lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-12-2018, 09:43   #1
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Exclamation Sapphire R9 280x Toxic probleme...

Sal Al! ,Am o placa r9 280x cu implementare de la Sapphire Toxic , Problema este ca placa de cand am primit-o a mers vreo 1h si ceva dar nu conform specificatiilor, in fiecare test / bench pe care il rulam ,la un moment dat dadea crash , ca pana la urma sa dea eroare si in windows simplu !!!
Din ce imi aduc aminte ,aceasta (placa) arata in gpuz sau in ati catalyst 1020mhz gpu clock, iar daca nu gresesc acest model ar fii trebuit sa aiba 1150mhz gpu clock
Inclin sa cred ca proprietarul anterior sau altcineva a facut un update de bios oarecum gresit de la alta varianta ,cea cu 2 ventilatoare am vz ca frecventele stock sunt 1020mhz
Oricum, in momentul de fata, placa nu mai booteaza in win !
doar in safe mode apare o fereastra mai mica pe monitor cu bare negre in care poti alege recovery windows sau start windows normaly ,caz in care ,dupa ceva timp black screen !

Mentionez ca PSU este !Corsair Rm 1000x,iar alte placi functioneaza Ok pe sistem!,doar aceasta da erori/artefacte...
De asemeni Mentionz ca estetic placa Arata IMPECBIL!, poate chiar prea curata dat fiind modelul....

ms pt sfaturi pareri/opinii!!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 12:05   #2
roccatsense
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 598
Mentioned: 14 Post(s)


Default

A schimbat biosului cu altul tot de la sapphire cu bust mai mic. Placa era pe deces si ca sa o prelungeasca a facut aia. E la moda.
roccatsense is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2018, 14:20   #3
_Adrian_
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 31
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Descarca biosul corect pentru ea, editeaza-l la frecvente semnificativ mai mici folosind utilitarul potrivit (vezi aici https://forums.guru3d.com/threads/cr...-newer.406016/ ) si flashuieste-l pe placa. Te poti ajuta pentru asta de un sistem care sa aiba video onboard sau pe CPU, bootezi de pe video onboard in mediu dos si flashuiesti placa de pe PCI-e.
Cu putin noroc o faci sa booteze corect si pe urma vezi cu vreun utilitar de oc din Windows pana la ce frecvente mai duce de fapt.
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 05:29   #4
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by roccatsense View Post
A schimbat biosului cu altul tot de la sapphire cu bust mai mic. Placa era pe deces si ca sa o prelungeasca a facut aia. E la moda.
Banuiam eu ceva suspect ! Ms de informatii!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 05:37   #5
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by _Adrian_ View Post
Descarca biosul corect pentru ea, editeaza-l la frecvente semnificativ mai mici folosind utilitarul potrivit (vezi aici https://forums.guru3d.com/threads/cr...-newer.406016/ ) si flashuieste-l pe placa. Te poti ajuta pentru asta de un sistem care sa aiba video onboard sau pe CPU, bootezi de pe video onboard in mediu dos si flashuiesti placa de pe PCI-e.
Cu putin noroc o faci sa booteze corect si pe urma vezi cu vreun utilitar de oc din Windows pana la ce frecvente mai duce de fapt.
Man ms. pt link ,foarte interesant dar imi cam prind urechile , am video onboard pe pc , sa incerc cu biosul original prima data ?!? sau risc sa o stric de Tot ?!? sau trebuie Neaparat editat ?!? Ms.!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 09:22   #6
_Adrian_
Member
 
Join Date: Nov 2018
Location: Bucuresti
Posts: 31
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca zici ca a mers initial cu biosul ala de la alta placa iar acum nici nu mai booteaza in Windows ar fi o masura de siguranta sa cobori frecventele la biosul original. Probabili sa i se fi facut un reflow primitiv sau ceva de genul asta...
_Adrian_ is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2018, 15:11   #7
ted
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)


Default

In mod nomal sursa aia de 1000 e mai mult decat de ajuns,corsair-ul ala are Zero RPM Fan Mode,incearca sa-l opresti poate are vreo hiba si-ti stranguleaza placa la trageri mari ,eu am amd fury tot sapphire cu implementare similara, vad ca-i 2x 8 pini ; daca ai un singur cablu pci-e cu doua mufe de 8(sau 6+2) care alimenteaza placa incearca sa mai tragi un cablu astfel incat fiecare mufa sa aiba propriul cablu(stiu , in mod normal asta e voodoo si n-ar trebui sa conteze DAR...).

