnav, ori un slot in placa de baza ori imc-ul tau face figuri.
__________________
didicordon: fac schimburi doar daca este in avantajul meu!
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 15:07   #13
mitty
Senior Member
 
mitty's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: cluj-napoca
Posts: 1,180
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to mitty Send a message via Skype™ to mitty
Default

Acuma sincer, la gigabyte placa de baza pt AM3+ ,te poti astepta sa faca aceste probleme. Implementarea bios-ului e sub orice critica.
__________________
...dar banii zici ca sunt ursi polari pentru mine. Ii vezi doar la televizor...'' by bogzilla ''
mitty is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 15:47   #14
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

Da, nu merge nici la 13-13-13-34 cu t2 , voltaj 1,67-1,68....
Individual merg la 1866.Daca pun kiturile separat,o data in sloturile albastre, o data in sloturile albe, pornesc la 1866..... am vrut sa le testez individual.
am testat pe alabstru un genesis cu cele 2 din kitu predator, pe rand si a mers... si la controlerul alb la fel, functioneaza.... dubios.
mai ramane sa dau un memtest si daca pica e clar...
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 20:19   #15
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

la 3 passes de memtest nici o eroare.
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 20:22   #16
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

E Gigabyte, nu e facuta sa mearga cu 4 module poate doar la 1600, nu mai ce intrebari sa pui nu se poate explica.
Multe pe AM3+/ Z77 is pleasna curata.
Sa speram ca pe socket 1150 cu Haswell, revin la ce trebuie sa fie.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 21:23   #17
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

Poate da.Si la un asus pro cu 970 la fel a facut , nu a mers cu 4 la 1866 , nici cu asrocku care l-am avut inainte nu a plecat la 1866, dar daca pun 4 de 2400, surpriza, tot la 1600?
el merge bine la 1600, dar daca ramu suporta 1866 am zis sa il pun la cat trebuie...
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 21:29   #18
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,391
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

O sa am pe sfarsitul saptamanii inca 2 module din ce memorie am deci 4 si atunci sa vedem
Eu le pot testa si la 1866/2133/2400. 4*4GB.
Sa vedem ce iese pe Sabertooth. Tot Piledriver am si eu.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2013, 23:18   #19
nr4
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 154
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

La AM2 si AM2+ era o problema de genul in care doar cu 2 module din 4 mergea la 1066Mhz. Cu 4 module erai obligat sa setezi 800Mhz.
Desi la AM2 si AM2+ parca limitarea era de la controlerul de memorie din procesor, in cazul de fata am impresia ca placile Gigabyte sunt problema principala.
Exemplu: Eu am Phenom II X4 970 pe placa de baza Gigabyte AM3 si nu pot sa fac sa mearga stabil cu 4 module DDR3 la 1333Mhz setari default!
Si eu sustin ideea ca Gigabyte nu mai face placi asa cum se lauda odata.

Last edited by nr4; 17-02-2013 at 23:21.
nr4 is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2013, 22:22   #20
Dexter81
Member
 
Dexter81's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Bucuresti, Romania
Posts: 207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Dexter81
Default

Daca bag fsb la 221 si multiplicatorul la 19 ,4.2, pleaca la 1768 memoria.interesant.dar este instabil...

La 210 fsb cu multi x20,4.2, pleaca la 1680, probez cu alien colonial marines ce castig de megaherti la ram... 80.. damn.

cat pot duce maxim fsbu sa nu crape?

le: fsb 233 x 18 multi, cpu 4,194 nb freq 2330 , ht freq 2796, ram 1864,1,65v, nu am umblat la voltaj, porneste , in win dupa al 3 lea test in prime a picat un core, la incarcare win pe urma se restarateaza pc. trebuie gasita varianta optima.

Last edited by Dexter81; 19-02-2013 at 00:40.
Dexter81 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nedumerire varianta hd7850 PaulM Placi video 8 21-04-2012 20:33
Nedumerire intel E2140 Zeus11 Overclocking & benchmarking 10 16-01-2012 19:30
Nedumerire AMD florin Procesoare si chipseturi 9 30-08-2011 23:56

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,882
Posts: 608,925
Total Online: 365

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by Boggy
- by ryo
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.