lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-11-2012, 10:00   #41
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai intai o sa deschid tabloul cu seful de scara, macar sa vad ce balamuc este pe acolo.

Ceea ce ma intereseaza cel mai mult este vinovatul care pacane!!! , si daca este cazul voi chema un reprezentant Electrica.

O sa fac si o poza daca pot.

Mersi Neo pt sfat. Cum apare ceva ce imi place/permit voi lua si un UPS.

Last edited by Robert B; 02-11-2012 at 10:03.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 10:34   #42
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,600
Mentioned: 262 Post(s)


Default

Bwahaha, succes cu Electrica. Io i-am sunat că aveam 200V la priză în loc de 220V și mi se reseta PCul + alte nebuneli cu routerul and shit și ei mi-au spus că "ce, dom'ne, mai bagă și lumea un reșou în priză, îi iarnă dară, noi oricum nu garantăm calitatea curentului electric".

Deci da. Ia-ți UPS cât poți de repede, pentru că dacă o ia razna ceva pe-acolo în cel mai bun caz decedează doar sursa, dar mai ai și monitor de exemplu, router și alte nebunii care pot face poc extrem de ușor.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 10:49   #43
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,509
Mentioned: 563 Post(s)

PC-ul meu



Default

200?
eu am avut 190v vara asta la un moment dat.
I-am chemat, le-am aratat ce si cum, au masurat, au vazut si ei, le-am spus ca vreau sa vorbesc cu seful lor, am vorbit, i-am explicat cum e cu datul in judecata in cazul in care se buseste ceva si ... si .... si .... dupa vreo 2 saptamani au revenit, au remasurat si m-au mutat pe alta faza (au mermelit ceva l astalp si mi-au taiat curentul 1h)
De atunci nu am mai avut probleme de voltaj.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 11:21   #44
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

eu am cca 245-250 V ..... nu stiu cat de bun e multimetrul meu(Mastech MAS830B), dar..... voltajul e cam mare .... blocul e aproape de un transformator

Last edited by Robert B; 02-11-2012 at 11:25.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 14:54   #45
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

off topic

@dani postul #39

Este vorba de un prelungitor Bachmann Clasic (max 3700W) 9 prize cu un fir lung de 1.5 m si dublu ca grosime decat unul normal. Oricum o sa desfac prelungitorul sa vad ce amperaj are si intrerupatorul doar de curiozitate. Am pe el monitor led, sursa de 900W, un router, boxe Jazz 5.1 si un neon de 12W

Last edited by Robert B; 02-11-2012 at 15:33.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 14:57   #46
dracu' gol
Member
 
dracu' gol's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

anul trecut in octombire, aveam 170v la priza... centrala termica se restarta ca nebuna, pc'ul mergea linistit cu o sursa sirtec de 500 au venit aia de la electrica dupa mai multe 'scandaluri' la telefon, au masurat curentul la priza, au vazut ca am dreptate, si cand au vazut pc'ul pornit s-au luat de cap )
m-au mutat pe alta faza, si intre 220-230v am constant. trebe doar sa faci putina 'galagie' si se rezolva
dracu' gol is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 15:18   #47
dani
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 156
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Io i-am sunat că aveam 200V la priză în loc de 220V...
Oameni buni, in Romania, de ani buni, tensiunea la retea este(sau cel putin ar trebui) sa fie de 230V curent alternativ.

Quote:
Originally Posted by Robert B
Este vorba de un prelungitor Bachmann Clasic (max 3700W) 9 prize cu un fir de 1.5 m dublu ca grosime decat unul normal
Sectiunea de 3x1.5mmp inseamna cca 16A. Conteaza mult si instalatia electrica din locuinta, in apartamentele comuniste s-a folosit conductor de AL ce se rupe foarte usor iar legaturile din doze sunt imbatranite. Verifica si legaturile din tabloul din apartament, din prize si din doze daca nu s-a facut acest lucru de foarte mult timp.
dani is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 15:27   #48
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tabloul de apartament e nou cu sigurante automate Siemens. Prizele sunt verificate. Reteaua e din Aluminiu si se rupe intr-o veselie daca il freci putin. Dozele din perete nu am avut cum sa le verific.