Testeaza cu alta sursa,chiar una mai slaba sa vezi daca exista sau nu vreo schimbare in comportament. Altfel contacteaza-i pe astia de la Sapphire,poate au vreun bios mai bun(asta au dual bios,poti sa experimentezi mai usor )

In fine daca poti ,returneaz-o fostului proprietar si sa scapi de o durere de cap, de cand cu toti "minerii" placile astea sunt forjate rau desi nu stiu daca asta-i din generatia aia de amd care era foarte cautata in prima bula bitcoin pt ca minau mult mai bine decat echiv. nvidia.
ted is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2018, 13:43   #8
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu este de la sursa ,pe langa acest Corsair 1000rx care este nou, mai am un rm1000 am probat ,Nu o pot returna, am vb cu proprietarul ,ramane sa incerc un flash de bios ,totusi placa a mers 2h cu crash-uri cei drept, pana la urma am gasit pe net , ea ar fii trebuit sa aiba 1100mhz by default, ori mie imi arata 1020mhz,deci ori cum a zis Roccatense,ori ,a crapat ceva prin ea ,desii in 2 H fara OVK ,Ramane sa incerc si apoi voi posta...

K si sfat pt amatorii de 280x OC ,Recomand implementarea de la Gigabyte Windforce,am avut 6-7 placi mai am doar 1 care merge PERFECT si azi ,restul sau dat!

am citit multe despre Sapphire,incepand cu placi mai vechi ,pana la cele mai noi!mai am inca un Sapphire x1950 stricat Nu voi mai cumpara acest brand! Ce folos daca arata mai bine sau are 100 de led-uri daca crapa relativ mai repede decat concurenta ?!?

cele mai placute experiente le-am avut cu EVGA si GIGABYTE
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 09-12-2018 at 14:07.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2018, 09:50   #9
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Zilele acestea , m-am mai <jucat> cu placa Sapphire Trix 280x OC , am curatat pasta in exces pusa de fostul proprietar inlocuind-o cu MX-4 , dar akm in Gpu-z nu i-mi mai apare versiunea de bios ,uefi bios is uncheck casuta accea, iar la Gpu clock si memory clock apare 0 . windows booteaza ,dar Black screen,cu placa pe primul slot pci-e <se aude sound-ul de boot>,ventilatoarele merg,iar log-ul Sapphire ,butonul de switch bios si led-urile de pe spate <doar unul> care ar indica temp functioneaza !

in Gpu-z am intrat cu Intel Graphics 4600!

Ceva idei/sfaturi/pareri....Ms.!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 13-12-2018 at 09:52.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2018, 15:01   #10
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,360
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din pacate are inceput de sfarsit si trist e ca e pe GPU, daca era pe memorii era oke ca se rezolva mai usor.

Poti incerca sa-i dai drumul la placa fara racire pusa si sa astepti sa intre in protectie, in felul asta ii faci un fel de reflow mai oke ca sa mai prelungesti putin viata placii.
Persoana anterioara i-a pus bios cu frecvente mai mici fiindca era pe duca dar daca si asa crapa atunci e o cauza pierduta.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2018, 18:23   #11
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 291
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vin si eu tarziu in poveste, nu are switch de dual-BIOS ?
__________________
"You want me to fly in the back of a little tiny fighter aircraft with a crazy fighter pilot who thinks he's invincible, home in on a SAM site in North Vietnam, and shoot it before it shoots me, you gotta be shitting me!"
- Captain Jack Donovan
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2018, 06:41   #12
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

da, are switch de dual bios , dar in gpu z nu apare asa cum am mentionat nici unul am apasat pe butonul acela cu logo sapphire, se aprinde dar nici o diferenta in gpuz sau altceva...

Am gasit pe pagina Sapphire la r9 280x oc 3 modele apasati tab-ul specification si 11221-22 in cazul de fata ! http://www.sapphiretech.com/productd...nload&lang=eng
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2018, 06:45   #13
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poti incerca sa-i dai drumul la placa fara racire pusa si sa astepti sa intre in protectie, in felul asta ii faci un fel de reflow mai oke ca sa mai prelungesti putin viata placii.

Esti sigur ca nu se Prajeste de tot fara radiator ?!? Ai incercat asa ceva cu o placa ?!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2018, 13:00   #14
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,398
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Va intra in throttle, fratioare. De cateva ori nu-i problema. Ideea e ca bilutele BGA sunt cumva fracturate si trebuie sa se refaca "lipiturile reci". Daca gpu-ul a ajuns sa se degradeze, atunci e inceput de sfarsit. Doar utilizare sub 60-65 de grade iti poate asigura o durata de viata mai lunga.

Last edited by kobro; 14-12-2018 at 13:02.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2018, 13:43   #15
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,360
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu



Default

O sa intre in protectie placa chiar daca face throtle fiindca nu are cum sa se disipe caldura. Acum na, gandestete ca e o solutie pe genunchi, nu ti-o recomand sa o faci ca fiind o solutie safe, ti-o recomand sa o faci ca si un last resort inainte sa o arunci.