Sunt 3 tablouri in scara. Unul cu contorul electric. Al doilea cu sigurantele fuzibile (ceramice). Al treilea care bazaie mai tot timpul uneori mai tare, alteori mai incet. Din acesta din urma venea pacanitul acela de care tot vorbesc.

Maine o sa fac poze pt. ca azi daca umblu cu seful de scara la tabloul cu pricina, o sa ma tot intrebe X si Y ce s-a intamplat etc etc etc...viata la comun deh.....

Blocul e din 1979 si initial nu era tras gazul. Totul era electric si aveam plita alimentata de la priza de 380V - cel putin asa arata conectorul si priza de pe perete.

Last edited by Robert B; 02-11-2012 at 15:37.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 18:52   #49
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am revenit cu poze.

Tablou 1 - sigurante mari
Tablou 2 - nu l-am deschis dar se pare ca contine contorul si inca ceva
Tablou 3 - sigurante fuzibile ceramice pentru apartamente.

Dupa ce am deschis usa la tabloul nr.1, nu pare a fi mare lucru care sa produca acel pacanit. Prin urmare este posibil sa provina de la tabloul nr.2. Oricum o sa incerc sa determin mai precis zona in care se aude. Cand am deschis tabloul, pacanitul nu era prezent.

Initial in zona din poza 2 si poza 3 din tabloul nr.1 auzisem acel pacanit electric.

Cred ca cel mai bine este sa fac o sesizare la Electrica ca sa vad ce si cum.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	poza 1.JPG
Views:	168
Size:	797.6 KB
ID:	31315   Click image for larger version

Name:	poza 2.jpg
Views:	166
Size:	487.2 KB
ID:	31316   Click image for larger version

Name:	poza 3.JPG
Views:	180
Size:	500.7 KB
ID:	31317  
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 21:44   #50
dani
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 156
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din cate vad, tabloul e copt tot, locasul in care sunt introduse sigurantele e plin de tot felul de depuneri, clemele sigur sunt slabite, tabloul trebuie schimbat cu totul. Priza trifazata de 400V(nu 380V) nu mai exista, siguranta ai numai pe o faza si nul. Din cate am inteles, trebuie vorbit cu administratorul de bloc si angajata o firma autorizata care sa schimbe tabloul de pe scara. Costurile vor fi suportate de toti locatarii.
dani is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2012, 22:01   #51
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

cam asa ma gandeam si eu....chestia e ca, media de varsta e cam mare...si pe locatari ii cam doare in cot....o sa ma sfatuiesc cu administratorul

Last edited by Robert B; 02-11-2012 at 22:04.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 17:27   #52
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,509
Mentioned: 563 Post(s)

PC-ul meu



Default

pas 1: sfatuieste-te cu administratortul; te faci nestiutor si intrebi ce si cum
pas 2: ajungeti la concluzia ca nu va pricepeti niciunul suficient de bine si spui ca esti dispus sa platesti tu costul analizei de catre o firma specializata; faci cum faci si aduci discutia in acest sens.
pas 3: firma iti da constatarea pe numele tau (ca doar tu platesti); eventual ii spui administratorului ca mai bine pe numele tau, sa nu suporte toti mosii costul analizei;
pas 4: cu analiza (care mai mult ca sigur e naspa) te duci la admin si ii spui ca trebuie sa se hotarasca in in adunarea generala repararea/schimbarea tabloului.
pas 5: daca mosii nu sunt de acord, le arati evaluarea si le spui ca vei pune administratorul sa includa in cheltuielile comune si costul aparatelor tale electrice busite (ca nu au fost de acord cu repararera tabloului)

Eu mi-am pus toti locatarii in cap, dar mi s-a rupt in 14 si tot ei mi-au multumit dupa o perioada.

Miscarea asta se face vara, cand e intretinerea mai mica. Nu iarna, ca batranii din bloc nu cred ca pot suporta nimic in plus saracii.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 18:51   #53
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc kretzu77 pentru sfaturi.

Chiar azi am vorbit cu administratorul si am fost uimit de cum a mers. Adica exista bunavointa pentru rezolvare.