Ai depasit demult momentul ala in care zici "Daca se prajeste" "Daca .... etc" fiindca ea e deja intr-un stagiu in care bilele de BGA nu mai recunosc corect cipul GPU si asta inseamna ca ori cipul e degradat, ori bilele ori ambele, oricare din caz placa e deja la sfarsitul vietii iar valoarea vs reparatia ei nu justifica pretul.

Deja nu mai ai nimic de pierdut ca sa zic asa dar daca cumva placa isi revine atunci e better than nothing. Am facut experimentul asta de 2 placi busite, un GTX9800 in trecut care a functionat dar a crapat la 2 saptamani , apoi am dat cu o sursa de caldura pe chip (uscator de par) si a crapat definitiv la o saptamana si aia a fost si un GTX480 cu 1-2 cipuri de memorie busite, placa am donat-o si inca functioneaza dupa aproape 2 ani in conditii de gaming, fiind o placa a naibi de fierbinte i-a priit bine.

Last edited by agarici cu pedale; 14-12-2018 at 13:46.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2018, 10:48   #16
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

da, make sense ! dupa ce am curatat-o de pasta am lasat placa fara radiator pe un calorifer electric care zic eu mai mult de 70-80 grade nu cred ca se incalzeste,rezultatul a fost ca akm booteaza windowsul dar tot black screen ! inainte nu boota! placa impiedica windowsul sa porneasca,daca nu ma insel nu aveam imagine nici cu o placa buna in primul slot pci-e si cu Aceasta in al 2-lea slot sau vice-versa!
Ceva poze cum se vedea ultima oara
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20181123_072142_800x600.jpg
Views:	29
Size:	371.7 KB
ID:	64778   Click image for larger version

Name:	20181121_151757_1067x800.jpg
Views:	27
Size:	511.0 KB
ID:	64779   Click image for larger version

Name:	20181123_062923_1067x800_800x600.jpg
Views:	29
Size:	291.6 KB
ID:	64780   Click image for larger version

Name:	20181127_115416_1024x768_800x600_1024x768.jpg
Views:	27
Size:	501.7 KB
ID:	64781   Click image for larger version

Name:	20181127_115356_1024x768_800x600_1067x800_1024x768.jpg
Views:	31
Size:	505.7 KB
ID:	64782  
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2018, 12:02   #17
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,360
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu



Default

Caloriferul nu face acelasi lucru, nici macar pe departe.
Blilele alea de cositor in mod normal se lipesc undeva la temperatura mare, probabil incepand cu 200 grade minim, depinde de materialul folosit daca are punctul de topire jos sau sus, tind sa cred ca e mult mai sus.

La 70-80 de grade e temperatura de rulaj, deci nu se va intampla nici o magie.
Placa cand ai desfacut-o arata oke pe fiecare piesa ? Era ceva mai negru sau mai topit ?

Last edited by agarici cu pedale; 15-12-2018 at 12:05.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2018, 15:38   #18
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Placa Arata Surprinzator de bine din toate punctele de vedere,de aceea imi pare rau de Ea ,si interior si exterior,fan ,led-uri etc...zici ca e din magazin mane! , pana si termopad-urile alea negre de la memorii aratau impecabil !, singurul lucru oarecum <suspect> era cam multa pasta !
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 15-12-2018 at 15:50.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2018, 18:44   #19
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,398
Mentioned: 105 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca stii ca femeile frumoase se cunosc dimineata, cand se trezesc...
Dupa cum am vazut eu la ultimele tale probleme, ai achizitionat material mai degraba pe baza aspectului. Din pacate pentru tine, trebuie sa accepti ca nu exista solutii de reparatie astfel incat placa sa fie "ca noua", din magazin.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2018, 12:05   #20
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 602
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Cred ca stii ca femeile frumoase se cunosc dimineata, cand se trezesc...
Dupa cum am vazut eu la ultimele tale probleme, ai achizitionat material mai degraba pe baza aspectului. Din pacate pentru tine, trebuie sa accepti ca nu exista solutii de reparatie astfel incat placa sa fie "ca noua", din magazin.
Nu man ! doream un 280x iar aceasta era o oferta rezonabila ! Nu a fost sa fie...Nu doream ca noua din magazin,doream sa mearga! si doream varianta cu 3 ventilatoare fara preferinte de brand ,mai ptz power color!
Cred k ai inteles Gresit! am spus k placa primita prin curier arata foarte bine !
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probleme Sapphire 280x bmf Placi video 10 15-05-2017 02:25

 
Forum Stats
Members: 8,099
Threads: 20,101
Posts: 613,784
Total Online: 374

Newest Member: wave

Latest Threads
- by Bogd4n

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 11:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.