Am verificat cateva prize cu multimetrul la un vecin si la el erau 249 de V la priza. Un tip care se pricepe a verificat in tabloul nr. 1, cu multimetrul cateva voltaje la intrare si a spus ca este clar o treaba de Electrica. El s-a exprimat astfel: ar fi un dezechilibru intre fazele din tablou nr.1 si ar trebui facute niste modificari. A verificat cu multimetrul niste voltajele in perechi astfel 1-2, 2-3, 1-3, si pe barele acelea de metal erau 425 V, 413 V, 426V .

Nu ma pricep dar oricum vom vedea ce iese cu cei de la Electrica. Asa ca se va face o sesizare luni. Prin faptul ca stam foarte aproape de un transformator e clar ca baga voltaj la greu.Ar fi super daca ar fi in jurul a 240V si nu 250V.

In plus am vorbit si cu un cunoscut de la o firma autorizata care poate sa ne refaca tabloul asa cum trebuie.Daca tine de noi vom suporta toti costul. Numai faptul ca avem 250V in prize e motiv suficient. Toata chestia insa tine de ce zic cei de la Electrica pentru ca pare a fi legat de tabloul lor si de ce este facut in transformatorul din cartier.

Am deschis si tabloul nr.2 si tabloul nr.3 si nu sunt semne vizibile de arsuri sau alte chestii. Doar ca e clar ca toate cele trei tablouri sunt depasite. In caz ca se rezolva cu Electrica si totul e ok, macar sa schimbam toate sigurantele fuzibile cu unele automate, ca sa nu se mai puna lita si alte nebunii. Cred ca numai eu si un alt vecin punem sigurante calibrate.

Oricum suntem pe drumul cel bun si va tin la curent . Eu unul sunt extrem de nerabdator sa se gaseasca o solutie.

Last edited by Robert B; 03-11-2012 at 18:56.
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 19:37   #54
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,731
Mentioned: 1124 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai se pare ca ai supratensiunea. Ca sa iti rezolvi tu personal problema, poti sa pui un regulator de tensiune fix dupa tabloul tau care iti asigura 220v constant. Electricianul mi-a propus asta cand am facut instalatia, dar am refuzat pentru ca am un curent foarte curat aici. E cam 1000 lei pentru un apartament / casa normala (nu stiu exact valori maxime).
mbc is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 08:35   #55
dani
Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 156
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Robert B View Post
A verificat cu multimetrul niste voltajele in perechi astfel 1-2, 2-3, 1-3, si pe barele acelea de metal erau 425 V, 413 V, 426V.
Alea sunt tensiunile intre faze ale unui circuit trifazat, trebuia sa masoare intre fiecare faza si nul.
dani is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2012, 14:50   #56
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

asteptam verdictul celor de la Electrica........cand vor veni
Robert B is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2012, 16:50   #57
Robert B
Ancient friend
 
Robert B's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,511
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Default

Au venit cei de la Electrica. Nu eram acasa, dar era administratorul blocului. Au lucrat vreo 10 min. Acum in loc de 248-251 V am la priza 219-236 V. Flucteaza voltajul mai tare dar tot este bine. Daca sunt probleme o sa ii sun zilnic.

Chestia e ca azi la 14.00 aveam in jur de 240-244 iar acum la ora 16.50, sunt cum am zis mai sus 219-236 V.La 219V a stat o fractiune de secunda. Poate acum toti sunt acasa si trag curentul din retea .

De pacanit tot pacane sursa....interferenta sau mai stiu eu ......deh cand voi avea bani voi lua un UPS performant. Oricum nu cred ca se va schimba tot tabloul de pe scara.

Intre 17.00 si 21.39 - voltajul stabil 236-238V.

Deocamdata cam aste este. Daca va apare ceva voi da de veste.

Last edited by Robert B; 09-11-2012 at 21:40.
Robert B is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Enermax MODU87+ 900W - Test practic Micutzu Articole 5 15-09-2011 18:24
Pareri Enermax mooN* Carcase si surse 3 16-12-2010 19:13

 
Forum Stats
Members: 8,280
Threads: 21,159
Posts: 637,350
Total Online: 815

Newest Member: Luca76

Latest Threads
- by Victor
- by DeDeRa
- by LAB501
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.